Köszi! Kár, hogy nem jelent meg. Szerintem azért árnyaltabb a kép, és vannak igényes könyv- illetve dvd-kiadványok idehaza is szép számmal, még akkor is, ha ez nem tartozik közéjük.
most posts by TM
0
2007. július 8., vasárnap 11:07
759
Nem gondolod komolyan, hogy egy olyan országban ahol a Sorstalanságot is csak divatbvól vásárolják, ott ezt is megjelentetik... :-) naív emberke Még hangoskönyvként sem elérhető (pedig nem áll távol az írótól), német vagy angol nyelven antikváriumokban elérhető HA szerencséd van ill. könyvtárakban bár ez utobbiakban én úgytudom nem kölcsönözhető. Plusz a dvd kiadás is egy rakás szar, egyszerű vhsrip. :-( De ne aggódj!!! ha a mi győzikénk úgy dönt, hogy hihetetlenűl tartalmas életét megírja vagy felkér valakit rá, na azt majd megvásárolhatod akár 28 országban is.
0
2007. július 8., vasárnap 2:10
52685
Praedo említette, hogy számos országban volt bestseller Christy Brown élettörténete. Már nem emlékszem rá, kiadták nálunk is?
most posts by TM
0
2007. július 7., szombat 21:23
835
Az mas kerdes, hogy a technikai vita is csak masok hulyeseget bemutatando indult el :)
0
2007. július 7., szombat 21:22
835
Inkabb a technikai vita, mint a kevesbe kifinomult izlesu emberek alazasa legyen a tema, mint kezdetben :)
0
2007. július 7., szombat 17:51
6925
Ha komolyan veszed...
0
2007. július 6., péntek 22:39
473
Érdekes, hogy pont ennél a filmnél van technikai vita a DVD-k hangformátumáról. :-)
0
2007. július 6., péntek 15:16
4201
De az egy teljesen új keverés, amit véletlenül sem a mono hangsávból csinált egy algoritmus, hanem hangmérnökök az eredeti alapanyagokból és sok pénzből.
0
2007. július 6., péntek 15:11
759
Állítod ezt úgy, hogy jelenleg is lehet kapni! olyan filmet ami az 50-es években készült és annak a mono hangját feltudják keverni dts hangra és nem csak kijelzi a decoder és kész, hanem valós tartalommal tölti fel a hátsó csatornákat.
0
2007. július 6., péntek 14:58
4201
Ha egy filmet eredetileg nem 5.1-ben kevertek, akkor annak semmivel nem lesz jobb, ha sima dolby surround helyett DTS-ben rakják rá a hangot. A japánok csinálják okosan, ők előszeretettel használják az ilyen esetekben a sztereó LPCM-et. Annak több értelme van/lenne.
0
2007. július 6., péntek 14:53
8905
De hülye vagy! :-)))))))))))))))))))))))))))
0
2007. július 6., péntek 14:19
4201
Ezt a hozzászólást nem tudtam kibogozni. Pedig vagy háromszor elolvastam, de nem. Nem értem.
0
2007. július 6., péntek 14:16
52685
Elképzelem Mari nénit, amikor otthon kiveszi a gurulós szatyorból a szalonna mellé betett dvd-t, és az otthonfelejtett szemüvegét feltéve megrökönyödve olvassa, hogy a turkálós kosárból kiválasztott film nem egy romantikus darab, ahogy a hunyorogva félreolvasott cím (A bálban) alapján gondolta, hanem egy hepciáskodó nyomorék, aki a lábábal rajzol. Emiatt aztán hergelni kezdi magát, és újabb kifogásolnivalót keres a kiadvány borítóját vizslatva. - Nézd meg, apjuk! Ezen még DTS hangformátum sincs! Erre Józsi bácsi falhoz vágja a trágyamegmozgatás céljából addig kézben tartott vasvillát, és vöröslő arccal rohan a tornác felé: - Mit mondasz, anyjuk? Hát ezé tőtöttem le valós időben enkódoló szoftvereket, hogy ilyen pocsadék korongot hozzá a vegyesbótbó? Kárba vész az algoritmus! Eredj tüstént, oszt cseréd ki, ha nem akarod közelről látni a bal lábam!
most posts by TM
0
2007. július 6., péntek 13:36
759
Bizony elvárhatóak lennének a normális hangformátumok hiszen otthoni free felhasználásra már letölthetőek valósidőben encodoló szoftverek amikkel a tv adástól az mp3 formátumon át a rádió adásokig szinte minden Dolby Digital 5.1-ben hallgatható... és csak idő kérdése, hogy a dts is elérhetővé váljon. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ezek a szoftverek nagyon f*sza algoritmusokkal vannak megáldva (emberi beavatkozással készült hangkeverés ide vagy oda) mert az egyre emelkedő sávszélességnek "hála" a streaming adásokon keresztül sugárzott filmek hangformátumába már nem sok beleszólása lesz a kiadóknak ill. a forgalmazóknak, ez már csak telepítés és igény kérdése lesz és akkor így mi lesz a polcokon? dvd helyett ha én megválaszthatom a kép arányát a hang formátumát, hogy akarok-e triviát, alternatív kezdését/befejezését, kivágott jelenetek vissza illesztését stb. stb. amit egyébkét vagy sajnos tud a dvd is csak idehaza (a többi országról nem tudok nyilatkozni) NINCS kihasználva!!! és ezt 100%-ig állítom. Úgyhogy szerintem igenis JOGOS minden magasabb ill. az elérhető legmagasabb hangforátum elvárása így a dvd-zés végének kezdetén, függetlenűl attól, hogy EZ a film nem jelent meg dts hanggal. :-)))
0
2007. július 6., péntek 11:57
4201
Csatlakozom én is: HURR... izé... mi az, hogy nincs DTS??
:D
0
2007. július 6., péntek 10:03
52685
Így hát akkor majd én: HURRÁ!
most posts by TM
0
2007. július 6., péntek 10:01
52685
Nem tudtam nem észrevenni, hogy a boldog filmbarátok még nem írták tele ezt a topikot azon okból kifolyólag, hogy egy ilyen remek filmet ennyire potom áron szerezhetnek meg igényes gyűjteményük számára.
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 13:37
759
Ehez kérjetek papírfeknit digiizéz meg toronyórát lánccal, a kurnyák életbe!!! Ez legalább nem egy felejthető alkotás. Na.