Nos ebbe a topikba nem igazán szoktam irni de jó pár havonta elkap a hév és beszerzek ill. végigtolok Ps-en egy-egy játékot. Gondoltam h megosztom veletek a legutóbbi élményemet:
SPLATTERHOUSE

Igazándiból ha most hallottam volna elsőre hogy Splatterhouse akkor valószinűleg megvonom a vállam. DE..., homályosan jött vmi nosztalgikus érzés és kisebb gondolkozást követően felugrott előttem egy kép: vmikor a 80as évek végén a Vidámparkban vadul püfölök egy gépet ahol egy maszkos fickóval kell irtanom az ellent vmi romos kisértetjárta házban. A hangulat iszonyat cool volt és a játék brutálisan nehéz volt, ráment a teljes zsebpénzem. Ennél többet csak egy gépbe dobáltam be anno : Cadilacs and Dinosaurs... Szóval láttam hogy érkezik PS3ra a remake, le is csaptam rá izibe (nem volt könnyű itthon felhajtani mivel hivatalosan meg se jelent), lássuk hogyan jártam...
Ha azt mondom stilusra God of War akkor asszem mindenkinek beugrik a vonatkozó játékmenet. Megyünk lineárisan, ütünk-vágunk mindenkit ahol érünk, kombózunk, szedjük fel a HP-t és a cuccokat, upgradelünk, az ellenfeleket/bossokat pedig speckó mozdulatokkal kivégezhetjük (ezek után persze extra javadalom és animáció jár)...
Ez mind szép és jó, de kell köritésként egy történet is. Rick barátnőjével éppen Dr. West házában jár hogy infot gyűjtsenek és néhány képet készitsenek tanulmányukhoz. Volna itt nagy szerelem, leánykérés stb. de váratlanul megjelenik Dr. West, Ricket lekaszabolja egy általa idézett szörny, barátnőjét pedig elarbolja az őrült doki, emberáldozat céljából. Ricket az utolsó pillanatban megmenti egy furcsa antik maszk a halál torkából. Egyesülvén vele hősünk kétajtós szekrény méretű izomkolosszussá válik és kalandra kel szerelme kiszabaditásáért...
Innen kezdődik a játék, ahol a West Manorból kiindulva kell átvágnunk magunkat megannyi rémisztő, lázálmokkal teli helyszinen és kreatúrán. A hangulat sztem remek, már-már a beteg jelzőt is rá lehet aggatni. A pályák eléggé lineárisak (DE, néhány alkalommal megelevenedik a klasszikus balról-jobbra scrollozó menet a 3D helyett ami nagyon megdobja a nosztalgikus hangulatot) , de megfelelően nehezek és mindenek előtt rémisztőek (a teljes sztori természetesen menet közben bontakozik ki). A grafika ás a hanghatások teljesen rendben vannak, megadják a kellő hangulatot. Az irányitás is teljesen korrekt, kis tanulással hatékony kombók tömkelegét vihetjük be és szerezhetünk extra pontokat, amiket aztán fordithatunk képességeink fejlesztésére. Külön hangulati elem a gyűjtögetés, ahol különböző cuccokat (barátnőnk pucér fényképeinek a darabjai, hangfelvételek a doki őrült kisérleteiről, stb) szedegethetünk össze, szépitve a játékban elért statisztikákat (Trophy gyűjtemény van). SŐT, a játékot végigtolva rejtett extraként unlockolhatjuk a klasszikus játékokat (3 rész) is, igy még azokkal is játszhatunk megint (borzasztó nehezek).
Összességében nagyon kellemes-borzongató játékba futottam bele. Ajánlom mindenkinek akinek bejön a God of War stilusú hentelés és anno temérdek zsebpénzt dobott bele a játékteremben :). Egy nyugodt 10/7.
Természetesen már megvannak a következő tesztalanyok is, ime egy kis kedvcsináló:
http://www.gametrailers.com/video/return-of-duke-nukem/709618
http://www.gametrailers.com/video/be-strong-crysis-2/710063