Keresés

Neked mi a 12 kedvenc amerikai filmed 1990 után? Sorrend nélkül!

2007. április 30., hétfő 22:39
ja télleg, fel se tűnt hogy "amerikai filmed" :)

akkor blöff és trainspotting helyett:

- shop stop
- legbelső félelem
0
2007. április 30., hétfő 22:31
a blöff és trainspotting soha nem volt amerikai.
0
2007. április 30., hétfő 22:10
nálam ezek sorrend nélkül:

- trainspotting
- terminator 2
- carlito útja
- a szökevény
- megszólít az éjszaka
- szüzet szüntess
- gyűrűk ura trilógia
- blöff
- nagy hal
- frequency
- amazonas kincse
0
2007. április 30., hétfő 22:00
Nézd meg a listám. ;)
0
2007. április 30., hétfő 20:50
Nos nekem 16-ot sikerült összeszednem (úgy, hogy a több részeseket egynek vettem), így is nehezen döntöttem. Napjainkban tényleg rengeteg jó film készül.

- Leon, a profi
- Kill Bill (mind)
- A szikla
- A titkok kulcsa
- A hazafi
- Titanic
- Függő játszma
- A remény rabjai
- A Kaib-tenger kalózai (mind)
- Holnapután
- Desperado
- Harry Potter (mind)
- Mindent anyámról
- Alkonyattól pirkadatig 1
- Terminátor 2 és 3 (meg majd a többi rész)
- Bíbor folyók 1
0
2007. április 30., hétfő 14:59
Najó akkor majd én:

Remény rabjai
Féktelenül
Nagymenők
Ál/Arc
Az ördög ügyvédje
A Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átka
Harcosok klubja
Gyűrűk ura trilógia (ez 3nak számít)
Mátrix (szigorúan csak az 1.)
Donnie Darko

Ez a 12 film a top,de sok számomra nagyon kedves film van még amiket most nem irtam fel erre a listára...
0
2007. április 30., hétfő 14:01
A következő filmek (például):

Tim Burton: Batman visszatér
Harold Ramis: Groundhog Day / Idétlen időkig
Jim Jarmusch: Halott ember és/vagy Szellemkutya
Paul Flaherty: Clifford :)))
Joel és Ethan Coen: A nagy ugrás / The Hudsucker Proxy
David Lynch: Lost Highway
Tim Burton: Ed Wood
Tim Burton - Henry Selick: Karácsonyi lidércnyomás
Tim Burton: Támad a Mars!
Abel Ferrara: Mocskos zsaru
Christopher Nolan: Batman: Kezdődik!
Paul Verhoeven: Az emlékmás (ha belefér egy épp 1990-es film)

+ 1: Robert Altman: Rövidre vágva

...jó lett volna még olyan amerikai kedvencektől említeni filmet, mint Woody Allen, John Carpenter vagy Brian De Palma, de nekik a 70-es, 80-as évek volt a csúcskorszakuk és 1990 után már nem az igazi, amit csináltak/csinálnak...
0
2007. április 30., hétfő 9:20
Óvatosan fogalmaztam na. Tudom hogy CGI.
:-) Nos igen az alien 4 nekem is tetszik.
0
2007. április 30., hétfő 2:52
A Féktelenül első része is sztem k*rva jó akció film a kilencvenes évekből!Azt senki nem emliti?
0
2007. április 30., hétfő 2:28
nem írok listát mert utálom a listákat
+ annyi jó film van hogy abból nemtok kiválasztani 12-t
meg aztán ott van azis hogy ijenstílus ojanműfaj
összese lehet hasonlítani őket
0
2007. április 29., vasárnap 23:58
"mintha cgi lenne" - egyértelműen cgi de annyira nem feltűnő és valahogy igényesebbnek tűnik, meg különben is elfogult vagyok az Alien filmek iránt (kivéve az AvP ami kizárólag technikailag van a toppon).
0
2007. április 29., vasárnap 23:50
Főleg, hogy az Isten városa és a Korcs szerelmek nem amerikai. :)
Én majd írok egy ázsiai top 15-öt is, egyszerűen nem bírom a kedvenceimet kihagyni.
0
2007. április 29., vasárnap 23:49
Na jól van, a nagy sietségben azért sikerült beírnom egy-két nem amerikai "terméket"...gratulálok magamnak. :-)
0
2007. április 29., vasárnap 23:46
12-őt----->12-t
0
2007. április 29., vasárnap 23:44
Szerintem nem túl jó dolog az Amerikára való korlátozás, hisz oly sok remekmű van - főleg az utóbbi években -, melyek nem ott készültek.

