Először is: "majdnem kétszer annyiba került, mint elődje, mégis úgy néz ki, mintha feleannyit költöttek volna rá..."-Sajna, így van, amikor először láttam, akkor még a tévében, én is észrevettem ezt az első részéhez képest kb. "zs-kat.-stílust" és látványt a filmen.
Azon amúgy nem lepődtem meg, hogy "Stevie" rámozdult a kiscsaj Katy Heigl-re, hisz állítólag (ő is) olyan tipikus "nagy kujon" ám, tudod, s a mosolya is hamiskás... inkább hagyjuk.
A stúdió a filmen eszközölt, az MPAA-korhatárbizottság miatti cenzúrája (rohadjanak meg!) pedig különösebb odafigyelés nélkül is észrevehető szerintem, többek közt a Seagal-McGill verekedés egy-két pillanatán is, mivel azokat a "finomításokat" sem tudták az alkotók normálisan megoldani a film készítésénél: Everett figurájának arca csupa vér és égésnyom, viszont azok Seagal általi keletkezését nem látjuk, mert azt ugye kivágták, hogy az "ex-szakács" orrba vágta az ezredest a konyhában, majd a forró tűzhelyre nyomta annak bal orcáját ("A konyhában verhetetlen vagyok."-jelenti aztán ki ő, a harc végén)...
Mindezek ellenére nekem mégis tetszik ez a mozija is Stevennek (s örültem, mikor megvettem még a szinkronos dvd-jét a gyűjteményembe), kinek pedig, véleményem szerint, már ha a Sebhelyeket nem számítjuk most ide, nem ennél a Száguldó erődnél kezdődött az a bizonyos "lejtmenete", hanem a -különben elég kevés akciót, verekedést tartalmazó- Patrióta című filmjénél.