Kedves Mondragon,
Ebben a beszélgetésben szerintem egyikünk sem tudja meggyőzni a másikat (és ez nem is baj). Szerintem nem lehet összehasonlítani a két filmet. Ha figyelemmel kíséred az egyesült Államokbeli toplistákat, akkor megfigyelheted, hogy ez a film nem igazán tartozott azok közé a filmek közé, amelyek bombaként robbantak be. Az indulás hetén (2002. április) a 20. helyen nyitott (nem túl komoly bevétellel), kevés mozi játszotta és még az idei évben is fenn volt a listán összességében olyan bevételi eredménnyel, amelyeket csak a legnagyobb filmek tudnak produkálni (a Beckhamra nem tudom milyen átlag fog kijönni, mivel csak ebben a hónapban fogják bemutatni az USA-ban). Ezt csak azért mondom, mert látva ezeket az adatokat úgy gondolom, hogy kint sem a marketing vagy a PR vitte a filmet, hanem a közönség szájpropagandája (hozzáteszem, hogy ezek csak az én elképzeléseim). Elhiheted, hogy a magyarországi újságíróknak is érdekesebb egy olyan filmmel foglalkozni, ami bizonyos szempontokból eltér a többi filmtől. Nem is beszélve arról, hogy egy olyan film, ami az USA-ban ekkora bevételre tett szert várhatóan a világ többi országában is jól fog működni, azaz érdemesebb sokkal több pénzt költeni marketingre,...stb. Az angliai piacot semmiképpen sem említeném egy lapon az amerikaival. Számos példa utal arra, hogy az angol toplistás filmeket itthon messze nem vetítik akkora sikerrel, mint hazájában. Az egy általános tendencia, hogy minden nemzetnek, minden évben megvan a saját gyártású blockbustere (pl.: Valami Amerika). Egy utolsó példa: a Manitu bocskora Németországban az év egyik legnagyobb sikere volt. Itthon a Best Holywood forgalmazta és mindent megtett azért, hogy a film sikeres legyen (TV, rádió, PR,...stb) és mégis a film hatalmas bukott, pedig nem egy emberrel beszéltem, akinek nagyon tetszett.
"Erre csak azt tudom mondani: alig várom hogy lejárjon nálatok a film forgalmazási joga és utána megvegye egy olyan kiadó, amelyik hajlandó kiadni DVD-n. " A filmes vásárokon nem kellett ölre mennünk a többi forgalmazóval a Beckham forgalmazási jogaiért (ami talán azt is jelentheti, hogy más kiadó még a magyarországi forgalmazásban sem látott fantáziát).
Egy dolgot azért igérhetek: ha van rá mód, hogy ezt a filmet vagy bármelyik más VCD-s filmünket megjelentethettünk DVD-n, akkor élni fogunk a lehetőséggel.