Itt az én listám, sorrend nélkül:
-The Shawshank Redemption
-The Green Mile
-The Big Lebowski
-Pulp Fiction
-Reservoir Dogs
-Fear and Loathing in Las Vegas
-Lost Highway
-Donnie Darko
-The Butterfly Effect
-City of God
-Fight Club
-Clerks
-25th hour
-Lost in Translation
-Amores Perros
-Goodfellas
...
Itt abba is hagyom, már így is túlléptem a 12-őt. Számomra ez egy baromira nehéz ügy, túl sok jó film készült az elmúlt 17 évben.
0
2007. április 29., vasárnap 23:08
Nálam ezek viszik a pálmát:

The Shawshank Redemption - A Remény Rabjai
The Green Mile - Halálsoron
The Majestic - Mi lenne ha?
Gladiator - Gladiátor
Hearts In Atlantis - Atlantisz Gyermekei
Salem s Lot (a remake)
Dolores Claiborne - Dolores Claiborne
Storm Of The Century - Az Évszázad Vihara
Radio Flyers - Radio Flyer
Love Story - Love Story
The Legend Of Bagger Vance - Bagger Vance Legendája
The Bridges Of Madison County - A Szív Hídjai
A Beautiful Mind - Egy Csodálatos Elme
0
2007. április 29., vasárnap 22:59
szia!

"Alien 4 - Feltámad a Halál: mert szeretem: hangulat, cgi-mentes alienek, képi világ"
És amikor a víz alatt 2 idegen üldözőbe veszi a menekülőket?, az mintha cgi lenne.
:-)
0
2007. április 29., vasárnap 22:47
Az én top 12-es listám, és a legjobb jelenetek :

Harcosok Klubja : Tyler megfenyegeti Raymond-ot, az eladót

Hetedik : a két nyomozó könyveket tanulmányoz, Bach zenéjére

Szigorúan Bizalmas : A három "negró" kihallgatása

Nagymenők : "Tudod, jópofa srác vagy!"

Farkasokkal Táncoló : a farkas elveszi a húst Dunbartól

Mielőtt Lemegy a Nap : "Le fogod késni a gépet."

Igaz Történet : az utolsó egy perc

Jackie Brown : Louis a kocsiját keresi

A Gyűrűk Ura : A Két Torony : Ganfalf és a Rohírok lelovagolnak a hegyről

Schindler Listája : Liam Neeson a sír tetején áll

Pop, Csajok, Satöbbi : "Dilingert a mozi háta mögött lőtték le. És ki köpte be? A kibaszott barátnője. Pedig ő csak filmet akart nézni."

Egy Makulátlan Elme Örök Ragyogása : Kirsten Dunst megtudja az igazságot magáról

Sok filmet kihagytam, sok biztos nem jutott az eszembe, és pár régi kedvencemet (pl.:Remény Rabjai)direkt hagytam ki, mert már nem tudom 10 évvel ezelőtti szemmel nézni. Attól még nem lettek rosszabbak, csak valószínűleg túl sokszor láttam. Ja, és ha nem csak amcsi filmek lennének, Ember Gyermeke, Amélie, Ragyogj biztos szerepelne a listán.
0
2007. április 29., vasárnap 22:37
Igazából a számomra legkedvesebb filmek többsége 1990 előtt készült, az utóbbi jópár éve nem csinálnak olyan jó filmeket és ahogy elnézem a legjobbak között igen csak ritka a 2000 utáni film. Részemről

