Keresés

konzoltopik (ps/xbox/wii/ds/gc/stb)

2013. december 4., szerda 17:28
A 12 gigás szerintem nagyon sovány, azt 1-2 játék megzabálja. Ahogy néztem a kínálatot, tényleg rögtön az 500-as a következő lépcső, viszont abból találtam játék nélküli verziót is:

http://www.konzolvilag.hu/playstation3/playstation-3-ps3-super-slim-500-gb/9419

A linkelt cégtől már rendeltem párszor, bár csak játékot, de azokkal minden rendben volt.

Az általad felsorolt méretek az új kiadásokkal kifutó modellek lettek, most csak ez a "felültöltős" slim kapható. A régiekből legfeljebb használtan lehet már csak szerintem szerezni.
0
2013. december 4., szerda 17:06
Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem:
meglepném magam karácsonyra egy új tv és ps3 kombóval.
A tvből már megvan a nyertes, de a ps3-nál nehezebb dönteni mint hittem.
A netet bújva azt tapasztaltam, hogy a slim ps3ből csak a két véglet rendelhető: a 12 gigás és az 500-as, sehol sem találtam a kettő közötti gépeket.
Amire használnám a leendő gépet: játék (god of war, dmc, re - ilyenek érdekelnek), és belekóstolnék a BD filmek világába.
Az online ps3 tartalmak, letöltés, kép, zene, videótárolás nem érdekelnek. Csak játék és film (DVD, Bd, meg ilyen-olyan módon USB-ről - de ez meg van a tv-n is).

Olvastam, hogy a 12 gigás kevés, mert kevés játék lehet rajta egyszerre, viszont árban nekem ez lenne a jó választás. Az 500-as jóval drágább, meg csak csomagban lehet venni játékkal együtt. Nekem eddig ez a konzol teljesen kimaradt, úgyhogy nagy a homály, és nagy a lemaradás a játokok terén, újonnan van sok engem érdeklő 4-5000 forintért.

Szóval van értelme a 12 gigásnak? Mire lenne elég, ha úgy használnám ahogy fentebb írtam? Meg mi van a 120-as, 160-as, 320-as gépekkel?
Milyen megbízható online rendelési lehetőségek vannak?
0
2013. november 24., vasárnap 0:20
Én meg úgy gondolom, hogy mondandóm nem ügyfélszolgálati téma, ezért én nem küldöm el. Megvárom, mi történik Niwrokkal. :)
0
2013. november 23., szombat 23:28
Ezen ne múljon:)... még ha egy kicsit furcsa is ezt az ügyfélszolgálaton keresztül megtenni.
0
2013. november 23., szombat 23:09
Ha valaki valamilyen emailre nem kapott választ, az küldje el itt (újra): http://www.xpress.hu/xp/admin.asp?XFN=1
0
2013. november 23., szombat 22:42
Mindkettőre:)... meg a többi sokra...
0
2013. november 23., szombat 22:36
Sok minden jó lenne... Mondjuk egy hozzászólás szerkesztése lehetőség, vagy egy moderátor, aki javtani tud.

Vagy egy válasz az emailre...
0
2013. november 23., szombat 22:25
De jó lenne itt is egy "előnézet" gomb:(...
0
2013. november 23., szombat 22:21

Tomb Raider

Játékos pályafutásomat már lassan két évtizede kíséri ez a hölgy, és noha ennek a kapcsolatnak megvoltak a maga hullámvölgyei (az Angel of Darknesst egyedüliként nem játszottam végig, annyira pocsék és bugos volt, az Anniversary kentaurjain pedig csak egy netről letöltött állással tudtam továbbjutni), stílusváltásai, grafikus átalakításai és meglepetései (örök favoritom a Midas szobor), de az biztos volt, hogy nálam egy esélyre mindig "jó a csaj". Mivel volt két mozifilm is belőle (meg aki nem tudná, több tévéfilm is), meg a Relic Hunter sem tagadhatná le, hogy ki volt a "szülőanyja", így aztán gondolom, Lara Croftot, az arisztokrata kincsvadászt nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy "kedvenc" elfoglaltsága, hogy mindenféle ősi rejtélyekre derít fényt még ősibb ereklyék után kutatva, miközben a hasonló célokkal rendelkező riválisok támadásait próbálja kivédeni. Ezúttal viszont -amúgy másodszor- a sorozat Lara karrierjének kezdeti éveiből merít, még azelőttről, hogy a zöld top, a mellnövelő "műtét" és a két pisztoly a sírrablás elengedhetetlen kellékévé vált volna.

