Keresés

300 (2 DVD) EXKLUZÍV EREDETI FILMPLAKÁT!

2007. augusztus 13., hétfő 12:18
Nyílván a magyar forgalmazó (FHE) tehet arról, hogy ilyen készterméket kap (a Warnertől) :).
Ezt ugye magad sem hiszed?
0
2007. augusztus 12., vasárnap 20:20
Az hogy lehet, hogy még 9 nap van hátra a dvd megjelenéséig, de én éppen ma láttam bolhapiacon az eredeti dvd változatot, csoamgolással eggyütt meg minden? :)
0
2007. augusztus 8., szerda 17:13
Akit érdekel ez a kiadás az nyomja majd nagyon gyorsan a megrendelő gombot, mert én rögtön visszamondom a rendelésem. Szóval 1,2,3...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. július 28., szombat 0:53
ROTFL >DDDDDDD
0
2007. július 28., szombat 0:16
50 centi x 70 centi, ha így jobban érthető. :-)
most posts by TM
0
2007. július 27., péntek 22:50
Úgy értem moziplakát méret vagy kisebb kihajtogathatós?

0
2007. július 27., péntek 20:32
498x696
most posts by TM
0
2007. július 27., péntek 20:29
Ez a B2-es filmplakát mekkora?
0
2007. július 17., kedd 14:35
Hát elég ocsmány!

A dvdextrán a teszt nagyon jó, olvassátok el amit a képről írnak! Látjátok? Ennyit tud az FHE!
0
2007. július 17., kedd 12:21
basszus ha az a kicsi, fekete, angol címet jelző 300 felirat ottmarad a borítón, én... :@
0
2007. július 8., vasárnap 17:41
És akkor mi van? Nekem van két fülem, nem kell tudnom a formátumot ahhoz hogy megmondjam, mi szól jól, és mi nem. Tény, hogy néhány DD-s lemezem a földbe döngöli a DTS-es lemezek zömét, és ezzel nem azt akarom mondani, hogy a DD-t favorizálom, ha tehetem én is a DTS-t választom, de már régen nem ez az elsődleges szempont nálam. Inkább a keverést tessék tisztességesen megcsinálni, és akkor jól fog szólni DD-ben és DTS-ben is. Ha elégedetlen vagyok a hanggal, akkor meg a rendszeremet fejlesztem, mert az sokkal többet számít.

Már úgyis itt vannak a veszteségbentes formátumok, 1-2 év múlva már csak legyintünk: DD vagy DTS? Ugyan már!
0
2007. július 8., vasárnap 11:09
Kivéve azt a több tonnát ami a Warner égisze alatt megjelent... ez nem kiadó kérdése hanem lobbi.
bizony,bizony...

0
2007. július 7., szombat 19:46
Azért szerintem én is örülnék neki.... Pont akartam írni, hogy lesz-e egyáltalán valami ebből, mert addig nem akarok előrendelni.... Aztán meg törölgessek??... csak macera ... :)
0
2007. július 7., szombat 0:56
Kíváncsi vagyok, hogy a papírfekket sikerül-e megvalósítani hozzá :) Szurkolok, hogy legyen, mert akkor tasóm nagyon fog örülni neki. :]
0
2007. július 6., péntek 15:16
A szavazás a legegyszerűbb módja, ehhez mondjuk már tényleg kellene egy webes felület,hogy a tagoknak ne kelljen elutazni másik városba. Demokratikusan tudnánk, hogy mennyi kiadványra van kredit és akkor pl. a szavazás első 14 nyertese kapja meg a támogatást. Persze a többit sem kell elvetni, hanem idővel azok is sorra kerülhetnének.

Köszi, hogy ezt hozzá tetted, az egyesület szó valóban nem jutott volna eszembe :)
0
2007. július 6., péntek 3:35
A Warner egyátalán nem használ DTS-t, kár ezen keseregni.

Annak ellenére, hogy többnyire én is a DTS-t pártolom, a legjobb hangú lemezeim szinte mind Dolby Digital-osok. Ez azért van, mert egy hangsáv minősége kb. 90%-ban a keverésen múlik, és csak kb. 10%-ban a formátumon. Szóval aki azt mondja, hogy a DD úgy általában nem használja ki az ő rendszerét, na azt tudom irígyelni a sokmilliós felszereléséért.
0
2007. július 6., péntek 3:27
Ha már így megszólítottál...

Te aztán alaposan kevered a fogalmakat. :)

"A hazai filnézőkért szakszervezet/alapítvány" - A szó amit keresel, az egyesület. Szakszervezetet munkavállalók érdekeinek képviseletére szoktak létrehozni. Az alapítvány szintén egy tök más dolog.
Szóval egyesületet kell csinálni, aminek megvan a formális menete. Az egyesületnek kell választania egy elnököt, egy pénztárost, meg kell határoznia a tagság feltételeit, a tagdíjat, és bizonyos rendszerességgel közgyűlést kell tartani, ahol a tagok dönthetnek mindenféle dolgokról. Például, hogy mire fordítják az egyesület pénzét. Nincs tulajdonrész, az alapító okirat szerint működik minden.

Alapítványt is lehet létrehozni akár magánszemélyként, akár egyesületként, de alapítványnál nincsen tagság, hanem van egy kezelő szerv, ami az alapítóktól függetlenül működik. "Nem jelölhető ki, illetve nem hozható létre olyan kezelő szerv (szervezet), amelyben az alapító – közvetlenül vagy közvetve – az alapítvány vagyonának felhasználására meghatározó befolyást gyakorolhat.". Alapítványt csak közhasznú célra lehet létrehozni, és nem tudom, hogy a DVD kiadás ebbe bele tartozik-e. "Alapítvány elsődlegesen gazdasági tevékenység folytatása céljából nem alapítható." Szerintem az alapítvány ebben az esetben nem igazán működne. Felejtős.

