Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2008. március 6., csütörtök 18:25
Kedves godot!
Természetesen azt a három filmet, ami a beidézett mondatrész után fel van sorolva. :)
Üdv: CORNERfilm
0
2008. március 6., csütörtök 17:13
A Titkok és hazugságok annyra nem jött be,de mindenképpen hiánypótló megjelenés.
0
2008. március 6., csütörtök 16:01
A Bresson film nagy öröm, bár ezt még sajnos nem láttam, csak a Jeanne D Arc peréhez, A pénzhez, és a Vétlen Baltazárhoz volt szerencsém, de ezekből örökre megtanultam, hogy véletlenül se keverjem össze Bressont Bessonnal. Hurrá! Egy zseniális rendező első dvd-filmje kishazánkban.
A Gyilkos vagyokért is örök hála.
A Legyek Urából nekem a színes remake sokkal jobban tetszett, de kosárba a Peter Brook-féle 62-essel is!
Kérdés: kedves CORNERfilm, a Polanski filmek külön is kaphatóak esznek, vagy csak a díszdobozban együtt?
0
2008. március 6., csütörtök 15:58
Bársonyos bőr a kedvenc Truffaut filmem. És már nagyon hiányoltam.Kieslowskitól nagyon remélem, hogy a Tízparancsolat is ki tudjátok adni!!!Igazából ahhoz kellene csomagolni a Rövidfilm a szerelemről és gyilkosságról című remekeket.Kieslowskit is hihetetlen, hogy senki sem jelentetett meg eddig. Örülök a jó híreknek.
0
2008. március 6., csütörtök 15:02
Pirosbetűs ünnep lesz Bresson: Zsebtolvaj c. filmjének hazai megjelenése.
0
2008. március 6., csütörtök 14:59
A "háromlemezes díszdoboz részeként jelenik meg..."  az mit is rejt?!  Csak nem a Három szín-trilógiát?!
0
2008. március 6., csütörtök 14:45
Kedves Filmbarátok!
Munkánk újabb szakasza zárult le, ennek megfelelően a 2008-as filmkínálatunk újabb címekkel gazdagadott, melyeket az alábbiakban olvashattok.
Szinte hihetetlen, hogy Krzysztof Kieslowskinak még egyetlen rendezése sem jelent meg DVD-n Magyarországon. A jég májusban végre megtörik, ekkor jelenik meg a Veronika kettős élete (La double vie de Véronique, 1991) című Arany Glóbuszra és Arany Pálmára jelölt film, amely különleges hangulatú fantázia-játék egy nő életének két oldaláról.
Hamarosan újabb klasszikusokkal kedvezünk Kieslowski rajongóinak: háromlemezes díszdoboz részeként jelenik meg a Rövidfilm a szerelemről (Krótki film o milosci, 1988), a Cannes-i Filmfesztiválon Nagydíjat nyert Rövidfilm a gyilkolásról (Krótki film o zabijaniu, 1988) és a Véletlen (Przypadek, 1987) című tragikomédia, amely nagymértékben inspirálta Tom Tykwer A lé meg a Lola című filmjét.
Májusra tervezzük François Truffaut rendezésében A bársonyos bőr (La peau douce, 1964) című Arany Pálma-jelölt filmdrámát, amely egy szerelmi háromszög elgondolkodtató története.
5 Oscar-díjra, köztük a legjobb film díjára nominálták Mike Leigh rendezésében a Titkok és hazugságok (Secrets & Lies, 1996) című erőteljes munkát, melynek hétköznapi hősei (köztük Brenda Blethynnel és Timothy Spallal) hatásos mesét mondanak a szeretetről, összetartásról és apró bűnökről. A filmet 2009-ben jelentetjük meg.
Nyáron jelenik meg Robert Bresson örök érvényű klasszikusa, a Zsebtolvaj (Pickpocket, 1959), melyben egy börtönből szabadult férfi szembesül az újrakezdés lehetőségével és múltbéli énjével.
Szintén nyári megjelenés az Oscar-díjra jelölt Bovaryné (Madame Bovary, 1991), amely a XIX. században íródott klasszikus egyik legpontosabb feldolgozása a nagyszerű Isabelle Huppert főszereplésével, Claude Chabrol rendezésében.
Ősszel jelentetjük meg Michael Hanakétől Az ismeretlen kód (Code inconnu, 2000) című átütő erejű drámát. A Julietet Binoche főszereplésével készült, Arany Pálmára jelölt film egy sorsfordító véletlen következményeit járja körül.
A filmek pontos megjelenési időpontjairól, DVD-specifikációkról, kiszerelésről és árról a későbbiekben tudunk beszámolni.
Üdvözlettel: Cornerék
0
2008. március 5., szerda 6:57

Látod, tudod Te...:-)
Sokat adnék azért, ha megoldható lenne, hogy ezen a koncerten ott legyek, valamiféle időutazással.
Miles Davis az abszolút kedvencem.
De továbbra is azt mondom, legyünk büszkék, hogy volt egy Szabó Gáborunk.
Arra meg pláne, hogy egy ilyen remek filmhez csinált zenét....
0
2008. március 4., kedd 23:40
ki az a szabó gábor? :)
0
2008. március 3., hétfő 10:51

Kedves CORNERfilm!
Az "Iszonyat" filmzenével kapcsolatban, nem lehetne az extrák közé beszúrni egy rövidfilmet Szabó Gábor-ról? (Igen, tudom, ez a mániám, de ha már megjelenik, legyünk rá büszkék!)

