Keresés

CORNERfilm kiadói fórum

2007. október 29., hétfő 14:46
Ja, főleg a Gyűrűk Ura esetében... :)))
0
2007. október 29., hétfő 14:32
Imádom a soklemezes harmonikákat! "Kényszerítik" az embert, hogy nekikészüljön a filmnézésnek, csináljon helyet az asztalon, mosson kezet, pakolja ki a cuccot maga elé, gyönyörködjön a csomagolásban, szóval, jólesik ez a házimozi-petting.
most posts by TM
0
2007. október 29., hétfő 14:24
Nekem pont a 3 db kétlemezes sokkal jobban tetszene. Ezek a nagyon sok lemezes "harmonikák" roppant kényelmetlenek.
0
2007. október 29., hétfő 14:22
Ha jól emlékszem régebben írták, hogy egy 6 lemezes harmonikás tartó lesz a külső tokban.
0
2007. október 29., hétfő 14:16
Mikorra várható, hogy lesz design, csomagolás terv, ilyesmi? Jó lenne ha hat külön tartóban lenne a digi, nem pedig 3db kétlemezesben pl. Erről mit lehet tudni?
0
2007. október 29., hétfő 12:25
Nem kívánunk hozzányúlni az Oldboy első lemezéhez (a céglogón kívül), mivel a Media Vision és az Odeon kiváló munkát végzett annak összeállításában. Egyébként sem egységes menüt tervezünk: mindhárom filmnek saját menüvilága lesz, hisz a filmek is könnyedén megkülönböztethetők egymástól - nem folytatások, hanem három különböző varáció egy témára. De abban biztos lehetsz, hogy a Media Vision ezúttal is minőségi munkát fog letenni az asztalra. :)
0
2007. október 29., hétfő 12:15
Nagyon jónak ígérkezik!
Pár kérdésem is lenne, az Oldboy első lemezének tartalma meg fog egyezni a korábbi kiadáséval? (Gondolok itt elsősorban az extrákra ill. menüre)Terveztek esetleg egyforma menüt a trilógiának?
0
2007. október 29., hétfő 12:00

Örömmel jelenthetjük, hogy hosszas egyeztetések után sikerült összeállítani a Bosszú-trilógia lemezeinek tartalmát, és hamarosan elkezdődhetnek az authoring körüli munkálatok. Az elkövetkező napokban közzétesszük a kiadványok várható tartalmát - a változtatás jogát fenntartjuk, bár szándékunkban nem áll. :)
Mr. Vengeance - A bosszú ura (Sympathy for Mr. Vengeance)Dél-Korea, 2002R.: Park Chan-wookSz.: Song Kang-ho, Shin Ha-kyun, Bae Du-na, Lim Ji-Eun
Ryu (Shin Ha-kyun), a süketnéma fiú bármit megtenne azért, hogy beteg nővére (Lim Ji-Eun) új veséhez jusson. Még attól sem riad vissza, hogy lepaktáljon a szervkereskedő maffiával, ám amikor a gengszterek átverik, Ryu még kétségbeesettebb lépésre szánja el magát. Barátnőjével (Bae Du-na) közösen elrabolják egykori főnöke, Park (Song Kang-ho) lányát és váltságdíjat követelnek érte. Az emberrablás azonban tragédiába torkollik, és véres bosszúhadjáratot szül.Park Chan-wook Bosszú-trilógiájának nyitódarabja nem ismer könyörületet. Hősei megjárják az emberi pokol legsötétebb bugyrait, ahol senki és semmi sem szent. A kompromisszumot nem tűrő képsorok a lenyűgözően megkomponált fényképezésnek hála még nyugtalanítóbbnak hatnak. Vérgőzös erőszakorgia még sosem volt ennyire poétikus.

