Keresés

Budapest Film

2003. november 19., szerda 3:53
a bufi 117 perces változata felel meg az amcsi 122 percesnek. PAL vs NTSC :)
0
2003. november 18., kedd 20:31
A warneres változat 115 perc, a Budapest Filmé 117 perc. Az imdb szerint a film 118 perces, rendezői változata pedig 122 perc. (A mozi- és DVD változatok eltérő időtartamának technikai magyarázatáról máshol már szó volt.) Fogalmam sincs, miféle még hosszabb rendezői változat keringene a nagyvilágban? Szerintem kizárt, hogy a BuFi kiadványáról bármi hiányozna, ami a hivatalos rendezői változaton rajta lenne. (Nincs esetleg az általad emlegetett verzió időtartamába a kihagyott jelenetek is beleszámitva? Azok NEM részei a rendezői változatnak, s Stone el is magyarázza, melyik miért maradt ki!)

Természetesen nem kell lapulni és alázatosan hálálkodni azért, hogy egy-egy filmet behoznak a magyar piacra. Annyit azért mégis meg kéne érteni, hogy a Budapest Film nehezebb helyzetben van mint a multik, ennek ellenére igyekeznek minőséget kiadni a kezükből. Biztos vagyok benne, hogy Scorsese filmjéről sem azért marad le a rendezői kommentár meg a DTS hang, mert jól ki akarnak b.szni a vásárlókkal, hanem erre valamiért nincs módjuk vagy pénzük.

Én azért nem hiányolom mindegyik Schwarzenegger-filmet, bár a VÖRÖS ZSARU-nak, meg AZ EMLÉKMÁS-nak már én is nagyon birnék örülni. De erről is már nagyon sok szó esett: bizonyos filmek magyarországi joga tisztázatlan, illetve olyanok kezében van, akik valamiért azokat nem adják ki.

Muszáj tudomásul venni, hogy a nagy cégek számára a magyar piac nem olyan érdekes, mint az angol, a francia, a spanyol, az olasz vagy a német. S ha kisebb hazai cégek vállalkoznak arra, hogy önerőből próbáljanak néhányat törleszteni a DVD forgalmazás elmaradásaiból tisztességes kivitelben, az szerintem inkább tiszteletre méltó, és nem rajtuk kéne leverni azt, hogy a multik számára nem vagyunk elsődleges fontosságú piac.
0
2003. november 18., kedd 17:46
field, _calogero: Való igaz, hogy a Budapest Filmest csak végigpörgettem, és én nem akarok akdékoskodni, de még néhány évvel ezelőtt megjelelent egy olyan rendezői változat is, ami 17 perccel hosszabb a (igazatok van) Warneres eredetinél. Amerikán kívül csak egy-két piacon lehetett kapni. Ez a helyzet hasonlatos a Krisztus utolsó megkísértése című film sorsával. Ezt is és amazt is csak egy ideig gyártották a sajnálatosan kemény cenzúra és tiltakozások miatt. Én arra a rendezői változatra gondoltam.

Egyébként a Budapest Filmmel nekem sincs bajom, de szerintem elvárható, hogy egy New york bandái megjelenjen, és nem csak örülni kéne neki, és behúzni fülünket, farkunkat, hogy Halleluja, Budapest Film! Scorsese audiokommentárja azért hiányzik nagyon, mert sokan fikázták a filmet, és személy szerint én nagyon kíváncsi lettem volna rá. Ezzel nem akarom védeni sem az InterComot, sem pedig a Warnert, sem más nagyobb forgalmazót. Az InterCom is eléggé gyalázatos módon járt el a Tronnal. Kiadták az egylemezes, "nullextrás" változatot, a lemezen pedig ott virít, hogy Disc 1. Amerikában ez Collector's Edition néven lejent meg duplalemezes változatban.

Szerintem sokkal nagyobb elmaradásai is vannak a magyar DVD-forgalmazóknak. Elég csak néhány Schwarzenegger-filmre vagy Sergio Leone dollár-trilógiájára gondolni.
0
2003. november 18., kedd 15:32
Kedves Budapest Film!

Szeretnék érdeklődni, hogy az állítólagos Kinowelt-féle Memento-t tervezitek-e kiadni, ha igen, mikor, s lesz-e limited special edition is?

Köszönöm a választ.
0
2003. november 18., kedd 14:28
a 'Nincs kút' szerintem is nagyon jó, talán érdemes lenne kiadni, hátha többen így gondolják.

