Keresés

A DVD-zés, mint gyűjtőszenvedély

2007. június 6., szerda 21:21
Beutallak urológiára, szükséged lesz rá, miután p*csánrúgtalak :)
0
2007. június 6., szerda 16:10
Mire odajutunk már egy vizitre se lesz elég.Már különben is használt, egyszer elaludtam rajta.:)
Á, tudod mit?! Amint beszkenneled a doktorid, ingyé elküldöm Neked, csak ne kelljen találkoznunk.:-))))
0
2007. június 6., szerda 16:03
A Négy szoba 3 alkalmat tesz ki :) 3x300Ft :) Azért kösz :)
0
2007. június 6., szerda 9:45
63 címet soroltál fel, ebből nekem 27 van meg, melyek közül 3 film az én gyűjteményemben felirattal szerepel. A maradék 36-ból azért nálam is akad egy-kettő, amit szívesen megvennék majd a jövőben, de jelentős részük egyáltalán nem érdekel.
Hiába, ezeken a listákon látszik, kinek mi jön vagy nem jön be. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. június 6., szerda 0:23
Ha már orvosolni fogsz, (remélem nem boncnok akarsz lenni)  akkor a Négy szobát Neked adom vizitdíj gyanánt. :-)))
0
2007. június 6., szerda 0:20
Van mire gyűjtened.
Ezeknek a filmeknek egyrésze nekem már meg van, szerencsére.:-)))))))))
A többi meg lehet nem is érdekel olyan nagyon, hogy pénz áldozzak érte.
Legalább nem veszem meg előled..)))
0
2007. június 6., szerda 0:00
Azért ha aktuális lesz, és tényleg érdekel, szólj majd! :)))
0
2007. június 5., kedd 11:32
Egyelőre pénzhiánnyal küzködök, ráadásul húzós nyár lesz ez a bulik miatt. Épp most keresek munkát a következő két hónapra :) [mert nem a szüleim nyakán élek]
0
2007. június 5., kedd 1:51
Briliáns csapdám van, ha érdekel, igaz, az csak feliratos (a szinkronjával semmit nem vesztesz, igencsak szarul szól a DVD-n, az Ötödik elem magyar hangja ehhez képest PCM 5.1). :(((
0
2007. június 4., hétfő 23:30
Jelenlegi WANTED listám, és még nincsenek is beleszámolva az őszi megjelenésű WANTED filmek :)
Ez függőség?:)

Erik a viking
Az őrület határán (szinkronizált változat)
Buliszerviz
Medikusok - Gézhelyzet avagy kórház a káosz szélén
Darwin-díj - Halni tudni kell
Harcosok klubja - Szinkronizált változat (2 DVD)
Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika
Véres gyémánt (2 DVD + ajándék CD)
A tökéletes trükk
A hivatal - 1. évad
Ki nevel a végén?
Minden végzet nehéz
Batman - extra változat (2 DVD)
Lesz ez még így se - szinkronizált változat
Holtidő
Halott ember
Betépve
Bérgyilkos a szomszédom
Hart háborúja
A Sakál
Az ötödik elem - Extra változat (2 DVD)
Az ember gyermeke (2 DVD)
A tégla (2 DVD)
21 gramm
Mulholland Drive (egylemezes változat)
Más világ
Halálkanyar (U-Turn)
Kegyetlen bánásmód
Esőember / Egerek és emberek (2 DVD) (Twinpack)
Farkasokkal táncoló
HIM: Love Metal Archives Vol. 1 (2 DVD)
Repülő tőrök klánja (2 DVD)
A piszkos tizenkettő (2 DVD)
Négy szoba
A tizedes meg a többiek
16 utca
Összeesküvés-elmélet - szinkronizált változat
Kocka
Túszdráma
Bin-jip: Lopakodó lelkek (egylemezes változat)
A kód neve: Merkúr
Don Juan DeMarco
Damb és Damber - Dilibogyók
Boogie Nights - extra v. (2 DVD)
Testi kapcsolatok
Én és én, meg az Irén (szinkronizált változat)
Armageddon (extra változat - 2 DVD)
Pillangó-hatás
Az Álmosvölgy legendája
A Hihetetlen család (2 DVD)
A tűzben edzett férfi (2 DVD)
Szükségállapot (szinkronizált változat)
Ellenség a kapuknál
A függetlenség napja (2 DVD)
Szüzet szüntess!
