Köszi Gyulus - úgy látszik, hogy pont akkor hiányoztam, amikor erről volt szó! ;-)
0
2007. június 14., csütörtök 18:04
950
Tisztelt Xpress! www.dvdbest.sk itt már lesz Die hard 3. Ha már az InterCom ennyire béna nem akar az Xpress rámozdulni erre a filmre 3-4000Ft-os áron is tuti,hogy sok fogyna de ha 2 lemezes,netán digipack is lenne gyűjtőknek 5-6000Ft-ért is lenne rá vevő (ebből a címből tuti,hogy nem 3-400db-ot adna el az Xpress)
0
2007. június 14., csütörtök 17:53
463
Attól még gyűjti, lehet van már neki három.Az meg hogy valami "adatizébitek" kerültek rá, hát...Ha megunta, kirakja a visszapillantóra a suzukiba.
0
2007. június 14., csütörtök 17:44
13392
Én azt "bírom" nagyon, amikor az ilyen prinkóhuszárok közlik velem, hogy nekik ez meg az a film "megvan", de a csúcs az, hogy "DVD-ket gyűjtök".
0
2007. június 14., csütörtök 17:33
16458
az exkluziv kiadványokért, amik tényleg limitáltak és nem hibásak, és mondjuk még érdekel is, azért én legalábbis egy picivel többet is hajlandó lennék fizetni.
0
2007. június 14., csütörtök 17:31
16458
igen, 399 vagy 299 ember elmondhatja magáról, hogy megvan (eredetiben), a másik többezres tömeg szintén elmondhatja magáról, hogy megvan, hiszen kiírta.
0
2007. június 14., csütörtök 15:20
726
megint csak az Odeon mozaikot tudom felhozni. 300darab se fogy el hamar.
az a helyzet, hogy itt van tényleges ár, és relatív ár. értsd, a Bin Jip "hűtőmágnes" ár/érték aránya remek (minden tekintetben referencia), de mégiscsak majdnem 6ezer forint. ha úgy vesszük, nem drága, csak sokba kerül.
ezer forintért is lehet egy film sok. fel tudnám hozni a drakula halott és élvezit, avagy az egytlen film, amit majdnem kidobtam a kukába (bár a descent is majdnem élvezhetetlen, súlyosbításként nem a turis kategóriában).
namármost drágább kiadásoknál ha az embernek annyira azért nincs sok pénze, hezitálni fog. én az Akirával egy évig szemezgettem:) bár a limitáltság gyorsíthatja a folyamatokat (GitSen talán 2 napot ha gondolkodtam:)).
a GitS meg azért is rossz példa, mert itthon jelentős rajongótábora van. animén belül alapmű, a kiadás pedig volt annyira jó, hogy külföldi kiadások birtoklói is elgondolkozzanak a megvételén. valamint az Odeon van annyira megbízható, hogy előre lehet tőlük rendelni, mert nem barmolnak el kiadást.
0
2007. június 14., csütörtök 12:40
626
3-400 darabos eladás maximum. Hmmmmm... Ennyiért nem éri meg a dvd kiadás sajnos az igaz. De ha mi filmgyűjtök, és hozzá teszem, átlagos keresetből élők, belegondolunk, hogy rajtunk kívül csak 399 vagy 299 ember mondhatja el magáról, hogy ez a film neki meg van, az azért egy csábító gondolat. Hiszen 1000 db (kb.) elment a limitált Gits-ből is!
Hát még ha sorszámozva is lennének a kiadások! Mert 4-5000 Ft egy filmért lehet sok. De ha pénzünkért igazi exluzívítást kapunk akkor már nem tünik soknak az érte kért money!
Szerintetek?
0
2007. június 14., csütörtök 12:23
6403
A kívánság listára van remény?Hátha ki lehet belőle okoskodni valamit.
