"de talán egyetlen másik olyan játékot nem tudnék mondani, ami ennyire lekötött"
Én tudnék. :)
De párszor azért én is végigjátszottam a gammát.Inkább a grafikai megújulás tetszett,sajnos az már kevésbé,hogy a szűk,zárt terekből kitették a nyílt terepre a játékot.Amikor Salamzar kastélyában kellett bolyongani,azért eszembe jutottak a régebbi Resik,kedves gesztus volt Mikamiéktól,hogy raktak bele ilyen helyszínt is. ;)
Ugyanaz amúgy a bajom vele,mint sok játékkal.El*urvították.Sajnos már nem hozta azokat az eladási számokat,mint régen így gyökeresen megreformálták.
Casual gamerek játéka lett,mindaz a kihívás,borzongás ,ami régen túlélő horrorként megvolt benne szépen elillant.Ha meghalsz szinte onnan folytatod,fegyver és gyógyszerhegyek,lövöldözöl ész nélkül,agyalni nem kell annyira lineárissá tették:ez már nem kihívás. :)
Itt megint csak visszaköszön az,ami már az új filmeket is jellemzi,a látványért feláldozzák a sztorit.Tátott szájjal nézed,és a grafikába szeretsz bele,már nem is igazán a játékba.
Most du-án fejeztem be a Grandia 2-őt.2001 -es Dreamcast RPG játék volt,én a PC-s verziót birtoklom.Egy halom bug van benne,a grafika nem egy nagy szám,de a története,a zenéje,a karekterek egyedisége és a harcrendszer magával ragadó.
Ez még most is többet számít nekem.
Lassan elő is fogok szedegetni még pár régi kedvencet.Lehet,hogy a Soul Reaverrel folytatom a sort. :)