Keresés

Budapest Film

2002. november 13., szerda 7:56
Tisztelt Budapest Film!
Visszatérve a DVD film borítókhoz.
Ha jól figyeltem, akkor a film jogtulajdonosa ad képanyagokat a borító elkészítéséhez. Csak az nem teljesen világos, hogy ha a  VHS változathoz (mint írjátok pl. a Macskajaj esetén) már átengedte azt a bizonyos szivarozós képet borítókészítés céljából (sőt vélhetőleg az így elkészült borítóra áldását is adta), akkor miért kell átterveztetni egy másik grafikussal az előképet a DVD-hez? (Az persze világos, hogy a hátulját részben újra kell írni, mert a DVD-n más információknak kell lennie.) Valamint az is kicsit érdekesnek (értsd hihetetlennek) tűnik, hogy a jogtulajdonos éppen egy jól megkomponált (és általa már sikeresen használt, ld. Elizabeth) borítóképet nem ad át egy filmforgalmazónak (aki ugye az "Ő" kasszájába is hajtja a pénzeket).
Sőt a hirdetésekben (amiket "több hónappal"előbb elkészítenek), a képeken   egyértelműen látszik, DVD film van és nem VHS kazetta doboz.
Örömmel venném(nk), ha a homályos foltokról teljesen fellebentenék a fátylat ebben a kérdésben!
Köszönöm!
0
2002. november 12., kedd 22:47
Kedves Desert és Darkman,

Egy film borítójának elkészítésén rengeteg minden múlik. Elsősorban az, hogy a jogtulajdonos milyen képanyagokat ad át nekünk. A Nagy Lebowski esetében mi is a korongon látható tervet szeretttük volna feltenni a borító fedőoldalára, de a kép csak olyan kis méretben volt meg, hogy képtelenség lett volna felnagyítani akkorába, hogy elfogadható minőségű legyen. Sajnos a borítót minimális képanyagból kellett összeállítani (nekem például tettszik)  A hírdetéseket a film borítójának megtervezése előtt több hónappal el kell készíteni, ezért van az, hogy ezeken a mi álltalunk eredetileg elképzelt borítóterv szerepel.
Az Elizabeth esetében több féle képanyagból válogathattunk, és a választásunk erre eset. Sok visszajelzés kaptunk, amiben az "új" borítót dicsérik (természetes az, hogy valaki a régit szerette jobban, szerintem így is van rendjén).
A Macska-jaj VHS borítóját (annak a terve volt fennt) még mi terveztük. A DVD borítóját már egy másik grafikus tervezte, neki ez a borító adta vissza a filmet (kismacskák).
Miután a film külföldön csomagolódik, ezért legtöbbször becsomagoltan kapjuk a lemezeket és nem kapunk plusz borítót. Amennyiben lehetőség nyílik arra, hogy másik borítót adjunk a régi helyett, úgy az Xpressen keresztűl értesítünk mindenkit és küldünk azoknak akik kérnek.
0
2002. november 12., kedd 21:08
Desert: Ja,ja : én sem értem miért kell a már elkészült
(pl.:VHS-hez) és jól sikerült borítókat kicserélni másra (legtöbbször
- sajnos - rosszabbra...), de ugye BudapestFilm a macskajaj-ból készül
majd új - legalább a régiből világosabb - borító és az ilyen
maximalistáknak (mint pl. Desert és én is) díjmentesen
kicserélitek...?
0
2002. november 11., hétfő 14:38
Tisztelt Budapest Film!
Szeretnék választ kapni az Önök által forgalmazott DVD filmek borítójával kapcsolatos kérdésemre. Elképzelhető, hogy ez mást is érdekel.
Arról van szó, hogy a kiadott (megvásárolható) filmek borítója másképpen néz ki, mint ahogyan az a különböző reklámkiadványokban illetve itt az internetes shopokban is megjelenik.
Megrendeltem pl. nemrég  az "Elizabeth" című filmet. A borítóján sajnos nem Cate Blanchett látható uralkodói testartásban. Megvettem most a "Macskajaj" című filmet is. A borító megint más. Nem az a nevető, szivart pöfékelő életérzés van rajta amit vártam. (Sőt a macskakaparást idéző címfeliratot is átalakították más betűtípusra.)
Kérdésem a következő. Miért kell megváltoztatni a DVD filmborítókat? Mi az oka annak, hogy a már elkészült borítók mégsem jelennek meg? (Mert ugye az előzetes reklámokhoz már elkészült az eredeti magyar borító azért, hogy le tudják fényképezni!? Miért nem maradhat az meg?)
Nekem spéciel azok az "eredeti" borítók többet mondanak.
Előre is köszönöm eredeti válaszukat!
0
2002. november 8., péntek 7:47
Kedves Budapestfilm!

