Keresés

Horror

2014. október 6., hétfő 17:48
Szívesen. :-)

Hirtelen eszembe jutott még egy film, amit ajánlani tudnék
mert szerintem nem volt rossz.

GIRL NEXT DOOR (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0830558/?ref_=nv_sr_2

és még ezek:
Serbain Film (egyszeri megnézésre ok)
Gutterballs (egyszeri megnézésre ok)
Slaughtered Vomit Dolls (ez egy nagy baromság, de ki lehet pipálni)
The Angel s Melancholy (azt mondták durva, de szerintem inkább hosszú volt)
0
2014. október 6., hétfő 17:16
Köszi, köszi! Van pár új cím, amiről még nem hallottam, szal lesz, mit csemegézni. A Seed az imdb-s watchlistámon rajta van, viszont az August, Cruelty és a Header még nincs. Utóbbi elég betegnek tűnik, de már túl vagyok a Human Centipede második részén is, ami finoman szólva is minimum agybeteg, szóval egész könnyen megy az ilyesmi befogadása.
A Nekromantikot régóta komálom, a folytatását nem kevésbé, a Halál 1000 arca és a hasonló, valódi kínokat és halálokat prezentáló cuccok nem az én asztalom, pláne az állatok szenvedése, úgyhogy a Banned in Americát kihagyom. Köszi az ajánlót mégegyszer!
0
2014. október 6., hétfő 17:01

Beszúrok egy-két filmcímet én is hátha valakit, esetleg Téged érdekelni fog.

Seed (2006)
http://www.imdb.com/title/tt0758781/?ref_=fn_al_tt_1
A film az imdb szerint nem ért el nagy sikert. Nekem véglis tetszett
és szerintem hozta azt, amit egy horrorfilmnek hoznia kell.
A film befejezése is ütős lett, a film előtt bemutatott eredeti felvétel (állatok kínzásáról) pedig sajna nálam megadta az alaphangulatot. :-/

August Underground s Mordum
KÜLSŐ LINK
Ez a film nem volt nagy cucc, de mint horrorfan ezt is kipipáltam.
Voltak a filmben elég nagy őrültségek (például egy halott kislány megdugása a fürdőkádban) de mégis valahogy rám ezek nem voltak hatással mondván ezek mégsem valósak nem úgy mint a Seed előtti felvételek pedig a film olyan stílusban készült
mintha eredeti felvétel lenne. Nem volt nagy durranás, de egyszer talán fogyasztható.

Header 2009
KÜLSŐ LINK
SPOILER! Ez a film is bizonyítja, h az ember fantáziája határtalan.
A filmben egy fickó elrabol embereket, felteszi őket egy asztalra, majd
lyukat fúr a fejükbe és megdugja azt.

Subconscious Cruelty (2000)
KÜLSŐ LINK
A film kicsit melankolius. Megvolt a hangulata. Nem volt rossz. Igazság szerint ezt a filmet tényleg látni kell mert nagyban a képi világa/mesélési stílusa az ami vagy megfogja az embert vagy nem.

Banned in America! sorozat
KÜLSŐ LINK
Hasonló sorozat, mint a Faces of Death. Valódi felvételek különböző borzalmakról. Engem itt is leginkább az állatokkal való kegyetlenkedés akasztott ki.

The Human Centipede (Az emberi százlábú)
KÜLSŐ LINK
A történet szerint az őrült orvos terve, h megalkossa az emberi százlábút.
A film nem mutat sok gore-t, de maga az ötlet eléggé morbid. Eléggé szar lehet a szereplők bőrében lenni.

Nekromantik (1988)
KÜLSŐ LINK
Nem volt rossz film, de sajnos a költségvetés nagyon meglátszik a filmen.
Nem mindenhol, mert egy-két dolgot egészen jól megcsináltak. A történet vége jó
csak kicsit gyengén oldották meg.

