Keresés

Hannibál tanár úr

2007. június 12., kedd 10:35
Nem! A barátok barátok maradnak (Friends will be friends)! :-)
most posts by TM
0
2007. június 12., kedd 10:34
A barátok jönnek, mennek...
0
2007. június 12., kedd 10:32
Megkésett önkritika...
most posts by TM
0
2007. június 12., kedd 10:32
Hiába próbálod játszani az ártatlan narrátort, felesleges.
most posts by TM
0
2007. június 12., kedd 10:12
Azért remélhetően már a finisnél járunk. Úgy tűnik, ennek be kellett következnie, mert különben vég nélkül mentek volna a célozgatások, címzett nélküli, de nagyon egyértelműen meghatározható személyeknek szóló beszólások. Most már az is tudhatja, aki eddig nem akarta, hogy volt néhány ember a fórumon, akik valaha kedvelték egymást, de ez azóta megváltozott. A miérteket mindenki másképp látja, de hát ez minden hasonló helyzetben így szokott lenni.
0
2007. június 12., kedd 10:09
Végre valaki, aki igazat beszél! :)))))

Az EGYMÁSRA NÉZVÉ-ig nagyjából mindegyik Makk-film nagyon jó. Az én személyes kedvenceim: MACSKAJÁTÉK (egykoron Oscar-díjra is jelölték!) és az EGY ERKÖLCSÖS ÉJSZAKA.
0
2007. június 12., kedd 10:02
Ez a tanácsod nélkül is így lesz, így van - hál Istennek!
most posts by TM
0
2007. június 12., kedd 9:51
Taps!!! Hogy volt?

Nincs üresedés véletlenül egy szegedi színjátszó körben?

TM! Felejtsél már el végre, hogyha ennnyi megpróbáltatást okoztam Neked, s ápold a barátságot azzal, akivel olyan jól megértitek egymást. Ez szemmel láthatóan nem én vagyok, immár azt mondhatom: hál  istennek.
0
2007. június 12., kedd 3:18
Mindig megmosolyogtatsz, amikor sommás hegyibeszédeket intézel hozzám, analizálsz engem, kórképeket állítasz fel rólam. Ugyanakkor meg az a fajta gerinctelen viselkedés, amit te csinálsz, amikor egy bizonyos személynek kell megfelelned, az nyilván teljesen helyénvaló.
Nem emlékszem arra, hogy valahol is azt állítottam volna, hogy lobbiztál a kritikaírások véleményezéséért. Gyanítom, ha nem arról a bizonyos írásról született volna a te véleményeddel ellentétes ítélet, akkor egyáltalán nem érezted volna úgy, hogy ezt rikkancsként egyből a világ elé tárjad.Hatásvadász megoldás volt, a szokásos visszavonulásos paneleddel. Nekem például több írásomat is a " nem kritikák" közé sorolták, mégsem hőbörögtem, csak vállvonva tudomásul vettem. Mi van akkor? Semmi. De te egyből összeesküvéselméletet gyártottál ebből és egész nap ezt a paranoiás stílust folytattad. Szerintem én neked soha nem nyilvánítottam ki semmit a jövőre vonatkozólag, az egy másik személynek szólt, de ha te magadra is értetted, akkor az lehet, hogy azt jelenti, hogy már nem tudsz egyes szám egyes személyben gondolkodni. Pedig annyira hangoztattad folyamatosan a párttatlanságodat, hogy már néha magam is elhittem. Többször is megvádoltál azzal, hogy én kigondolok valamit, és azt már kész ténynek veszem, majd aszerint válaszolok, nos azt hiszem, erre illik a "bagoly mondja verébnek" szólás.
Az is elgondolkodtató, hogy miután két hónapja egyetlen topikban sem vetted észre, amikor megszólítottalak, akkor miért a legszemélyeskedőbb hozzámszólásodban kezded úgy a mondókádat, hogy "Kedves TM!". (ami mellesleg igaz. :-) ) Te már nagyon régen elhatárolódtál tőlem, ezért ócska alibit választottál ahhoz, hogy e veszekedéssel próbáld mindezt legalizálni. Bevetetted a "szuperfegyvert" is, hogy egy kalap alá veszel Juliettel, hiszen emlékezhetsz rá, hogy ezügyben volt már itt vitám másokkal is. Sajnálom, ha ez így jön le bárkinek is, ezzel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy az ember olyan barátot választ, akivel hasonló érdeklődési köre van, hasonló értékrenddel bírnak. Aztán meg, ha még esetleg a kedvenc színészük is ugyanaz, az egy tök jó dolog! S a barátság során csiszolhatják egymás ízlését, ajánlhatnak egymásnak könyveket, zenéket, filmeket stb. egy barátság minderre alkalmas tud lenni, ha az egy működő, jó barátság. Úgy érzem az enyém Juliettel ilyen. Az itt kirobbanó vitákban való megnyilvánulásaim abból fakadtak, hogy magam is hasonlóképpen gondolkodtam, mint ő. Így ha őt ezekért a vitákért lehülyézed, akkor engem is nyugodtan tarthatsz hülyének.
Az megint csak rád jellemző, hogy kifecsegsz magánjellegű dolgokat a fórumon. Kijelented, hogy privát ügyekkel nem kell a fórumot szórakoztatni, majd éppen az ellenkezőjét teszed. Persze mindezt mártír külsőben. Majd miután előadtad a nagyjelenetet, közlöd, hogy akkor most legyen vége az egész beszélgetésnek.
Sorok közötti célozgatás ügyben kopogtass a közeledben, nem én vagyok az, aki már legalább négy embert vérig sértett itt a fórumon a megjegyzéseivel!
Nem bánom, ha sebeket akarsz behegedni látni, de ezt ne pengével a kezedben tedd.