Terminator 2 - Az ítélet napja: trükkök, látványvilág, hangulat, történetvezetés, mondanivaló... talán ez mind külön külön is veri a legtöbb mai filmet

Ál/arc: akciófilm amit régen láttam, de emlékezetemben ott él, és bennem a vágy, hogy meg kéne nézni újra

A szikla: manapság mintha elfelejtették volna az akciófilm fogalmát, ez és az Ál/arc talán az utolsók amik emlékeztetnek engem erre a műfajra

Con Air - A fegyencjárat: na meg ez is egy jó akciófilm

A végső megoldás: Halál: a horrorfilmnek nyomasztó hangulata van, és nem punk-rock vagy metál zenével adják meg a horroros feelinget. Akár a moziváltozat, akár a "rendezői" veri a mai horrorokat. Mind! (bár a Descent - A barlang vetélytársa, de az amúgy is angol)

Alien 4 - Feltámad a Halál: mert szeretem: hangulat, cgi-mentes alienek, képi világ

Két tűz között: Cameron, Schwarzenegger, mi kell még?

Végképp eltörölni: Schwarzenegger mindenhol Schwarzenegger (bár az Igazság nevében annyira nem, de attól még az is vagány film)

Gladiátor: az a bajom a történelmi filmekkel, hogy túlságosan próbál a történelemre fókuszálni és nem mindig ragad magával. Ez a film a történetre, illetve Maximus történetére koncentrál

Sin City: látvány is korszakalkotó és valahogy a történet vezetés is erre a képregényszerű gyorsaságra támaszkodik. Ez a 300-ban nem sikerült. Szerintem

Gyűrűk Ura trilógia: ezt a három filmet egynek veszem. Monumentális alkotás a legtöbb szempontból

40 éves szűz: az utóbbi idők legjobb vígjátéka, ami nem csak a szenvedő alany bohóckodásait mutatja be, hanem a neki tanácsot adók fogyatékosságaira is rámutat ami sokkal viccesebbé teszi az egészet.

persze lehetne még sorolni, de személy szerint mindenképp megemlíteném a 90-es évek előtti nagy filmeket is, amik a mai napig hatással vannak rám: Robotzsaru, Terminator, Cápa, Alien, Aliens, Predator, Gonosz halott 2, Rambo, Tremors, Cápa 2-3, sőt még a 4 is és még lehetne sorolni sokáig
0
2007. április 29., vasárnap 22:18
Nehéz, de megpróbálom, én csak a 90-es évek termését nézem most, mert ha a 2000 utáni filmeket is belevenném, akkor még nehezebb lenne. :)

Akcióklasszikusok, bármikor, bárhol tudnám őket nézni, szigorúan szinkronnal, igen, akkor még tudtak szinkront csinálni:
Az utolsó akcióhős, A pusztító, Die Hard 3, Árral szemben, Féktelenül, Gyilkos nap
Jack Slater, John Spartan, John McLane, Tom Hardy, Jack Traven, John Connor-san számomra a filmvászon legnagyobb zsarujai.

A Denevérember kissrác korom óta "A" képregényhős számomra, így nem csoda, hogy az összes szélesvásznű denevérmozi a legnagyobb kedvenceim között van, beleértve a 2 Schumacher félét is.
Batman visszatér
Burton csúcsra ért a denevér sztorival, hangulat, színészek, egyszerűen tökéletes
Mindörökké Batman
Mókásabb megközelítése a denevér sztorinak, nagyszerű színészekkel, poénokkal és nem kevés izgalommal

Tarantinoval való első találkozásom a Tiszta románc című filmmel történt, amit ugyen "csak" forgatókönyvíróként jegyez, mégis életem meghatározó filmjévé vált. Imádom, minden tökéletes ebben a filmben, ahogy az ELSŐ!!! (nem dvds) szinkron is.
Alkonyattól pirkadatig
Bizony-bizony ez is egy olyan mozi, amit akárhányszor akár eredetiben, akár a frankó szinkronnal meg tudok nézni, nálam előrébb van a Ponyvaregénynél is, bár az is 100%-os mű, de a legjobb 12-ben a From Dusk Till Dawn kap helyet.

