Bár nem nekem írtad, de én is reagálnék, ha nem baj. :-)
Nekem nem az olcsó megvalósítással van gondom, én kifejezetten szeretem az ilyeneket, amikor tényleg a színészi játék "adja el" a darabot, nem a drága díszletek és kosztümök vagy a speciális effektek. Nemcsak a színházban, a filmen sem zavar az ilyen, ezért tetszik pl. a Dogville is, ami szinte kellékek, díszletek nélkül dolgozik.
Nekem szubjektív véleményem, hogy Quinnt sokkal nagyobb színésznek tartom, Spencer Tracy-t annyira nem is szeretem, bár van egy-két jó filmje, de valahogy távol áll tőlem a stílusa. De ezt a filmjét pl. bármikor meg tudom nézni.
Viszont azért ha jól emlékszem, 2-3 film készült Hemingway alkotásaiból (Az öreg halász és a tenger, Akiért a harang szól, Búcsú a fegyverektől). Lehet, hogy nem sok, de egyik kedvenc íróm, Hermann Hesse még ennyivel sem dicsekedhet, pedig minden regénye fantasztikus és egyedülálló, és nemcsak a maga idejében, most is korszakalkotó. Vannak olyan írók, akiknek a regényei valamiért közkedveltebbek a filmesek körében, vannak olyanok, akiké kevésbé. De nem biztos, hogy ennek mindig politikai oka van. Ha egyet sem filmesítettek volna meg, akkor gyanúsabb lenne.