Volt egy barátom, aki azt mondta, hogy ne magyarázkodjak olyan dolgok miatt, amelyekben nem érzem sárosnak magam. Igazat adok neki, és a jövőben próbálok megfelelni ennek, fenntartva a mindenkori jogot arra, hogy az igaztalan vádaskodásra reagáljak.
most posts by TM
0
2007. június 12., kedd 2:30
A Ház a sziklák alatt szerintem is jó film, de a Hannibál tanár urat se hagyd ki.
Remélem, sikerült kedvet csinálni a filmhez! :-)
most posts by TM
0
2007. június 12., kedd 0:41
ebből az egész vitából, vagy fogalmam sincs, hogy minek nevezzem, nem értettem semmit, de azért valamire rájöttem. meg kellene már néznem a hannibál tanár urat. ja, és a ház a sziklák alatt tényleg kurvára jó film.
0
2007. június 12., kedd 0:30
Abba ne hagyjátok! Egyre izgalmasabb..
0
2007. június 12., kedd 0:07
Juliet!

No, ha kicsit soká is, de végül a jelek szerint csak megismertük egymást úgy isten igazából. Vicces, hogy éppen Neked sose tűnt fel, mikor barátod úton-útfélen tömjénezett a topikokban, akkor is, amikor nyilvánvalóan nem volt erre semmi elfogadható indok. Ezt sokakkal együtt én is észrevettem, bár nem tartoztam azok közé, akik szóvá is tették. Nem emlékszem, hogy az én tapsikolásaim hangosabbak vagy gyakoribbak lettek volna, viszont alapvetően tényleg nem feléd irányultak. Valószínűleg ezért szúrtak szemet Neked. Annak viszont egyértelműen örülök, ha a továbbiakban nem untatsz a magánéleteddel se engem, se más fórumozót. Rólam alkotott véleményedet a maga helyi értékén fogom kezelni, ami fájdalom, de nem túl magas. A további kapcsolattartást, illetve kapcsolat-nem-tartást illetően TM-nek írt iménti üzenetem vége Rád is vonatkozik.