A vígjáték vonalat a Reszkessetek betörők első és második része képviseli nálam, amivel évről-évre garantált mosollyal ültünk a fa köré és az ünnepi vacsihoz.

Ez a 12 film jelenti "L" számára a 90-es éveket filmes megközelítésből. :)
0
2007. április 29., vasárnap 22:03
Nehéz kérdés, ha sokáig agyalmék rajta (kb. fél óráig) akkor 50-60 filmről szólna a listám : )

Jurassic Park /1993/
A Nagy Filmem, az első, ami leginkább megragadta a képzelőerőmet. Egészen hihetetlennek tartottam 6-7 éves fejjel, hogyan készülhetett el ez a film. A speciális effektekről egyáltalán nem ordít, hogy számítógépek garmadája által készültek. S nem csak a látvány, hanem a színészek munája illetve a fantasztikus filmzene is sokat hozzá tett ahhoz, hogy abszolút a kedvenc filmem legyen.

A szív hídjai /1995/
Alighanem listám egyik legkevésbé látványos filmje, ugyanakkor mind közül a legérzelemdúsabb, a legszívszorítóbb, a legemberibb története ennek a filmnek van. Kedvenc színésznőm s kedvenc színész/rendezőm jutalomjátéka ez a film. Minden perce, minden mondata igazi, fájóan igazi. Tökéletes. Sajnos.

Die Hard 3 - Az élet mindig drága /1995/
Igazi akció-klasszikus, tökéletesen élvezhető (legalább is számomra) a első két rész megtekintése nélkül. Nem mintha azok nem lennének jók, de feelingje ennek van igazán. Willis és Irons nagyszerű csatája, egy kis Sam Jackson-nal fűszerezve : )

Ponyvaregény /1994/
Nem fura, hogy ez már a harmadik film, amiben Samuel L. Jackson szerepel? Nem : ) Igaz kb. az ezredfordulóig nem is tudtam, hogy a JP-ben szerepelt. Na mindegy. QT egy őrült, akit csak egy hajszál választ el a zsenitől, vagy inkább egy skalp? Flúgos egy fickó, s épp ezért szeretem a filmjeit. Ez a film egy kult-klasszikus ponyva. Megunhatatlan.

Titanic /1997/
S a szívem tovább dobog... Vagy valami ilyesmi szabad fordításban Celine Dion Oscar-díjas betétdalának címe s visszatérő strófája. A siker pedig tovább robog. Vitathatatlanul nagy film, mely közben sosem kell az órára pillantani, mert még így is rövid.

A bárányok hallgatnak /1991/
Anthony Hopkins és Jodie Foster pazar alakítása, jól eltlált, nem sablonos történet. Nem fordul se giccsbe, se vérfürdőbe, ügyesen egyensúlyoz a nézők idegein. Kíváló film, a maga műfajában etalon.

He7edik /1995/
Ugyancsak tökéletes thriller, a kíváló Pitt-Freeman-Fincher triótól, hozzáadva Spacey és Paltrow figyelemre méltó alakítása. Izgalmas film, mely a film vége felé sem laposodik el, sőt.

L.A. - Szigorúan bizalmas /1997/
Az  50-es évek korrupt, szenzációhajhász, álszent Los Angeles-éről a ma Hollywood-jának kíváló színészeitől. Russell Crowe és Guy Pierce úgy hozzák szerepüket, mintha rájuk öntötték volna, fura, hogy mindkettő ausztrál : ) De Spacey, James Cromwell, Kim Basinger s Danny DeVito is sokat hozzátett a film remek hangulatához.

Nincs bocsánat /1992/
Clint Eastwood, akárcsak a Dollár-trilógiában, leszámolt a romantikus western filmekkel. Voltaképp még a Dolláros filmekkel is. Ilyen sötét, jól megrendezett, remekbe szabott western-t a Volt egyszer egy vadnyugat óta nem látott a közönség. Clint nem nyomta el sem Morgan Frreman-t, sem Gene Hackman-t. Remek film.