Senseless (2008)
KÜLSŐ LINK
Ez sem volt rossz film. Egy fazont elrabolnak majd egy lakásba bezárva tartják. Különböző kínzásokat hajtanak végre rajta, amiket nem lehet kellemes átélni (de persze melyiket igen)

Most hirtelen ezek a filmek jutottak eszembe. :-)

0
2014. október 5., vasárnap 14:10
Köszi, creeper!
0
2014. október 5., vasárnap 13:47
Én nagyon szeretem a listáidat, ajánlóidat, sőt, előferdül olyan cím is, amely mellett sokáig elsikkadtam és majdnem el is felejtettem, szóval köszi!
0
2014. október 4., szombat 20:35
Na, nem csalódtam. Újfent bebizonyosodott, hogy van értelme visszanézni az oldalra, és feldobni néhány filmcímet, jelen esetben horrorfilmet, hiszen csak úgy pezseg a horror-topik a rengeteg hozzászólótól, akik kapva kapnak az alkalmon, és beszúrnak egy-két gondolatot, ha valami hülye seggfej veszi a fáradságot és bedob néhány címet. No de semmi gond, megnyugtatok mindenkit, hogy részemről nincs sértődöttség, semmi ilyesmi, inkább most már csak közöny és leszarás. Mindenesetre a szörnyfilmlistámat kiegészítem még egy címmel, ami valamilyen amnéziajellegű oknál fogva lemaradt. Ez pedig a

Frankenstein s Army

Jelenleg eme alkotás vezeti a toplistámat. Alacsony költségvetésű, de rohadtul eltalált filmecske jobbnál jobb, kreativitásban magas szintű oldszkúl maszkokkal. Az ámulatomat csak fokozta a filmvégi, őrült fogócska, többek közt azért is, mert voltak hasonló rémálmaim, melyeket így a filmben viszontláthattam.

Dicséretet érdemel még többek közt a helyszínválasztás is, ami addig fajul perfekcionizmusban, hogy gyakorlatilag akár mintha csak a szépemlékű Return to Castle Wolfenstein X-labs nevű helyszíne elevenedne meg filmen. Hosszú idő óta nem rajongtam ennyire horrorért, pláne nem ilyen típusúért. Remélem, van itt azért olyan emberke, aki elolvassa ezt a kis ajánlót és kedvet kap a filmhez.
0
2014. október 3., péntek 17:23
Na, akkor mégegyszer. Összeszedtem kedvenc szörnyfilmjeimet. Alien, Cápa és nagyon köztudatban forgókat most is kihagytam, inkább a kevésbé ismertekről ejtek néhány szót.

Abominable - A Jeti Visszatér

Valamelyik tévécsatornán csíptem el ezt a kis műremeket, és habár a magyar cím szupergagyi, a film több, mint nézhető. Jöhetne legalább dévédén.

Alligator

Kissrác korom egyik nagy horrorja volt ez a mozi. Narrátoros véháesen néztem, majd hetekig rettegve ültem a wc-re, attól félve nehogy a csatornából az én wc-kagylómig felúszó!! alligátor leharapja szent testrészemet . Egyébként a trükkök még mai szemmel sem rosszak.

Anakonda

Akkoriban nem volt nagy szám, de manapság a tengernyi fos, gagyi szörnyfilm áradatában visszasírom azt a kellemes másfél órát, amit az Anakonda nyújtott.

The Barrens

Tavalyelőtti mozi a Fűrész negyvenezredik részének író-rendezőjétől, a kissé méltatlanul mellőzött Stephen Moyer és Mia Kirshner szereplésével. Tulajdonképpen elég vontatottan kezdődik, de ahogy haladunk a sztoriban szépen kinyílik, mint egy virág és a végére egy igazán fasza kis mozi kerekedik ki.

A Massza - The Blob

Mit is lehetne írni egy olyan filmről, aminek a főszereplője egy nyúlós-nyálas izé...muszáj látni.

Cloverfield

Nem nagyon kell ezt a filmet bemutatni. Qrvajól elkészített, parahangulatú és izgalmas mozi.

A Barlang - The Descent

Komor, fosatós meglepetésmozi Angliából, nem mellékesen még a folytatás is bírta szusszal.

Dark Floors

Finnország határain kívül nem sok mindenkit érdekelt a film, ami azért szomorú, mert ha eltekintünk attól, hogy nincs sztori, jól szórakozunk. Pöpecek a maszkok.

