akkor most tedd be újból a lejátszódba az Idő urait, és csodálkozz az elején az Odeon logón.
vagy gondolkodj el, hogy az Odeonnál úgy néz ki leépítették a dvd kiadást (olvass vissza a fórumrészükön), és az eddig Odeonosként várt Bosszú Triológia átkerül a Cornerhez. valamint tedd egymás mellé az Akirát és Az idő urait... és igen, a rossz irányba futó filmcím a gerincen is ismerős valahonnan:)
az Ultrának még vannak gyermekbetegségei (de melyik kiadónak nem... még a Criterionnál is voltak apróbb hibák), de látszik a kiadványok minőségén, hogy nagyon igyekeznek. remélhetőleg a spagetti westernekből sikerül nyereséget is kovácsolniuk.
a Navigátortól eddig két filmem van, és mindkettővel nagyon elégedett vagyok. gusztustalan ömlengés a Vampire Hunter D kapcsán holnapra várható (nem aludtam 36 órája és kb a négy bomba tartja bennem a lelket).
a Bestnél hullámzik a minőség, de a digijeik szépek és csak ajánlhatóak. a value filmjeik kerülendők. a Trainspottinggal meg egy éve szemezek, csak mindig más jött közbe...:) körítésre olcsó filmeknél is ügyelnek.
Bufi detto, utóbbi időben volt pár gyengébb kiadásuk. ellenben kiadtak egy csomó szuper filmet jó minőségben. és bevállalnak kevésbé ismert alkotásokat is.
Mokép megint érdekes, általában kevés extra, de ügyelnek a körítésre is (értsd, minőségi tok kétoldalas borítóval és szép nyomattal még a leértékelt filmeknek is). szintén bevállalnak kevésbé ismert darabokat. és a kép és hangminőségük jó.
FHE... apróbb hibák, de ott van a monty python repülő cirkusza. ha azt mondom, hogy pár poén magyar szinkronnal ütött akkorát, mint eredetiben, az kb mindent elmond (vigyázat, beszűkült eredetinyelves mondja ezt). voltak apróbb gixerek (kimaradt booklet, menetközben szórakozás a másolásvédelemmel), de most, hogy a polcomon a teljes sorozat... nos az ezévi top3 egyik várományosa (és idén az én nézőpontomból elég erős verseny lesz a top10ben).
az Odeon kétlemezesei kivétel nélkül a polcom ékei. azt hiszem ezzel mindent elmondtam a nivójukról. és a kortárs művészfilmek kiadása is eléggé kockázatos...
a Black Mirrornál egyenlőre a két zászlóshajó várat magára. de ha a Versus úgy fog megjelenni, ahogy várjuk, akkor ők is a komolyan veendők közé fognak kerülni (ok, nagyon sokat csúsznak, de inkább jöjjön két hónappal később, mint gyenge specifikációkkal).
és itt a Corner, eddig egy kiadással, valamint az általam az év egyik legjobban várt megjelenésével.
természetesen a sorrend úgy jött, ahogy néztem végig a polcomon. azért a hazai kiadók tudnak nívósat is, ha akarnak... egy kiadás pedig nem csak a körítéstől függ, műanyag tokkal is lehet gyönyörűen kiadni filmet (Rocky Horror Picture Show valaki?). Meg egy digi is lehet ronda, és az 5lemeznyi extra is lehet érdektelen...