Ne szólj száj! (szinkronizált változat)
Briliáns csapda (szinkronizált változat)
Black Angel
Oceans Eleven - Tripla vagy semmi
Oceans Twelve - Eggyel nő a tét (egylemezes változat)
Nagymenők - Extra változat (2 DVD)
Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk (2 DVD)
Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk (szinkronizált változat)

Kicsit sokba kerülne ez a pici pakk :S
0
2007. május 23., szerda 16:37
Nekem egyetlen olyan barátom van, aki hozzám hasonlóan szeret eredeti DVD filmeket venni és neki is értéket jelent, egy évben néhányszor összeugrunk egész napokra filmezni sörözés mellett. Kedvencünk: Az utolsó cserkész :)
0
2007. május 23., szerda 15:11
Nézd, ha valaki ezer százalékig akarja biztosítani a filmnézést, akkor nem árt, ha egyben magából is beszerez egy másik példányt (á la Multiplicity), mert mi van, ha a fejére esik egy tégla (nem a filmre gondolok!) és az eddiginél is nagyobb agykárosodást szenved? :-)
most posts by TM
0
2007. május 23., szerda 14:52
"Egyet eltesz, hogy ne legyen semmi baja, és a másikat teszi be a CD-DVD-lejátszóba."
Tök jó ötlet. :-)
De mit csinál, ha valamelyik DVD véletlenül megsérül? Hiszen az mégsem állapot, hogy amíg az archívumból pótolt filmet nézi mindig frászban legyen amiatt, hogy mi lesz, ha az is tönkremegy? Mit pótol? A használt példányt vagy az archívot? És mi van, ha már nem kapható az adott kiadvány? És egyáltalán hol tárolja a lemezeket? Mert ugye pl. egy tűzesetnél teljesen mindegy, hogy egy példány volt neki belőle vagy kettő, mindkettő elég. Célszerű tehát más helyen, elzártan tárolni az archívumot, de vajon ez megoldott-e számára?
Szóval sok kérdés felmerül a rendszer megbízhatóságával kapcsolatban... ;-)
0
2007. május 23., szerda 14:47
"egyre bénább kiadványok"
Na, ebben is van valami - sajnos. Engem is bosszant persze a "Ne lopj!" filmecske, de ami sokkal inkább idegesítő, az az, hogy az újonnan megvásárolt filmek jelentős részénél vásárlás után rögtön cserélhetem ki a tokot, mert annyira gagyi, hogy az már gáz. És ráadásul az esetek többségében nem az olcsó kiadványok ilyen igénytelenek. Mást ne mondjak, a hétvégén vettem meg egy nagyáruházban lévő utolsó elfekvő példányként a Láncreakciót. Nem olyan nagy film számomra, de 480,- Ft-ért nem tudtam otthagyni. Igaz, csak felirat van rajta, de az korrekt, a tok Amaray, a borító belső oldalán pedig jelentválasztás van, a menü stílusos.
Sok új kiadású (leginkább szinkronos újráknál) meg mi a jellemző? Gagyi tok, a borítón belső nyomat nuku, gagyi egyenmenü (Intercom) vagy gagyi egyenborító (Warner). Na, az ilyenek engem is elszomorítanak, de ezeknél a kiadványoknál legalább jó eséllyel várok ki egy-egy akcióig, már ha érdekel egyáltalán az adott film.
Persze azért akadnak szép számmal tetszetős kiadványok is, azokat öröm kézbe venni.