Az egyesület viszont kivitelezhető, nem kell hozzá tőke sem, maximum egy ügyvédet kell megfizetni aki megírja az alapító okiratot, meg valamennyi illetéket. Én amúgy támogatom a dolgot, még azt is simán el tudom képzelni, hogy a Navigátor Film az egyesületnek kedvezményesen adja a saját kiadványait, hiszen az nekünk csak jó, ha van egy közvetlen csatorna egy adott vásárlóréteg felé. Ez például működhet. Támogatóként meg be lehet szállni egy-egy kiadványba.

Egyébként tényleg nem hülyeség egy ilyen egyesület, van már demoscene meg anime egyesület is, de filmrajongói egyesületről nem tudok. A célokat kell pontosan kitalálni, lehetőleg úgy, hogy a filmrajongók be is akarjanak lépni. Mondjuk azt nehezen elképzelhetőnek tartom, hogy egy ilyen egyesületben a tagság demokratikusan el tudná dönteni, hogy éppen melyik film kiadását támogassa, de talán erre is lehet valami olyan okosságot kitalálni, ami mindenkinek elfogadható.
0
2007. július 6., péntek 2:07
Most nem azért, de mindenki a DTS-t hiányolja, a külföldni sincs DTS!
Akkor mit vártok, hogy a magyarok felnyomják az angolt DTS-be?
Nem tom mit sírtok a DTS miatt, mikor nincs is!

http://whv.warnerbros.com/WHVPORTAL/Portal/product.jsp?upc=012569736627&S=300Ste&myid=300Ste&Product=D300
0
2007. július 5., csütörtök 21:01
akkor nem részvényeket, hanem alapítványi tulajdonjogot :)
0
2007. július 5., csütörtök 20:38
az alapítványok nem adnak ki részvényeket, azt a részvénytársaság teszi.

de maga az elgondolás nem rossz.
0
2007. július 5., csütörtök 20:16
Bocs a késői válaszért, derceto. (70.hsz ebben a topikban)

Mondok egy elméletet, aminek a gyakorlati megvalósítása elég nehéz lenne - de nem lehetetlen... nekem nincs ehhez szakvégzettségem és egyelőre tőkém sem, de remélem amit felvázolok, nagyvonalakban megállná a helyét.
Kéne először is egy "A hazai filnézőkért szakszervezet/alapítvány". Ebbe beléphetnének emberek mondjuk tagsági díj (kb. 500-1000Ft) ellenében vagy odaadhatnák adójuk egy százalékát. Mit kapnak cserébe az emberek ezért a tagsági díjért? Minőséget. Az alapítvány kiadókat pénzelne bizonyos kiadványok jobb kiadásáért. Pontosabban a különbözetet fizetné ki az alapítvány, amely ahhoz lenne szükséges, hogy egy jobb kiadást kaphassunk kézhez. Természetesen mivel a mi pénzünkből IS jönne létre a produktum, az alapítvány a bevételek egy bizonyos %-át (mondjuk 5%-ot) megkapja, hogy ezt visszaforgassuk a következő kiadványok szebbé/tartalmasabbá tételéhez.
Marketingügyileg ezt a szervezetet a mozikban lehetne reklámozni (a filmimádók máig járnak moziba), illetve interneten. Például a bevételből a marketingbe is kell fektetni egy picit: szórólapok, meg ahogy illik egy "klubot" hirdetni. Plusz a forgó tőke 30%-át lehetne ebbe belefektetni. Például akciók megszervezése, hogyha egy vásárló bemutatja 10 eredeti DVD megvásárlásának blokkját (kritérium, hogy 1 db DVD értéke érje el az 1000 Ft-ot - ebben az a csel, hogy a 990Ft-os DVD nem játszik), kapna ajándékba egy ajándékot: filmes csomag, DVD, CD, stb.
Persze arra is kell gondolni, hogy egy idő után a kiadók elkezdenének versengeni az alapítvány pénze után is. Versengeni a támogatásért. Ők kevesebből jönnek ki, de ugyanúgy jól járnak. Ekkor kell részvényeket eladni, addig, amíg 51% tulajdonrész a "nép" kezében marad. És a részvénybirtoklás %-a alapján kapnák meg a kiadók a támogatást. Tehát ha van egy büdzsé amiből az alapítvány tud táplálkozni, amely nem véges, eljut arra a pontra a dolog, hogy ott is határt kell húzni, hogy most melyik kiadónak mit és mennyiért. A kiadók beadhatnának tervezeteket, hogy mit szeretnének kiadni (ez a másik szempont) és ami az embereknek legjobban tetszik (tagsági szavazás, ezért fontos a tagság), az lesz megvalósítva.
Szerintem ez így működhetne. A jogi hátteréhez nem értek, de úgy gondolom szerződésekkel mindez megoldható.
Ha valaki tenne még ehhez az elmélethez hozzá, az írja le.
0
2007. július 5., csütörtök 14:33
Nem baj, majd inkabb a filmet nezem a plakat helyett! ;)
Csak jelenjen vegre meg! :)
0
2007. július 5., csütörtök 14:26
Nem csak én, hiszen közben elfogytak a plakátok. :-)
most posts by TM
0
2007. július 5., csütörtök 14:22
De nagyon rakattantal erre a temara! :)
0
2007. július 5., csütörtök 14:09
Vagy úgy! Akkor ma kattintottál mellé. :-)
most posts by TM
0