Keresés

konzoltopik (ps/xbox/wii/ds/gc/stb)

2013. május 31., péntek 22:01
Ő nem is igazi Robin...:-)
Különben,ha mindet megszerkesztik akkor benne lesznek.
Gondold el,1200 Ft/karakter. Hatalmas üzlet.
0
2013. május 31., péntek 20:56
Látod, azt mondtad, nem lesz Robin. :)
Én még mindig azt mondom ő jön ezek közül. Bár Swamp Thing-et is megnézném....
0
2013. május 31., péntek 6:56
No Jason!

A következő DLC a pletykák szerint:
Blue Beetle, Doctor Fate, Powergirl, Red Hood (Robin), Static Shock, Swamp Thing és Zatanna közül egy valaki.
0
2013. május 29., szerda 17:27

A kezdeti lelkesedés -amit itt is kifejeztem korábban- ha nem is tartott ki maradéktalanul a játék végéig, de alig kopott belőle: Nathan Drake ezzel az epizóddal már tényleg elfoglalhatja a sírrablók koronázatlan királynőjének az oldalán a helyét!

Az Un_charted 2 szinte teljes terjedelmében egy élvezetes, szórakoztató és filmszerűen látványos játék, amiben az előd majdnem összes hibáját és zavaró momentumát sikerült kiköszörülni. "Több mindent, kevesebb semmit!"; mintha a készítők a Kétfarkú Kutya Párt egyik jelmondatát választották volna iránymutatásul: hálistennek a lövöldözős szakaszokból arányaiban kevesebb van, ellenben végre vannak komplett fejezetek, amik ősi mechanizmusok működésbe hozásáról szólnak, és nem csak annyiban, hogy egy tetőablak lenyílik. Ez részben azért van így, mert a játékidő csaknem a duplájára nőtt (az első rész 6,5 órájához képest ennek saccra 12 óra alatt jutottam a végére), és lehet, hogy csak mert most már gyakorlottabb voltam a célzásban, de úgy tűnt, még "normal" fokozaton is könnyebb a 2. rész, mint az első "easy"-n (néha túlságosan is; ahogy Nathannal egy teljes AK-nyi tárat bele tudtam üríteni a helikopterbe szemtől szemben, miközben az darált a gépágyújával...).

A száraz tények után jöhetne a méltatás, de ezt igazából látni vagy megtapasztalni kell. Ízelítőnek ennyi: http://www.youtube.com/watch?v=GUPAyGWKd6c Rengeteg ötlet, kidolgozott apróság vagy éppen monumentális díszlet és akciójelenet szolgál arra,  hogy a kiváló felütést (A Rock and a Hard Place) követő, némileg lagymatagabb helyszínek (Isztambul és Borneo) után a nepáli-tibeti fejezetek (vagyis a játékidő 80-85%-a) szinte non-stop felüllicitálják, amit az ember 2009-ig ebben a kategóriában képernyőn vagy akár vásznon is láthatott. Felváltva jönnek a hardver lehetőségeihez mérten lélegzetelállító látképek, vagy éppen Drake nyűgösködik ("Godsake, give me a brake!") , mert annyira nem áll le a golyózápor. Az ezt elindító szakasz (Urban Warfare) során ráadásul többször is azon kaptam magam, hogy egyszerűen csak állok a "kihalt" utcán, és a romok kidolgozottságát nézegetem, de később, a tibeti faluban vagy a kolostorban is rászántam néha egy-két másodpercet a falvésetek jobb megnézésére, hiszen szegény dizájnerek sok időt töltenek egy-egy ilyennek a megrajzolásával, aztán a játékos meg sokszor csak elszalad mellettük valami elől vagy valami után futva:)... Ezekből a "nem tűnik fel, csak ha nincs" elemekből, a folyamatos feszültség feloldására szánt infantilis/szarkasztikus poénokból (megint csak azt tudom mondani, hogy "Marco!... Polo!":)) és a persze képtelenségig álleejtős átvezetőkből építkezve még a kissé sablon sztori is emlékezetesen változatosnak, pörgősnek és izgalmasnak tűnt, amit már most előbb újra átélnék, újrajátszanék, mint az elsőt valaha is.