0
2007. május 23., szerda 14:42
Hallottam én is ilyet, indoklásképpen szintén az volt a magyarázat, hogy az igazi gyűjtő nem bontja ki, mert kopik! :-)
Ehhez pénzen kívül már enyhén kóros megszállottság is kell.
most posts by TM
0
2007. május 23., szerda 14:21
Ami a legdurvább: egy barátom ismerőse (én nem ismerem személyesen) minden CD-ből és DVD-ből kettőt vesz. Egyet eltesz, hogy ne legyen semmi baja, és a másikat teszi be a CD-DVD-lejátszóba. :-))) Ehhez azért már tényleg kell egy vastag pénztárca. :-)
0
2007. május 23., szerda 14:18
Tényleg a Csinibaba!Sok dologban én is így éltem meg a dolgot, de ennyi filmet nem vettem és szerintem már nem is fogok.Ami engem visszatart:- helyhiány-pénzhiány-időhiány-egyre bénább kiadványok (akciósnak hirdetve már megjelenéskor-üzletileg nem kifizetődő, csak érzelmileg kötődök hozzájuk(ezért is gyűjtögetem)-senkit sem ismerek környezetemben aki gyűjtené vagy egyáltalán értéket jelentene neki(ilyenkor elgondolkodom, tényleg beteg vagyok-e)-postaköltség nagyon megemeli az árat(a termék olcsó?)-csalódás a nosztalgiából megvett filmekben jórészében
Na ezekkel a dolgokkal kúrálom betegségem.
0
2007. május 23., szerda 14:08
Ja, még annyi eszembe jutott:
Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem sokunknál szerepet játszik az is, hogy miként változtak az árak. Annó a 6-8eFt-os DVD-k értéket képviseltek, és ünnep volt, ha egy-egy új darab került a gyűjteménybe. Ma már 3-4eFt-ért lehet vadiúj, igényes kiadványokat vásárolni (annó ez volt az akciós ár!), és nem ritkák a 2eFt-os igényes DVD-k, de akár 1000,- Ft-ért, vagy ez alatt is ki lehet fogni értékes darabokat.
Namost ha valaki annakidején havonta megvett 2-3 filmet (15-20eFt), ma 5-10 filmet vehet meg ugyanannyiért. A kínálat bődületesen megnőtt, és ha valaki ráhangolódott a régi horror árakra, ma már nehezen tud ellenállni a 2eFt-os árkategóriának... Én legalábbis így vagyok vele. Ami visszatartó erő, az csak a végösszeg, amikor rádöbbenek, hogy megint itt van a kosárban 10-15eFt értékben DVD, végül csak kénytelen vagyok szelektálni egy kicsit.
0
2007. május 23., szerda 13:56
Íme, az én történetem...
Családunk sajnos sosem volt annyira eleresztve anyagilag, hogy azt mondhatnám, hű, de jól éltünk. Persze nem éheztünk, nagy anyagi gondjaink nem voltak, de nem volt új autónk, színes tévénk, videónk. A VHS hőskorában leginkább barátoknál, szomszédoknál láttam filmeket - többnyire hangalámondásos, vagy német import műsoros kazettákról. Emlékszem, mennyire megfogott akkoriban egy-egy műsoros kazetta külleme. Még ma is kapni ilyen tokokat: vékony, viszonylag puha műanyagból készültek, vastag, ügeres fallal, ezáltal egész jól védték magát a kazettát. Haveromék a filmeket az egyik hálószobai szekrény fiókjában tárolták, és engem teljesen lenyűgözött az a néhány tucatnyi kazetta.
Később otthon is javult a helyzet, szüleim megvették az első színes tévét, majd amikor elballagtam, az első videónk is meglett. Akkor indult az első gyűjtő hullám, ami csak érdekelt, már másoltuk is át a szomszédból elkért videó segítségével. Később beszereztünk egy második készüléket is, így rohamosan gyarapodtak a filmek. Jónéhányat a tévéből vettünk fel, akkoriban még nem voltak csatornalogók, meg kereskedelmi adók, a filmeket pedig teljes egészében, stáblistával, reklámszünetek nélkül vetítették. A kazettákat egységes cimkével láttuk el, amelyet miután nyomtatónk is lett, mi magunk nyomtattunk, és celluxszal átragasztottunk. Volt vagy 50-60 kazettánk, közel kétszer ennyi filmmel. Akkoriban persze lakossági megjelenések nemigen voltak, időtállóbb formátumról pedig szó sem volt.
