Keresés

a te bd gyűjteményed

2023. október 2., hétfő 20:03
Újabb jövevények:

Ezzel pedig kipipálva az eddig fizikai formátumban elérhető MCU-s mozifilmek hosszú sora. Mivel Disney kiadványok ezért (sajnos) nincs rajtuk semmilyen hazai vonatkozás.
0
2023. szeptember 22., péntek 22:26
Argento írta:
Ma érkeztek. A Flash szó szerint villámgyorsan ideért. :)

Ez a Villám határozottan jobb mint a legutóbbi Kék Bogár. Nemcsak gyerekkorom Batman-je miatt, de a latina Supergirl is nagyon bejött hiába nem a klasszikus ugye. :)
Jó volt Keaton-t Batman-ként látni újra, de azért fáj hogy csak ezért hozták vissza a karaktert... ;(
0
2023. szeptember 22., péntek 18:45
Ma érkeztek. A Flash szó szerint villámgyorsan ideért. :)

1
2023. szeptember 14., csütörtök 18:27
Ma befutott egy nagyobb rendelés, plusz az Xpress-es M:I 5 fémdobozt is kézhez kaphattam még Hétfőn.

A cseh kiadványok tartalmaznak csak hazai vonatkozást ezekből (az M:I 5-öt leszámítva, ami eleve hazai PV kiadvány).
0
2023. augusztus 31., csütörtök 18:33
Ma kaptam kézhez:

Az Egy asszony illata és a Kick-Ass Spanyol kiadványok, a másik kettő a ködös Albionból érkezett, hazai szinkron és felirat egyik kiadványon sincs.
1
2023. augusztus 23., szerda 19:40
Kisebb késéssel, de befutott ma végre ez is:

Mindkettő Spanyol kiadás, egyiken sem vagyunk rajta. Az Amenábar féle Halálos tézis BD már a remaszterelt transzfert tartalmazza.
0
2023. augusztus 22., kedd 19:11
Pár újabb szerzemény futott ma be, ezekből csak a John Carter tartalmaz hazai vonatkozást.

1
2023. augusztus 16., szerda 19:07
Ma érkeztek:

Egyedül a Baby Driver szinkronos, a többin semmilyen hazai vonatkozás nincsen.
1
2023. augusztus 11., péntek 19:18
P1eTr0 írta:

Szép darabok, az Avatar UHD-ket én is tervezem beszerezni. Az első részen "csak" a mozi változat van rajta, vagy esetleg a bővített változatok is?

Az Avatar UHD csak a moziváltozatot tartalmazza, de megmondom őszintén nekem a többi nem is hiányzik, így láttam elsőízben 3D-ben is annó, úgyhogy nekem ez a rendezői változat. :)

Mai (illetve heti) szerzemények:

Az Upgrade és a Karibiku 4. része szinkronosak, a Hulk UHD-ből csak a BD az, mivel az már korábban itt is megjelent.
0
2023. augusztus 11., péntek 17:06
Argento írta:
Az elmúlt napok szerzeményei:

A V, mint Vérbosszú 4K díszdoboz ugyan Cseh kiadvány, de nem tartalmaz hazai vonatkozást, csak a BD változat (ami meg nem remasterelt).

Szép darabok, az Avatar UHD-ket én is tervezem beszerezni. Az első részen "csak" a mozi változat van rajta, vagy esetleg a bővített változatok is?
0
2023. július 29., szombat 8:35
Tegnap érkeztek meg (rekordgyorsan, mivel csak jövő keddre vártam):

0
2023. július 22., szombat 16:58
Újabb csomag futott be tegnap:

0
2023. július 17., hétfő 19:53
funtom (resigned) írta:
Grat! Szépen bővülsz UHD-ben is! Hol tart most a gyűjtemény? Régen még xpress kezdeti éveiben emlékszem még listákat is közzétettünk :-D Akkoe Dömi mindent vitt… (ma meg instán posztolgat elvileg)

Köszi szépen. Ha jól tippelek akkor már átléptem a 250-es határt UHD-k terén, de pontosan nem tudom.