0
2007. június 14., csütörtök 12:20
8851
Köszi. :-D Ebben mindig jó voltam: ha valami érdekel, és a számomra új információ logikus, akkor könnyen megjegyzem. Más téren már nem vagyok ilyen penge, mert hiába tudom az összes évszámot (pl. i.e. 418, i.e. 417, 118, 1536, 1976, 2006, 2007 stb.), ha a legtöbbjükhöz nem tudok eseményt kapcsolni. ;-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. június 14., csütörtök 11:58
Moderátor
7449
Mi is gondolkodtunk már DVD-kiadáson, és még mindig nem vetettük el teljesen az ötletet, de sajnos ma már olyan a piac állapota, hogy nehéz lenne minden szempontból megfelelő kiadással előrukkolnunk. Még ha találnánk is olyan filmet, amelynek a jogai szabadok és valóban volna rá igény (természetesen az általatok írt kívánságlistákon szereplő filmek 99%-a már rendelkezik jogtulajdonossal, de éppen a kis magyar piac miatt a jogtulajdonosok nem jelentetik/jelentethetik meg őket), azt lehet tudni, hogy legfeljebb 1-2000 példányban fogyna el egy-egy kivételesen jó cím. Mivel mi kezdettől fogva a minőségi kiadványok mellett kampányoltunk a piacot leromboló dömpingtermékekkel szemben, elég hülyén nézne ki, ha egy VHS-ről bedigizett gagyi kiadvánnyal jelennénk meg a piacon, tehát rengeteg pénzbe kerülne minőségi transzfert, hangot és extrákat szerezni, és a csomagolás sem lenne olcsó - ha nem a 249 forintos Tesco filmek csomagolásait szeretnénk követni. 3-4000 forint alatt tehát nem lehetne kihozni egy minőségi kiadványt, ennyiért pedig nálunk nem fogyna több 3-400 darabnál, még akkor sem, ha esetleg csak nálunk lenne kapható. Más értékesítési lehetőségünk pedig nincs, hiszen a multikba holmi utcáról beeső kiadó nem szállíthat be, a multik pedig a nagykereknek is megszabják, hogy milyen árkategóriás (minél olcsóbb) filmeket vihetnek be az üzletekbe - egy független kiadású 3-4000 forintos kiadvány tehát eleve bukta. Mindenesetre van néhány ötletünk, de lehet, hogy soha nem lesz a dologból semmi. Az új, nagyszabású, minőségi kiadványok országos eladási adatai mindenesetre nem azt sugallják, hogy a minőségben gondolkodó kiadóké a jövő.
0
2007. június 14., csütörtök 10:06
13392
Ha ez most felelet lenne, leültetnélek egy ötössel. :)
0
2007. június 14., csütörtök 9:58
8851
"...az InterCom olyan filmeket nem ad ki itthon, amik kint megjelentek szinkronnal és felirattal, esetleg még extrákkal fűszerezve is. A mai napig nem értem, hogy miért?" Pedig az Xpress.hu (vagy valaki más itt az oldalon) írt már erről, és pofonegyszerű a magyarázat. A stúdió elkészíti a masztert, amire annak ellenére, hogy a hazai forgalmazó nem fizet érte, ráteszi a magyar hangot és feliratot is, mert elfér rajta. Teszi ezt azért, mert bízik benne, hogy a későbbiekben a magyar kiadó is szeretné piacra dobni az adott filmet, és akkor majd nem kell új masztert készíteni (ami nyilván plusz költséget jelentene) - ellenben a masztering árát természetesen be lehet vasalni. Namost ha a kiadó ezt a vélhetően nem csekély összeget nem hajlandó megfizetni, mert úgy látja, hogy az adott film olyan kis darabszámban lenne eladható itthon, hogy ez a (darabszámtól független!) költség nem térülne meg, a kiadvány nem fog megjelenni, ellenben a külföldi verziókon ettől még ott lesz a magyar hang és felirat.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. június 14., csütörtök 7:04
1045
Jóindulatú, de naív és irracionális felvetés. Messze nemcsak az eladott példányszámmal kell kalkulálni, amiből sokan kiindultok, amikor "szinte rizikó nélküli" filmekről beszéltek. Pl. van olyan filmjog, amit ki sem tudna fizetni az xpress, még akkor sem, ha mi is "beszállnánk"...Azt hiszem, ez messze viszi a pálmát naivitásban. Nem beszélve az olyan jogtulajdonosról, aki egyszerűen nem hajlandó megválni e jogától, esetleg annak ellenére sem, hogy nem adja ki az adott filmet.Másfelől viszont, egyetlen komoly bukta elég lenne az xpress megsemmisüléséhez.Ezt pedig egyikünk sem akarja.
0
2007. június 14., csütörtök 1:32
7252
Én nem hiszem, hogy a piac kicsi két verzióhoz! Pont ez lenne az egész lényege:egy lebutított és egy fullextrás kiadás; de ezt már százszor megtárgyaltuk egy pár helyen... Nézzük a másik fő gondot:az InterCom olyan filmeket nem ad ki itthon, amik kint megjelentek szinkronnal és felirattal, esetleg még extrákkal fűszerezve is. A mai napig nem értem, hogy miért? Ez mondjuk a kisebb probléma; a nagyobb az, hogy szerintem ők sem! Úgyhogy írhatunk itt kívánságlistákat meg minden, de a DVD kiadás rejtelmeibe és bugyraiba nem láthatunk bele; mégha azt is hisszük, hogy ismerjük minden csínját-bínját, százfortélyát! ;-)
0
2007. június 14., csütörtök 1:17
726
érdemes lenne megnézni az akira eladásait. mindkét verzióét. a témába vág és érdekes lenne.
a probléma csak annyi, hogy a kiadók itthon érthető módon nem kockáztatnak. a piac kicsi két verzióhoz, és általában itthon a fapados jelenik meg. innentől kezdve akinek a fapados nem felel meg, szív. azért egy koporsószeg és egy többlemezes referencia minőségű kiadványnak nem ugyanaz a célcsoportja. ha pedig szó szerint turkálós lett a kiadvány, akkor a lehetséges vásárlói kör egyrésze amúgy is kiesik.
