Witcher 3: Wild Hunt

Elég régóta foglalkoztatnak a játékok viszont kevés olyan cím van amiről írtam is volna valaha valamit.
Witcher fő szálának végeztével olyan hatást éreztem amit a kiválóbb filmek után is, újra szerettem volna élni a kalandot. Persze ez nem ritka a játékok terén (jórészt a játékmechanika miatt) de külön a történet és karakterek miatt most éreztem ezt igazán először. Minden karakter szövegében érezni a súlyt, a terhet amit cipel, ami visszatükröződik a szavaikból, ezért is annyira nehéz meghozni benne a döntéseket.
Ha egyszer valaki filmre is szeretné ültetni a Vaják regényeket remélem a videó-játékokból is fog meríteni, mert nagyon szépen megtámogatja a könyveket. Sok történet lehet ismerős a regényeket kedvelők számára, mégis sokat is tesz hozzá valamint kibővíti azt.
Világ terén hatalmas városok, falvak, hegyvidékek és egy kiterjedt szigetvilág vár a játékosra. Minden terület jól megkülönböztethető valamint jellegzetességei miatt mindegyik a maga módján emlékezetes. Talán tényleg az a legegyszerűbb ha úgy írjuk le mint a fantasy-Witcher világba oltott GTA. Viszont az én szívemhez közelebb áll egy griff levadászása mint a rivális drogbanda felszámolása. A világ itt már tényleg szó szerint él és lélegzik nem csak a szokásos marketing dobás.
Döntéseink hatással vannak nem csak a történet de maga a birodalmak alakulására is. Fő szál végén a főbb választásainkból alakul ki a végeredmény, az dönt majd mindennek a sorsáról, hogy milyen karaktert adtunk Geraltnak. Én próbáltam úgy meghozni a döntéseket ahogyan a való életben is tenném, szerencsére a lehető legjobb befejezést sikerült elérni. Már csak a kimenetelek miatt is érdemes lesz újrajátszani. Döntéseink nyomán maradhatnak ki küldetések vagy alakulhatnak át teljesen attól függően, hogy mennyire vagyunk vérszomjasak vagy éppen kegyelmesek. Még a játék elején van egy erdő szelleme nevű faszörny, az ő sorsa sokak életére van hatással attól függően, hogy életben hagyjuk vagy megöljük, mindkét esetben sajnos van veszteség ezért nagyon nehéz a döntés, és ez csak egy a sokból. Többször volt olyan, hogy egy percig néztem a válaszlehetőségeket, hogy na most melyik legyen...
A történet egyszerű, a most becsatlakozó játékos is megérti viszont vannak visszautalások korábbi részekre. Geralt fogadott lányát a Vad falka üldözi kegyelmet nem ismerve, spoiler nélkül ennyi épp elég a motivációjukról. Ciri menekülési útvonalát követve haladunk előre a játékban. Főágat olyan mellékszálak színesítik mint a birodalmak közti háborúk, faji üldözések, boszorkányüldözések, szörnyvadászatok valamint maga a felfedezés.
Harcrendszer első 2 rész óta szinte tökéletessé vált, kardok és egyéb vágóeszközök használata mellett van lehetőségünk a jelhasználatra, valamint főzetkészítésre is. Ezen 3 harci alkotóelem kombinált használatával lehet a leghatékonyabb szörnyvadász belőlünk. Mellékküldetések nem a szokásos szedj össze 12 db ágat meg 2 db fűcsomót tematikára épülnek, sőt van amelyik majdnem túltesz a fő szál eseményein. Persze van benne gyűjtögetős szál is de az mind a felszerelésünk javítására szolgál. Mindennek van értelme és funkciója.
Számomra tökéletes kikapcsolódás volt és még lesz is sok 100 órára. Talán negatívumként az előforduló grafikai hibákat tudom felhozni, de ezek javítása folyamatosan érkezik. Valamint normál fokozaton 10-es szint felett már túl könnyű lett a játék, következő végigjátszásnál biztosan a kemény utat fogom választani.
Nálam 10/10 Egyszer mindenki próbálja ki, már a látvány miatt is.