Lara ebben a történetben még alig fejezte be a fősulit, és bár érdeklődik a régészkedés iránt, de a leletekre csak a múlt darabkáinak összegyűjtéseként tekint, nem az apjától hallott mitikus történetek bizonyítékaiként. A mostani expedíciónak is azért lett a tagja, mert az egyik barátnője megkérte rá, és a cél, hogy felkutassanak egy hajdan virágzó, majd rejtélyes módon a történelemkönyvekből nyom nélkül eltűnő távol-keleti királyságot, Yamatai szigetét. Az utolsó feljegyzések, amikben Yamatai említésre kerül Himikoról, a Napkirálynőről szólnak, aki gazdagságot hozott országának, a legenda szerint azzal, hogy képes volt uralma alá hajtani az időjárást. A kutatás közben Lara javaslatára eljutnak a Sárkány-háromszögbe (a Bermuda-háromszög keleti megfelelője), ahol egy viharban hajótörést szenvednek, de szerencsére mindannyian partra tudnak evickélni a közeli szigeten. Ez azonban a problémáknak csak a kezdete: a sziget nem lakatlan, egészen pontosan a korábbi hajótöröttekből verbuválódott szekta él rajta, akik megtámadják, leütik és elrabolják a túlélőket. Lara egy áldozati kamrában tér magához, ahol mint egy pókhálóban fellógatva várhatná a halált, de végül némi szerencse folytán sikerül megszöknie. A cél innentől már nem a kincsvadászat, hanem a többiek megkeresése és a sziget mielőbbi elhagyása... már csak azért is, mert ahogy Lara fokozatosan rájön, a korábbi cél teljesült: megtalálták Yamatait... csak hát az sokkal veszélyesebb hely lett az elmúlt évszázadok alatt, mint ahogy számítottak rá.

Az elején rögtön érdemes tisztázni: ez nem egy klasszikus értelemben vett Tomb Raider; két okból sem.

Az egyik Lara korából és helyzetéből következik: ez a játék nem a Tomb Raider, hanem az, ami lehetővé teszi, hogy a Tomb Raider majd létrejöjjön. Bár kisebb, opcionális feladatok képében a sírrablás, a logikai feladatok és a mászós-ugrálós részek szinte az elejétől jelen vannak, de csak elvétve. Lara kezdetben még rosszabb helyzetben van, mint Vuk, mert nem csak kicsi és éhes, hanem még fázik is, meg tele van sebekkel, zúzódásokkal, és az idő előrehaladtával csak egyre többel. Az idő jelentős része a túlélésről szól, már eleve onnantól, hogy élelmet kell találni, fegyvert szerezni a környék két- és négy lábon járó vadállatainak többszörös túlereje ellen, aztán esetenként gyógyszert és kötszert a fertőzések elkerüléséért, és csak mindezek után lehet arra gondolni, hogy akkor Lara találjon módszert a külvilággal való kapcsolatteremtésre és az esetleges menekülésre. Ez annak a fejlődéstörténete, ahogy egy huszonéves csitri nemcsak megtalálja az első kincsesládikát meg megmássza az első sziklafalat, hanem megöli az első embert, halálos veszély elől megmenti az első csapattársát, vagy éppen azt kénytelen tehetetlenül végignézni, ahogy az egyik csapattársa az életét adja azért, hogy ő megmenekülhessen. Ezek a kényszerhelyzetek és veszélyek keményítik meg annyira, hogy az "I hate tombs!" mondattól eljuthasson, sőt, el akarjon jutni későbbi kalandjaiig, és amúgy teljesen jogosan ennek az útnak a játékban is kifejezésre kell jutnia.

A másik ok játéktechnikai: a Tomb Raiderben megszokott lineáris történetvezetés, a játék-átvezető-játék-átvezető-játék monoton váltakozása manapság egyszerűen nem eladható. Lara trónja olyan sokáig volt kiadó az Underworld után, hogy azalatt a közönség új királyt választott Nathan Drake és az Unc_harted képében (itt előrébb lehet olvasni azokról is), és ez egy csomó, a későbbiekben elvárt játékelemet hozott magával. Ez a Tomb Raider megörökölte a filmszerűséget, a nagy mennyiségű akciót, a rengeteg gyűjtögethető bizbaszt (mindig is voltak rejtett tárgyak a sorozatban, de nem ennyi és nem ilyenek), a QTE-k sokaságát... és egyébként a teljes értelmetlenség egyik jeleként a II. világháborús kötődést (Yamatai támaszpont volt akkoriban, de hogy hogyan lehetett az, azt "elfelejtették" megmagyarázni). Így aztán Lara "kénytelen" egy kicsit Drake hátára kapaszkodva visszaépíteni a saját hírnevét...