0
2007. június 14., csütörtök 0:45
13392
Igen, igazad van. Csupán aggódom, mégpedig azért, mert most már abban az országban élünk, ahol nem ezres példányszámok számítanak, hanem szinte minden egyes példány.
0
2007. június 14., csütörtök 0:41
13392
Két kezemen meg tudom számolni, hány xpress-es vásárlóval találkoztam a vaterán, emellett nem fogok valamiből tizet venni, amiből kilencet el kell adnom ahhoz, hogy egynek megérje megmaradnia nekem.
Emellett rögötn utánad Electrifynak igaza van.
Amerikai X és Hetedik jogai gyaníthatóan a Budapest Filmnél vannak, vagy lesznek, és ha ebbe bárki belekontárkodna, a helyükben én baromi mérges tudnék lenni arra a bárkire (és mérgemet jogi útra terelhetném, aminek szintén lehetne következménye az, amit lejjebb írtam).
Egy gond van az ötleteddel: abszolút nem életszerű.
0
2007. június 14., csütörtök 0:40
726
és ez baj lenne nekünk?;> viccet félretéve: Te tudsz angolul (eladó dvd topikban elég sok hazai vonatkozást nélkülöző árult kiadványod van, ebből sejthető), én tudok angolul, meg még vannak itthon egy páran, akik használható szinten tudnak angolul. de nagyon alacsony azoknak az aránya még a fiatalok között is, akik be mernek vállalni akárcsak angol felirattal is egy filmet (és nem az angolkákról, a monty pythonról vagy a száll a kakukkról beszélünk, hanem egy teljesen átlagos közérthető nyelvezetű darabról).
az, hogy kintről olcsóbb most is teljesül az esetek egy részében. a jobb specifikáció is. de nézd meg a te gyűjteményed/külföldről valós specifikációkkal topikot, mi az első kérdés? van magyar vonatkozás? nincs, jaj kár... ha nem raknak a külföldi kiadásra szinkront (és ilyen ritka, mint a fehér holló), akkor nem nagyon fogják itthonról berendelni a magyar fapados, ámde szinkronossal szemben. kerülj szinkronba, avagy piaci sajátosság... szóval egy drágább extra változat nem hinném, hogy érdemben befolyásolná az eladásokat, mégha a magyar kiadvány nagyon rosszul sikerült is.
más kérdés, hogy megérné e egyáltalán foglalkozni ezzel bárkinek is, megint csak az igények miatt.
0
2007. június 14., csütörtök 0:40
7252
Vannak még ilyen topicok?!? :-))))
0
2007. június 14., csütörtök 0:39
7252
Az enyémről is lemaradt! :-D És akkor a mostani: ;-) Nem is járt itt napok óta... :-(
0
2007. június 14., csütörtök 0:39
6403
"Ja, sz*rjuk a pénzt, van bőven! Nem könnyű ezt ma, a hitelek és kölcsönök világában elfogadtatni, ahol az emberek szeretik a kezükben fogni/használni a "megvásárolt" terméket, s csak azután fizetni." vegyük elő a dvd vagy gázszámla ? topikot, lesz itt politika egyből, jöhet frederic. :-)))))))))))))))
0
2007. június 14., csütörtök 0:36
6403
Az előbbi hozzászólás viccesebb vót, mondjuk én is lehagytam véletlenül a smilet. "Ébredj már fel!!" inkább megyek aludni. xpress holnap úgyis helyre tesz.
0
2007. június 14., csütörtök 0:32
7252
Ja, sz*rjuk a pénzt, van bőven! Ébredj már fel!!
0
2007. június 14., csütörtök 0:28
6403
Veszel 10-et és viszed a vaterára, mivel csak itt kapható, tök ritkaság. Ha bukta azaz megmarad neked akkor legalább elmondhatod évekig irkáltad és mégiscsak meglett magánkiadásban, szülinapra, karácsonyra lesz mit adni, vagy kérhated céges logóval, repi ajándéknak. Különben nem arról van szó, hogy minden listára felkerült filmet meg kéne jelentetni. AmerikaiX, hetedik stb, biztos nem bukta.