Kísértethajó - Deep Rising

Imádom ezt a filmet. Bugyuta, színes, szagos, véres és nem sajnálták belőle a pénzt. Így kell minőségi szemetet készíteni.

A Dög 1-3

A trilógiáról már írtam egy kritikát, amit a filmek topikjában olvashattok, egyébként pedig ugyanaz érvényes rá, mint a Kísértethajóra: színes, szagos, belezős őrület. Muszáj szeretni.

A Légy

Ugye nem kell bemutatni Cronenberg mesterművét?

Godzilla

Az eredeti, 1954-es. Annak idején a Pro7 minden hétvégén nyomatta a többi részt: Mechagodzilla, Godzilla fia...stb.

The Gravedancers

Hamar a kedvenceim között landolt, méghozzá azért az őrületért, amit a film utolsó félórája kitermel. Úgy kezdődik, mint egy Nora Roberts tévéfilm, de úgy végződik, mint egy felturbózott Poltergeist. Megjelent lelki szemeim előtt egy lehetséges magyar kiadás, de gondolom ennek az ábrándnak is táncolhatok a sírján egyet.

The Host - A Gazdatest

Nagyon szépen elkészített szörnyfilm és családi dráma keveréke.

Szörnyek Szülője

Kritika a termék adatlapján.

Elkülönítve

Jéghideg ír horror a komorabbik fajtából.

Aki bújt, aki nem 1-2

Izgalmas fantasy-horror, brutál hangulattal. A folytatás sokak véleményével ellentétben, nekem tetszett.

A Szörny - Lake Placid

A kilencvenes évek végének egyik legjobb szörnyfilmje, köszönhetően a jó trükköknek, a szuper szereplőgárdának. A hangulat, a poénok, minden klappol.
A folytatások egy szóval jellemezve: pisikakikukik.

Leviathan

Bírom az ilyen óceánfeneki horrorokat. Jelen film egy alien-klón, de annak nem rossz. Zsír szereplőgárda, zsír szörny és Jerry Goldsmith szuper muzsikája.

Mérges Pókok

Tipikus agymentes másfél óra, pazar trükkök.

Mimic

Hamisítatlan del Torro-hangulat és látvány.

A Köd

Ha eltekintünk attól az antihumánus befejezéstől, amitől Stefán Kinget és Darabont is keményen állcsúcson pattintanám, egy nagyon jó mozit kapunk, ahol a ködborított szörnyek csak mellékszereplők, a valódi szörnyek bent, a boltban vannak.

A másik lány

Érdekes koncepció, érdekes sztori, de megértem, amiért nagyon megosztj a nézőket. Nekem tetszett.

Nightbreed - Az Éjszaka Szülöttei

Barker egyik legjobb könyvéből Baker rendezett kultikus mozit, durvajó hangulattal, zenével, maszkokkal és mondandóval.  Na, aki még nem látta, az pótolja, mert nagy élmény.

Pandorum

Sci-fi és horror...kilóra megvett, ami tekintve mind a 123-at, nem rossz eredmény. Parás hangulat, fasza díszlet, és még csattanó is van. Az ezredforduló első tíz évének egyik legjobbja nemannyiraszvsz.

Pitch Black

Szintén sci-fi-horror, ami utat nyitott a galaxis egyik legnagyobb badass csávójának, Riddicknek. Halkan megjegyzem: azért az elgondolkodtató, hogy a galaxis legnagyobb badassének képtelenek összehozni egy normális mozit. Jó, a Sötétség Krónikája nem volt rossz a maga módján, de az gáz, hogy a félórás Sötét Düh köröket ver a Riddickre.

Proteus - Cápaember

Néhány hajótörött, egy elhagyott olajfúrótorony, és egy nagy, dühös lény, ami az olajfúrótornyon kószál. A maga nemében élvezhető kis mozi és még itthon is megjelent VHS-en.

