Keresés

A király összes embere (1949)

2007. május 31., csütörtök 12:35
Akkor örülök, hogy mindenkinek örömet okoztam. :-)) Hiába, én is mindig ezt mondom, hogy kell mindennek/mindenkinek adni egy második esélyt.
Nekem azért fontos volt a szerelmi szál is, végülis ez döntötte el szegény bíró sorsát, nem lett volna rossz kicsit megérteni, mi játszódik le Anne fejében. Ez az új változatban valahogy jobban kijön.
0
2007. május 31., csütörtök 12:32
Szia jevgenyij!
Igen, mindenben egyetértek veled!!! John Derek egyébként nekem is tetszett. Na, majd megkeresem a Spartacusban ezt az Írország Jánost. :-))) Jól van, igazad van, annyira nem gáz a két-három utolsó mondat, de igazából nélküle is kiderült már az, amit ki akartak vele fejezni, szerintem, Crawford ezt szavak nélkül is képes volt érzékeltetni.
A Mindent Éváról-t nem kell bemutatnod, gyerekkorom óta nagy kedvencem, Bette Davist amúgy is egyenesen imádom!!!! De köszi. :-)
0
2007. május 30., szerda 18:51
Szia juliet!Látod, mondtam, hogy érdemes megnézni az eredetit!:) Már csak Broderick Crawford miatt is...Van abban is valami, amit John Ireland-del kapcsolatban mondasz: tényleg eléggé "fapofa" /:))/, de legalábbis végig kifürkészhetetlen maradt az arca, abszolút nem lehetett tudni, hogy mikor mit érez, vagy gondol. Nem tudom, lehet, hogy ez rendezői koncepció lett volna? Igazából csak a film legvégén, Joanne Dru-val közös jelenetében lehetett érezni, hogy színt vall, valójában melyik oldalon áll is. Egyébként előtte semmi motívációt nem éreztem nála, hogy miért is válik Stark feltétel nélküli csatlósává. Joanne Dru-val pedig az lehetett a baj, hogy egy kis femme fatale-os beütéssel próbálta tágítani a szerepét, amitől tényleg kicsit erőltetett lett az alakítása. Szóval a lényeg, hogy egyetértünk: kettejük múltba nyúló kapcsolata, vagy más szóval a szerelmi szál az új változatban jóval kidolgozottabb lett Jude Law-val és Kate Winslet-tel. Egyébként John Ireland-et láttam a Kubrick-féle Spartacus-ban is: kb ugyanennyi színészi beleélésre volt képes ott is a szerepformáláskor. Lehet, hogy ez a fajta karakter-ábrázolás volt az összes színészi tudománya?:)) Aki még nagyon jó volt szerintem, az a később legendássá váló John Derek, Willie Stark fiaként. Szinte ő volt egyedül az, aki szembe mert menni apja akaratával. Legalábbis részben, aztán végül szegénynek elég rossz sorsot szánt a forgatókönyvíró. A végével kapcsolatban: nekem nem volt bajom Stark zárszavával. Igaz, kicsit apokaliptikus feelingje lett így a befejezésnek, viszont legalább tudatosulhatott mindenkiben, hogy szerencsétlennek mennyire az agyára ment a hatalom utáni sóvárgás. OFF:ha ajánlhatok még valamit hasonló témakörben, akkor nézd meg a Mindent Éváról /All about Eve-1950/ című filmet is! Szintén a hatalom utáni csillapíthatatlan vágyról szól és ígérem, ebben egy "béna" színész sem lesz!;)))
0
2007. május 30., szerda 17:56
Én is örülük,hogy mégis tetszett.A második megtekíntés nálam is sokszor teljesen megváltoztatja a véleményem.Alighanem az aktuális hangulat is számít.Én egyébként eleve úgy vagyok,hogy szeretem tudni miről is szól a film.Akkor már tudom,mire figyeljek.
A szerelmi szál tényleg nem az igazi,de engem nem zavart különösen,mivel úgy éreztem,a történet szempontjából nem lényeges.
0
2007. május 30., szerda 0:31
Szia jevgenyij!
Gondoltam, inkább a régi filmnek nyitok egy topikot, mivel erről vitatkoztunk a múltkor.
Képzeld, ma megnéztem, és nagyon tetszett!!!! :-))) A politikai vonal valóban sokkal jobb ebben a változatban, a főszereplőtől (Stark) valami iszonyúan undorodtam, nagyon jól játszotta a szerepét, és ebben jobban bemutatták, milyen szemétláda is lett belőle, míg az új változatban Sean Pennt nem tudtam utálni, mert nem igazán láttam, hogy olyan szemétláda lenne. De ez nem az ő hibája volt, hanem a forgatókönyvé.
A szerelmi vonal viszont az új változatban volt sokkal jobb, és ebben nagy a szerepe a színészeknek is a forgatókönyvírón kívül!!! Kate Winslet és Jude Law között csak úgy parázslott a levegő, és a szerelmi szálon kívül is tökéletes alakítást nyújtottak. Ez a két régi színész viszont nagyon béna volt (már elnézést), már emlékszem, hogy miattuk nem néztem régen tovább a filmet, mert annyira taszítottak, a nő meg aztán különösen. Annyira modoros és erőltetett volt minden gesztusa, teljesen mesterkélt volt. A férfi meg semmit nem tudott közvetíteni, semmi érzelmet nem tudott kifejezni, végig ugyanolyan fapofa volt. Szóval szerintem ez nagy érvágás volt a filmnek, hogy két ilyen rossz színészt tettek be. Na, gyorsan megnéztem az imdb-n: John Ireland és Joanne Dru a két említett szereplő. Szóval szerintem ők nagyon sokat rontanak a filmen, ami egyébként nagyon izgalmas és érdekes volt!!!! És a Willie Stark-ot játszó Broderick Crawford tényleg tetszett!!! Ja, és az Adamet játszó Sepperd Strudwick, és a Sadie-t alakító Mercedes McCambridge is jó volt.
A végén kihagyhatták volna Willie 2-3 mondatát, akkor még jobb lett volna, de így is nagyon tetszett, köszi, hogy rábeszéltél, hogy nézzem meg. :-)))
0