Keresés

Horror

2013. április 3., szerda 23:06
Hát igen az azért már az alja, de pl. a My Name is Bruce vagy a The Mam with the Screaming Brain  már sokkal-sokkal jobb, és akkor még nem beszéltünk a Bubba Ho-Tep-ről és az Evil Dead-ről
0
2013. április 3., szerda 22:50
"végül, de nem utolsó sorban...Bruce Campbell nem tud olyan filmet csinálni amit ne szeretnék.... csak hozzáállás kérdése :)"

Én még az Alien Apocalypse című borzadályt is bírom, pedig aannak aztán elég emberpróbáló a megtekintése :)
0
2013. április 3., szerda 22:48
Köszönöm a visszajelzéseiteket :)

A Sivatag Vámpírjaival kapcsolatban: valóban hiányzik belőle a félelem, inkább közelebb áll egy akciófilmhez, mint egy horrorhoz, de a vámpírtéma különleges ízt ad neki. A Near Dark már inkább közelebb áll a vámpírokhoz. Én pont a ridegségét és nyersességét szeretem. Egyszer láttam a Salem s Lot remake-ből egy Best Hollywood borítót a neten, szóval megörültem és küldtem egy mailt a kiadónak, amiben rákérdeztem a filmre, de válasz nem érkezett. Valszeg egy fan-art volt, de igen igényes munka.

A Vámpír Csókjával az a helyzet, hogy több év alatt jött össze belőle kb. 8 perc megtekintése (annyi maradt meg bennem, hogy Nicolas Cage idegbeteg módon rohangál az utcán), majd utána szépen el is feledkeztem róla, de sort kerítek rá, már csak a híres denevérevős jelenet miatt is.
0
2013. április 3., szerda 22:35
Egyébként:

- A Salem s Lot volt az első King amit olvastam, azóta gyűjtöm a King könyveket és filmeket (már elég szép számban van mindkettőből).
- Vampires volt az első Carpenter film amit láttam, azóta gyűjtöm a filmjeit.
- A Dracula 2000, Near dark, Vampire Hunter D (kedvenc anime-m), Nosferatu (mind a kettő), 30 Day s, Lost Boys, Fright Night (mind a kettő) filmek nagy kedvencek.
- Christopher Lee filmjei szerintem sokkal színvonalasabbak mint a mi Lugosi Bélánénké (nem mintha vele valami bajom lenne, de szerintem nem összehasonlíthatóak).
- végül, de nem utolsó sorban...Bruce Campbell nem tud olyan filmet csinálni amit ne szeretnék.... csak hozzáállás kérdése :)
0
2013. április 3., szerda 22:22
Korrekt lista, nem maradt ki semmi. :)
0
2013. április 3., szerda 22:17
Köszi megint (ha még eddig nem is mondtam)!

Remek lista, bár biztos velem van a baj. Én nem látom, vagy valami véletlen folytán kimaradta A vámpír csókja? :)
0
2013. április 3., szerda 22:10
Gratulálok az újabb listához, és egyben köszönöm! Ezeket ugyan túlnyomórészt ismertem, de nagy élvezetet nyújtanak az ilyen jó kis listák, összefoglalások.

Persze minden szubjektív, de nekem valahogy nem jött be A sivatag vámpírjai és az Alkonytájt. Nekem hiányoznak belőlük a horror elemek, a feszültség, a félelem. A Tobe Hooper féle Salem s Lot pedig bár kevésbé szöveghű, mint a remake, nekem mégis az etalon. A Frászkarikával ugyanez a helyzet. Viszont elismerem, ha nem lenne a két régebbi változat, jobban szeretném a két remake-t. És persze ha kiadnák az új Salem s Lot-ot, a polcomra is kerülne. Sajnálatos, hogy tényleg mennyi jó film nem jelent meg ezek közül.
0
2013. április 3., szerda 21:20
Így, Húsvét után a lista-fétisben szenvedők, mint én is, örömujjonghatnak: kereszt, fokhagyma, szex, ezúttal kedvenc vámpírfilmjeim kerülnek terítékre.