Dömi szerintem még most is bőven vezet, de nem vagyok fent instán, szóval csak gondolom. :)

Az már egész kis gyűjtemény :-)  Nekem talán 8 UHD-m van, de lejátszó híjján ez éppen 8-al több a kelletténél :-D Valahogy én úgy vagyok, hogy a blu-ray elegendő, sőt sok esetben a DVD is. Sőt, a régi kiadású DVDk egyre inkább felértékelődnek a szememben azt látva, hogy mennyi mindent újrafényelnek a szebb és jobb kiadások végett. Pl a The Terminator-ból megvan a fémdobozos blu-ray, de inkább a régi MGM DVD-t teszem be, mert nekem az az autentikus. De hasonló megfontolásból szereztem be pár hónapja a Studiocanal Digibook 10 lemezes csomagot is, mert azon még a külföldön elérhető új kiadások, UHD kiadásokkal ellentétben még az eredeti fényükben vannak a filmek és nem lettek újrafényelve a mai kor divatja szerint...
(tegnap vagy tegnapelőtt ment valahol tévében az ÁL/ARC, tavaly néztem meg VHS-ről, előtte meg kb 25 évvel azelőtt láttam amikor megvettem a VHS-t. A VHS tavaly qrva nagy élmény volt, azok a színek, textúrák... Ezerszer mozisabb élmény volt és a kort jobban visszaadta, mint most a TV-ben látott pár pernyi kezdő képsor ami valószínűleg valamilyen HD forrásról ment..) (Egyébként hasonló megfontolásból néz a mai napig főként VHS-t Tarantino is). Az UHD kétségtelen, hogy jó meg szép, de nem minden esetben az a legjobb módja egy film megnézésének. Új filmek esetében nyilván ilyen gond nincs, általában a katalógus címek azok amiket az átértelmezés veszélye fenyeget...
És persze, az újabb és újabb kiadásokkal folyamatosan ott motoszkl az ember fejében, hogy megvegye újra mert valami egetverő módon ez a film eredeti formája, eddig amit látott az teljesen más film volt... aztán rájön, hogy ez nagyrészt csak marketingduma :-D (Nyilván egy Ben-hur-t szívesebben nézek meg blu-rayen mint 4:3-as VHS-en, de ez szélsőséges példa.. )

Elég sok katalóguscímet már a BD korában is érintett a színek átbuherálása, újragondolása, de személy szerint én örültem a Lowry 4K remasterének a Terminátor 1-ből, lévén a korábbi Sony BD kiadás még akkoriban sem festett túl jól mikor megjelent (kivéve a színhelyességet), viszont a Laserdisces eredeti Mono mixhez képest a DTS MA HD hang állítólag sokkal rosszabbul lett átkeverve.

Ami nekem talán az egyetlen igazán fájó pont a Mátrix első része volt, amit még annó a moziban láttam elsőízben. Később a film alapvetően kék árnyalatát lecserélték a HD kiadásokra, viszont DVD-n még a korrekt színtartománnyal jelent meg elsőkörben. Végül UHD-re újra visszaszínezték az eredetire, csak ki kellett várni. :)

A régebbi katalóguscímek esetén is tud azért az UHD villantani, főként ha olyan filmekről beszélünk amik még a DVD érára készült maszterekkel kerültek fel a korai BD-kre, vagy valamilyen oknál fogva gyengébb enkódot vagy hangot kaptak. Pld. a  Die Hard, az Alien, a Tim Burtonos Batmanek, illetve az első két Ragadozó  fantasztikusan szépek UHD-n és mindenképp továbblépést jelentenek a korábbi BD kiadásaikhoz képest. Szóval minden csak nézőpont kérdése. Persze nyilván sok a marketing bullshit is, mint  minden új technológia körül, nem kell félteni a gyártókat, el akarnak mindent adni nekünk amíg csak pénzt tudnak kisajtolni belőle. :) Pár év, valószínűleg jön újabb és ez is megy majd a levesbe...