A remény rabjai /1994/
Egyszerűen hihetetlen, hogy annak idején mennyire elkerülte az emberek figyelmét ez a kíváló film. Ebből is látszik, hogy nem mérvadó, ha egy filmet nem halmoznak el díjjal, mára már így is kultusz-státuszba emelkedett ez a fantasztikus mű. Ha alapítanának egy utó-Oscar-t akkor min. a hét korábbi jelöléséből 8-at adni kéne neki utólag.

Meggyanústíva /2000/
Igyekszem a 90-es éveken belül maradni, de muszáj megemlítenem ezt a nagyszerű filmet, melyben Morgan Freeman és Gene Hackman, valamint az isteni Monica Bellucci is nagyszerűt alakított. Sajnálatos, hogy nem annyira közismert film, remek kis krimi, izgalmas fordulatokkal.

A szikla /1996/
Egy vérbeli Bruckheimer-féle akciófilm a legjobb fajtából. Jó alapötlet, jó megvalósítást, nagyszerű színészek (Connery, Cage, Ed Harris) jól összehangolt játéka. No és a zene is nagyban hozzájárult, hogy azzá lett A szikla, ami. Az egyik legjobb akciófilmmé.

+ 1

Nem amerikai, de ki tudja lesz-e erre megfelelőbb topik, addig is itt jegyezném meg kedvenc olasz filmjeim egyikét:

Az ócenjáró zongorista legendája /1998/
Tényleg az egyik legjobb olasz film, amit eddig láttam. Giuseppe Tornatore kíváló történetet vitt filmre, Koltai Lajos mesterien szép beállításai mellett. Szép történet egy zongoristáról, 1900-ról, aki születése óta nem hagyta el az otthonául szolgáló óceánjárót. Gyönyörűen zongorázik, ugyanakkor sem a siker/hírnév csábítása, sem jó barátja nem tudja lecsalni a hajóról. Ő rendületlenül játszik, mikor már minden fény lassan kialszik...

0
2007. április 29., vasárnap 21:45
ja, hogy 12:)

szóval a két bónusz:

Az ördög ügyvédje: remek színészi játékok, jó történettel... nagy kedvencem.

Austin Powers 2: ó igen bébi igen;>
0
2007. április 29., vasárnap 21:42
hmhm, nehéz a döntés... 90utáni, amerikai film... eléggé szűkíti a kört. sorrend nincs, felesleges, mind imádom.

Félelem és Reszketés Las Vegasban: a történet, a forgatókönyv, a szereplők, a rendezés, a zenék és legfőképpen a képi világ/operatőr munka. nem ez Gilliam legjobbja (az a Brasil...), de kétségkívül az egyik legjobbja.

Harcosok klubja: Szintén a képi világ fogott meg. nomeg a történet, a színészek... remek darab.

Alien3 se: a kedvenc Alienem. indoknak talán a képi világ és a film hangulata emelhető ki. a mozis verzió nyomába se ér...

Clerks: humoros darab, nagyon jól megírt dialógusokkal és remek ötletekkel.

Hetedik: nagyon kidolgozott történet, remek színészek, gyönyörű díszletek. remek film.

Ponyvaregény: Tarantino legjobbja... itt is az apró részletek teszik naggyá a filmet, nomeg a színészek. a Jackie Brownt is említhetném tőle.

Terminator 2: a 90es évek ikonikus akciófilmje. vagy maga az akciófilm kvintesszenciája. vagy több annál.

Matrix triológia: szerintem csak egyben értékelhető. hatalmas jelentőségű sci-fi, az idő előrehaladtával egyre elborultabb történettel. ami az én meglátásom szerint csak jót tett neki.

Tágra zárt szemek: lassan csordogáló darab, de pont emiatt szeretem. remek utazás az éjszakába, és itt még a Cruise - Kidman páros is jó volt (elsővel egyébként a világból lehet kikergetni). a képi világa szintén a gyönyörűek közé tartozik.

