Keresés

Budapest Film

2003. július 28., hétfő 17:22
Ha érdekel, hogy mi tartozik a csomagba, ajánlom figyelmedbe a Vox 99 áprilisi számának 89. oldalát.
0
2003. július 28., hétfő 13:47
Kedves Budapest Film!

Sokadik körömet lefutva sikerült megtudnom, hogy a Playing by heart (Szeress, ha tudsz) c. film jogait Onok birtokoljak.
Nem tudom mennyire szamithat sikerred DVD-n a film, de szeretnem megkerdezni tervezik-e a film kiadasat a kozeli (esetleg kicsit tavolabbi) jovoben? Ha lenne akkor a szerencsem, hogy mehjelenik esetleg a specifikaciokrol is meg szabadna tudni vmit?

Elore is koszi
0
2003. július 26., szombat 13:28
Hali!

A 24 dvdre én is vevő lennék... bár van egy olyan balsejtésem, hogy kénytelen leszek külföldről megrendelni, szerintem nem keltett akkora visszhangot itthon, hogy érdemes legyen kiadni, pedig egy nagyon jó kis sorozat imho... amúgy aug11-én jelenik meg a  Season 1&2 limited edition díszdoboz is, potom 50 GBP-ért...

nbk
0
2003. július 26., szombat 7:47
annyival kiegésziteném, hogy a 24 dvd widescreen 16x9 dd2.0,
vcd-n pedig kint sok sorozat jön ki (x-files, ally mcbeal, friends,...)
de mondom még nem láttam ilyet.
0
2003. július 26., szombat 7:21
most nézem, hogy a 24 című sorozat második szezonja is hamarosan (augusztus 11) megjelenik angliában.
nem tudom, hogy az mtv szándékozik-e ismételni az első szezont, mert akkora sikere nem volt, hogy a tévés nézettségi listákon megjelenjen, és sokan azért sem nézték, mert későn kapcsolódtak be stb, de szerintem volna értelme itthon kihozni ezt a sorozatot az elkészült magyar szinkronjával egyetemben.
félve mondom, hogy ha a magas fogyasztói ár a kiadvány eladhatóságának gátja a kiadástól ódzkodó hazai jogtulaj szerint, akkor vajon mit szólunk ahhoz, ha tévés sorozatok jelennének meg a közellenség formátumon; (s)vcd-n?
speciel én még gyári vcd-t nem láttam, de a 4:3... meg ha hozzávesszük, hogy kultikusnak tűnő régi magyar sorozatokat (pl. pirx kapitány) talán nincs is értelme dvd formátumra csiszolni... no de a véleményemért nem vállalnék most felelősséget, csak bedobtam ezt a gondolatot a közösbe.
szóval 24 dvd?
0
2003. július 25., péntek 23:17
Ebben a cilkusban iagzából az a jó hogy ha nem jut más a kiadók eszébe (vagy talán csak ezzel tudnak előrukkolni) akkor talán kiadják őket szinkronosan.
0
2003. július 25., péntek 21:29
van esély arra, hogy a Baraka megjelenjen itthon?
ugyan létezik r2-es verzió, de az igazi talán az usa special collector's edition európaisítása lenne...
találkozott már valaki ezekkel?
0
2003. július 18., péntek 13:49
Sajna, elég hamar eljött ez a ciklus hisz csak 8 hónapja, hogy megjelent, arról nem is beszélve, hogy ez egyike a Budapest Film leghúzósabb megjelenéseinek. Minden esetre köszönöm a választ.
0
2003. július 17., csütörtök 16:03
a dvd sem az az ármegtartó típus, akárcsak a pc :(
0
2003. július 17., csütörtök 13:44
Kedves Hiccusz!