Mi annak is örülni fogunk, ami megjelenik (kivéve a Rebbecca előtti és a Madarak utáni filmeket:-)))) )
0
2002. november 7., csütörtök 19:58
Kedves Stackpointer,

Sajnos a legtöbb Hitchcock film egy-egy nagyobb stúdiónál van csak néhány közül lehet mazsolázni.
0
2002. november 7., csütörtök 12:39
Hitchcock filmek? Hmmmmm. Az fini. Összes Cary Grant + James Stewart + Psycho + Madarak + Gyanú árnyékában + még lehetne sorolni.
0
2002. november 7., csütörtök 12:35
Kedves Delphijos,

Sajnos a két észrevétel és egyben panasz teljesen jogos. A Macska-jaj borítóját kicsit sötétebbre nyomták, mint ahogyan mi azt terveztük. Mire észrevettük, addigra már becsomagolták és ki is került a boltok polcaira (természetesen a megjelenő filmjeinket a boltokba kerülés előtt mindig ellenőrizni szoktuk, csak a karácsonyi őrület miatt most mindenki túl van terhelve). A Nagy Lebowskinál eredetileg mi is a korongon található képet szerettük volna borítónak, de a képanyagok hiányában sajnos meghiúsult a tervünk (bár hozzáteszem az új borító nekem nagyon tettszik). Sajnos a független filmeseknél gyakran előfordul, hogy a jogtulajdonos nem tud megfelelő anyagokat, időben biztosítani. Mindezek ellenére a kiadásaink utáni visszajelzések azt bizonyítják, hogy a vásárlók toleránsak ezekkel a "piciny" hibákkal szemben. Remélem ez a későbbiekben sem fog változni.
0
2002. november 7., csütörtök 12:25
Kedves Huszabi!

Tervezünk jövőre "filmcsomagokat", melyekben jeles rendezők egy-egy kiemelt alkotásai kapnának helyet. Az első csomagokban biztosan megtalálhatóak lesznek Bunuel, Bergman, Fellini, Hitchcock filmek is.
Továbbá a készülő honlapunkon lesz egy olyan szavazási lehetőség, melyben a közönség által keresett filmek kapnának helyett. A legtöbb szavazatot elérő filmeket pedig (lehetőség szerint) kiadjuk DVD-n.
0
2002. november 7., csütörtök 1:13
Sziasztok. Elöször is köszi az Idö urai infot, remélem hamarosan jön. Amúgy csatlakozom az elöttem szólókhoz. Remek filmeket adtok ki, az árak is rendben vannak, és a kiadások is igényesek. Csak így tovább! Két apró észrevételem van csupán a Macska-Jaj,és a A nagy Lebowski c. filmekkel kapcsolatban. Mindkét filmet megvettem, a minöséggel elégedett vagyok. De a borítóik valami borzasztóan rondák. Nem tudom mi az oka, de pl. A nagy Lebowski-nál a lemezre szitázott kép nagyságrendekkel jobb annál ami kívül látszik. (A rendezö nevének elírása csak hab a tortán.) Nem kötözködni akarok, hiszen csak az nem hibázik aki nem csinál semmit, de úgy éreztem meg kell említenem.
0
2002. november 6., szerda 23:37
Kedves Budapest film!

Sok régi klasszikus szóba került már, de M. Antonioni nevével még nem találkoztam. De ugyanez vonatkozik a francia "Új hullám" rendezőire is.
Esetleg velük kapcsolatban vannak-e terveitek?
Konkrétan a Nagyítás, Szerelmem Hirosíma, A szamuráj (Delon), Az éjszaka, Foglalkozása:riporter, Zabriskie Point, Négyszáz csapás c. filmek érdekelnének  különösen.

Egyébként pedig tényleg csak gratulálni lehet a kínálatotokhoz és terveitekhez!
0
2002. november 6., szerda 10:35
Bosi :D

Természetesen közvetlen jelenetválasztásra gondoltam....

Bpfilm! A minőségen meg légyszi ne spóroljatok, szerintem még így is méltányosak az áraitok! :)
0
2002. november 6., szerda 9:55
Kedves Chapel!

Kiga nagyrészt megválaszolta a kérdést. Én annyit fűznék hozzá, hogy nálunk is van jogdíj, ami ugyancsak növeli a termék árát. Továbbá az árban benne van a második lemez és a csomagolás költsége is (Digipak). Természetesen ha a cégnél úgy látjuk, hogy nagyobb lenne az igény a magyar filmjeink után, ha szerényebb változatban jelennének meg, akkor tudunánk csökkententeni az árakon (ez megy a minőség rovására). Az első megjelenéseinknél a cél az volt, hogy maximálisan kihasználjuk a DVD adta lehetőségeket (kép, hang, extra) valamint a külső csomagolás is ne a megszokott müanyag tok legyen.
0
2002. november 5., kedd 22:11
Mások helyett megválaszolva. Többször elhangzott már, hogy a magyar filmek szinte csak helyi piacon jelennek meg és alacsony példányszámban fogynak. Ennek az alacsony példányszámnak kell fedezni a mastering költségét, a menükészítés stb. nem olcsó árát. A külföldi filmeknél ezen költségek a többmilliós példányszámon oszlanak el. Persze ott meg a jogdíj drága és ezért drágák.
0
2002. november 5., kedd 19:29
kedves Budapest Film !
(lehet, hogy már elhangzott a kérdés)
az, hogyan alakult ki nálatok, hogy a hazai alkotások jóval keményebb áron kerülnek piacra, mint a külföldiek?
előre is köszike!
0
2002. november 5., kedd 18:20
"közvetlen menüválasztás"? Ez valami újfajta extra? Vagy csak az idő urai kavartak be megint?