Kedves Budapest Film!
Lesz-e valamikor "Végzetes végjáték" DVD, esetleg audiókommentárral fűszerezve.
A Szent Iván napjával mi a helyzet?

köszi.

s.
0
2003. november 18., kedd 12:02
Úgy látszik nem elég alaposan hasonlitottad össze a két változatot: a Budapest Film-DVD Center Magazin rendezői változatában például a börtönlázadás jelenetében látható Tommy Lee Jones lefejezése, ami a warneres kiadványon még a kihagyott jelenetek között sem szerepel. (Mellesleg szerintem abszolút nélkülözhető jelenet, de ez most mindegy.) Vannak más különbségek is.
Az újabb kiadáson feliratosak az extrák, s a filmhez háromféle magyar szinkronváltozat (DTS, 5.1, 2.0) közül választhatunk. Magyar felirat is van - a Warner kiadványán magyar vonatkozásként csak felirat volt.
Ami azt illeti, Stone a Budapest Film kiadványán is épp elég lehetőséget kapott arra, hogy magyarázza a bizonyitványát: magam részéről abszolút nem voltam kiváncsi arra, hogy audiokommentárban is arról hadováljon, hogy micsoda komoly, fontos és leleplező filmet csinált.
A Budapest Film önerőből adja ki a DVD-it, munkája nem merül ki abban, hogy küld egy faxot a külföldi anyacégnek, hogy legyenek olyan drágák, és legalább magyar feliratot tegyenek egy-egy kiadványukra, vagy postafordultával izenjék már meg, hogy kivel kéne lefeküdni ahhoz, hogy magyar szinkron is legyen a lemezen.
Nekik minden extráért fizetni kell: itt már irtak arról, hogy néha többet, mint amennyi a film jogdija! Gondolom bevételeik azért nem olyan csillagászatiak, hogy mindenre teljen. Szóval indokolt esetben néha kénytelenek lemondani egy-két extráról. Az, hogy a NEW YORK BANDÁI rendezői kommentár nélkül jön ki, talán még mindig jobb megoldás, mintha meg sem jelenne, és a rajongók külföldről lennének kénytelenek megrendelni, vagy az Xpress oldalain anyáznák a vásárlókra ügyet sem vető forgalmazókat.
Én örülnék, ha a hazai kiadványok legalább a SZÜLETETT GYILKOSOK új DVD változatának szinvonalát megütnék, s mellesleg arra méltóbb filmek is ilyen körültekintő gondossággal készült változatban jelennének meg.
0
2003. november 18., kedd 11:49
Daemiaen ne okoskodja ha nem is láttad a két kiadást!

Nekem megvan mindkettő. A Warneres 114 a BuFi-s 117 perces és nem is uu kezdődik.
0
2003. november 18., kedd 10:39
Üdv mindenkinek!

Tibi:

A nagyon behirdetett rendezői változata a Született gyilkosoknak nem is igazán rendezői változat. Ugyanis pont ugyanez jelent meg a Warner Home Video gondozásában is, plusz azon még audiokommentár is volt.

JUBEI:

Nem tudom, miért gondolod, hogy a Budapest Film a legigényesebb hazai filmforgalmazó. Egyik DVD-jükön sincs audiokommentár, mert szerintök drága. Ez a nemsokéra megjelenő New York bandái esetében szerintem igencsak szívfájdító. A Született gyilkosokról már fentebb írtam valami hasonlót.
0
2003. november 18., kedd 1:02
Jamamura,

Az Xpress szerint a Született gyilkosok "normál" verzióját is a Warner forgalmazza, míg a legfrisebb DVDCenter Magazin mellékleteként megjelent rendezői változat a Budapest Film igényes kiadványa.

Ennek tükrében talán nem annyira utópisztikus kérdésem a "Lock, stock, ..."-ot illetően. Szerinted ?

.
0
2003. november 17., hétfő 16:54
Én annak örülnék ha a Bufi adná ki az összes kedvencemet. Igéynesek a DVD-ék az tuti. a Hollót ugye ki akarjátok adni? Pont belle illik a kiadváynaitok közé. Szinkronnal + felirattal (talán minimális extrával)isteni lenne.
0
2003. november 17., hétfő 13:38
eléggé valószínűtlen, ugyanis nem a BuFi forgalmazza a filmet, hanem a warner.
0
2003. november 17., hétfő 13:18
Kedves BuFi ,

Van-e esély arra, hogy a gyűjtők számára "A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső" 126 perces rendezői változatát, esetleg szinkronosan, de angol felirattal is - megjelentessétek?
0
2003. november 11., kedd 10:48
Kedves BuFi!

