Nálunk még az alanyi jogon ingyen járó sör sem jutott előbbre.(ma is fizetnem kellet érte...) Amúgy én drukkolok, hajrá!!! :-)
0
2007. június 14., csütörtök 0:26
16458
egy biztos: ha Xpress mégis adna ki DVD-ket, simán berendelném, ha egy kedvencemet adná ki, mivel nem kéne félnem attól, hogy gagyit kapok. én örülnék ennek, de szinte biztos, hogy egy ilyen hullámvasútba nem fog beszállni :).
0
2007. június 14., csütörtök 0:21
13392
Úgy érted, az emberek előre fizettek azért, ami még nem létezett?
Nem könnyű ezt ma, a hitelek és kölcsönök világában elfogadtatni, ahol az emberek szeretik a kezükben fogni/használni a "megvásárolt" terméket, s csak azután fizetni.
0
2007. június 14., csütörtök 0:19
6403
Hátha az tökösen belevág a dologba. És jó nagy lépést tesz előre a szakadék szélén álló magyar kis piacon.:-))))
0
2007. június 14., csütörtök 0:18
726
jaja, a csúszás probléma. ha közbe derül ki, hogy a kiadás mégse olyan paraméterekkel fog bírni, az iszonyatos presztízsveszteséget jelenthet. és ottvannak a dvdk legyártva, az emberek x%a lemondta a rendelést... túl kockázatos.
továbbá ne felejtsük el, hogy mekkora a piac. Odeon mozaik valaki? 300as limit, és így is eléggé lassan szoktak fogyni (pedig azok tényleg sorszámozottan limitáltak).
attól, hogy nekem a ... a kedvenc filmem (... helyére kéretik behelyettesítgetni), még nem biztos, hogy 100 embernél több venné meg. mert nem hallott róla, vagy nem érdekli, vagy nagyon nem jött be neki.
0
2007. június 14., csütörtök 0:17
13392
Nem értem, mely szempontból érdekes ebben a témában az, hogy az xpress konkurrenciája olvassa-e ezt az oldalt, vagy sem.
Robi nem győzi hangsúlyozni, hogy a multik irányítják a piacot, és emlékszem, amikor arról beszélt, hogyha Fórum-filmet nem lenne hajlandó árusítani, akkor csak saját magával cseszne ki (a Fórumnak max. egy szúnyogcsípés lenne), ugyanakkor ha csak egy multi is beintene a kiadónak, az akár csődközeli állapotba is kerülhetne.
Szerintem ez elég jól leírja a helyzetet, és egyáltalán nem örülök neki.
0
2007. június 14., csütörtök 0:17
6403
:-oooooooooooooo((((((((((((())))))))))))))) és eszelősen tépem a hajam Így nem fog menni, ha ennyit nem tudunk elolvasni, megérteni: IDE NE ÍRJ LISTÁT!!!!!!!!!! Meg ne sértődj! Kétségbeesett kiálltásnak fogom fel beírásodat. :-))) De ebből is látszik mennyi kiadvány hiányzik a piacról!
0
2007. június 14., csütörtök 0:12
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. június 14., csütörtök 0:12
6403
van igazad. ha lenne lista hátha valaki vállalkozó ráhajt, lát benne fantáziát, mert a lent említett topikot én már nem is olvasom, kaotikus , átláthatatlan, hogy egy hozzászóló hanyadszor írja be az évek folyamán ugyanazt a filmet. szerintem a konkurencia is olvassa ezt az oldalt. reménykedem nem vagyunk itt olyan kevesen. Láttam már szállítást a szövetség utcába , legalább 2 karton filmet és 3 pizzát hoztak oda. :-))))))))
0
2007. június 14., csütörtök 0:09
74
1 film: A Dolog
0
2007. június 14., csütörtök 0:07
13392
"az a helyzet, hogy sztem egyszerűbb lenne nekimenni valami eus irányelvre/törvényre hivatkozva a "külföldi kiadvány árusításának tiltása" törvénynek..." - erre most nagyon felcsillant a szemem, ugyanakkor megvannak a veszélyei.
Ha egy kiadvány tartalmaz angol feliratot, akkor az nálam már abszolút nyerő. Viszont elgondolkozom: mi van, ha jogilag megvalósulna az, amit írtál, és az xpress közvetítő szerepet töltene be a vásárló és a külföldi kiadó között. Itthon kapható lenne egy film xy Ft-ért, fapadosan, magyar szinkronnal és felirattal, ám észrevenném, hogy ugyancsak xy-ért (vagy akár többért) lehetne rendelni külföldről is duplalemezes verzióban is, angol felirattal. Én biztosan az utóbbit választanám, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül. Hová vezetne ez? A magyar képviseleteket és kiadókat lökdösnénk így a szakadék felé. És egyben a magyar DVD-piacot.
0
2007. június 14., csütörtök 0:01
13392
Amellett, hogy szeretek pénzt fordítani arra, ami fontos számomra (ha nem így lenne, azt sem tudnám, hogy létezik ez a bolt), mégsincs az a valós készlet nélküli előszerződés, melyre egy Ft-ot is kiadnék.