Hossz: 121 percKép: 16:9 (2.35:1)Hang: magyar (DD5.1), koreai (DD2.0), koreai (DD5.1), koreai (dts 5.1)Felirat: magyarExtrák (magyar felirattal):
1. lemezAudiokommentár a rendező közreműködésével
2. lemezÍgy készült a Mr. Vengeance (kb. 32 perc)A bosszúm története: Interjú a szereplőkkel (kb. 18 perc)Interjú a stáb tagjaival (kb. 22 perc)Sztoribordok (kb. 10 perc)Eredeti előzetes (kb. 2 perc)
0
2007. október 17., szerda 18:23
Akkor már csak ara várok, hogy nyomhassam a megrendelem gombot :-) Ennél jobb hírt nem is olvashattam volna. :)
0
2007. október 11., csütörtök 0:20
A 0 nem negatív. :-)
0
2007. október 10., szerda 23:15
Ajj, Dömdödöm! Miért vagy ennyire negativ? :-) Nem is értem. ;-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2007. október 10., szerda 23:13
0 (nulla)
0
2007. október 10., szerda 22:45
Milyen meglepő, hogy te is így gondolod. :-)
Bár én még az "egyik" szócskát is kiszedném.
0
2007. október 10., szerda 22:10
Így van, Brumi kolleaga nagyon jól beszél, a Vengeance Trilogy a valaha készült legjobb trilógia, melynek középső eleme minden idők egyik, ha nem a legjobb filmje.
A mozis bemutató híre pedig egyszerűen fantasztikus, remélem tényleg összejön a dolog! Mind a trilógia, mind pedig a az I m a Cyborg, but thats ok megérdemli hogy a nagy vásznon is pompázhasson idehaza.
0
2007. október 10., szerda 19:11
2 lemezes digipack-ban jöhetne:

-Die Hard 3.
-Halálsoron
-Végső visszaszámlálás

remény ezekre?
0
2007. október 10., szerda 16:53
Engem néha az iszonyatos magyarosított címek riasztanak el :)
Bár ezekkel az alább látott címekkel nincs ilyen gond, meg fogják állni a helyüket.
0
2007. október 10., szerda 16:37
Kedves Frederic!
Mint említettük, a címadásban szeretnénk igazodni a Titanic Filmfesztiválon használt címhez, amitől csak egy hangyányit tértünk el. Sok esetben a teljes angol cím riasztó lehet, ugyanakkor tudjuk, hogy ezek a filmek milyen címen kerültek be a köztudatba, szóval kompromisszumos megoldásra törekedtünk.
0
2007. október 10., szerda 16:30
Tisztelt CornerFilm!

Szerintem az se lenne baj, ha meghagynátok eredetinek a címeket. Sok film van, melynek nem szokták lefordítani a címét.
0
2007. október 10., szerda 16:28
Még nem említettük a trilógia eddig még nem bemutatott két epizódjának "magyar" címét. A névadásban a Titanic Filmfesztivált vettük alapul, így nálunk a hármas hiányzó darabjai a következő címeken kerülnek forgalomba:
Mr. Vengeance - A bosszú ura (Sympathy for Mr. Vengeance)Lady Vengeance - A bosszú asszonya (Sympathy for Lady Vengeance)
0
2007. október 8., hétfő 19:31
Ha már "csak" a trilógia jön, én akkor is maximálisan elégedett leszek, a többi csak hab a tortán. De azért jó lenne, ha minél többen megismerhetnék ennek a zseniális koreai rendezőnek a munkásságát, mert kevés ilyen kvalitású alkotó van manapság.
0
2007. október 8., hétfő 19:16
Egyelőre még semmi sem biztos a Bosszú trilógia mozis szereplésével kapcsolatban - ezt az Odeon intézi -, de az sincs kizárva, hogy limitált idáig, egy "Park Chan-wook Fesztivál" keretében bemutatásra kerül a rendező új filmje, az I m a Cyborg... is.
0
2007. október 8., hétfő 15:14
Ami rendkívül örvendetes dolog. :)
Star Wars ide, Gyűrűk Ura oda, a Bosszú-trilógia a valaha készült legjobb variáció egy témára.
Park Chan-wook egészestés filmjeiből így már csak az I m a Cyborg, but that s OK mozis bemutatója várat magára, remélem ezt is pótolják.
0
2007. október 8., hétfő 14:23
Nem csak dvd-n, hanem moziban is láthatjuk majd a trilógiát!