Aztán olvastam a DVD-ről, és rögtön megfogott. Az első lemezre akkor tettem szert, amikor már én magam is dolgoztam. Ezt a DVD-t nem is én vettem meg, hanem az akkori barátnőm, aki azóta a nejem lett. A film a Csinibaba volt, újságmellékletként. Még PC-s DVD olvasóm sem volt akkor, a lemez tehát csak el lett téve: előbb-utóbb csak lesz mivel lejátszani.
Amikor úgy ítéltem meg, hogy számomra is elérhetővé vált az ára, megvettem az első DVD-ROM-ot a PC-be, majd néhány filmre is szert tettem. Ez 2000 környékén lehetett, innen az Xpress-től rendeltem néhány mesefilmet (Vuk, A kis hableány), ill. nagy kedvencem, Arnold Schwarzenegger új megjelenését, az Ítéletnapot is megvettem, amint megláttam az egyik helyi üzletben. Akkoriban vettem a gépbe a Realmagic Hollywood Plus dekóder kártyát is, ami lehetővé tette, hogy normálisan meg is tudjam nézni a lemezeket.
Viszonylagos rendszerességgel vásároltam az újabb filmeket, eleinte ritkábban, majd a rendelések sűrűsödni kezdtek. Aztán helyben is elérhetőbbé váltak a filmek, és mivel maga a nézelődés is örömet okoz, egyre gyakoribbá váltak az offline vásárlások. Imádom az Xpress oldalát, és örömmel vásárolok itt is, de gyakran csak egy-két filmre van pénzem, és a birtoklási vágy ugye dolgozik, a szállítási költség meg aránytalanul nagy, ha csak néhány filmet rendel az ember. Emiatt az utóbbi időben eléggé visszaestek a rendeléseim, bár épp mostanában küldettem el egy csomagot néhány filmmel.
Az elmúlt 7 év alatt kb. 850 filmet gyűjtöttem össze, ezek egy kis része kevésbé érdekes újságmelléklet, más része a nejem által választott, amúgy teljesen igénytelen kiadványként megjelent romantikus izé. Van viszont ezek mellett egy rakat mesefilm, sok magyar rajz- és bábfilm, Walt Disney kiadványok, Pixar animációs filmek, vannak nagy kedvencek, az összes itthon megjelent Schwarzenegger-film, más klasszikus akciófilm (Stallone, Van Damme, Bruce Willis), meg persze újdonságok, vígjátékok (Jim Carrey-filmek, Reszkessetek betörők stb.), csodálatos díszdobozok (Alien, Elit alakulat, Gladiátor, Titanic, Keresztapa, Star Wars, Batman, Superman, Jurassic Park, Rocky, Majmok bolygója stb.), és persze olcsó, de nosztalgikus töltetű sorozatok, mint pl. a Linda, a Surda vagy a Bud Spencer-Terence Hill filmek.
Manapság komoly helyhiánnyal küzdök, és még mindig az a helyzet, hogy sok-sok kiadványt visszateszek a polcra, mert valahol meg kell húzni a határt. Amióta a lányom megszületett, kicsit visszafogottabban vásárolok DVD-ket, de azért néha elkap a gépszíj. A nejem némileg kontrollál, de azt hiszem, egy kicsit már ő is megfertőződött.
Néha komolyan elgondolkodtat, hogy hova a fenébe tegyem ezt a rengeteg filmet? Van két nagy polcom, de azok már szinte teljesen tele vannak, és persze a gyűjtemény egyre csak nő. Olykor az is eszembe jut, talán el kellene adnom az egészet, de ha komolyan belegondolok, teljesen elszomorít a gondolat. A gyűjteményem jelentős részétől nem szívesen válnék meg.