De hogy a topik címéhez is igazodjak, ez a múltkor kimaradt:

Jaume Balagueró BD gyűjtemény (5 filmet tartalmaz)

Ebből a Múzsa kivételével mindegyik nézhető angol felirattal és eredeti Spanyol hanggal.
0
2023. július 17., hétfő 5:48
Argento írta:
Grat! Szépen bővülsz UHD-ben is! Hol tart most a gyűjtemény? Régen még xpress kezdeti éveiben emlékszem még listákat is közzétettünk :-D Akkoe Dömi mindent vitt… (ma meg instán posztolgat elvileg)

Köszi szépen. Ha jól tippelek akkor már átléptem a 250-es határt UHD-k terén, de pontosan nem tudom.

Dömi szerintem még most is bőven vezet, de nem vagyok fent instán, szóval csak gondolom. :)

Az már egész kis gyűjtemény :-)  Nekem talán 8 UHD-m van, de lejátszó híjján ez éppen 8-al több a kelletténél :-D Valahogy én úgy vagyok, hogy a blu-ray elegendő, sőt sok esetben a DVD is. Sőt, a régi kiadású DVDk egyre inkább felértékelődnek a szememben azt látva, hogy mennyi mindent újrafényelnek a szebb és jobb kiadások végett. Pl a The Terminator-ból megvan a fémdobozos blu-ray, de inkább a régi MGM DVD-t teszem be, mert nekem az az autentikus. De hasonló megfontolásból szereztem be pár hónapja a Studiocanal Digibook 10 lemezes csomagot is, mert azon még a külföldön elérhető új kiadások, UHD kiadásokkal ellentétben még az eredeti fényükben vannak a filmek és nem lettek újrafényelve a mai kor divatja szerint...
(tegnap vagy tegnapelőtt ment valahol tévében az ÁL/ARC, tavaly néztem meg VHS-ről, előtte meg kb 25 évvel azelőtt láttam amikor megvettem a VHS-t. A VHS tavaly qrva nagy élmény volt, azok a színek, textúrák... Ezerszer mozisabb élmény volt és a kort jobban visszaadta, mint most a TV-ben látott pár pernyi kezdő képsor ami valószínűleg valamilyen HD forrásról ment..) (Egyébként hasonló megfontolásból néz a mai napig főként VHS-t Tarantino is). Az UHD kétségtelen, hogy jó meg szép, de nem minden esetben az a legjobb módja egy film megnézésének. Új filmek esetében nyilván ilyen gond nincs, általában a katalógus címek azok amiket az átértelmezés veszélye fenyeget...
És persze, az újabb és újabb kiadásokkal folyamatosan ott motoszkl az ember fejében, hogy megvegye újra mert valami egetverő módon ez a film eredeti formája, eddig amit látott az teljesen más film volt... aztán rájön, hogy ez nagyrészt csak marketingduma :-D (Nyilván egy Ben-hur-t szívesebben nézek meg blu-rayen mint 4:3-as VHS-en, de ez szélsőséges példa.. )
0
2023. július 15., szombat 7:46
funtom (resigned) írta:

0
2023. július 14., péntek 20:25
Argento írta:

A V, mint Vérbosszú 4K díszdoboz ugyan Cseh kiadvány, de nem tartalmaz hazai vonatkozást, csak a BD változat (ami meg nem remasterelt).

0
2023. július 14., péntek 19:10

0
2023. június 29., csütörtök 19:40
Foxymaxy írta:

Sziasztok! Én a 3D-t választottam, mert az első részből is az van meg. A másik ok pedig, mert piszkosul kíváncsi vagyok milyen lett a vízi jelenetek látványa 3D-ben. A 4K-s változatokat majd megveszem egyben ha kijön mind a 4 rész. Legalábbis ez a terv.

Kétségtelenül ez a film 3D-re készült/lett megálmodva, Cameron nem véletlenül favorizálta a mozizás ezen formáját. Sajnálom, hogy az eladási számok tükrében az otthoni 3D-t (BD3D) gyakorlatilag "kinyírták" támogatás szempontjából, pedig szvsz lenne rá kereslet. Az hogy a 4K lejátszók még támogatják , de a modernebb UHD TV-k már nem, az nagyon szomorú dolog.

