Keresés

TOP 10 sorozat évadok

2007. május 15., kedd 1:35
Nehéz konkrét évadokat megnevezni, főleg hogy legtöbbször az első évad marad a meghatározó élmény, mivel azzal találkozik (jobb esetben) először az ember. Íme néhány kedvenc, a teljesség igénye nélkül (és a gyakran említetteket szándékosan mellőzve)...

1) Az elnök emberei - 1. évad
2) Babylon 5 - 4. évad
3) Dr. House - 1. évad
4) Sötét angyal (Dark Angel) - 1. évad
5) Vészhelyzet - 7. évad
6) JAG - 6. évad
7) Everwood - 1. évad
8) Szívek szállodája - 2. évad
9) Gyilkos elmék - 1. évad
10) Ügyvédek (The Practice) - 1. évad
+1 Harmadik típusú emberrablások (Taken) - minisorozat
+2 Kaméleon (The Pretender) - 1. évad
+3 SeaQuest DSV - 1. évad
+4 Dawson és a haverok - 4. évad
+5 Harmadik műszak - 4. évad
+6 Ally McBeal - 1. évad
+7 Providence - 1. évad
+8 Dr. Vegas - mindössze 10 rész, kár a cancelért...
+9 A szökevény - egyetlen évad...
0
2007. május 14., hétfő 15:51
1. Rescue Me - (nincs kedvenc évadom, mert minden szezonnal sikerül rátenniük egy lapáttal; remélem majd úgy zárják le, ahogy Leary is elképzelte :-))

2. ReGenesis - 1. évad (a legátgondoltabb történetvezetés mind a 13 részen keresztül; a 3. évad pilotja maga volt a katarzis, de azóta gyengülnek a részek :-( valami übervírust kell kitalálniuk, hogy lekörözzék az első szezont)

3. The Shield - 2. évad (de az is lehet, hogy a 6.? :-))

4. 24 - 3. évad (ennél jobbat azóta sem tudtak csinálni, ami pedig most van... hjajjjj)

5. House MD - 2. évad (sírás, rívás, vihogás - mindenből egy kicsi, egyenletesen elosztva)

6. The Job - teljes szezon (megunhatatlan poénokkal)

7. Carnivale - 1. évad (a legsötétebb, legkomorabb sorozat)

8. Nowhere Men - teljes szezon (a legnagyobb csattanóval és a sorozathoz méltó 9 lemezes DVD kiadással :-p)

9. Venegance Unlimited (valaki adja már ki DVD-n!!!)

10. Fire - 1. évad (RM Ausztráliában :-))

0
2007. május 14., hétfő 15:11
És neked? :-)
0
2007. május 14., hétfő 14:54
Te meg mit szólsz bele mindenbe? Nincs jobb dolgod, mint egész nap a fórumba írni? ;-))
most posts by TM
0
2007. május 14., hétfő 14:35
1.Prison Break 1. évad
2.Heroes 1. évad
3.Dr House bármely évad
4.South Park szintén bármelyik évad,de főleg az ujjak (9 10 11)
5.Egy rém rendes család itt is mindegyik évad zseniális
6.Lost 1.évad
7.Harmadik műszak az összes évad jó ennél is
8.Vészhelyzet 8. évadtól főleg
9.Egyről a kettőre  imádtam minden részét
10. egy kis bónusz:Batman - A rajzfilmsorozat a legjobb rajzfilmsorozat a világon!
0
2007. május 14., hétfő 13:55
1.  Elnök emberei - 2. évad
2.  Spooks - 2. évad
3.  Waczak Szálló - 2. évad
4.  NCIS - 1. évad
5.  JAG - 5. évad
6.  24 - 2. évad (csak az első hármat láttam)
7.  State of Play (BBC - minisorozat)
8.  Hivatal - 1. évad
9.  Gilmore Girls 3. évad
10. Melrose Place
0
2007. május 14., hétfő 13:03
Ha lehet, én „páros lábbal nem tudom figyelembe venni” a tízes listakorlátot, az évadbontást, a műfajt (akció, vígjáték, rajzfilm, természetfilm), mivel ez mind kedvencem (hirtelen ennyi jutott eszembe). A sorrend is véletlenszerű:

Kórház a város szélén
Mentők
Derrick
Columbo
Onedin család
Csengetett, Mylord?
Halló! Halló!
Kojak
San Francisco utcáin
Kántor
Sándor Mátyás
Forró szél
Édesek és mostohák
Keménykalap és krumpliorr
Abigél
David Attenborough sorozatai
Üzenet a jövőből - A Mézga család különös kalandjai
Vakáción a Mézga család
Másfélmillió lépés Magyarországon
… és még egymillió lépés
Kerekek és lépések
0
2007. május 14., hétfő 11:53
Jó látni ezt a listát, gyerekkorom kedvenc sorozataival.
Az én kedvenceim (sokáig vacilláltam, hogy melyik 10 legyen a nyerő)

01  Onedin család
02  Kórház a város szélén
03  Columbo
04  A bábu
05  Miért éppen Alaszka?
06  Dallas
07  Siska
08  Angyal
09  Sherlock Holmes
10  Derrick
0
2007. május 13., vasárnap 23:24
Le is kopogom, hogy egyszer kiadják itthon dvd-n.:) Az biztos, hogy elsők között rendelném meg. Csak az a baj, hogy ez a sorozat nagyon szűk körben terjed, még kisebben, mint anno a 24. De talán behozza a kiadó...egyszer.
A 24 nekem nagyon sokáig volt a kedvenc sorozatom, aztán fokozatosan tágult az érdeklődési köröm. Először a Carnivále, aztán a Shield, majd a RM...a Lost pedig a hihetetlenül durva 3. évadnak köszönhetően került be a kedvencek közé.
24 6. évad? Hát, én akkora várakozásokkal ültem elé, és az első 4-5 rész tényleg nagyon fasza volt. Most már sajnos ott tartok, hogy örülni kell egy jónak mondható résznek is. Ki tudja, talán neked jobban fog tetszeni, ha egyben nézed.
Ha folytathatnám a listát, én is beletenném a Band of Brotherst, meg még a Psych-ot is. Csak azt egyszerűen tilos szinkronnal nézni - úgy tényleg borzasztó.
Szal a lényeg az, hogy rengeteg sorozatot kell nézni.:)
0
2007. május 13., vasárnap 23:15
A Kojak-et, a Magnum-ot, a Miami Vice-t, a San Fransico utcáin-t,a Hegylakó-t én is kedvelem. Én igyekeztem még futó sorozatokat összeírni :) Akkor már megírom, melyek azok a sorozatok, amiket néztem/nézek s nagyon szeretem őket: Hősök, Dallas, A farm, ahol élünk (nekem tetszett), Egy rém rendes család (nagyon hülyék), a Cheers (ők is hülyék), ST: DS9, ST: VOY, az Alias, a Harmadik műszak, A körzet, az Ügynökség, a Férjek gyöngye, a Jóbarátok, Házi háború, Vadmacska (igen, bevallom :) jó csajok vannak benne s nem is annyira rossz, mint vártam volna), Cobra 11, Medicopter 117, az Onedin család (de rég láttam már), A bohóc. Hirtelen felindulásból ennyi :) Ha csak ezen sorozatok fele meg lenne dvd-n, soha többet nem lenne szabadidőm :)
0
2007. május 13., vasárnap 23:14
Amugí én is:)

Biztos bennem van a hiba különben, de ezekel a mai sorozatokal nem tudok mit kezdeni. Többet elkezdtem (Lost, Prison Break, Született feleségek stb.) nézni, de egyik se igazán tudott meghatni. Így maradnak továbbra is a klasszikusok.
0
2007. május 13., vasárnap 22:57
ez az, végre egy oldschool sorozatkedvelő! már kezdtem hülyén érezni magam, hogy mindenki csak a 24-et, a lostot meg a prison breaket eszi. tisztelni kell a nagyobbakat is.
0
2007. május 13., vasárnap 22:45
Szerintem egész jól sikerült a Rescue Me szinkronja, Leary magyar hangja Haás Vander "Moser felügyelő" Péter s a többiek is jók, kivéve Janet-nek a magyar hangja, nagyon nyávogós. Ha kiadják itthon dvd-n, akkor viszont tuti angolul nézem :) Hamarosan véget ér a Lost S3, a CSI S7, a Maffiózók is júniusban örök búcsút vesznek sajnos, így én is darálni fogok. A 24 első öt évadát tavaly tavasszal zirka 3 hét alatt lezavartam, érettségin meg is látszott :) Most majd jön a S6 belőle. Lehagytam listámról egyik új kedvenc sorozatomat, a Las Vegas-t, most csak a V3-on nézem, de lehet nyáron behozom a lemaradást az USA-hoz képest. S a Studio 60 on the Sunset Strip (Színfalak mögött) is érdekes sorozatnak tűnik. Megnézném még a Extras-t is (Futottak még), láttam a Patrick "Capt. Picard" Stewart epizódot, nem semmi volt, halálra röhögtem magam :) Szerencsére rengeteg, jobbnál jobb sorozat van, figyelemmel is követek belőlük vagy 18-20-at :)