...de amíg ezt ilyen minőségben teszi, addig nincs baj. Pár esetlen animációt, egy-két beakadást és a kifejezetten bénára sikerült vízben mozgást (Lara effektíve képtelen térdmagasságnál mélyebb vízből kimászni) leszámítva a játék abszolút remek darab. Izgalmas, nagyon ritkán vannak egyáltalán csak lassabb szakaszok is, mert például jó ritmusban váltogatja a játékelemeket és a helyszínek stílusát és eredetét is (azért megvan a hangulata, ahogy egy rádiótoronyra felmászás után Lara romos pagodákat derít fel). Közben lehetőséget biztosít a fejlődésre, és jól érzékelteti is azzal, ahogy a megszerzett tárgyak és fegyverek teszik lehetővé a már bejárt helyszínek aprólékosabb felderítését, egy újabb krónikalap vagy napló összegyűjtését. Amivel mindenképpen több az Unc_hartednél, hogy szerepjátékos elemeket is bevállal, a feladatok teljesítésével szerzett tapasztalati pontokért új (de szerencsére nem nélkülözhetetlen) képességek tanulhatók, az összegyűjtött lomokból pedig új fegyverkiegészítők építhetők. Ugyanígy szabadon alkalmazható könnyítés azoknak, akiket nem vonz a sziget aprólékos végigtúrása, a továbbjutás lehetőségén vagy a feladványok megoldásán agyalás, de szeretnének villogni a jutalompontokkal, hogy egy gomb megnyomására szürkeárnyalatossá válik a táj, amiben minden érdekes/begyűjthető/mozgatható dolog aranyszínnel világít... bár innen már tényleg csak egy lépés, hogy egy játék végigjátssza önmagát, majd gratuláljon a "játékosnak".

Pedig kár lenne ezt a gépre bízni. Yamatai nem csak a sorozat új kezdete, hanem új csúcsa is; ennél soha ne legyen rosszabb, és akkor már jó lesz. Annyi felfedeznivalóval, veszedelemmel és kalanddal rendelkezik a sziget, amivel egyik korábbi darab sem, arról nem is beszélve, mennyire jó, ahogy a kis mozaikokból kialakul a kép a sziget múltjairól (igen, többes számban) és az események okairól. Ha legközelebb nem csak a finálé (a kolostor) lesz igazi Tomb Raider, hanem az egész, akkor gondolkodás nélkül meg fogom adni a hiányzó pontot is.

9/10
0
2013. október 29., kedd 22:18
Nekem meg van az összes része külön-külön is (némelyik angol és német kiadásban is), illetve a legacy collection is. Gondolom ebből lehet valamelyest érezni, hogy én bizony imádom ezeket a játékokat. :D Számomra ez több is egyszerű játéknál. Olyan ez, mint egy interaktív mozi, ami fantasztikusan megkomponált zenével, illetve izgalmas játékkal párosul. Sok-sok finomsággal és aprósággal egészül ki az egész, melyekre első nekifutásra nem jön rá a játékos, így minden alkalommal találhat valami újat, valamit, ami hozzátesz a játékélményhez. Ez a zene pedig, egyszerűen telitalálat: http://www.youtube.com/watch?v=6miaTf1gF4g

Mondom ezt úgy, hogy Black Sabbath, Led Zep, Judas Priest, Pink Floyd és társait hallgatok főleg. :)
0
2013. október 29., kedd 11:07
Ne is mondd! Kipróbáltam a Killzone-t, ami amúgy nagyon jónak néz ki, de párszor körbelőttem a figurát, mire sikerült eltalálnom. Még jó, hogy a legkönnyebb fokozatot választottam, így elég golyóálló voltam ahhoz, hogy legyen időm bénázni. :D
0
2013. október 29., kedd 10:59
Nálam is alakul, de még mindig utálom:). Egy FPS kontrollerrel tutira a diliházba juttatna.
0
2013. október 29., kedd 10:51
Én is így terveztem, hogy csak a PS-exkluzív játékokat fogom PS-en végigvinni, de egyre inkább tetszik ez a kis gépecske. Azt veszem észre sokszor, hogy elgondolkodom PC-n is létező játékoknál is, hogy jó lenne PS3-ra megszerezni. :)
Persze PC-re olcsóbb minden, így sokszor maradok annál.