Új Faj - The Breed  (2001)

Bár nem egy nagy eresztés, de tulajdonképpen egész érdekes világot ábrázol és amíg nézed elszórakoztat, amolyan szegény ember Daybreakers-e. Ja, és ráadásul nálunk forgott.

Trailer http://www.youtube.com/watch?v=6lbckOumKFE

The Moth Diaries (2011)

Különös lélektani mozi az Amerikai Psycho rendezőnőjétől. Az előző filmhez hasonlóan szintén nem nagy eresztés, de van benne potenciál.

Trailer KÜLSŐ LINK

Prowl (2010)

Ígéretesen induló film, ami a játékidő felénél sajnos nem nagyon bírja szuflával, mindenesetre ezekben a VALÓDI vámpírfilm éhínséges időkben megbecsülendő.

Trailer KÜLSŐ LINK

A Sivatag Vámpírjai - The Forsaken (2001)

Sivatag és vámpírok, valahogy ez a kettő jól működik, lásd: Near Dark, vagy a Carpenter féle Vámpírok. Jelen esetben a The Forsaken nem éri el említett elődök szintjét, de nagyon is kedvelhető mozi. Johnathon Schaech igazi szemétláda és akkor még nem is beszéltem a Carter doki hasonmás vámpírvadászról.

Trailer KÜLSŐ LINK

Underworld (2003)

Egyszerű, mint egy labda, de élvezetes.

Trailer KÜLSŐ LINK

Krokodilok Bölcsessége - The Wisdom of Crocodiles (1998)

Bevallom, első alkalommal alig bírtam végignézni, talán mert teljesen mást vártam, talán csak rossz hangulatban voltam, nem tudom. Pár évvel később újranéztem és sokkal jobban tetszett, de csodát azért nem kell várni tőle. Érdekes mozi jó főszereplővel.

Trailer KÜLSŐ LINK

Drakula 2000

Drakula története más megközelítésben az akkoriban fénykorát élő tinihorrorok nyomdokain járva. Igencsak alulértékelt film, pedig egész szórakoztató, Drakula személyének eredete pedig telitalálat.

Trailer KÜLSŐ LINK

Harapós Nő - Innocent Blood (1992)

Ez a fekete humorral és erotikával meglocsolt kis mozi  látványos, érdekes, vicces és nagyon szórakoztató. Anne Parillaud pedig dögös (már az összevissza álló vámpír-kontaktlencsék nélkül).

Trailer
KÜLSŐ LINK

A Gonosz Háza & Borzalmak Városa - Salem s Lot (1979; 2004)

Tizenéves fejjel olvasva a Borzalmak Városa sok álmatlan éjszakát okozott, főleg egy bizonyos résznél ( Danny az ablakban ). Stephen Kingnek sikerült olyan atmoszférát létrehoznia, melyben a vámpíroknak, a halhatatlanságnak nincs romantikája, és ami egyszerre komor, rémisztő és furcsa ezt mondani, de realista. Habár az 1979-es változat egy fokkal jobb, a Rob Lowe-féle Salem s Lotnak sem kell szégyenkeznie.

A Gonosz Háza KÜLSŐ LINK
Borzalmak Városa KÜLSŐ LINK

Vérbordély - Bordello of Blood (1996)

Szimpatikus, hogy nem akar többnek mutatkozni, mint ami: szórakoztató B-film, ahol a harmadik mellbimbó problémamentesen megfér az éles szemfoggal. Mai napig nagyon szeretem ezt a filmet és 4-5 havonta a lejátszóba is kerül.

Trailer KÜLSŐ LINK

A víz nem válik vérré - Sundown: The Vampire in Retreat (1989)

Nagyszerű horror-vígjáték a nyolcvanas évek végéről Bruce Campbell és David Carradine főszereplésével. Szóval mi sül ki abból, ha Van Helsing leszármazottja egy olyan városkába látogat el, ahol mindenki vámpír? ...na ja!

