Úgy látszik nem elég alaposan hasonlitottad össze a két változatot: a Budapest Film-DVD Center Magazin rendezői változatában például a börtönlázadás jelenetében látható Tommy Lee Jones lefejezése, ami a warneres kiadványon még a kihagyott jelenetek között sem szerepel. (Mellesleg szerintem abszolút nélkülözhető jelenet, de ez most mindegy.) Vannak más különbségek is.
Az újabb kiadáson feliratosak az extrák, s a filmhez háromféle magyar szinkronváltozat (DTS, 5.1, 2.0) közül választhatunk. Magyar felirat is van - a Warner kiadványán magyar vonatkozásként csak felirat volt.
Ami azt illeti, Stone a Budapest Film kiadványán is épp elég lehetőséget kapott arra, hogy magyarázza a bizonyitványát: magam részéről abszolút nem voltam kiváncsi arra, hogy audiokommentárban is arról hadováljon, hogy micsoda komoly, fontos és leleplező filmet csinált.
A Budapest Film önerőből adja ki a DVD-it, munkája nem merül ki abban, hogy küld egy faxot a külföldi anyacégnek, hogy legyenek olyan drágák, és legalább magyar feliratot tegyenek egy-egy kiadványukra, vagy postafordultával izenjék már meg, hogy kivel kéne lefeküdni ahhoz, hogy magyar szinkron is legyen a lemezen.
Nekik minden extráért fizetni kell: itt már irtak arról, hogy néha többet, mint amennyi a film jogdija! Gondolom bevételeik azért nem olyan csillagászatiak, hogy mindenre teljen. Szóval indokolt esetben néha kénytelenek lemondani egy-két extráról. Az, hogy a NEW YORK BANDÁI rendezői kommentár nélkül jön ki, talán még mindig jobb megoldás, mintha meg sem jelenne, és a rajongók külföldről lennének kénytelenek megrendelni, vagy az Xpress oldalain anyáznák a vásárlókra ügyet sem vető forgalmazókat.
Én örülnék, ha a hazai kiadványok legalább a SZÜLETETT GYILKOSOK új DVD változatának szinvonalát megütnék, s mellesleg arra méltóbb filmek is ilyen körültekintő gondossággal készült változatban jelennének meg.