Még egy apró kérdés. A kontrollerrel való célzást sikerült már megszokni? :) Nálam alakul. :)
0
2013. október 29., kedd 10:44
Nem, én most is elsődlegesen PC-n játszok :). A PS3 BD-lejátszóként funkcionál, és mellette csak az engem érdeklő PS-exkluzív dolgokat próbálom ki rajta.
0
2013. október 29., kedd 10:34
Niwrok, te PS3 előtt szintén PC-n játszottál? Elolvastam a Heavy Rain írásodat is, és az abban említett Fahrenheit miatt kérdem. Sajna annak is csak a demójával játszottam, pedig jó kis játék lehet az is.
Ez a Heavy Rain is nagyszerű lehet... ez után szoktam írni, hogy meg kéne tanulni angolul már, de annyira elcsépelt, hogy... na, csak leírtam, ha nem is szimplán, egy kicsit körbemagyarázva. :)
0
2013. október 29., kedd 9:23
Köszi neked is! :) Az egyik része nálam van kölcsönben. Tetszik, de valahogyan számomra egyelőre hiányzik az a megfogós dolog belőle, amitől nem tudom letenni és vágyok rá, hogy folytassam.
0
2013. október 29., kedd 9:21
Köszi, a Last of Us tervbe van véve. :) Megnéztem pár Castlevania videót, egyik a Van Helsing-re emlékeztetett, egész tetszetősnek tűnik. Úgy látom jövőre jön a második része. Azt hiszem ezt is fel kell írnom a listámra. :)
0
2013. október 29., kedd 9:17
Még messze vagyok tőle, hogy túl legyek az első részen. Csak aznap kezdtem amikor írtam. :) A második részét tegnap megrendeltem, mára elméletileg átvehető is lesz Pick Pack ponton. Van egy munkatársam akinek van PS3-ja, ő is azt mondta, hogy a többi rész még jobb. :)

Köszi az ajánlót, a Heavy Rain nagyon érdekelne, de angol nyelvtudás nélkül nem sok értelmét látom. A Beyond-nak a demóját próbáltam ki és nagyon tetszett az is. Ráadásul abban van magyar felirat is. :)
Az Assassin s Creed első részét próbáltam még PC-n. Eleinte nagyon tetszett, de a monotonsága miatt hamar ráuntam, végig sem játszottam. De sok embertől ezt hallom. Nem tudom, lehet, hogy később teszek egy próbát valamelyik későbbi epizóddal. Most rengeteg játékom van (GoW 1-3, Un_charted 1-2, Lego SW III, Ratchet Trilógia), ezek jó darabig eltartanak majd. :)
0
2013. október 29., kedd 9:05
Köszi! :)
0
2013. október 28., hétfő 21:47
Próbáld ki majd mindenképpen. Rá lehet kattanni, szóval óvatosan. Milyen néven vagy fent? Én Zsolt1988 (nagyon fantáziadús), gondoltam majd akár mi magyarok együtt is irthatnánk a sok amcsit és külföldit. :D
0
2013. október 28., hétfő 21:42
Én meg még ajánlanám a Metal Gear Solid sorozatot, ha netalán nem ismernéd. :)
0
2013. október 28., hétfő 16:16
The Last of Us-t és a Castlevaniat még ajánlom nekem ezek nagy kedvencek.
Castlevania játékmenetre hasonlít a God of War-ra, de nekem annál kicsit jobban tetszik.
0
2013. október 28., hétfő 16:15
Még nem volt rá időm, de öcsém nyüstöli a zötyögős kezdés óta. Neki nagyon bejön, történet mellett azt is csinálja. Szerintem játékkal ennyit még nem multizott, jó lehet. :)
Majd most talán hétvégén nekem is lesz rá időm.
0
2013. október 28., hétfő 11:36
Köszönöm:), jobb így azért, hogy tudom, nem csak a magam kedvéért írok ide (is).

Ha még csak az Unc_harted 1-en vagy túl, akkor nagyon tudom ajánlani a másik kettőt, szerintem mindkettő jobb annál. De ezt már amúgy is leszűrhetted az írásaimból:).

És ha ajánlhatom magamat és még játékot, hátrébb írtam az Assassin´s Creed sorozatról (abból a héten jön ki a 4. rész, a Black Flag) és a Heavy Rainről.
0
2013. október 28., hétfő 10:53
Értelek, sok sikert a beszerzéshez! :)
0