0
2008. március 3., hétfő 9:13
Kedves Private Pyle!
A gratulációt köszönjük. :) A Wilder-doboz, illetve a Gyilkos vagyok megjelenési időpontját még nem döntöttük el, ezért még megközelítő dátumot sem írhattunk.
0
2008. március 3., hétfő 6:42

Ugye azt is tudjátok, hogy az "Iszonyat" című remekműnek erős magyar vonatkozása is van.
A film zenéjét az a Magyarországon méltatlanul elfeledett Szabó Gábor jazz gitáros szerezte és játszotta, aki az USA-ban népszerűbb és ismertebb volt Carlos Santanánál és egy ideig Clapton-t is megelőzte a listákon.
Érdemes lesz a film zenéjét is figyelni, ez semmilyen más módon nem jelent meg.
Már csak ezért is köszönet jár a kiadónak !!!!
0
2008. március 3., hétfő 0:37
Utána kifulladt. :)
most posts by TM
0
2008. március 2., vasárnap 23:47
az amazing stories rendező-listája elképesztően impozáns:http://en.wikipedia.org/wiki/Amazing_Stories_(TV_series)megszámoltam, 6 oscar-díjas direktor jött össze egy tévésorozat kedvéért. :)
0
2008. március 2., vasárnap 21:10
Sziasztok, jol ertelmezem, hogy a Wilder diszdoboz kb. osszel jelenik majd meg ?
Amugy impozans lista, gratulalok !
0
2008. március 2., vasárnap 18:06
A mai helyzet valóban nem olyan rózsás, de már az is valami, hogy a kiadóváltás óta vannak újra kapható klasszikusok bombaáras formában, illetőleg a másik cégnél szinkronizált újrakiadásban. Sajna, aki már egyszer begyűjtötte ezeket, annak ez sovány tény, elismerem, de vannak, akik ennek is örülnek.
most posts by TM
0
2008. március 2., vasárnap 17:58
Félreértesz. Csak annyit jegyeztem meg, hogy rossz helyen tetted a megjegyzést. Mégis mit vártál? Hogy a Corner képviselője azt mondja, "igazad van, az említett két kiadó valóban csak a szemetet adja ki"? A kiadók emberei sokkal jobban ismerik egymást, mégis tudják azt, hogy nem a másik minősítésével kell magukat fényezni, hanem azzal, hogy minél jobb terméket tegyenek le az asztalra. Intelligens munkatárs az ilyet válasz nélkül fogja elengedni a füle mellett, örülök, hogy ezesetben is így történt.
most posts by TM
0
2008. március 2., vasárnap 17:24

A mai helyzetről(és nem a szebb múltról) írtam,ezek pedig a legnagyobb sajnálatomra tények!
Vagy mondhatnám,te is örülhetnél egyszer úgy,hogy egy jogos és nem is neked szóló kritikát nem veszel,ki tudja miért,rendszeresen magadra.
Ismerek egyébként egy elég bennfentes,filmekhez értő és szerető embert(Jama szinte naponta találkozik vele),és neki százszor rosszabb véleménye van a "nagy kiadőinkról",mint nekem.
Én egyébként nem akarok erről veled vitatkozni,inkább a filmekről kellene,de valahogy nem bírod megállni,hogy a "filmszerető kesergésemhez" kommentárt fűzzél.
0
2008. március 2., vasárnap 16:58
egészen más lenne a baba fekvése, ha az összehasonlításba a videón is kiadott filmeket is belevennénk. :) kár, hogy időközben nagyot fordult a világ, s ma már egyáltalán nem olyan egyszerű dolog filmeket forgalmazni.
0
2008. március 2., vasárnap 12:34
Az FHE és az InterCom még ma is több klasszikust árul, mint amennyi filmet az Odeon és a CORNERFilm összesen megjelentetett. Próbáljunk meg úgy örülni egy kiadónak, hogy legalább a neki szóló gratulációban ne ócsároljuk a többit.
most posts by TM
0
2008. március 2., vasárnap 8:22
Kedves brown!
Az általad felsorolt filmek Billy Wildertől az MGM égisze alá tartoznak, így, ha minden igaz, az InterCom feladata, hogy megjelentesse őket.
0
2008. március 1., szombat 20:43

Szalmakutyák nekem is bejönne.:) Tovább Haneke 97-es Funny games-e  + hasonló "rape and revenge" filmek.
0
2008. március 1., szombat 20:39
Szia CORNER FILM!  

Nagy gratula az eljövendő megjelenéseitekhez!

A Polanski és a Billy Wilder-filmekre tuti vevő leszek és az Amazing Stories-ra is.

De ha már Billy Wilder, nem adnátok ki a Vád tanújá-t, a Legénylakás-t, az Irma, te édes-t, meg a Sógorom a zugügyvéd-et is?
Valamint jöhetne még a Peckinpah-remek Szalmakutyák és a Bob Rafelson-féle A postás mindig kétszer csenget is...
Vagy ennyire azért ne legyek telhetetlen? :)  
0
2008. március 1., szombat 17:54
A megjelenés már biztos és ez a lényeg, a körítés is jó lesz mellé az eddigi kiadványokból kiindulva :]
0
2008. március 1., szombat 17:50
Sajnos volt egy kis elírásunk: az Öt lépés Kairó felé eredeti címe nem "Five Steps...", hanem Five Graves to Cairo. Elnézést kérünk az érintettektől.
0