Ez keserített -0,5 pontnyit az értélelésben a szám ízén: hogy néha túlságosan is körbelengte a játékot az első rész hangulata, és annak is olyan dolgai, amit már eredetileg sem szerettem, vagy éppen utáltam... vagy mondjuk nem tudom, hogy ezeket hagyományteremtési céllal tették-e bele, és a játék stílusjegyei lesznek, vagy csak a vége felé kifogyott az ötlettár. Megint vannak irritálóan köcsög szörnyek, megint a Harmadik Birodalom expedícióinak útját keresztezi Drake, megint az a nagy csavar a sztoriban, hogy a kinccsel valami nincs rendben, és nem egy jelenet hagyta maga után az "ezt már láttam tőletek, srácok"-érzést. A legtöbb "szinte" meg "mintha" igazából egy fejezet (Broken Paradise) meg a végső boss-harc miatt került bele ebbe a szövegbe; oké, hogy kell a kihívás is, nem csak a könnyed szórakoztatás, de az tuti, hogy a készítők végigcsuklották az egészet. Mindenesetre már önmagában az pozitívum, hogy jetski még fényképen sincs a játékban:).

A lényeg, hogy Lara Croft már nálam is csak egy szempontból őrzi vezető helyét (csak éppen a nekem legfontosabban, a logikai-ügyességi részek terjedelmében és összetettségében, ezért vontam le a másik 0,5 pontot; nem azért, mert ne lennének állati jók, csak ahhoz képest nem elég jók), de van még egy Un_charted 3 is, szóval semmi nincs veszve...

9/10
0
2013. május 23., csütörtök 23:16
Jó volt olvasni az írásod, közte van a beszerezendő játékok között az Un_charted. Pont holnap megyek, remélem sikerül a PS2-es és a PSP-s játékaimat becserélni. Viszek több, mint 20 játékot, csak elég lesz valamire.
Egyébként próbáltam az Un_charted demóját, egy kicsit nehéznek tűnt, a kölcsön Tomb Raider jobban megy. Igaz számomra is kissé idegen a kontroller, egérrel könnyebb célozni. :)

Furcsáltam az aláhúzást a játék címében, de már tudom, hogy miért úgy írtad. :)
0
2013. május 23., csütörtök 21:46
Az eddigiek alapján a 2. résznek valamit nagyon el kell rontania ahhoz, hogy ne 9-10 pont környékén kapjon tőlem:). Már a vonatos intro is nagyon tetszett, de a polgárháborús kisváros -ahol most tartok- egyszerűen FANTASZTIKUS! Azt pedig, hogy "Marco!... Polo!..." én sem bírtam ki nevetés nélkül:).
0
2013. május 23., csütörtök 21:25
Számomra a második és a harmadik rész nagy favorit. Történet, humor(sokszor felnevettem hangosan játék közben ami ritkán fordul elő), párbeszédek, grafika, mind lehengerlő. Tényleg olyan kicsit mint egy interaktív film, de számomra pont ettől jó. Nekem ez a sorozat jobban bejön mint a TR, bár a legújabb kicsit megemelte a lécet, az már majdnem egy szinten van vele.
Azért poénos, hogy az új Tomb Raider Un.charted-esült el a régiekhez képest. :D
0
2013. május 23., csütörtök 18:59
Állandóan nem, nincs routerem. Eddig csak a dlc letöltések miatt mentem fel.
0
2013. május 23., csütörtök 1:01
Un_charted

Az Un_chartedről csak annyit tudtam, hogy a PS3 egyik exkluzív húzócíme volt, ill. hogy mindenki a Tomb Raiderhez hasonlította (amit nagyon szeretek, és amikkel pár kiegészítőkön kívül minddel játszottam is), és ez elég is volt hozzá, hogy tegyek vele egy próbát.

Amit végül kaptam, az egy pár igazán látványos helyszín, pár jó poén és pár kihullott/tépett hajszál.

A történet, vagyis hogy Nathan Drake -aki Sir Francis Drake, a nagy felfedező sokadik leszármazottja- az őse nyomában járva El Doradot keresi, egész érdekes, és annak ellenére, hogy a négyötöde ugyanazon a szigeten játszódik, elég változatos is. Már akinek a "romos erőd", a "romos templom" és az "elárasztott romos város" változatos (Lara ennél minden játékban többet utazott), de azért vannak olyan meglepetések is, amiket most meg sem említenék. A sok átvezető miatt a karakterekbe is valami kis életet kellett lehelni, de ez inkább csak elégséges, mint jó. Nathannak mindenre van egy-egy szarkasztikus megjegyzése, akit aztán Elena -a Nathant kísérő tévés, egy kincskeresős dokureality vezetője- meg Sully -az elmaradhatatlan "vén csont"- mindig a legjobbkor húznak ki a legnagyobb szarból is, és fordítva.