Tudom, beteges, amit művelek. A környezetemben nemigen találok olyat, aki hozzám hasonlóan vásárolgatna eredeti DVD-ket, de nekem örömet okoz. Pedig filmet nézni nagyon kevés időm van. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom: ha minden nap megnéznék egyet a polcokon sorakozó, még sosem látott DVD-k közül, legalább egy évig lenne mit néznem. Lehet, hogy ezt kellene tennem, és vásárlás helyett inkább félretenni a pénzt?
Nem hiszem, hogy meg tudnám állni...

Biztosan sokan ismeritek már, de ha valaki netán mégsem:
DVDlist névre keresztelt saját fejlesztésű szoftveremmel tartom nyilván a gyűjteményemet. A programhoz az alábbi oldalak kapcsolódnak:
DVDlist - Xpress fórumhttp://www.xpress.hu/forum/forum.asp?FID=1079
DVDlist program és felhasználói útmutató letöltés, plusz a saját gyűjteményemhttp://mydvdlist.fw.hu
0
2007. május 23., szerda 1:07
Na, Frederic elemezhetsz!
Az előbb egy másik topiban kiderült, milyen öreg is vagyok a 40 évemmel. Az én kissiskoláskoromban még kötelezően kellet gyűjteni pl. vasat és papirt, no meg takarékbélyeget. Tehát tanították, bár nálam inkább genetikai jellegű (volt és van a családban néhány megszállott). gyerekként minden marhaságot gyűjtöttem(tünk a tesómmal) csokipapirt (egy nyugati marha nagy kincs volt) rágógumi papirt (még megvan a FixFoxi kollekcióm) boroscimkét (mostmár csak a dugókat, amit mi fogyasztunk el, van egy zsákkal), medzsboxot:), fém italos dobozokat, és bizony bélyeget, bakelit lemezeket, cd-t, asterix képregényeket(forum újvidék) stb.mint látszik a cuccializmuban még voltak értékek, a trabira is éveket kellet várni, és volt olyan előnyöm, hogy fater rendszeresen járt nyugaton, így irigyelt dolgaim lehettek, ami itthon beszerezhetetlen volt abból nekem gyűjteményem lehetet (na azért annyira nem, de a 80-as években 100db-os hévimetal lp. gyűjti az az volt). Akkor még szinte mindent a besz.ár fökött el tudtál adni, tehát nem csak szenvedély volt, hanem akár kifizetődő tevékenység is lehetett. a bélyegeket 2 évvel ezelőttig mindig megvásároltam az aktulis magyar megjelenéseket, akkor valahogy szembesültem, hogy a "gyűjtőn" kívül senkinek nem ér egy lyukas garast se, mivel neki megvan az egész, ha meg nem, az erre szakosodottaknál beszerezheti az egész kollekciót nem túl nagy felárral. és ekkor jött valahogy , hogy nem nagyon maradt pénz semmire, hogy félre is tudjak tenni (család, gyerekek iskolája, kelengye, lagzija, unoka stb.) a padlásra meg már nem fér több újság, könyv kb 1-2 tonna lehet fent (70-es évek óta az összes autós- motoros kiadvány + külföldről is). tehát jöttek a megszorító intézkedések, ami viszonylag tart a mai napig is.