P. S.: Senki nem kényszerített semmire: magad érezted úgy, hogy már megint bele kell szólni valamibe, hogy a barátságodat bizonyítsad, bár a két karod talán még Neked is megvan.
0
2007. június 11., hétfő 23:54
Kedves TM, mindig megmosolyogtatsz, amikor "igazmondó juhász"-ként kéretlenül is hozzászólsz egyértelműen nem Neked címzett hozzászólásokhoz, megmondod a frankót, offolás felé viszed a topikokat, majd utána elegánsan úgy teszel, mint aki teljesen ártatlan az egészben, s csak úgy mások rosszindulatából kerül bele a konfliktusokba. Mélységes önvizsgálatba merülnék – ha már Juliet is ezt javasolta –, ám lehet, hogy kötekedő vagyok, de szenilis még nem: számos hasonló xpresszes vitára emlékszem, ahol veled szemben nem én voltam a másik fél, a forgatókönyv viszont mindig ugyanez volt, sőt Juliet felbukkanása is éppúgy biztosra vehető volt, mint most. Éppen ezért most se gondolom, hogy kizárólag miattam tartunk itt.

Ami a kritikaelbírálást illeti: nem lobbiztam a megbízásért, felkértek rá. Az ezzel kapcsolatos e-mailben nem volt titoktartási záradék. (Ha óhajtod, átküldöm Neked ezeket a leveleket, hogy leellenőrizd.) Most is úgy gondolom, ha felkérnek ilyen feladatra, akkor talán nem kéne rögtön felül is bírálni a döntésem (amikor még mindig annyi a minősítetlen – és minősíthetetlen! – kritika), mert ez vagy a személyeskedés jele, vagy arra utal, hogy mégsem vagyok alkalmas erre a bizalmi állásra. Az én értékrendem szerint semmi kivetnivaló nincs abban, ha az Xpresst érintő témának az Xpress fórumon adok hangot. Választ is az Xpresstől vártam volna inkább, nem Tőled, mégis Tőled érkezett. Nem nekem címezve, de elég egyértelműen nekem szánva. Nyilván Te ezt tartod helyesnek, ha így csináltad, de azért engedd meg nekem, hogy én meg erről gondoljak mást.

Ami a régi szép időket illeti, erről sok mindent lehetne írni, de se régen, se most nem gondolom azt, hogy privát ügyeinkkel a fórumot kéne szórakoztatni. Most tehát csak annyit idéznék fel, hogy közös barátaink válságosra fordult kapcsolata idején MI KETTEN elég egyértelműen kinyilvánítottuk EGYMÁSNAK, hogy kenyértörés esetén (ami sajnos bekövetkezett), ki melyik oldalt választja. Valami azt súgja, egyikünk se bánta meg azt a döntését.

Szívesen hagytam volna lezárulni a mai témát, ha nem lép színre Juliet, aki néhány hete – ugyancsak egy nem neki címzett hozzászólás kapcsán – kisebb műbalhét kavart abból, hogy élcelődve mertem szólni egyik kedvenc filmjéről, s ebben ő személyes támadást vélt felfedezni. Nem gondolom, hogy az ő kedvencei különleges védelmet kellene, hogy élvezzenek, s azt se gondolom, hogy Julietnek több joga lenne nyilvános kritikát mondani rólam, mint nekem őróla. Hogy ezt Te vagy ő másképp gondolja, afelől nem sok kétségem van, de a Ti gondolkodásmódotok nem azonos az enyémmel.

Sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok, különösen Veled, mert a kezdet kezdetén nagy reményeket fűztem a Veled való ismeretséghez, ami elég jól is indult. Nyilván én is tehetek arról, ha mégsem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de kár a múlton rágódni, hiszen mint olvasom, néhány sorban máris túl tudtad tenni magad az egészen. Magam részéről eddig igyekeztem elkerülni, hogy privát konfliktusaim az Xpresszre kerüljenek, de nincs végtelen türelmem a sorok közötti célozgatásokhoz se, akár közvetlenül vagyok a célpont, akár valamelyik xpresszes barátom által. Egyetlen megoldást tudok elképzelni: mindhárman egyszer s mindenkorra szüntessünk be minden kommunikációt egymás felé. A mai nap tapasztalatai alapján ezt nekem most már igazán nem lesz nehéz betartanom, bár néhány hozzászólással lejjebb az ilyesmi még a bűneim között lett lajstromozva. S az új idők jeleként az ideiglenesnek szánt névváltozás maradjon végleges: field egy lezárult korszakhoz tartozott, most már flic van, akiről hiányosan se kell már tudnod semmit se.
0
2007. június 11., hétfő 22:48
Flic!
Utoljára reagálok neked, csak azért, hogy az igazság azért ne legyen elferdítve, de aztán tényleg szeretném ezt a fröcsögést lezárni, mert nemcsak engem, mindenki mást is untat, gondolom.
Nem tudom, mire célzol, ha nekem valami problémám is volt veled, azt mindig neked mondtam el először. Lehet, hogy te magadból indulsz ki, ezért feltételezel mást.
A tapsikolásra rengeteg topikot tudok neked mutatni, amelyekben rendkívüli energiával ezt műveled. De remélem, megvan még a két karod, és nem kellett levágnod azért, hogy barátságod bizonyítsd.
A privát életem senkire nem tartozik, rád végképp nem, mindössze azért hoztam elő, hogy megcáfoljam amit te írtál, miszerint konfliktusok vannak az életemben, és a fórumon élem ki a problémáimat. Ez a mai kirohanásod egyre inkább azt bizonyítja, hogy ez inkább rád jellemző, és neked vannak problémáid. Ezt sajnálom, de ne rajtam dühöngd ki magad. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy én hozzád sem szóltam, amíg nem keztél el undorító célzásokat tenni rám.
Ez is új, hogy nem vagy velem jóban, de most legalább ez is kiderült. Jó, hogy minden így "négyszemközt" derül ki.
Mint mondtam, nem ismertem magamra, mindössze ismerlek már annyira, és van annyi emberismeretem, hogy ki tudjam találni, kire célozgatsz cinikusan, mivel nem ez volt az első eset, már máskor is megtetted. Úgyhogy ebbe ha lehetséges, ne magyarázz bele freudi elszólásokat, mert nem erről van szó.
Sajnálom, hogy oda a régi fieldről kialakított képem, de már elég csalódáson túl vagyok az életben, hogy nagylányként ezt is feldolgozzam, úgyhogy C est la vie, vagy úgy is mondhatnám: "Let there be no hard feelings".