Látom több stúdió filmjeit is forgalmazzátok. Szeretném megkérdezni nem-e akarjátok Roger Donaldson 1987-es No Way Out (Nincs kiút) című filmjét megszerezni és kiadni. Ha az Intercom adja majd ki, hát az elég... (inkább nem mondom)
A ti kiadványaitokkal meg maximálisan meg vagyok elégedve! Tényleg vágjátok mi kell a magyar piacnak! :)
Az R2-es verzión szinte mindenki rajta van a környékünkről vagy szinkronnal vagy felirattal.

Várom válaszotokat!

Üdvözlettel:
                calogero

Ui.: Aki még nem látta a filmet most pénteken az M1-en 20:10 perces kezdettel mindenféleképpen nézze meg. Iszonyat nagy film!
(Az előző 20 évben most adják negyedjére: HBO réges régen, 2xtv2 és most m1)
0
2003. november 11., kedd 9:39
Kedves Jamamura!

A hír egy elírás volt, valójában a Mokép forgalmazza. Egyelőre a The Eye lesz az első próbálkozásunk.
0
2003. november 11., kedd 9:37
Kedves Egötájcs!

Január elején!
0
2003. november 11., kedd 7:57
BuFi: most olvastam valahol, hogy hozzátok került az infernal affairs (igaz ez?), továbbá korábban írtad, hogy bemutatjátok jövő februárban a jian gui-t is. tervezitek-e még további ázsiai filmek forgalmazását is? s ha igen, melyekét?
0
2003. november 11., kedd 1:26
Újabb kérdés: Istenek városa? Az volt az a film, amiről a moziból kijövet azt mondtam, na ezt bizton megveszem dvd-n. :)
0
2003. november 10., hétfő 18:12
Kedves Egötájcs!

A specifikációk csak látszólag ugyanazok. Az első és a második lemez extrái különbözőek. A memóriajátékban más képek vannak, a kvízjátékban mások a kérdések. Az újságszemelvények is konkrétan  filmhez tartoznak. Az extráknak csak a tematikája hasonló, a tartalma nem.

Egyelőre nem tervezünk belőle díszdobozt. Mindkét filmnek sikerült egy-egy különleges látványvilágú borítót tervezni (hamarosan az oldalon is láthatóak lesznek (remélem).
0
2003. november 10., hétfő 18:03
Kedves Jubei!

Több film is tervbe van véve, de pontos részletekt majd csak a jövő év elején tudunk mondani.
0
2003. november 10., hétfő 17:54
Kedves Joepapa!

Sajnos idén nem lesz megjelenése. Várhatóan a jövő év első negyedében fog megjelenni.
0
2003. november 10., hétfő 15:14
Kedves BudapestFilm!

Látom, hogy meg fog jelenni, a két Budapest Retro. A specifikációja itt, az xpress.hu -n, teljesen megegyezik a kettőnek, még a játékok is ugyanazok, ez igaz? Akkor nem lenne értelme egy duplalemezest csinálni? Vagy még nem tisztázódott a két dvd extrái?
És terveztek belőle díszdobozt? Azt nem tudom, mennyire fogyna, de nekem az egyik kedvencem ez a két film, én biztos megvenném. Meg azért is javasolnám mondjuk a dplalemezest, mert az nem lenne együtt 8000, hanem egy kicsivel olcsóbb, na mindegy.

Üdv :)

Áron
0
2003. november 7., péntek 22:57
A SZülettett gyilkosok ennyiért rendezői változatban. Profi munka.
A Videodromenak nam akarjátok megvenni a rendezői változat jogait? Biztos fogyna. Vágott változatot senki sem akar venni. Nemhiszem hogy sok fogyott a vágottból. A Meztelen ebéd mikor jön?Lesz még Cronenberg vagy valami horrorfilm?
0
2003. november 5., szerda 18:18
Igazán gratulálok a Született gyilkosok DVD-hez!!
0
2003. november 4., kedd 13:52
Tisztelt Kiadó!

Volt korábban róla szó, hogy októberre tervezik a "Csapd le csacsi " kiadását. Lesz ebből valami?

Köszönöm
0
2003. november 3., hétfő 21:47
Bufi: http://www.innocence-movie.jp

A nálunk is jól ismert Ghost in the Shell folytatása, a Kill Bill, a Ghost in the Shell, a Jin-Roh, az FLCL és a Blood készítőítől, a Ghost in the Shell és az Avalon (volt HBO-n meg Titanicon) rendezőjétől, nemzetközileg pedig a DreamWorks forgalmazza. Szerintem ideális, persze a Ghost in the Shell-el együtt. LÉCCÍ!!!! :))

trailer
0