Trailer KÜLSŐ LINK

A Vámpír Árnyéka - Shadow of the Vampire (2000)

Egyedül Willem Dafoe zseniális alakítása miatt nem merült el a film a gomolygó szürke névtelenségbe.

Trailer KÜLSŐ LINK

Daybreakers - A Vámpírok Kora (2009)

Érdekes világ, jó make up, Sam Neil...ám valahogy a film mégsem az igazi.

Trailer KÜLSŐ LINK

Van Helsing (2004)

Habkönnyű, ám grandiózus látványú popcornmozi, melyben keverednek a vámpír, vérfarkas és Frankenstein filmek jellegzetességei. Adjunk még hozzá egy állat soundtracket és az egyik legjobb farkasember külsőt, amit film terem és a szórakozás garantált.

Trailer KÜLSŐ LINK

Penge & Penge 2 (1998; 2002)

1998-ban Stephen Norrington valamit nagyon jól csinált, hiszen a film körül kultusz alakult. Borongós látványvilág, frankó soundtrack és egy kúl karakter.
A jól sikerült folytatást már Guillermo del Toro jegyzi, aki még borongósabbra vette a folytatást.

Penge 1 KÜLSŐ LINK
Penge 2 KÜLSŐ LINK

Gótika, avagy a szellem éjszakája - Gothic (1986)

Ken Russel igazán furcsa filmjével még tizenéves koromban egy nyári szünetben ismerkedtem meg, mikor is egy videotéka hátsó pókhálós polcán kezembe akadt. Próba szerencse alapon kikölcsönöztem, hogy aztán otthon egyrészt néhány erotikus jelenetet vissza-visszatekerve, másrészt nadrágot telerakva ambivalens érzésekkel tekintsek rá.

Trailer KÜLSŐ LINK

Daughters of Darkness (1971)

Erotikusan túlfűtött, különleges hangulatú belga horror, amiben egy ifjú házaspár egy hotelben közelebbi ismeretségbe kerül egy magyar grófnővel (na vajon ki lehet az a bizonyos magyar grófnő?).

Trailer KÜLSŐ LINK

The Vampire Lovers (1970)

Igazi Hammer horror, melyben egy tábornok, Tarkin Nagymoff Peter Cushing lányát elcsábítja a gyönyörű és vámpír Ingrid Pitt. Nagyon hangulatos. Az előző, Daughters of Darknesshez hasonlóan erotikában itt sincs hiány.

Trailer KÜLSŐ LINK

Életerő - Lifeforce (1985)

Tobe Hooper kiváló sci-fi horrorja a Földet megszálló űrvámpírokkal és korabeli (mocskos) fantáziánk  tárgyával, Mathilda May-el.

Trailer KÜLSŐ LINK

Alkonytájt - Near Dark (1987)

Poros, mocskos, hideg western a nyolcvanas évekből szuper filmzenével.

Trailer KÜLSŐ LINK

Alvajárók - Sleepwalkers (1992)

Egy viszonylag jól sikerült Stephen King adaptáció, melyben Madchen Amick küzd a macskák halálos ellenségével. Kb. 10 éves lehettem, mikor először láttam, és sokáig igazán a film elején a vámpírokról mutatott ilyen-olyan képek, metszetek voltak az igazán rémisztőek számomra. Egy-két akkori viszonylatban figyelemreméltó trükk, Alice Krige alakítása, a szexi Madchen Amick, és a soundtrack érdemel némi figyelmet, gondoljunk itt Santo & Johnny Sleepwalk című számára és Enya később szarásig hallgatott Boadicea-ját is e filmmel ismertem meg.