Ronin: avagy amikor az amerikaiak francia típusú akciófilmet csinálnak. és milyen jól sikerül nekik. kicsit ki is lóg a sorból, bár az imdb szerint amerikai/angol koprodukció, ez nem nagyon látszik rajta...

A tíz hely pedig kevés, kimaradt részemről az ördög ügyvédje, az eastwicki boszorkányok, a lesz ez még így se, a támad a mars, a rekviem egy álomért, a shrek...
0
2007. április 29., vasárnap 18:25
Vazze, nehéz a döntés :) Elés sok idő telt már el 1990 óta, még belegondolni is borzasztó, hogy 17 év! Az átgondolni, hogy meily filmek amik kiájlák az idő próbáját talán még nehezebb. Hiszen idő kell mindenhez. Nagyjából már kiderült, hogy a 90-es évek elejéről melyek az időtálló alkotások, a vége meg még alakulgat. :)

Terminátor 2 - Az Ítélet napja: Ezt mindenképpen beleveszem a top 10-be. Nem tudom elmondani miért, de sokkal jobban szeretem, mint az első Terminátort. Abban nem volt semmi, ennek viszont van egy nagyonis baljós és félelmeseten hátborzongató utóérzése. A totális megsemmisülés fele halad a világ és akár valósággá is válhat mindaz, ami a filmben majdnem bekövetkezik; a gépek uralma. Tedhnikailag szintén megállja a helyét, ma is sokszor ámulva nézem a folyó fém technikát. Elképesztő!

Farkasokkal táncoló: Kevin Costner legsikeresebb Oscar díjat nyert indián filmje. Mondhatjuk úgy, hogy Costner igazán jó évei 1990 és 91 voltak. A Farkasokkal táncolót azért tartom hitelesebbnek bármely más indián filmmel szemben, hogy itt az indiánok tényleg a saját nyelvükön beszélnek. Gyögyörű film az amerikai határvidékről és annak eltünéséről. Személyes kedvenc.

Közönséges bűnözők: Ez az a film amiről nem nagyon lehet mit írni, mert rögtön Spoilerekbe futnánk bele. A végén az ember a saját állát keresgeti, miközben döbbenten ül és másodpercek alatt foszlik semmivé a gondosan felépített teoriahalmaz. :) Mestermű a maga nevében.

Hetedik: Komor hangvételű, mitöbb lehangoló thriller. Brad Pitt és Morgan Freeman fárosa első nézésre furcsának tűnt, és Kevin Spacey érzéketlen 10 perces finálé jelenete a filmtörténelem egyik legfájdalmasabb végkifejlete. Mitöbb még elgondolkodtató is. "Szép ez a világ és érdemes harcolni érte. Az utolsó felével egyetértek."

Amerikai szépség: Még mindig Kevin Spacey :) Igen, már többször említettem hogy erről a filmről kimentem a moziban a flafonról szálló rózsás rész után. Néhány évre rá leadta az egyik kereskedelmi csatorna és adtam neki még egy sanszot. Szerintem jó pillanatban kapott el, mert az egyik kedvencemmé vált.

Frida: A mexikói festőnő Frida Khalo étetét feldolgozo Julie Taymor film az utóbbi idők legjobb életrajzi filmje. Története megragadja az embert, mikor rossz a kedvem általában akkor nézem és a végén mindig oda lyukadok ki, hogy neki mennyi nehézséggel kellett megküzdenije, nekem meg ilyen piti problémák miatt van szar hangulatom. Salma Hayek ilyen csúnya még sosem volt filmen :) ugyanakkor egy Oscar jelölést azonnal be is söpört. Ellioth Goldenthál pedig megkomponálta az egyik legszebb filmzenét, amit életemben hallottam!