Reeker 1-2

Büdös, mint a halál...mi az? Hát a Halál. Végre egy menő főgonosz. Az első rész meglepetésre siker lett, úgyhogy zöld utat kapott a folytatás, ami még szürreálisabb, még véresebb, és büdösebb, mint a visszakérődzött pálpusztai apály idején.

A Bestia - The Relic

Nemrég újranéztem és még most, 17 évvel a bemutató után is megállják helyüket a trükkök. Jól sikerült monster-mozi a kilencvenes évekből.

A Fenevad - Rogue

Mikor már kezdtem azt hinni, hogy a Megalodon vs Dinocroc vs Crocosaurus vs Spidershark vs MegaBoa a szörnyfilmek halálát jelenti, jött ez a kis ausztrál mozi és reményt adott, én meg nagyszerűen szórakoztam.

Slither

Na ez érdekes film. Michael Rooker egyébként sem egy nagy szépség, de itt hányni kellesz tőle. Ezenkívül zombik, paraziták...stb.

Tüske - Splinter

Ha a forgatókönyv erősebb kicsit, akkor talán nagyobb ismeretséget kap. Így sem rossz azért.

Starship Troopers

Minden, mi szem-szájnak hányingere: bogarak, leszakadó kezek, lábak, belek és egy kis szappanopera.

Thale

Szép és modern fantasy ember és természet együttéléséről és harcáról.

A Dolog - The Thing

Carpenter legjobbja.

Tremors 1-4

Az első rész Kevin Bacon és Fred Ward párosa zseniális, ahogy a trükkök is. A folytatásokban esik a színvonal, de nagyon szórakoztatóak.

Trolljegeren

Példát lehet venni a norvégokról fantasy szempontjából, mert amit a Thale-ben, de inkább a Trollvadászban leművelnek, az fantasztikus. Nagyon szépen megcsinált és izgalmas film, ahol nyugodtan megfér a dokumentarista stílus a norvég népmesékben ábrázolt trollokkal.

Virus - Pusztító Idegen

A Kísértethajó mellett a másik hajón játszódó vérfürdő. A Szörnyek Szülője DVD kritikámnál írtam róla pár mondatot.
0
2014. október 3., péntek 16:33
Összeszedtem kedvenc szörnyfilmjeimet. Alien, Cápa és nagyon köztudatban forgókat most is kihagytam, inkább a kevésbé ismertekről ejtek néhány szót.

http://kepkezelo.com/images/g8f8petf8blpxz7x1c.jpg>
Abominable - A Jeti Visszatér

Valamelyik tévécsatornán csíptem el ezt a kis műremeket, és habár a magyar cím szupergagyi, a film több, mint nézhető. Jöhetne legalább dévédén.

" target="XPKULSO">KÜLSŐ LINK
Alligator

Kissrác korom egyik nagy horrorja volt ez a mozi. Narrátoros véháesen néztem, majd hetekig rettegve ültem a wc-re, attól félve nehogy a csatornából az én wc-kagylómig felúszó!! alligátor leharapja szent testrészemet . Egyébként a trükkök még mai szemmel sem rosszak.

Anakonda

Akkoriban nem volt nagy szám, de manapság a tengernyi fos, gagyi szörnyfilm áradatában visszasírom azt a kellemes másfél órát, amit az Anakonda nyújtott.

The Barrens

Tavalyelőtti mozi a Fűrész negyvenezredik részének író-rendezőjétől, a kissé méltatlanul mellőzött Stephen Moyer és Mia Kirshner szereplésével. Tulajdonképpen elég vontatottan kezdődik, de ahogy haladunk a sztoriban szépen kinyílik, mint egy virág és a végére egy igazán fasza kis mozi kerekedik ki.

A Massza - The Blob

Mit is lehetne írni egy olyan filmről, aminek a főszereplője egy nyúlós-nyálas izé...muszáj látni.

Cloverfield

Nem nagyon kell ezt a filmet bemutatni. Qrvajól elkészített, parahangulatú és izgalmas mozi.

A Barlang - The Descent

Komor, fosatós meglepetésmozi Angliából, nem mellékesen még a folytatás is bírta szusszal.