Trailer KÜLSŐ LINK

A Bőr Tükre - The Reflecting Skin (1990)

Érdekes történet egy fiúról, aki szerint az utcájukban lakó özvegy nő egy vámpír. Hasonlóan del Toro filmjeihez a vámpír-téma mellett említésre méltó a gyermekkor lélekrajzi ábrázolása és az operatőri munka. Nézze meg, aki csak teheti.

Trailer KÜLSŐ LINK

Vámpírok - Vampires

Hangulatos neowestern vámpírfilm John Carpentertől a csak rá jellemző felfogásban és az általa komponált zenével. A DVD-t természetesen még tizenöt évvel bemutatója után sem volt képes kiokádni magából egyetlen hazai kiadó sem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Christopher Lee Drakula filmjei (1958-1976)

Az ötvenes évek végétől kezdődően a Hammer stúdió úgy döntött, hogy itt az ideje némi vérfrissítésre  a Drakula és általában úgy kompletten a vámpírfilmek terén, így leigazolták Christopher Lee-t és megszületett az 1959-es Count Dracula, amely azóta is egy etalonnak számít. Habár akadtak egész jó Drakula filmek, de egyetlen további Lee-vel készült folytatás sem tudta überelni ennek minőségét és ez többek közt a kreatív megvalósításnak, a jó forgatókönyvnek, ami Stoker eredeti történetét némileg új felfogásban dolgozta fel,  illetve az olyan színészeknek köszönhetően, mint Peter Cushing, Michael Gough, illetve maga a címszereplő Lee.

Az olyan nem direkt folytatások, mint a tíz évvel későbbi "Drakula feltámadt sírjából", a Drakula vérének íze, vagy a Sebhelyes Drakula, mind az abszolút nézhető és élvezhető tartományban foglalnak helyet. E filmek által Christopher Lee méltán foglalhatta el helyét Lugosi Béla oldalán.

Drakula 1958 trailer KÜLSŐ LINK
Drakula feltámadt sírjából KÜLSŐ LINK
Drakula vérének íze KÜLSŐ LINK
A Sebhelyes Drakula KÜLSŐ LINK

Drakula (1931)

Az "últimét" Drakula mozi. Mindenkinek látnia kell, aki csak kicsit is kedveli a vámpírfilmeket. Lugosi Béla mesterien alakítja a grófot, a látvány nagyszerű, a hangulat szintén. Természetesen egy-két megoldás mára megmosolyogtató, de korántsem annyira, mint a csillogó köcsög Cullen és társai.

Trailer KÜLSŐ LINK

Nosferatu (1922)

Ugyan már több, mint 90 éve készült, az idő próbáját mégis kiállta és ma is élvezetes mű, Max Schreck pedig még mindig félelmetes.

Trailer KÜLSŐ LINK

The Night Flier (1997)

Bár a Stephen King művek megfilmesítései az esetek nagy százalékában nem végződnek maradéktalanul pozitívan, a The Night Flier az egyik kivétel. Miguel Ferrer egy titokzatos sorozatgyilkos után nyomoz, aki saját repülőjével utazik és apró, eldugott reptereken száll le, hogy gyilkoljon. Nagyszerűen kivitelezett, hangulatos horror. Sajnos a helyes képarányú DVD Európán belül gyakorlatilag beszerezhetetlen.

Trailer
KÜLSŐ LINK

Alkonyattól Pirkadatig trilógia (1997-1999)

Az első részt nem kell bemutatni, pokolian élvezetes hullámvasút. A folytatásokat szinte mindenki utálja, de közel sem olyan rossz a helyzet. Természetesen sehogy nem érnek fel az elsőhöz, de önmagukban jó szórakozást nyújtanak. A másodikban Robert Patrick és bandája rámol ki egy bankot, ám némi hiba csúszik a számításokba. A harmadik rész az 1900-as évek elején játszódik és találunk benne pár kreatív vámpír fizimiskát.

