Szia jevgenyij!
Gondoltam, inkább a régi filmnek nyitok egy topikot, mivel erről vitatkoztunk a múltkor.
Képzeld, ma megnéztem, és nagyon tetszett!!!! :-))) A politikai vonal valóban sokkal jobb ebben a változatban, a főszereplőtől (Stark) valami iszonyúan undorodtam, nagyon jól játszotta a szerepét, és ebben jobban bemutatták, milyen szemétláda is lett belőle, míg az új változatban Sean Pennt nem tudtam utálni, mert nem igazán láttam, hogy olyan szemétláda lenne. De ez nem az ő hibája volt, hanem a forgatókönyvé.
A szerelmi vonal viszont az új változatban volt sokkal jobb, és ebben nagy a szerepe a színészeknek is a forgatókönyvírón kívül!!! Kate Winslet és Jude Law között csak úgy parázslott a levegő, és a szerelmi szálon kívül is tökéletes alakítást nyújtottak. Ez a két régi színész viszont nagyon béna volt (már elnézést), már emlékszem, hogy miattuk nem néztem régen tovább a filmet, mert annyira taszítottak, a nő meg aztán különösen. Annyira modoros és erőltetett volt minden gesztusa, teljesen mesterkélt volt. A férfi meg semmit nem tudott közvetíteni, semmi érzelmet nem tudott kifejezni, végig ugyanolyan fapofa volt. Szóval szerintem ez nagy érvágás volt a filmnek, hogy két ilyen rossz színészt tettek be. Na, gyorsan megnéztem az imdb-n: John Ireland és Joanne Dru a két említett szereplő. Szóval szerintem ők nagyon sokat rontanak a filmen, ami egyébként nagyon izgalmas és érdekes volt!!!! És a Willie Stark-ot játszó Broderick Crawford tényleg tetszett!!! Ja, és az Adamet játszó Sepperd Strudwick, és a Sadie-t alakító Mercedes McCambridge is jó volt.
A végén kihagyhatták volna Willie 2-3 mondatát, akkor még jobb lett volna, de így is nagyon tetszett, köszi, hogy rábeszéltél, hogy nézzem meg. :-)))