DVD. úgy kezdődött, hogy 2000 karácsonyára lett itthonra olyan pc. amiben volt dvd lejátszó, de film nuku. Aztán jött a tvben a valóságshowos őrület sé mi úgy döntöttünk nem kell tv. lemondtuk a kábeltvt, a készülék ment itthonról a vhssel együtt (a filmek a padlásra:))) ) és olvastunk. aztán egyszercsak a házimozi újsághoz adták az asterix brtiniában filmet dvd mellékletként, utána már vártam a következőt. És jöttek a posztermellékletek, meg a bombaár akciók, az első ilyen bombaáras filmem 4000 ft-ért a mib filmek voltak. Elhatároztam havi 1 db 4000 ft-os film az pont annyi mintha lenne tv előfizetésem és még meg is marad(:)) én marha, itt kezdődött, mikor anyagilag is meg akartam indokolni) azóta nincs megállás. tavalyig pc-n néztük, de most karácsony óta van lcd tv. most ott tartok, hogy van 200 eredeti dvdm és mint már talán irtam valahol nem férek el vele, azaz az 500-as kategória megy a padlás garázs elfekvőbe azaz a tok a film meg cd tartóba, így kevesebb helyen elfér. a pénzen kívül a másik dolog ami miatt kevesebbet veszek az az, hogy eledni lehetetlen, ki fizet egy filmért 1000ftot + ugyanennyi postaköltséget. nem vesződök vele, a múltkori eladási fellelkesülésem kudarcba fulladt. Vessetek meg de mostanában inkább kiveszen a kölcsönzőből 150 ftért és ami tetszik áthúzom. megértem , köpjetek le (most töröld le a monitort) nem adok tovább még kölcsönbe, meg különben most is van rendelésem itt az xpressen is, idén már a 3. A mostani új kiadások nagyon fapadosak mind megjelenésban mind tartalomban, sokan még az angol feliratott is lehagyják. amúgy ha járok valahol mindig benézek a multikhoz meg minden reggel itt kezdek meg avx forumon(hol mo olcsó, ha már nem tartja az értékét.
A gyűjtés = betegség a bibliában is benne van, főleg ha üzletileg sem éri meg, de valamit mindig gyűjtöget az emberfia.
Úgyse gyógyulsz ki belőle, mert akkor nem ezt olvasgatnád!
0
2007. május 22., kedd 18:39
Az első digipack, ami megvételre került a családban, Az elit alakulat volt. NAgyon tetszett s még mindig tetszik a fémdoboz, a kihajtogatható digipack pedig gyönyörű kialakítású. Aztán 2003 nyarán egy napon vettem meg A Gyűrűk ura 1-2-t a két lemezes verziókban. Nem sokkal később a kezembe került egy téka reklámfüzete s elhűlve láttam benne a Szövetség digipack-ját. Cseszhettem, mert a teljes árú két lemezesekre is sokat vártam, így a 3. résszel együtt ezek a 2 lemezes verziók. Azután j nagy szünet következett a digipack-ok terén, majd tavaly nyárom sikeresen vásároltam meg innen a Cápa digipack-ot, majd a Schindler díszdobozt, benne a szintén digipackos filmmel. Ősszel a CSI első évada (két felé bontva) is meg lett, szintén, igényes digipack-ban. Majd idén jött a InterCom akció, benne a Gladiator 3 lemezessel s elő is rendeltem, majd amikor kiderült, hogy nem digipack már töröltem is. Egy fórum társunk hívta fel figyelmemet egy ismert aukciós oldalon található Gladiator digipack-ra, azonnal licitáltam rá azaz licitáltam volna, de a regisztráció megerősítésre két hetet kellett várni, elkapott a harci ideg, de fél órán belül megoldódott az ügy, így azóta a polcomon nyugszik digipack-ban :) Proci nagy segítőkészségének köszönhetően a következő, "mini-digipack" az Event Horizon-t különleges kiadásában landolt nálam. A JP digipackra másfél éven át hajtottam, aztán jött a szülinapom, s a három film egy lemezes verzióit kaptam, így lenyugodtam kissé :) Csupán tehát 6 darab digipackom van ill. 4 papírtokos filmem. Fontosnak tartom a külsőt, de meg tudom állni, hogy esetleg ne digipack-ban szerezzem be a filmet (kivéve a Gladiator-t). Amióta Yakuza, R2D2 s jó néhány külföldi gyűjteményt láttam, kisebbségi érzésem van, de túl teszem magam rajta :) Remélem hamarosan a CSI 2. évada is meg lesz, ahogyan reménykedem abban, hogy esetleg a 300 is digipack-ban jön, valamint Iwo Jima és a Dicsőség zászlaja díszdoboz is valószínűleg be lesz gyűjtve s nem lenne rossz, ha utóbbi kettő is digipack lenne. Csak a nekem nagyon fontos, s nem is túl drága digipack-okat fogom a jövőben is megvenni, mert inkább veszek négy filmet, egy digipack áráért, ha az adott filmet simán is be tudom szerezni.