Juliet

Ui: Elnézést a többiektől, mindenekelőtt Fábri Zoltán remekművétől kérek bocsánatot, nem szeretem, mikor ilyen hangnemre kényszerítenek.
0
2007. június 11., hétfő 22:17
Nem könnyű ma veled, de emlékszem, hogy feleselgetésben mindig is nagy voltál, még akkor is, amikor többen is csitítgattunk, hogy nincs semmi értelme.
Ha jól emlékszem, annyit jegyeztem meg, hogy nem kell nagydobra verni, hogy kik a kritikaelbírálók, hiszen ha ezt Robi akarta volna, akkor már megtette volna. Erre jött a cinikus válaszod. Egyébként nem értettem, hogy miért emlegeted a "régi időket" hiszen emlékeim szerint deklaráltan nem történt közöttünk semmi kenyértörés, javíts ki ha tévedek, de ezek szerint te ezt egyoldalúan(?) eldöntötted. Ez sem feldolgozhatatlan tragédia, hiszen nem lehet erőszakkal egybentartani, azt, ami nem megy, de valótlan és vélt állításokat puffogtatni csak azért, mert valaki kritikai éllel mer érinteni téged, olyan dolgokat másra olvasni, amiket magad legalább annnyira, de inkább jobban művelsz, nos ez nem illdomos, és ilyet field - tudtommal - némileg ritkábban csinált, mint flic, de lehet, hogy e téren hiányos és naív az ismeretem.
Mondjuk, a jelek szerint most már tökmindegy. Kár, hogy nem hagyod békében lezárulni a dolgot, és itt a plénum előtt atrocitálsz.
most posts by TM
0
2007. június 11., hétfő 21:32
Egyetértek a moderálást illetően. De azért még vissza kéne olvasni, hogy ki kezdte el a beszólongatást, majd miután lezárult a téma, ki kezdte újra. Azt hiszem, nem kell IQ bajnoknak lenni a megfelelő következtetés levonásához.
0
2007. június 11., hétfő 21:14
Sikerült jól elcseszni ezt a topikot, kár érte. Már csak azért is, mert legjobb tudomásom szerint amiről szólnia kéne, azt mindenki szereti.
A többi téma pedig méltatlan hozzá, felesleges vircsaft.
Úgy látszik, ma ez a "beszólok" topik. Én az ilyeneket moderálnám szívesen.
most posts by TM
0
2007. június 11., hétfő 18:56
Juliet!

Nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne Neked, akár itt, akár máshol. Minden, amit valaha esetleg mondani akartam Neked, már elmondtam. Először mindig Neked, s legfeljebb csak ezután másnak. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez fordítva is így történt/történik-e. Már csak ezért is javasolnám, hogy az önvizsgálatot először magadon végezd el: meglehet, hogy a végeredményen magad is meglepődsz. Ennek érdekében számos korábbi topikot is érdemes lenne még átolvasni, hogy ki kinek szokott tapsikolni, és főleg milyen indíttatásból: rögvest kiderülhet, hogy elfogulatlanságot illetően valószínűleg nem csak én maradnék szobor nélkül. Örülök, hogy rendben van a privát életed, de ez nem tudom, miért tartozik rám vagy bármelyik más fórumozóra, s miért írod ezzel tele kedvenc rendeződ topikját. Jómagam mindig igyekeztem kerülni, hogy az Xpresszen bármi jele is legyen annak, hogy a civil életben éppen kivel nem vagyok annyira jóban a fórumozók közül. Neked se tudok tehát mást tanácsolni, mint korábban TM-nek: nem muszáj mindig mindenkivel kommunikálni, s főleg mindenre reagálni vagy reagálást elvárni, ha ez folyton problémákhoz vezet. Hogy a hozzászólásaimat hogyan értelmezed, abba nem kívánok beleszólni: ha valamiben mégis magadra ismertél, akkor úgy gondolom, azon Neked kéne elgondolkodni, és nem nekem. A könnyebbség kedvéért: a jó humorról szóló megjegyzést egyértelműen nem Te inspiráltad.
0
2007. június 11., hétfő 18:27
Makk Károly és Szabó István filmjeit én is nagyon szeretem, Makk drámai filmjei közül különösen a Ház a sziklák alatt nagy kedvencem, akárhányszor meg tudom nézni. És Bara Margit micsoda egy ízig-vérig nő volt!!! Psota is fantasztikus a filmben, és Görbe János is nagyon őszinte. Utánozhatatlan feszültsége van annak a filmnek.
0
2007. június 11., hétfő 18:24
Kedves József!