S két mini-sorozatot is feltétlenül megemlítenék pluszban:

11. Az elit alakulat (TV/DVD)
Remekül eltalált, realista második világháborús sorozat, ahol a karaktereket egytől egyig hitelesen alakítják s a rendezésre sem lehet panasz (pl. Tom Hanks). S még valóságosabb s döbbenetesebb azáltal, hogy az igazi Easy század még élő tagjai vezetik fel az epizódokat.

12. Angyalok Amerikában (TV)
Nagyon durva, profi sorozat, jó pár kedvenc színészem, Al Pacino, Meryl Streep, Emma Thompson és Mary-Louise Parker fantasztikus alakításával (s sokan mások is remekül szerepelnek), olykor nem is egy szerepet játszanak. Érdekesen, realisztikusan s egyben furcsán, de nem provokatívan vázolja fel az AIDS ellen küzdők életét. Nagyon súlyos sorozat.
0
2007. május 13., vasárnap 22:12
Tekintve, hogy a kedvenc sorozataim nem éppen mostaniak így az évad szerinti bontást hanyagolnám...

01. T.J. Hooker
02. Kojak
03. Dempsey & Makepeace
04. Miami Vice
05. Starsky & Hutch
06. Petrocelli
07. Minden lében két kanál
08. San Francisco utcáin
09. Bűbájos boszorkák
10. Hegylakó
0
2007. május 13., vasárnap 21:55
Nekem sajnon nincs AXN-em, bár nem is tudom, hogy nézném szinkronnal a Rescue Me-t. Jobb nekem itt a gépnél.:) Leary hatalmas arc - épp ma néztem meg néhány videóját a youtube-on -, bár néha már túlságosan őrült.
Szívesen nézném a Job-ot, de magyar felirat hiányában nincs merszem nekivágni. Különösen egy komédiánál fontos, hogy minden egyes szót megértsek, és hiába tudok viszonylag jól angolul, mégis is elveszne a poénok egy része. A feliratoldalakon meg csak néhány részhez találtam magyar subot, ergo még várok.:) Nyárra amúgy is a Nip/tuck, meg a FNL van betervezve...egyelőre.
0
2007. május 13., vasárnap 21:41
Látom igen hasonlúan vélekedsz te is a 24, Lost, PB, Rescue Me (Ments meg) legjobb évadairól  :) A RM első évadát még az AXN-en láttam, haláli sorozat. Nézni kellene a The Job-ot is (Denis Leary rulez) :)
0
2007. május 13., vasárnap 20:43
Az én kedvenc sorozatévadaim (egy sorozatot csak 1 évaddal "neveztem"):
1. The Shield - season 5
1. Lost - season 3
1. Rescue Me - season 1 (még csak ezt az évadot láttam, a 2. folyamatban)
1. Carnivále - season 2
5. 24 - season 5
5. House MD - season 2
5. South Park - season 8
8. Heroes - season 1
9. Twin Peaks - season 1
10. Prison Break - season 1 (a másodikról inkább nem beszélek, mert csak bemocskolnám a kiváló 1. évad emlékeit)
0
2007. május 13., vasárnap 20:07
Az olyan régi magyar klasszikusokat tekinthetjük sorozatnak mint az Angyalbőrben,Kántor,Le a cipővel?
Mert ezeket nagyon szeretem:-)
Mellettük jöhet még Jóbarátok meg South Park minden mennyiségben:-)
0
2007. május 13., vasárnap 19:29
Az én kedvenceim. évad nincs, mert pár helyen nem értelmezhető (japánok esetében főleg, de a futuramanál is eléggé össze lettek keverve a részek, mire az eredetileg négy széria öt szériaként a tvbe került), a kedvenc a Futurama, a többit viszont nem állítanám sorrendbe, bármelyiket bármikor szívesen nézem:)

Futurama
The Simpsons
Monty Python s Flying Circus
Fekete Vipera, avagy bolond lyukból bolond szél fúj
South Park
Berserk
Cowboy Bebop
Csengetett Mylord
Love Hina
X-akták
0
2007. május 13., vasárnap 12:35
Én inkább kedvenc évadzáró és/vagy évadnyitó epizódjaimról írnék... Csak ahogyan eszembe jutnak... Most nincs időm Top10-be rendezni őket... :-)