Alkonyattól Pirkadatig KÜLSŐ LINK
Texasi Vérdíj KÜLSŐ LINK
A Hóhér Lánya KÜLSŐ LINK

Veszélyes Éj & Frászkarika - Fright Night (1985; 2011)

Az 1985-ös film az egyik legjobb vámpírfilm, ami létezik, a 2011-es remake pedig méltó az elődjéhez. Chris Sarandon alakítása emlékezetes (pláne a Gergely Róbert féle szinkronnal), ahogy Colin Farrell is állati. Maga a sztori pedig egyszerűségében nagyszerű.

Veszélyes Éj KÜLSŐ LINK
Frászkarika KÜLSŐ LINK

A Sötétség 30 Napja - 30 Days of Night (2007)

Sötét, komor, véres, szép. A Steve Nils és Ben Templesmith képregényéből készült horror zseniális alapötletén kívül a vámpírok anonimitása, a hátterük nem ismerete az, ami nagyon működik. Szinte semmit nem tudunk róluk, ezáltal még félelmetesebbek. Itthon a kiadók leszarták és nem dobták piacra.

Trailer KÜLSŐ LINK

D, a vámpírvadász - Vérszomj / Vampire Hunter D - Bloodlust (2000)

Egyszerre vértől csöpögő akcióorgia és mélyen filozofikus anime mondanivalóval.

Trailer KÜLSŐ LINK

Az Elveszett Fiúk - The Lost Boys (1987)

Joel Schumacher egyszeri és megismételhetetlen horrorja, többek közt sikeres filmre ültetése a fiatalság útkeresésének a nyolcvanas évek miliőjében.

Trailer KÜLSŐ LINK

Nosferatu (1979)

Werner Herzog és Klaus Kinski második együttműködésének gyümölcse ez a briliáns mozi. Kinski szokás szerint félelmetesen zseniálisan játszik, Herzog szokás szerint zseniálisan rendez.

Trailer KÜLSŐ LINK

Vámpírok Bálja - The Fearless Vampire Killers (1967)

Polanski bohókás-romantikus remekműve olyan hangulattal, amit kevesen tudnak generálni.

Trailer KÜLSŐ LINK

Engedj be! - Lat den ratte komma in (2008)

Úgy kellett ez a film, mint egy falat kenyér a haldokló műfajnak. A könyvbestsellerből szép, sötét és emberi mozi született. Bronzérem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Drakula - Bram Stoker s Dracula (1992)

Vizuálisan lenyűgöző, zeneileg tökéletes film született Coppola vezénylésével. Gary Oldman prezentálásában pedig egy felejthetetlen alakítást láthatunk. Említést érdemelnek még a kosztümök és az operatőri munka. Ennek a filmnek köszönhető, hogy Hollywood kapui megnyíltak a vámpírok előtt. A legjobb Drakula film. Ezüstérem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Interjú a Vámpírral - Interview with the Vampire (1994)

Két évvel a Drakula után újabb nagyszabású vámpírtörténet került a mozikba Anne Rice könyve alapján, Neil Jordan briliáns rendezésében. Az Interjú... a maga búskomor, melankolikus hangulatával, érzelmi töltetével, nagyszerű történetével, Tom Cruise, Brad Pitt, no meg Kirsten Dunst kiváló játékával, Elliot Goldenthal tökéletes muzsikájával azonnal megszerettette magát velem. Aranyérem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Trashfilm lista - Horrors on DVD topik - 801. hozzászólás
Zombifilm lista - Zombi (2DVD) fórum - 75. hozzászólás
Kísértetfilm lista - Horrors on DVD topik - 787. hozzászólás
Horror topik - 18. hozzászólás
0
2013. március 26., kedd 14:40
A Bírom, hogy a cikkíró "nemes" egyszerűséggel lesajnálja a Sikoly két folytatását, és a Tudom, mit tettél-t és társait, mint "vérszegény neoslashert". Tény, hogy számolatlan fos készült, de az említett filmek pont nem azok. A 2000-es évek szerinte dögunalmas remakekre korlátozódtak, ó hát persze.
Anatómia, Végső Állomás...csak, hogy két példát mondjak, vagy Rémségek Könyve a kilencvenes évek végéből.
0
2013. március 26., kedd 13:55
Épp az előbb találtam ezt az érdekes cikket Wes Cravenről a Magyar Narancsban:

http://magyarnarancs.hu/film2/hosszu_kesek_-_wes_craven_es_a_sikoly_4-75967
0
2013. március 25., hétfő 18:30
Szívesen! :)
0
2013. március 25., hétfő 17:39
Szívesen! Remélem tetszeni fog valamelyik.
0
2013. március 25., hétfő 12:36
Köszönöm az ajánlót, Jason Todd! Neked is, Piemaker! :)
0
2013. március 24., vasárnap 19:42
Idegen arcok  
Nekem nagyon bejött!

http://www.youtube.com/watch?v=fcTnvU7nFY4
0
2013. március 24., vasárnap 19:18
Ja, és a New kids Nitro! :))
0
2013. március 24., vasárnap 19:14
Ja igen,így van.Ezekre emlékeztem,csak az arásra nem:)
0
2013. március 24., vasárnap 19:12
Haláli Juan, Leszbikus vámpírok gyilkosai, Haláli hullák hajnala, Csapatleépítés ( bár ez elég gagyi ), Doghouse, Vigyázat vérfarkas.
0
2013. március 24., vasárnap 19:07
Tudna valaki ajánlani a Zombielandhez és a Trancsírákhoz hasonló filmet?
0
2013. március 24., vasárnap 17:27
Ja tényleg csak a 2. 3. és 5. jelent meg.
Köszi a kiigazítást.
0
2013. március 24., vasárnap 17:14
Pontosabban az első nem, csak a második, harmadik és az ötödik. :)
Amúgy nekem is nagy kedvencem a horrorfilmes utalásokkal. :D
0
2013. március 24., vasárnap 16:08
Sajnos én úgy tudom,hogy nem.CSak az első kettővel illetve az ötödikkel találkoztam.
Pedig a 4. szinkronos változatban kering a neten.Murányi Tünde hangján szólal meg Tiffany. Zseniális!
0
2013. március 24., vasárnap 15:51
Skacok,a Chucky menyasszonya nem jelent meg itthon dvd-n?
0
2013. március 24., vasárnap 14:56
Nézzétek milyen kocsi volt kiállítva tegnap az auto motor tuning shown!
Egyből beleszerettem! :)

http://kep.psharing.com/726480.jpg]
0
2013. március 19., kedd 22:47
Ahogy anno a Zombi című film fórumán kedvenc zombihorrorjaim egy részéről, úgy most a számomra kedves szellemjárta horrorfilmekről állítottam össze egy listát. Igyekeztem olyan alkotásokat felsorolni, melyekben a félelem valóban jelen van, értsd: nem csak belezésre mennek, hanem az ösztöneinkre is hatni akarnak, és talán még a nadrágunk is némileg vonalkódos lesz a hatásuktól.
Épp ezért sok populárisabb cím nem került fel a listára, noha ez nem jelenti azt, hogy pl. a szépen kivitelezett és nagyszerű hangulatú Silent Hill-t ne szeretném, csak épp a félelem-faktort véve alapul, szerintem vannak tőle sokkal ijesztőbb, félelmetesebb és sokkolóbb alkotások.

Ez egy szubjektív lista és a sorrend nem feltétlenül tükrözi azt, hogy adott film jobb, vagy rosszabb lenne az utána következőnél, és mivel mindenki máshogy viszonyul a saját kis démonaihoz sokkal inkább az általa bennem gerjesztett félelem intenzitását, illetve hangulatát reprezentálja...és abban is biztos vagyok, hogy még alaposabban kellett volna átgondolnom a sorrendet, de így is elég sok időm ment rá, szóval fuck it! Jöjjenek a filmek, néhol SPOILER lehetséges:

Dead End
Nyomasztó, fordulatos, néha-néha ijesztő mozi, egy klasszikus szellemtörténet modern variációja.