Mindenesetre örvendetes, hogy egy ilyen nagyágyút kiadnak még BD3D formátumra is, szóval akinek még megvan a 3D TV-je a lehető legjobb élményt viheti majd haza ezzel a lemezzel. :)

De hogy ne kanyarodjak el annyira a topik fő témájától, íme az újabb szerzemények:

A Kéjjel-nappal szinkronos, a másik kettő nem tartalmaz semmi magyar vonatkozást.
0
2023. június 29., csütörtök 14:42
0
2023. június 29., csütörtök 14:32
Argento írta:

Avatarból mit választottál? 4k vagy 3d?

Mindkettőből UHD-t.

Sziasztok! Én a 3D-t választottam, mert az első részből is az van meg. A másik ok pedig, mert piszkosul kíváncsi vagyok milyen lett a vízi jelenetek látványa 3D-ben. A 4K-s változatokat majd megveszem egyben ha kijön mind a 4 rész. Legalábbis ez a terv.
0
2023. június 28., szerda 7:51
funtom (resigned) írta:

Mindkettőből UHD-t.
0
2023. június 28., szerda 6:06
Argento írta:

Párbaj milyen képarányú?

Hát lelkesen frissítgetem xpressen a "Friss a kínálatban" oldalt, de jó ideje fű se nő... Ha már egy Avatar Way of water elkerül minket akkor tényleg nem sok jót igér a magyar piac. Nem is tudom, hogy honnan szerezzem be..

A Párbajt este néztem meg. 1.85:1 a képe. Az Avatar 1-2-t én az angoloktól rendeltem elő, itt úgysem lesz már kiadva.

Ez a piac már semmit nem ígér jó ideje. Emlékszem mikor kiderült hogy a Star Wars 9. része már itt nem jön ki szinkronos formában, na akkor mondtam hogy ennek hamarosan itt annyi is lesz.

Az UHD-nak esélye sem volt soha nálunk. Minden tiszteletem azoké akik itthon erre a piacra alapozva bele mertek még vágni a 4K gyűjtésbe.

0
2023. június 27., kedd 12:50
Argento írta:

Párbaj milyen képarányú?

Hát lelkesen frissítgetem xpressen a "Friss a kínálatban" oldalt, de jó ideje fű se nő... Ha már egy Avatar Way of water elkerül minket akkor tényleg nem sok jót igér a magyar piac. Nem is tudom, hogy honnan szerezzem be..

A Párbajt este néztem meg. 1.85:1 a képe. Az Avatar 1-2-t én az angoloktól rendeltem elő, itt úgysem lesz már kiadva.

Ez a piac már semmit nem ígér jó ideje. Emlékszem mikor kiderült hogy a Star Wars 9. része már itt nem jön ki szinkronos formában, na akkor mondtam hogy ennek hamarosan itt annyi is lesz.

Az UHD-nak esélye sem volt soha nálunk. Minden tiszteletem azoké akik itthon erre a piacra alapozva bele mertek még vágni a 4K gyűjtésbe.

Bezzeg a 4k tévéket hozzánk is hozták be csőstül, mivel egy idő után már nem is nagyon volt más... Amúgy én még ma is egy Full HD 3D-s LG LED-et használok, és nem is igazán látom értelmét lecserélni, ameddig nem lesz muszáj.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2023. június 27., kedd 10:18
funtom (resigned) írta:

Párbaj milyen képarányú?

0
2023. június 27., kedd 5:56
Argento írta:
Ma befutott a Shazam 2. része UHD-n, plusz még pár másik filmmel is sikerült gazdagodni:

A Párbaj és a Hirtelen halál tartalmaznak csak magyar vonatkozást, a Shazamra sajnos már nem kerültünk rá. Gondolom ennyi volt a Warner is...

Párbaj milyen képarányú?

0