Nagyon tetszik, amit írtál, és teljesen egyetértek vele!!!! És ki mondta, hogy nem tudsz kritikát írni? Épp azért mondtam, hogy írj még hozzá, mert tudtam, hogy mély gondolataid vannak, és érzékeny vagy a szépre. Nagyon tetszik, amit írtál, remélem, a film adatlapjára is bemásolod, mert ez szerintem kiváló kritika, és ott a helye!!
Fábri filmjei tényleg egészen különlegesek a magyar filmművészetben (Körhinta, Édes Anna, Hannibál tanár úr, A Pál-utcai fiúk, A hetedik pecsét, Isten hozta, őrnagy úr, Hangyaboly, Két félidő a pokolban, Bolond április, 141 perc a befejezetlen mondatból, és még sorolhatnám ... ), nekem az egyik kedvenc magyar rendezőm, illetve a legnagyobb kedvencem!!! Örülök, hogy más is még ennyire szereti, és abban is egyetértek, hogy az ötvenes-hatvanas évek filmjei lényegében mindent elmondtak a mai korról is, rendkívüli alkotások születtek akkoriban, csakúgy, mint a 30-as, 40-es években, és tényleg nem nagyon lehet őket überelni.
0
2007. június 11., hétfő 18:19
Köszi,
most már csak azért szorítok, hogy egy digitálisan alaposan felújított Hannibál tanár urat vehessünk majd át, mert nem túl régen többször is leadták a filmet a királyi tévében, förtelmesen rossz kép- és hangminőségben. Ha a Körhintára volt pénz, hátha erre is került. És az is prognosztizálható sajna, hogy nem sok extra lesz a korongon, pedig.... na de hátha...Megérdemelné.
És jöhetnének a további kedvenceim (természetesen remekművek!!!): Makk: Ház a sziklák alatt, Macskajáték, Jancsó: Csillagosok katonák, A zsarnok szíve, Sándor: Herkulesfürdői emlék, Bódy: Psyché, Xantus: Eszkimó asszony fázik, Szabó: Apa, Redl ezredes, stb...........
0
2007. június 11., hétfő 18:17
My Darling!
Nyilván ezt is kimagyarázod valahogy, ahogy szoktad, és bár nem illik rám a jellemzés, de mégis úgy érzem, rám céloztál. Én is hálásabb lennék, hogyha velem osztanád meg, ha valami bajod van velem, bár nem emlékszem, hogy bárhogyan is megbántottalak volna. Rosszindulatú és cinikus, amit írtál, és ráadásul nem is igaz. Hogy ki tapsikol kinek a hozzászólásain, abba meg most inkább nem mennék bele, de jobb lenne, ha kicsit magadba nézel, mielőtt más emberekről ítélkezel. Sajnos már tényleg nem vagy az elfogulatlanság szobra.
A privát életem szerencsére teljesen harmonikus, és ha lenne problémám, az sosem jutna eszembe, hogy a fórumon büntessem a rossz hangulatomért a többi fórumozót. Ez abból is látszik, hogy inkább a kiba...tul örülök topikot szoktam használni, nem pedig a sötét hangulatú párját.
Részemről én is befejeztem a vitát, mert nem szeretném, ha kedvenc rendezőm egyik jó filmjének topikjában ilyennel lenne tele az oldal. De ha akarsz még mondani valamit, a chat topikban vagy e-mailben, akár telefonon szívesen reagálok rá.
Ui: Abban az egyben igazad van, hogy jó humorúnak gondolom magam :-))), de szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, MÁSOK is mondták már.
0
2007. június 11., hétfő 16:14
Kedves József!

Bár engem most nem említettél meg, de remélem, nem bánod, ha reagálok.
Örülök, hogy ez lett a történet vége, mert így elolvashattam a véleményedet a filmről, ami az eddig itt publikáltak közül a legjobb.
Kár, hogy így "kikényszerítve" született, és az is kár, hogy nem volt több időd, mert ismerve pár korábbi írásodat szerintem még ennél is sokkal jobb tudsz lenni, aminek mi, olvasók csak örülhetünk.
most posts by TM
0
2007. június 11., hétfő 16:13
Szia József!

Na, ezt kéne a film oldalára is bemásolni!

flic aka field

0