0
2007. október 6., szombat 0:37
akkor most tedd be újból a lejátszódba az Idő urait, és csodálkozz az elején az Odeon logón.

vagy gondolkodj el, hogy az Odeonnál úgy néz ki leépítették a dvd kiadást (olvass vissza a fórumrészükön), és az eddig Odeonosként várt Bosszú Triológia átkerül a Cornerhez. valamint tedd egymás mellé az Akirát és Az idő urait... és igen, a rossz irányba futó filmcím a gerincen is ismerős valahonnan:)

az Ultrának még vannak gyermekbetegségei (de melyik kiadónak nem... még a Criterionnál is voltak apróbb hibák), de látszik a kiadványok minőségén, hogy nagyon igyekeznek. remélhetőleg a spagetti westernekből sikerül nyereséget is kovácsolniuk.

a Navigátortól eddig két filmem van, és mindkettővel nagyon elégedett vagyok. gusztustalan ömlengés a Vampire Hunter D kapcsán holnapra várható (nem aludtam 36 órája és kb a négy bomba tartja bennem a lelket).

a Bestnél hullámzik a minőség, de a digijeik szépek és csak ajánlhatóak. a value filmjeik kerülendők. a Trainspottinggal meg egy éve szemezek, csak mindig más jött közbe...:) körítésre olcsó filmeknél is ügyelnek.

Bufi detto, utóbbi időben volt pár gyengébb kiadásuk. ellenben kiadtak egy csomó szuper filmet jó minőségben. és bevállalnak kevésbé ismert alkotásokat is.

Mokép megint érdekes, általában kevés extra, de ügyelnek a körítésre is (értsd, minőségi tok kétoldalas borítóval és szép nyomattal még a leértékelt filmeknek is). szintén bevállalnak kevésbé ismert darabokat. és a kép és hangminőségük jó.

FHE... apróbb hibák, de ott van a monty python repülő cirkusza. ha azt mondom, hogy pár poén magyar szinkronnal ütött akkorát, mint eredetiben, az kb mindent elmond (vigyázat, beszűkült eredetinyelves mondja ezt). voltak apróbb gixerek (kimaradt booklet, menetközben szórakozás a másolásvédelemmel), de most, hogy a polcomon a teljes sorozat... nos az ezévi top3 egyik várományosa (és idén az én nézőpontomból elég erős verseny lesz a top10ben).

az Odeon kétlemezesei kivétel nélkül a polcom ékei. azt hiszem ezzel mindent elmondtam a nivójukról. és a kortárs művészfilmek kiadása is eléggé kockázatos...

a Black Mirrornál egyenlőre a két zászlóshajó várat magára. de ha a Versus úgy fog megjelenni, ahogy várjuk, akkor ők is a komolyan veendők közé fognak kerülni (ok, nagyon sokat csúsznak, de inkább jöjjön két hónappal később, mint gyenge specifikációkkal).

és itt a Corner, eddig egy kiadással, valamint az általam az év egyik legjobban várt megjelenésével.

természetesen a sorrend úgy jött, ahogy néztem végig a polcomon. azért a hazai kiadók tudnak nívósat is, ha akarnak... egy kiadás pedig nem csak a körítéstől függ, műanyag tokkal is lehet gyönyörűen kiadni filmet (Rocky Horror Picture Show valaki?). Meg egy digi is lehet ronda, és az 5lemeznyi extra is lehet érdektelen...
0
2007. október 5., péntek 22:36
ez elhamarkodott következtetés. tény, hogy a nagyobb kiadóknak jobban megkötik a kezüket, de nem csak a gerilla-forgalmazók jönnek ki színvonalas kiadványokkal. példának okáért a disney-filmek és a nagyobb foxos megjelenések teljesen korrektek, s a fontosabb sony-termékekre sem lehet panasz. igazság szerint a warnert sem szídnám, ha a házuk táján nem lenne olyan mocskosul csúnya a képminőség. persze, nagyon fontos a kiszerelés, de az igazi értéket mégis csak a belbecs képviseli.
azért terhányságról is tudnék beszélni, de ez a topic szerintem nem arról szól, hogy egyeseket dicsőítsünk, másokat meg elmarasztaljunk.
0