Star Trek - Deep Space Nine - (1997)
- 5.26 - Call To Arms
- 6.01 - A Time To Sand

Lehet hogy minden idők egyik legjobb évadváltása? A Deep Spce Nine első 5 évadja egy nagyon lassan, gondosan, és részletesen kidolgozott háborút készít elő... Az ellnség cselszövése, és intrikái, a hihetetlenül izgalmas évadzáró epizódban nyílt háborúba csap át! A néző is átérzi ennek súlyát, hisz 5 éve várható volt ez a pillanat. Hőseink el kell hagyniuk az állomást, a remek záróképen viszont már a Föderációs flottát láthatjuk.

Beverly Hills 90210 - (1995)
5.31.-5.32. - P.S. I Love You (1.-2)
6.01. - Home Is Where The Tart Is

A 90210 évadzáróiban mindig azt szerettem nagyon, hogy sok sorozattal ellentétben, nem cliffhanger módon végződött a szokványos "to be continued" szöveggel. Egy hosszú cselekményszál lezáródott, fontos változások történtek, majd a nyárra, 3 hónap erejéig elbúcsúztunk a szereplőkről. Az 5. évad végén sok fontos dolog történik. Kelly végül nem tud választani Brandon és Dylan között. Fontos szereplők hagyják ott végleg a sorozatot: A szülők! Brandon egyedül marad a 90210-es számú házban, amit mégsem ad el... Ez volt az az évadváltás, amikor kedvenc szereplőink igazi felnőttekké váltak!

Dawson s Creek (2001)
4.23. - Coda
5.01. - The Bostonians

(Jahj..., ezt de megvenném már DVD-n...) Imádtam ezt a sorozatot, és ez a legjobb évadváltás volt! Ki ne élte volna már át a kamaszkornak ezt a legfontosabb pillanatát? Vége a giminek, mindenki útra kész! Mindenki elhagyja szülővárosát, irány az egyetem, vagy Pacey esetében a nagyvilág! Búcsúzkodás, útolsó együtt töltött este, és az újdonság varázsa, a teljes megújulás az évadnyitó epizódban! Semmi nem olyan mint amire számítottak! Vagy mégis?

Twin Peaks - (1990)
1.08. - Episode Seven
2.01. - Episode Eight

Alighanem az egyik legemlékezetesebb évadnyitó jelenetről van itt szó... Az évadzáró részben persze sokminden történik, de a legfontosabb esemény hogy lelövik Coopert... Minden néző lerágja a körmeit hogy vajon ki volt az, és most mi fog történni... És ekkor jön csak az igazi Lynch hatás... :-)) Cooper a fekszik a szállodai szobájában. Egy rettenetesen öreg szobapincér botorkál be, aki hihetetlenül abszurd módon képtelen felfogni hogy mi is történt... Nagyon vicces! És mindez nagyon lassan történik... Coopernek ekkor jelenik meg először az "Óriás" aki egy óriási, feledhetetlen jelenetben rejtélyes dolgokat mond Coopernek. A másfél órás nyitóepizódban remekül összefoglalják hogy hol tart a Palmer nyomozás, és friss lendülettel indul a második évad!

Sliders (1997/1998)

3.25. - This Slide Of Paradise
4.01. - Genesis

Ezt bizony már nagyon régen néztem, de kétségtelenül egy remek évadváltás. A sorozat lényege három évadon keresztül az volt, hogy a párhuzamos dimenziók között eltévedt hőseink egyszer valahogy megtalálják az otthonukat... A harmadik évad útolsó jelenetében ez végre sikerül is... A negyedik évadban viszont szomorúan kell tapasztalnunk, hogy az igazi Földet is leigázták már a Kromaggok... Teljesen új irányt vesz a sorozat, de sajnos a hanyatlás is ekkor kezdődik...

Stargate SG-1 (2005)

9.01. - Avalon (1.)
9.02. - Avalon (2.)
9.03. - Origin (3.)