Az alábbiakban olvasható a Skyfilm (gyártó) és a Budapest Film közleményét:

DVD Promóció

Minden filmnek megvan a maga életciklusa. A bemutató után 6-8 hónappal megjelenik a VHS és DVD, ismét 6-8 hónappal már a televízióban is megnézheti, aki addig elmulasztotta. Két év múlva pedig elképzelhető, hogy hozzá lehet jutni sokkal kedvezőbb áron, akár egy akció keretében. Az életciklus virágzása után az új filmek kiszorítják a régiebbieket az üzletek polcairól, az érdeklődés egyre csökken.

Akarjuk-e ezek után is, hogy még több nézőhöz jusson el a film? Természetesen igen, hiszen az alkotók célja is ez.

Megoldás lehet szimplán leszállítani a DVD árakat az üzletekben. Azonban ha a kedvezőbb árakra marketing eszközökkel nem hívjuk fel a nagyközönség figyelmét, semmi sem garantálja azt, hogy a kereslet növekedése arányban lesz-e majd az árcsökkentéssel. A hirdetés, a promóció pedig nagyon költséges, az egész akciónak nincs értelme.

Szerencsére vannak üzleti partnerek, akik tehát a marketing költséget az adott termék életciklusának ebben a fázisában egy termékkapcsolással átvállalják. Így pedig mindjárt minden megvalósulhat. Megvalósulhat az, hogy még több nézőhöz jusson el a produkció kiváló minőségben, és élvezhessék azok is, akiknek erre eddig nem volt módjuk, vagy rosszabb esetben kalózmásolatok útján tudták beszerezni a DVD-t.

A nézőnek tehát ez egyértelműen jó, hiszen elérhető áron veheti birtokba azt, amit esetleg már rég szeretett volna. A partnernek szintén, hiszen a kedvező árú termék mellett saját termékét vagy szolgáltatását szintén kedvező áron kínálhatja.

De miért jó ez a gyártónak?

Filmet készíteni itthon, hazai közönségnek önmagában sajnos sohasem lesz üzlet. Főleg emiatt, magántőke gyakorlatilag nincs, az állami támogatások pedig csak a költségvetés töredékét fedezik. A korábbi produkciók mozibevételei, valamint a szponzorok támogatása mellett maradnak a gyártó eladott termékeiből és a másodlagos jogokból (merchandising) származó bevételek.

Bár magyarországi viszonylatban ez utóbbi összegek szintén alacsonyak, mindenképpen számítanak és kiegészíthetik egy újabb produkció költségvetését.

A MOL-Pepsi akciójában szereplő Valami Amerika DVD természetesen az egylemezes változat, ráadásul ezen a változaton (az eredetivel ellentétben) reklámok is helyet kaptak. Az extrákkal bővített kétlemezes DVD-re talán így még többen kíváncsiak lesznek, a plusz bevételt pedig a gyártó Skyfilm Kft. Herendi Gábor második filmjére, a Magyar vándorra fordíthatja.

SKYFILM, Budapest Film
0
2003. július 15., kedd 15:35
Kedves Budapest Film!

Miért volt szükség a Valami Amerika 70-es éveket megidéző barterjére? Ilyenkor úgy érzem, hülyére vette/te/k, amikor majd 6 rugót perkáltam le érte annak idején! Nem tartom fair-nek.
0
2003. július 15., kedd 9:55
A Démon 1-2 -ről lehet tudni valamit?
Köszi
0
2003. július 7., hétfő 10:45
Kedves Tomiboy!

A fent felsorolt filmek nem részei a "nagy" Canal + csomagnak.
0
2003. július 7., hétfő 10:44
Kedves Jube!

A Trainspotting (azt hiszem) a Best Hollywoodhoz tartozik. Terveink között szerepelnek még Lynch filmek, de konkrétumokat egyelőre nem tudok mondani.
0
2003. július 7., hétfő 10:23
Tisztelt Budapestfilm!
Abban szeretném a segítségüket kérni,hogy az alábbi filmek részei e a CANALPLUS scomagnak:A profi,Szarvasvadász,Konvoj,Az elveszett gyermekek városa,Telitalálat,Kellemes húsvéti ünnepeket
0
2003. július 4., péntek 23:44
Kedves Budapestfilm!