Eddig még áll a Larás hasonlat, de amíg az egy akciójelenetekkel és átvezető mozikkal szabdalt logikai-ügyességi játék volt, itt jócskán az akció, a lövöldözés és a bunyó dominál, amit egy kézen megszámolható mennyiségű gondolkodós feladattal egészítettek ki. Nos, mivel most ismerkedek még csak a kontrollerrel, így eleve "könnyű" fokozatra kapcsoltam, de még így is felforrt néha az agyvizem attól, hogy ez a célozgatós-lövöldözős stílus mennyire nem erre az irányítási rendszerre való. Konkrétan célozzon botkormánnyal az, akinek három anyja van! A jetskis résznél és a második templomos lövöldénél éreztem nagyon azt, hogy bárki bármit mond, nekem a stílus királya/~nője Lara marad, és nem csak a domborulatai miatt.

Ez nekem 6,5 pontnál nem több, figyelembe véve azt is, hogy játék már tanköteles korú, de amúgy is a grafikával volt a legkevesebb gondom.

U.i.: Azóta elkezdtem a 2. részt is (eleve a 3. érdekelt, de szeretem a játéksorozatokat az elejétől megismerni), és már/egyelőre jobban tetszik, mint az 1., igaz, változtak az arányok, és egy interaktív film lett, kevés mászkálással, kevesebb akcióval. De majd erről is a maga idejében, ha érdemes lesz rá...
0
2013. május 23., csütörtök 0:33
Persze. Már reggel akartam de a magyar store csak este rakta fel.
Van egy video a youtube-on.
Barbara Gordon leveri a hawaii Jokert.
Ps-ed netre fel van csatlakozva?
0
2013. május 23., csütörtök 0:26
Huhh! Igen, akkor is volt mikor megnyomorította Barbara Gordont. Jól nézhet ki.
Már le is töltötted, mi? ;)
0
2013. május 22., szerda 23:51
És a hawaii ingesnek még fényképezőgépe is van.
0
2013. május 22., szerda 23:48
Édes Istenem! Mindhárom ruha baromi jó! Na, ezért mindenképp érdemes megvenni azt a kártyát. Az egyik legjobb Batman történet, amit valaha olvastam.
0
2013. május 22., szerda 23:35
Igen. A piros maszkos a hawaii inges meg a kerek kalapos ruha.
Szerintem Robin egyenlőre nem lesz.
Prof. Zoom van igérve + àllítólag Scorpion az MK-ból.
Az tragikus lenne szerény vèleményem szerint.
0
2013. május 22., szerda 23:17
Szerintem lesz egy Robin is.
0
2013. május 22., szerda 23:14
:O
Ez azt takarja amire gondolok? ( Moore és Bolland képregényéből származó suit-ok? )
0
2013. május 22., szerda 23:06
Igen. Plusz 3 Killing Joke ruha Jokernak.
0
2013. május 22., szerda 19:18
:O Hihetetlen.
Akkor eddig Lobo és Batgirl?
0
2013. május 22., szerda 19:17
Nem vettem még network kártyát. De ha meglesz szólok mindenképp privátban. :)
Amúgy a jövő hónap is felejtős lesz ezen a téren, majd beteszek képeket miért. :)
0
2013. május 22., szerda 9:12
Tegnapi xbox leleplezés megerősített benne, hogy nekem PS4 kell majd. És csak szerintem gyenge próbálkozás az új COD  a Killzone SF-hez képest. Grafikát elnézve legalábbis.
0
2013. május 22., szerda 1:23
Megérkezett Batgirl(Barbara Gordon)...
0
2013. május 14., kedd 5:29
No Jason, online fight? Unom már,hogy a franciák tőnkrevernek.
Még különszoba se kell. Rájöttem,hogy verhetjük agyon Harleyvel Doomsdayt.
0
2013. május 13., hétfő 13:48
Ezt én sem értem...
0
2013. május 13., hétfő 10:12
Köszi szépen minden infot!

Hogy hogy nincs BG&E? Akkor nem a magyar store-ra vonatkozik a nemrég belinkelt info? Pedig azt hittem, hiszen magyar nyelven van. Na, mindegy, úgy sem sikerül életet lehelni a netembe már több, mint egy hete.
0
2013. május 13., hétfő 0:43
Ilyen játék a magyar store-ban nincs.
0