Amerikai história X: Tudom, hogy sokan egy merő giccsnek tartják, vagy szimplán szar filmnek, esetleg gyűlölik is. Nekem ettől függetlenül nagyon tetszett! Edward Norton kiváló színész, itt pedig a megtért neonáci szerepében tökéletes alakítást nyújt. A téma sajnos egyre aktuálisabb, a gyűlölködés és a rasszizmus egyre nagyobb méreteket ölt és egyre több áldozatot is követel. A vége pedig döbbenetes :(

Harcosok klubja: Igen ez utáltam :) Aztán az HBOn másodszori nézésre qvára megtetszett és azóta akárhányszor nézem mindig találok benne újabb összefüggáéseket, barát adagokat. Fincher bá szeret játszadozni az emberi elme rejtett, sötét, olyakor veszélyes és kiszámíthatatlan részeivel. Teljesen egyedien ábrázolja mindazt, ami egy bomlott elmében lejátszódhat legyen az egy egyszerű álmatlanságban szenvedő ember akit történetesen Jacknek hívnak. Tök átlagos manus, mai XXI. századi kényelemben tengeti napjait, valami mégis hiányzik az életéből, vagy inkább valaki?  Egyik üzleti útján különös útitársa akad Tyler személyében, aki merőben másképpen látja a dolgokat, mint Jack. Innentől kezdve a két férfi története egyé válik. Jack fokozatosan formálódik olyanná, mint Tyler.

A remény rabjai:  Ez a film megfogja a nézőt, Farnk Darabont rendező pedig nagyon jól tud mesélni és úgy, hogy szinte észre sem veszed milyen gyorsan haladsz vagy állsz a történetben. Elhiszed minden szereplője valós, húsvér figura, akik annak ellenére, hogy bűnösök mégis ártatlanok a maguk módján, hiszen "Itt mindenki ártatlan, szar volt az ügyvédem." Robbins és Freeman nagyszerűen alakítja saját karakterét ebben a csodásan fényképezett történetben, mely hűen követi Stephen King novellás könyvét azzal a különbséggel, hogy ott végig Red mesél, de a narrációban a film alatt is őt halljuk olykor-olykor. A remény rabjai intelligens és lebilincselő jellemrajz egy férfiról, aki sohasem adta fel a reményt: egyszer bebizonyosodik ártatlansága és kiszabadul. Bemutatásakor nem robbantott kasszát, de hála a szájhagyománynak azóta milliók számára vált ismert és szeretett filmé, teszem hozzá: méltán.  Ha úgy vesszük modern Pillangó történet ez, csak egy másik helyen, korban, időben.

Donnie Darko: A 2001. év egyik legnagyobb talánya talán ez a film, Donnie Darko története, akivel egy hűvös őszi éjjelen közli Frank, - az óriásnyúl - hogy még 28 nap, 6 óra, 42 perc és 12 másodperc van hátra a világ végéig. Mit lehet tenni ekkor? Donnie teljes belenyugvással fogadja a hírt, még az sem zavarja, hogy egy óriási rémnyúl mondta el ezt neki, éli tovább mindennapjait. Azonban Donnie nem hétköznapi kamasz, az intelligenciája magasan veri társaiét és teljesen másképpen lát dolgokat mint a többiek. Nehéz kilógni a sorból, főleg ha még egyik másik tanár és diáktárs is Donnie ellen van... Telnek a napok és közeledik a megadott időpont. Donnie, Frank parancsainak engedelmeskedve pedig egyre furcsább dolgokat követ el a suliban, amikről még önmaga sem tud. A teljes történetet nem írom le, de számomra az egyik legérdekesebb film élmény marad. Képi megoldásai zseniálisak, a történetvezetés egyedi  a megvalósítás pedig az egyik legeredetibb, amit valaha láttam.
0
2007. április 29., vasárnap 17:34
Szerintem a legtöbb embernek van Top 1-e.
Az enyémben például egy sótlan színészecske, valami Gregory Peck játszik egy féllábú kapitányt aki nagyon szeretné elkapni azt a londa fehél bálnát:)

És még mindig kib*szottul dühit hogy nem adják ki, és persze tuti nem lesz rajta a klasszikus Sinkovics Szinkron:( Pedig így ez lehetne a TOP 1-es DVD!
0