Akkor maradjunk még a sci-fi-nél... Itt most főleg egy remek évadnyitó hármas epizódról van szó! Kitűnő, mert a 8. évad végén a sorozat pontot tesz 8 éves Goauldos cselekményszál végére. Lényegében véget ér a sorozat, a főszereplő kiszáll Richard Dean Anderson is kiszáll... És mégis a 9. évadban képesek elkezdeni egy teljesen új cselekményszált, egy teljesen új mitológiával kezdenek el foglalkozni, ami az első 3 rész alapján igen izgalmasnak tűnik! Új távlatok nyílnak a sorozatban, a remek 9. évad után... Hogy a 10. ben mit műveltek az még nem tudom, de egyszercsak levették a műsorról sajnos...

Most hirtelen ennyi jutott eszembe... Legközelebb a kedvenc önálló epizódjaimról írok... :)

0
2007. május 13., vasárnap 10:16
A Magnum tényleg zseniális sorozat :))) mindennap adják most a viasaton, ebéd után egyszer-egyszer meg is tudom nézni :)))
0
2007. május 13., vasárnap 3:56
Én láttam : ) Két napja ezen rágódok s elemzem egy bizonyos jelenet képsorait : )

My List (minden sorozat csak egyszer):

1. Lost - 3. évad (NET)
A legütősebb televíziós évad, a legütősebb sorozatból amit eddig láttam. Hihetelenül jól megírt, alaposan kitervelt sorozat, ahol érezhetően a legtöbb esemény alaposan elő van készítve. Kíváló.

2. CSI - 5. évad (NET/TV)
Remek történetek, alapos kidolgozás, egy nagyszerű Tarantino-s dupla szezonzáró epizóddal. Remek.

3. Az elnök emberei - 3. évad (TV)
Megéri késő éjszaka fennmaradni ezért a sorozatért. Rendkívül jól eltalált karakterek, remek szövegkönyv, igényes tálalás. Ez az évad különösen megfogott. Jól összerakott sorozat.

4. Maffiózók - az összes (TV/NET)
Új oldaláról, sokkal átlagosabban mutatkozik meg az amerikai olasz maffia mint azt várnánk. Igazi kuriózum, itt ugyanis a fő"hősök" igazi gyilkosok, bűnözők. Tény, hogy nehéz szimpatizálni az olyanokkal, mint Tony, akinek a szíve ellágyul, ha kacsát lát, de különösebb dilemma nélkül tesz el láb alól akár hozzá közelállókat.

5. 24 - 5. évad (NET)
Nekem ez az évad tetszett a legjobban, jó sztori, nagy fordulatokkal. Sajnos a 6. évad nem éppen olyan, amilyet sokan vártunk, de Jack Bauer rulez : )

6. Az Igazságosztó - 1. évad (nincs is több - TV)
Remek sorozat kíváló, a kíváló Michael Madsen-el, sajnos a nagy víz másik oldalán nem szimpatizáltak a sorozattal, pedig remek sztorija volt.

7. Prison Break - 1. évad (TV)
A 2. évad igen hullámzó teljesítménnyel bírt nálam, de így is nézhető, jó sorozat.

8. Star Trek: The Next Generation -  5. évad (TV)
Remek évad, kíváló részekkel. Volt itt Klingon polgárháború, Mr. Spock, egy önálló Borg, s az egyik legszebb tv-s epizód (The Inner Light), remek szezonzáró.

9. Vészhelyzet - 8. évad (TV)
Két nagy távozó, Eriq la Salle ésAnthony Edwards. Lassan megkezdődött a hanyatlás, de előtte még egy gyönyörű Green búcsú-epizód s egy izgalmas szezonzáró.

10. Ments meg - 1. évad (TV)
Egy még annyira nem ismert sorozat, pedig remek karakterekkel van megáldva (Dennis Leary rulez), nagyon is életszagú, NY tűzoltói főként a 9/11-nek s magánéletüknek köszönhetően kiégtek, de még mindig hősök, mégha bunkók is :) Jó humorú, nem túl durva, de nem délutáni matiéné sorozat :)
0
2007. május 13., vasárnap 2:17
a címek pontosan...

10. Linda
9. Dallas
8. Batman: The Animated Series
7. Sex and the City
6. Magnum P.I.
5. Band of Brothers
4. The West Wing
3. The Simpsons
2. Friends
1. Twin Peaks
0
2007. május 13., vasárnap 2:05
Csak top5, de sorrend nélkül: 24 - 3. évad, South Park - 8. évad, Jóbarátok - 7. évad, Halló, halló - 4. évad, Waczak Szálló - 2. évad.
0
2007. május 13., vasárnap 2:02
Ja, és kimaradt fiatalságom legmeghatározóbb rajzfilmje, a Beavis & Butt-head :D
0