Keresés

Horror

2017. november 7., kedd 21:44
Októberi akciós cuccok
http://kephost.com/image/EwhG
0
2017. november 7., kedd 9:31
Tegnap vettem észre teljesen véletlenül egy bevásárlóközpontban, hogy megjelent ez az újság:

https://www.pcguru.hu/hirek/bemutatkozik-a-borzongas-magazin-a-magyar-fangoria-utodja/42932

Olyan, mint a régi Fangoria, nagyrészt ugyanazok is csinálják. Meg is vettem, mert régen szerettem a Fangoriát. Majd éve elején kiderül, hogy sikeres volt-e. Ha igen, akkor állandó magazin lesz.
0
2017. október 20., péntek 13:13
Xpress, meg innen-onnan
0
2017. október 13., péntek 23:08
Aukciós cuccok
0
2017. október 13., péntek 10:47
Ezen a szerencsétlen napon emlékezzünk meg a szerencsétlenül járt horrorfilm-sorozatokról!

http://filmekapolcrol.blog.hu/2017/10/13/negy_tonkretett_horror_filmsorozat
0
2017. október 6., péntek 22:49
Nem, ezek külföldi kiadások, nincs sajna rajtuk semmi magyar :(
0
2017. október 5., csütörtök 23:46
Kedves Plissken!
A Dead snow 2-n van bármilyen magyar vonatkozás (akár felirat)?
0
2017. október 5., csütörtök 22:45
Aukciós oldalakról:
0
2017. szeptember 14., csütörtök 21:07
Nem vagyok a műfaj lelkes híve, de mindkettőt nézném ízibe :)

https://www.youtube.com/watch?v=b88Z3Xa9v4s

KÜLSŐ LINK

0
2017. szeptember 3., vasárnap 14:02
Don t Knock Twice

Miután a korábban súlyos kábítószeres Jess átesett egy sikeres rehabilitáción, és a magánéletét is rendezte, szeretné újra magához venni a lányát, Chole-t, akit egy tisztább pillanatában állami gondozásba adott. Az azóta tinédzserré cseperedett lány persze nem fogadja kitörő örömmel az anyja közeledését, később mégis nála keres menedéket, amikor fenyegetve érzi magát. Chloe-t ugyanis valami túlvilági kísérti, véleménye szerint annak az idős nőnek a szelleme, aki egy elfajuló, az intézeti társaival együtt elkövetett gyerekcsínyük miatt végül megőrült és öngyilkos lett... Chloe egyik, azóta eltűnt barátja pedig úgy látszik, felébresztette azt. Anya és lánya így együtt próbálnak szembeszállni a szellemalakkal, anélkül, hogy tudnák, ezzel egy ördögi terv részeseivé is váltak.

Nyilván nem ez a film fogja megújítani a horror műfaját, hiszen messziről látszanak a felhasznált kliséi, és a kevés szereplős, félamatőr megvalósítás sem fogja kedvenccé tenni. De a saját korlátai között egészen jó darab, ami inkább a fordulatosnak szánt történetre helyezi a hangsúlyt, nem a beijesztésekre, amikből nincs is sok, és a többsége a rondaságával jobban megijeszt. A története meg tényleg jó is, és az ajtókat is kreatívan használták, ha már egyszer ugye ezúttal a kopogással lehet démont idézni...

6,5/10
.
0
2017. augusztus 28., hétfő 14:20
A napokban elhunyt horrorikonra, Tobe Hooperre megemlékezve. - ÉLETERŐ kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2017/08/28/eletero_791
0
2017. augusztus 9., szerda 15:25
Carpenternek szerintem még a legrosszabb filmjeiben is találni értékelhető elemeket, emlékezetes pillanatokat. A Menekülés Los Angelesből-ben például ott van a bangkoki párbaj meg a kosárlabdás jelenet, amit Russell komolyban lenyomott.
0
2017. augusztus 9., szerda 14:24
Nálam ez a top5 Carpenter:
1.A Dolog
2.Menekülés New Yorkból
3.A Köd
4.A sötétség fejedelme
5.A 13.rendőrőrs ostroma
Egyébként imádom a kevésbé népszerűbb alkotásait, A Mars szelleme és a Vámpírok is zseniális műfaji keverékek, sci-fi western horrorok, a Menekülés Lis Angelesből meg annyira trash, hogy lehetetlen nem szeretni (megértem, akik mégis rühellik:)). Talán az Elátkozottak faluja a leggyengébb láncszem, inkább csak a zenéje emlékezetes.
0
2017. augusztus 9., szerda 10:32
Én is. Úgy tűnik, hogy az időjárással összefüggő horrorfilmek a gyengéim. :)
0
2017. augusztus 9., szerda 10:31
A Frank Darabont rendezte A Ködöt viszont imádom.
0
2017. augusztus 9., szerda 10:24
Ott vannak azok, csak többnyire a bevezetőben. :)
Mindegyik filmet kedvelem és elismerem, hogy alapművek a műfajukban, de a felsoroltakat én többre becsülöm. A Dolog számomra sose volt többé akkora élmény, mint első alkalommal, viszont A köd minden alkalommal a hatása alá kerít.
0
2017. augusztus 9., szerda 10:10
A 13. rendőrörs ostroma, a Halloween, vagy a Menekülés New Yorkból merre van? :)

A They Live-nak örülök, hogy a listán szerepel, ellenben nálam tuti a Dolog lenne az első helyezett, a Ködöt pedig egyáltalán nem szerepeltettem volna. Szerintem bődületesen unalmas film.