0
2007. május 22., kedd 17:02
Akkor, ha már gyűjtőszenvedély és Kill Bill, akkor lesd meg ezeket:

http://www.asiandb.com/store/detail.pfm?num=2815
http://www.asiandb.com/store/detail.pfm?num=3006

Ennyit a magyar digiről. :-(
0
2007. május 22., kedd 16:44
Halljátok hát az én történetemet. Egy szeptemberi nap volt, emlékszem, esett az eső. Épp üres DVD-tokokért mentem a tescoba. Kaptam pár letöltött filmet, és szerettem volna borítót is nyomtatni hozzá, de elfogytak az üres tokok. Volt persze pár eredeti DVD-m már(Moulin Rouge, LOTR 1,2,3 bővített, Hangyák a gatyában, Mátrix), de már majdnem 2 éve nem vettem egyet sem. Nem is voltam tisztában az árakkal. Megkerestem az üres tokokat, de nagyon rossz minőségűek voltak csak, úgyhogy nem vettem. Elindultam kifelé és megpillantottam a DVD részleget. Arra gondoltam hogy megnézem milyen filmek vannak(hogy miket töltessek le a netről). Mikor megpillantottam az árakat nagyon elcsodálkoztam. Ekkor a legutóbbi DVD amit eredetiben vettem meg az a LOTR 3 bővített volt ami akkor 10000 Ft. volt. Azt hittem hogy még mindig több ezer forint egy-egy kiadvány. Annyira megörültem az 1000-2000 forintos filmeknek hogy rögtön elköltöttem 15000 rongyot. Ezzel kezdődött minden. Ez amúgy most, 2006 szeptemberében volt. Eleinte persze én is az olcsó kiadványokra mentem. Azonban egy ideje azt vettem észre hogy kezdek különösen vonzódni a különlegesebb kiadványokért. Most már ott tartok, hogy ha van válsztásom akkor inkább a szebb kiadást veszem meg. A digipack nekem is a gyengém. Persze mivel későn kezdtem ezért lemaradtam pár digipackos díszdobozról, amiket már csak hagyományos műanyagtokos, vagy ami még rosszabb, slimtokos kiszerelésben lehet kapni(Keresztapa trilógia, Cápa, Gladiátor, stb.). Tehát kb. 9 hónapja gyűjtöm a filmeket. Most 150 kiadványnál járok. A múlt héten is, és az előtte lévő héten is kb. 20000-20000 forintot költöttem filmekre. Mentségemre szólva volt köztük 3 díszdoboz, az egyik a Schindler listája. Annyira rákaptam hogy lassan minden pénzemet erre költöm(+ sajnos cigi, benzin, sör és póker-ez azért néha hoz is valamennyit). Nyár végére sztem elérem a 200 filmet, ugyanis sikerült egész nyárra munkát találnom, ráadásul egész jó fizuért. Kb. 200 ezer forintot fogok keresni őszig. Ennek fele tuti hogy DVD-kre fog elmenni. Ez van. Ha ez rossz szokás akkor én rossz vagyok. De szerintem nem az. Szerintem meg lehet találni az arany középutat, hogy ez a szenvedély nem menjen a kapcsolatok rovására. Legalábbis nekem sikerült.
0
2007. május 21., hétfő 23:44
Én kb 2-2,5 fél éve gyüjtöm a filmeket mióta pénzkereső vagyok. Azóta sikerült kb 680 db filmet begyüjteni, és ugye először az olcsó egy dvd-s kiadásokat vettem  meg pl: apokalipszis miost, amiket ugye már le kellett cserélnem digikre :) . Akkor jött utánna a külföldről való rendelgetés, meg a díszdoboz digi mánia. Próbáltam múltkor selejtezni, de nem nagyon ment kb 3-4 filmet tudtam kiválasztani ami nem kéne.....
0
2007. május 21., hétfő 23:39
Akkor te vagy a normális, mert aki annak képzeli magát, pont az a nem normális. :) Tudom, hogy furcsa, mégis igaz!
0