... csak viccelek ... :))))))))))))))))))))))))))))))))
0
2002. november 5., kedd 18:03
Bizony, nekem már megvan Az idő urai Ámerikából, francia hang - angol felirat, amúgy gyalázatos kiadás drágán, a kép még kibírható (a DVDkft-seknél kicsit jobb), de a hang monó és néha teljesen kuss van, extra semmi, csak közvetlen menüválasztás...

Remélem, Ti azért tudtok majd 1-2 érdekességet rányomni (hiszen a stáb nagy része magyar volt), kis Moebius-interjú, miegymás :)

Indul a bakterházra milyen esélyeitek vannak?
0
2002. november 5., kedd 14:09
Nagyszerű!

Ha jól tudom a film eredetileg 4:3-as ezért nem kérdezem meg, hogy szélesvásznú lesz-e. Az viszont érdekelne, hogy a francia hang rajta lesz-e. Ezt már csak azért is kérdezem illetve említem, mert a film nemzetközileg is ismert valamennyire, és szerintem más országokban is érdeklődnének iránta. Tehát az eredeti francia hang szerintem kellene rá, meg felirat néhány nyelven. Eddig csak amerikában adták ki (nem túl jó minőségben), és szerintem egy felújított képpel simán lehetne überelni, és megvillogtatni a külföldi forgalmazók előtt.

Csak egy ötlet...
0
2002. november 5., kedd 12:37
Hali BPfilm!

Csak gratulálni tudok az ötlethez! Esetleg feltupírozzátok egy kicsit a hangját?

Egyébként alapmű...

HAJRÁ!!! :)))

WIzzard
0
2002. november 4., hétfő 16:35
Kedves Delphijos!

Dolgozunk a filmen. Ha minden sikerül, akkor várhatóan a jövő év első felében adjuk ki.

0
2002. november 4., hétfő 14:35
Kedves Budapest Film!

A többiektől eltérően én nem egy-egy konkrét filmre kérdeznék rá, hanem megkérnélek benneteket, hogy az idén még milyen további filmekre kell számítanunk, azokat leszámítva amik az xpress.hu oldalán is láthatóak.

Előre is köszönöm...
0
2002. november 4., hétfő 14:12
Kedves Down!

Az Ember tragédiája még készülőben van, a várható bemutatási időpontját szerintem még maga a rendező sem tudja. Tervezzük a másik két filmet is kiadni DVD-n, de még nincsen konkrét információnk.
A Kecskemétfilmtől egyelőre csak a kínálatunkban megtalálható filmek vannak, de ha van valami kívánság, annak utána tudunk nézni.
0
2002. november 2., szombat 20:06
Nem tudom pl. az Idö urai hozzátok tartozik-e? Mert azt is szívesen látnám DVD-n.
0
2002. november 2., szombat 18:34
Kedves Budapestfilm!

Mielőtt még mindenki téli álomra szenderülne a fórumon, addigis lenne néhány kérdésem.
Örömmel értesültem az Ének a csodaszarvasról megjelenéséről, valamint a DVD tartalomjegyzékében az Ember tragédiája várható megjelenéséről. Ezután vetődik fel a kérdés: tervezitek-e további Jankovics Marcell filmek kiadását? Szívesen látnám polcomon például a János vitézt és a Fehérlófiát is.
Szintén örömteli esemény (amit a Budapestfilm videótékás katalógusából tudhatunk), új frontot nyittok a rajzfilmek terén. Ezek a kiadványok is mind fantasztikusak: Süsü, Mézga család II. sorozat, Majmok kastélya. Gratuláció illet benneteket mindegyik filmért, de a telhetetlen ember felteszi a kérdést, rajzfilm téren milyen tervekkel rendelkeztek, hiszen a Pannoniafilm és a Kecskemétfilm tárházában egyerát találhatók még DVD-n kiadatlan kiváló magyar egészestés rajzfilmek és sorozatok is.
0
2002. október 23., szerda 0:39
nekem nincs semmi kérésem, és nem is filmek felől érdeklődnék, csak egyszerűen ezúton szeretnék gratulálni a BpFilmnek ahhoz, amit csinál. nagyon baráti árak, külföldi, "nagy" kiadókat megszégyenítő minőségű alkotások. így tovább! tényleg gratula!
0