"De azért ez elég szolid kis lista, bőven nem olyan, hogy Halloweenkor sem férnének bele, legalábbis a Szerb filmet kivéve..."
Gondolom ezt egy figyelemfelkeltő címnek szánta, meg próbált olyanokat választani, amik történetként is megállják a helyüket, nem csak trancsírozásból állnak (mint ami manapság (szerintem sajnos) egyre durvább, eszetlenebb méreteket ölt: Grotesque, A kés filozófiája stb.)
Köszi neked is a tippet a The Inkeeperst még nem láttam. Állítólag van egy korai vadászos filmje, ami alig ismert, és szintén a tempójával adja a feszültséget.
creeper: lehet, hogy akkor én is meglesem, aztán majd leírom róla a véleményem, mert furcsa mód, mindenkitől ezt hallom, hogy nagyon durva, lélekkínzó film, viszont egyikük se mondta rá, hogy szar. A Nekromantikkal voltam úgy, hogy sokáig vártam a megnézésével (túl durva (tabu) a témája) viszont ott egyértelműen úgy találtam, hogy kiváló underground filmet láttam. Értékeltem benne, hogy inkább szürreális volt a tabu jelenetek megvalósítása, meg az egésznek van egyfajta légköre, ami a sötét, nyomasztó, beteges atmoszférán túl visszahoz valamit a német újhullámból (a merészsége, a rendezői stílus). Tetszett benne az is, hogy beteg elmét ily módon még nem ábrázoltak. A második része az már viszont tényleg sokkolt helyenként, jóval naturálisabb, és gusztustalanabb, viszont a története jó.