Dark Water
Drámába oltott horror, egy anya-lány kapcsolat tanulmánya.

Kaidan
A Ringu rendezőjének romantikus horrorfilmje szép, véres és kegyetlen.

Rossz Álmok
A fülledt amerikai Délen Cate Blanchettnek kísértő látomásai vannak.

Km 31
Jól sikerült vizuális effektek kísértik a 31-es kilométerkő környékét.

Ördöggerinc
del Torro szép, szomorú szellemfilmje.

Deathwatch
Valami megfoghatatlan rettenet kísérti a lövészárkokban rekedt katonákat az első világháború idején.

The Tunnel
Nem mindennapi közegben játszódó frászkeltő film egy tv-stábról, akik egy politikai ügyben indítanak nyomozást, ami aztán szó szerint kísérteni kezdi őket.

Árvaház
Elsősorban megrázó dráma, ugyanakkor hidegfutkosós kísértetfilm Spanyolországból.

Két Nővér
Szép és félelmetes mozi az emberi lélekről Koreából.

Hetedik Érzék
Kevin Bacon jól sikerült kísértetes-nyomozgatós filmje.

Ringu - A Kör
Kultfilm Japánból rettegéssel körítve.

The Ring - A Kör
Majdhogynem jobb, mint az eredeti.

The Pact
Jól sikerült független horror 2012-ből, néhány igazán zsigerig hatoló ijeszgetéssel.

Tükrök
Nyomasztó, fosató, ne nézz tükörbe.

Kampókéz
Hihetetlenül magával ragadó hangulatú horror ikonikus főszereplővel és zenével. Bernard Rose rendezőnek sikerült az elemi félelem érzését úgy átadnia, hogy egyhamar nem szabadulunk a mozi hatása alól.

The Woman in Black
Félelemkeltés a nyolcvanas évek Angliájából.

A Rettegés Háza
Néhol egészen félelmetes remake Ryan Reynolds kimagasló alakításával.

Kwaidan
Masaki Kobayashi szép, érzelemgazdag, nyomasztó és ijesztő filmje a hatvanas évekből.

Dead Silence
Különleges, egyben néhol egészen fosatós mozi nagy csattanóval.

Darkness, a rettegés háza
Első pillantásra hülyeség, aztán az ember ráérez az ízére.

Hideg Csontok
Érdemtelenül agyonfikázott horror. Tény, hogy kissé lassan indul be, de a végére belead mindent.

Paranormal Activity 1
Minimális gyártási költség, óriási bevétel és a horror műfaj egy régi-új vonulatának elindítása. Félünk.

Shutter
Jó a sztori. Jó ijesztgetések. Jó film.

A Szem
A Pang tesók brutálisan szaratós és nem utolsósorban érdekes filmje.

Fehér Zaj
Michael Keaton halott feleségével szeretné felvenni a kapcsolatot. Ijesztő.

The Innkeepers
A nézőt az előzményekkel lassan álomba ringató, majd hirtelen az utóbbi évek egyik legparásabb jelenetével beszarató horror.

Ghostwatch
A BBC áldokumentuma, ami simán lekörözi a Paranormal Activityt mind ijesztgetésben, mind sztoriban.

Más Világ
Alejandro Amenábar friss, európai ízt adott a megszokott recepthez és egy nagyszerű, baljós hangulatú mozit sütött ki.

Paranormal Activity 2
Toby újra itt van. Jól sikerült folytatás.

Megszólít az Éjszaka
Némileg kakukktojás mozi jelen listán, hiszen csak bizonyos értelemben beszélhetünk kísértetfilmről, viszont hangulatban és zenében majdnem verhetetlen.

Szitakötő
Kevin Costner és a kísértetek. A film vége nagyot és emberit üt.