Biztosan találkoztál már olyan kiadvánnyal, ami ki volt írva egy meghatározott időpontra, majd végül csak (jóval) később jelent meg. Ez nem azért fordul elő, mert a kiadónak játszadozni van kedve. Képzeld csak el: a kuncsaftok befizetnek az előszerződésre, a határidő négy hét, a gyártás elkezd csúszni, és elég egy vásárló, aki elkezd háborogni (egyébként teljesen jogosan!), és ugyanott vagyunk, amit lejjebb írtam.
0
2007. június 14., csütörtök 0:01
6403
mondjuk az tényleg gáz, ha mondjuk 2 év alatt jön össze a 90%, de jórésze közben beszerezte külföldről. igaz ezért kéne ekkor egy db.számos pontosítás a tárgyalás előtt. Majd Robi homályt oszlat, ha ide jut, vagyunk-e elegen egyáltalán akik valamennyire elérhetőek (db.szám , adat nélkül felémnk). Mondjuk egy szavazást megérne a dolog.
0
2007. június 13., szerda 23:53
13392
Tényleg, igazad van! :)
0
2007. június 13., szerda 23:53
6403
Xpress!
A topik címét létszi egészítsd ki, ezzel: (listát ide ne írj!!!!)
0
2007. június 13., szerda 23:49
6403
Olvass visssza! Azt írtam előszerződés után kezdene pénzt szedni.
Szerintem azért legalább a lista jó lenne, főleg ha lehetne abc és népszerűség szerint rendezni. Jó lenne ha valamilyen filmes adatbázisra link mutatna a címnél.
0
2007. június 13., szerda 23:47
726
nem nagyon működne a dolog. az oldalon annyira nem vagyunk sokan, és akinek valami tényleg nagyon kell, az be szokta szerezni. problémás a specifikáció is... mennyiért oldható meg, és legfőkppen milyen minőségben. az ember egy általa nagyon hiányolt filmnél általában világbajnok specifikációkat vár el, főleg ha már egy hasonló specifikációjú kiadvány a birtokában van.
továbbá nem oldja meg azt a problémát, hogy bár megjelent itthon a film, de katasztrofális specifikációkkal (ideiek közül: Descent, BR 1-2, Különleges történetek,...).
az a helyzet, hogy sztem egyszerűbb lenne nekimenni valami eus irányelvre/törvényre hivatkozva a "külföldi kiadvány árusításának tiltása" törvénynek...
0
2007. június 13., szerda 23:47
1550
Amikre vevő lenné:
A veszélyes élet éve
Aki szelet vet... (Spencer Tracy)
Állat az emberben
Akiért a harang szólt (Sam Wood)
A legyőzhetetlen (W. Herzog)
Stoszek (W. Herzog)
A törpék is kicsin kezdték (W. Herzog)
Ahol a zöld hangyák álmodnak (W. Herzog)
Előzés (D. Risi)
A vád tanúja
0
2007. június 13., szerda 23:46
52685
Ne adjon ki, nem az a dolga.
most posts by TM
0
2007. június 13., szerda 23:42
16970
Egyszerre csak egy kiadónál lehetnek a jogok, úgyhogy amit leírtál az elképzelhetetlen. :)
0
2007. június 13., szerda 23:38
376
Amiket nagyon szívesen látnék a polcomon:
- Az óceánjáró zongorista legendája - Ivan Csonkin közkatona élete és különös kalandjai - Lilja 4ever
Csek hát ezeknek a megjelenési esélye a 0 felé konvergál....:(
0
2007. június 13., szerda 23:20
13392
Angelus listájából én is sokat fognék szívesen a kezemben. Képzeljétek el, hogy az xy kiadó megveszi a jogot egy-egy adott filmre, de a dolog még nem publikus. Közben az xpress beszedi a pénzt ugyanarra a filmre, megveszi ő is a jogot (ha egyáltalán idáig eljuthat a dolog), legyártja.
Ti hogy reagálnátok az xy kiadó helyében? Ez a másik oka, hogy a dolog kivitelezhetetlen.
Egy-egy nagystúdió filmjeit kis kiadó nem forgalmazhatja. Ez a harmadik ok.
Arra az egyre viszont jó lehet a dolog, hogy a kiadók felé ezen az úton elküdhetjük igényeinket, bár erős a gyanúm, hogy a magyar DVD-piacot szégyentelenül kis mértékben befolyásolják az xpress.hu vásárlói.
0
2007. június 13., szerda 23:16
653
Ha eljön Joe Black Szeretmes Shakespeare.
0
2007. június 13., szerda 23:13
16970
Lenne néhány film, amire vevő lennék:
Hair Quo vadis? Ed Wood Dave Örökkön örökség Tanulj tinó Vasakarat Az óriás Huncutka Telefon Sült-zöld paradicsom a kismegálló kávéházban Patch Adams Dark city 12 dühös ember Visszatérés a paradicsomba Őrült vágta Pokoli lecke Reneszánsz ember Amerikába jöttem Hetedik Halálsoron A remény rabjai Halál a hídon A skarlát betű Afrika csúcsai Amerikai história X Tűzzel-vassal Túl az óperencián Penge Legenda Az árnyékfeleség Testvérbosszú