0
2017. augusztus 9., szerda 9:53
JOHN CARPENTER ÖT LEGJOBB FILMJE szerintem:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2017/08/09/az_ot_legjobb_john_carpenter-film
0
2017. július 21., péntek 1:28
Under the Shadow

A harminc körüli Shideh élete az utóbbi fél évben szinte csak veszteségek, csalódások és kudarcok sorozata volt: nem csak szeretett édesanyját vesztette el, de korábbi politikai tevékenysége miatt a megkezdett orvosi tanulmányait sem folytathatta, a férjének újabb veszélyes kiküldetésre kellett utaznia, és ezek miatt a lánya, Dorsa felé is kevesebb türelemmel tud fordulni. Különösen akkor, amikor a lányt a házba költöző fiútól hallott rémtörténetek miatt rossz álmok kezdik gyötörni, ami az amúgy sem nyugodt éjszakákat is még keservesebbé teszi. Shideh is egyre nyugtalanabbul alszik, gyanús zajokra ébred, elsuhanó árnyakat lát a szeme sarkából, mintha tényleg egy gonosz lélek vette volna birtokba a lakásukat. Az anya ezért úgy dönt, inkább az anyósáékhoz költöznek a szellemjárás elől, de Dorsa hallani sem akar erről, amíg meg nem lesz az eltűnt játékbabája.

Nem csak azért érdemes megnézni ezt a filmet, mert ez egy iráni horrorfilm, hanem mert ez egy kicsit lassú, az ismert eszköztárat szépen felmondó horrorfilm annak drámai-misztikus oldalágáról, ami történetesen Iránban készült. Kétségtelenül ad neki egyedi ízt a helyszín és a kor (az iráni kulturális forradalom évei és az irak-iráni háború), de nem minden azon múlt, hanem a sokféle érzelmen, kapcsolaton is, amiket az ijesztgetések csak kifejezőbbé tettek... és egyben szimbolikussá is tették kicsit a történetet meg a címet.

7,5/10
0
2017. július 20., csütörtök 9:41
Testet ölt a gyűlölet. - PORONTYOK kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2017/07/20/porontyok_144
0
2017. június 23., péntek 2:16
The Belko Experiment

A Belko Társaság kolumbiai kirendeltségének dolgozói meglehetősen furcsa dolgokat vesznek észre, ahogy reggel bemennek az irodába. Többen furcsállják az állig felfegyverzett őröket, vagy azt, hogy a helyi dolgozókat visszafordítják a kaputól, de ott, ahol az állandó emberrablási kockázatok miatt a dolgozókba nyomjelzőt ültetnek a szerződésük aláírásakor, ezek még nem zavaróak annyira, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítsanak nekik. Annak már sokkal inkább, amikor a kávészünet környékén megszólal a hangosbemondó -amiről nem is tudták, hogy létezik-, és azon egy hang szenvtelenül bejelenti, hogy az épületben tartózkodó 80 emberből kettőnek fél órán belül halottnak kell lennie, különben súlyos következményekkel kell számolnia mindenkinek. És hogy nyomatékosítsa bejelentését, a hang nyomán fémlapok ereszkednek le az ajtókra és az ablakokra, szinte hermetikusan lezárva az eléggé isten háta mögötti épületet.

80 ember persze túl sok ahhoz, hogy igazán jó kis zárt terű pszichológiai játékot lehessen csinálni ebből, úgyhogy inkább trancsírfilm, irodai deathmatch, de annak többé-kevésbé szórakoztató. Vannak jobb "túlélési technikák", például ahogy a felsővezetés a második feladatot akarja megoldani, de túl nagy meglepetés sem a történet menetében, sem a végkifejletben nincs... leszámítva talán az epilógust. Stílusa viszont van, részben azért is, mert a filmet eredetileg James Gunn akarta megcsinálni a két Galaxis őrzői között, de aztán besokallt művének erőszakosságáról, és inkább másra bízta a rendezést. Viszont itt hagyta például a spanyolra hangolt popslágereket, amik vicces aláfestésül szolgálnak a "csoportos leépítésnek", meg pár színészt is, például az öccsét, de amúgy is, az "irodisták" nagy részét láttam már itt-ott az utóbbi években.

6,5/10
.
0
2017. június 9., péntek 22:50
Könyves topikot nem találtam, a porfogók közé meg eretnekség lenne rakni :) Némi élien utánpótlás.
0
2017. április 20., csütörtök 10:44
Szívesen... és igyekszem :) .
0
2017. április 19., szerda 16:44
Köszi a választ. A Detention of the Dead-et én is említettem. A Faculty nem igazán zombifilm. De a Night of the Creeps-t még nem láttam, az nekem kimaradt. Este meg is nézem.
0
2017. április 19., szerda 16:28
Ezek jutottak hirtelen eszembe:

Night of the Creeps
Detention of the Dead
Zombie School (Jombiseukul)
The Faculty - bár ez nem vérbeli zombi mozi

Niwrok!
Nemrég az ajánlód hatására megnéztem a Summer Camp-et, valóban jó kis mozi, szóval köszi, és ne hagyd abba a filmajánlást :)
0