Insidious
Különleges horror különleges sztorival és egy félelmetes gonosszal.

Fertőzés
Szürreális és nyomasztó történet egy kórházról, ahol a halottak az élők között járnak karöltve egy különös fertőzéssel. Nem vitás, kell hozzá némi gyomor és az ázsiai horrorok szeretet, hogy lemenjen az ember torkán, de ha ezek adottak, akkor egy remek kísértetfilmet láthatunk.

Temetetlen Múlt
Robert Zemeckis óriási hangulatú főhajtása Hitchcock és a horror felé. Csavaros, hidegrázós sztori, melyben az ijesztő dolgok épphogy csak jelzésszerűek és ettől műkődnek remekül.

Reinkarnáció
Japán. Kísértetek. Rémület.

Kairo
A Mezsgye japán eredete jó pár fokkal nyomasztóbb az amerikai változatnál.

Amityville Horror
Gyerekként rémálmaim voltak az ablakon be/ki tekintő "valamitől".

Darkness Falls
Már moziban is nagyon tetszett. Nem akar többnek tűnni, mint ami: egy jó kis kísértetfilm. Mathilda története a mozi elején megalapozza a hangulatot.

A Ház Hideg Szíve
Ez a hatvanas évekbeli horror úgy odab*sz, hogy csak ülsz és szép csendben telerakod a bugyit.

Ideglelés
1999-ben, 17 éves fejjel a moziban, a szék karfáját markoltam néhány jelenetnél és a film után egy időre letettem a gyalogtúrákról és kirándulásokról.

Session 9
Egy erős, független horror igazán depresszív hangulattal, "mi a szar folyik itt?" érzéssel, és néhol nagyon ijesztő momentumokkal.

Az Átok
Kevés vér, tapinthatóan gonosz hangulat és egy ikonikus kísértet. Így kell beszaratni a nézőket. Ugye mindenki emlékszik, hogy a filmbeli kísértetháznak milyen fojtogató aurája volt?

Ju-on
A Grudge eredetije torokszorító japán kísértettörténet. A japánok ősi, eredendő tisztelete és félelme a szellemvilág iránt és a film tapinthatóan nyers és gonosz atmoszférája bizony eléggé megviseli a nézőt.

Below - Merülés a félelembe
David Twohy méltatlanul elfeledett klausztrofób tengeralattjárós horrorja az én olvasatomban a kétezres évek elejének egyik legjobb kísértettörténete. Szerencsére a rendező a "mutass minél kevesebbet a gonoszból" taktikát alkalmazza és ettől válik a mozi igazán rémisztővé.

Lake Mungo
Az ausztrál áldokumentum egyszerre nagyon szomorú, emberi és mellbimbómerevítően félelmetes. Okosan vegyíti a gyászt a természetfelettitől való rémülettel és a sztorit egy igazán eredeti és elgondolkodtató befejezéssel zárja le.

Hatodik Érzék
Szerintem nem kell bemutatnom ezt a filmet. M. Night Shyamalan vérfagyasztó kasszasikere minimalista látvánnyal és a pszichológia okos alkalmazásával képes elérni, hogy még a legbátrabbak is feszengve menjenek a wc-be éjszaka, gondoljunk csak pl. arra a jelenetre, mikor Colet két másik srác bezárja az emeleti kamrába. Nem látunk semmit, de halljuk az agresszív szellemet.

Noroi - Az átok
Mit is írhatnék egy olyan filmről, ami japán és még a szar is megfagy tőle benned?! Első fogyasztásra talán kissé zsúfolt, de hogy miközben nézed telefosod a gatyát, az biztos! Nálam abszolút kedvenc.
0
2012. október 30., kedd 18:31
Még nem jelent meg DVD-n, azt hiszem csak pár fesztiválon vetítették eddig. De értitek kb 100 perc helyett 150 perces lett :)))) Másfélszerese lett, szinte egy új film
0