Trainspotting lesz? Az Útvesztőben eszméletlen (és majd a Mulholland Drive) sikerén felbuzdúlva lesz még David Lynch film?
0
2003. július 4., péntek 19:47
Na remélem ,hogy a Meztelen ebéd jövőre nem évvégén hanem év elején kerül ki. :-)
0
2003. július 4., péntek 12:14
Kedves Field!

Az film jogtulajdonosa és forgalmazója az Odeon Kft. A Budapest Film gyakorlatilag a film terjesztését vállalta magára. Az Odeon jelezte felénk, hogy szeretné a DVD megjelenést, de konkrét infomációkat még Ők se nagyon tudtak mondnai. Azt javaslom, hogy érdemes lenne Őket felkeresni (odeon@chello.hu, 349-27-76). természetesen ha sikerül megtudnunk valamit, akkor azonnal szólunk.
0
2003. július 4., péntek 11:46
Kedves Budapest Film!

Eltelt 3 hónap. Vannak-e már konkrétabb információk Pasolini filmjeinek DVD megjelenéséről? (Őszintén szólva kicsit aggaszt, hogy a "Meztelen ebéd"-ről máris többet lehet tudni, noha az már jövő évre tervezett kiadvány.)

Mindezt azért kérdezem, mert egy francia oldalon megrendelhető a 4 film gyűjtőknek szánt kiadása, az angol változatoknál jobb technikai minőségben, a lehetőségekhez képest bővebb extrákkal. A példányszám azonban korlátozott, de ha a hazai kiadásra már nem kell nagyon sokat várni, akkor azért lenne más beszereznivalóm is. Ha viszont nagyon messze van még a magyar kiadás, akkor  rástartolnék a franciákéra.
Köszönöm a választ!
field
0
2003. július 4., péntek 11:08
Sajnos egyelőre nincs hír a Children of Dune megjelenéséről. A sorozatot a Sci-Fi csatorna készítette, tehát független filmről van szó. A Dűne TV-sorozat európai jogát a Columbia vette meg (ők is adták ki), de A Dűne gyermekei - a Warner Home Magyarország képviselete szerint egyelőre nem szerepel az ismert tervek között, tehát vagy nem vette még meg a Columbia, vagy megvette már, de még nem tudják mikor adják ki, vagy nem is a Columbia vette/veszi meg. Lehet, hogy egyelőre senki nem csapott le rá.
0
2003. július 4., péntek 10:08
Kedves Jubei!

Várhatóan augusztustól elindul a Budapest Film video forgalmazásának az önálló honlapja. Konkrétumokat még nem tudok mondani a Meztelen Ebédről. Az biztos, hogy a DVD-re az eredeti képaránnyal és a mozi szinkronnal fog felkerülni a film.
0
2003. július 3., csütörtök 21:58
Kedves budapestfilm! Lesz a kiadónak holnapja? A Meztelen ebédről kérlek elmonanátok pár infót?
0
2003. július 2., szerda 20:34
Kedves joe-joe!

Sajnos nekünk nincsen információnk a Children of Dune-ről. Talán az xpress tud segíteni.
0
2003. július 2., szerda 19:33
Kedves Budapest film!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Children of Dune DVD-t kis hazánkan  várhatóan kiadják-e? Amerikában, mondanom sem kell, már megjelent. Viszont nagyon örülök, hogy a Mullholland Drive megjelenik itt nálunk is!! Elsők között fogom megvenni, SUPER jó film!!!!!!!
0
2003. július 2., szerda 13:14
Kedves István!

Az Irány Colorado a Warner hatáskörébe (Columbia), az Éjszakai rohanás pedig (ha jól tudom Universal film volt) a Universal magyarországi irodájához tartozik.
0