Dark Floors

Finnország határain kívül nem sok mindenkit érdekelt a film, ami azért szomorú, mert ha eltekintünk attól, hogy nincs sztori, jól szórakozunk. Pöpecek a maszkok.

Kísértethajó - Deep Rising

Imádom ezt a filmet. Bugyuta, színes, szagos, véres és nem sajnálták belőle a pénzt. Így kell minőségi szemetet készíteni.

A Dög 1-3

A trilógiáról már írtam egy kritikát, amit a filmek topikjában olvashattok, egyébként pedig ugyanaz érvényes rá, mint a Kísértethajóra: színes, szagos, belezős őrület. Muszáj szeretni.

A Légy

Ugye nem kell bemutatni Cronenberg mesterművét?

Godzilla

Az eredeti, 1954-es. Annak idején a Pro7 minden hétvégén nyomatta a többi részt: Mechagodzilla, Godzilla fia...stb.

The Gravedancers

Hamar a kedvenceim között landolt, méghozzá azért az őrületért, amit a film utolsó félórája kitermel. Úgy kezdődik, mint egy Nora Roberts tévéfilm, de úgy végződik, mint egy felturbózott Poltergeist. Megjelent lelki szemeim előtt egy lehetséges magyar kiadás, de gondolom ennek az ábrándnak is táncolhatok a sírján egyet.

The Host - A Gazdatest

Nagyon szépen elkészített szörnyfilm és családi dráma keveréke.

Szörnyek Szülője

Kritika a termék adatlapján.

Elkülönítve

Jéghideg ír horror a komorabbik fajtából.

Aki bújt, aki nem 1-2

Izgalmas fantasy-horror, brutál hangulattal. A folytatás sokak véleményével ellentétben, nekem tetszett.

A Szörny - Lake Placid

A kilencvenes évek végének egyik legjobb szörnyfilmje, köszönhetően a jó trükköknek, a szuper szereplőgárdának. A hangulat, a poénok, minden klappol.
A folytatások egy szóval jellemezve: pisikakikukik.

Leviathan

Bírom az ilyen óceánfeneki horrorokat. Jelen film egy alien-klón, de annak nem rossz. Zsír szereplőgárda, zsír szörny és Jerry Goldsmith szuper muzsikája.

Mérges Pókok

Tipikus agymentes másfél óra, pazar trükkök.

Mimic

Hamisítatlan del Torro-hangulat és látvány.

A Köd

Ha eltekintünk attól az antihumánus befejezéstől, amitől Stefán Kinget és Darabont is keményen állcsúcson pattintanám, egy nagyon jó mozit kapunk, ahol a ködborított szörnyek csak mellékszereplők, a valódi szörnyek bent, a boltban vannak.

A másik lány

Érdekes koncepció, érdekes sztori, de megértem, amiért nagyon megosztj a nézőket. Nekem tetszett.

Nightbreed - Az Éjszaka Szülöttei

Barker egyik legjobb könyvéből Baker rendezett kultikus mozit, durvajó hangulattal, zenével, maszkokkal és mondandóval.  Na, aki még nem látta, az pótolja, mert nagy élmény.

Pandorum

Sci-fi és horror...kilóra megvett, ami tekintve mind a 123-at, nem rossz eredmény. Parás hangulat, fasza díszlet, és még csattanó is van. Az ezredforduló első tíz évének egyik legjobbja nemannyiraszvsz.

Pitch Black

Szintén sci-fi-horror, ami utat nyitott a galaxis egyik legnagyobb badass csávójának, Riddicknek. Halkan megjegyzem: azért az elgondolkodtató, hogy a galaxis legnagyobb badassének képtelenek összehozni egy normális mozit. Jó, a Sötétség Krónikája nem volt rossz a maga módján, de az gáz, hogy a félórás Sötét Düh köröket ver a Riddickre.

Proteus - Cápaember

Néhány hajótörött, egy elhagyott olajfúrótorony, és egy nagy, dühös lény, ami az olajfúrótornyon kószál. A maga nemében élvezhető kis mozi és még itthon is megjelent VHS-en.

Reeker 1-2

Büdös, mint a halál...mi az? Hát a Halál. Végre egy menő főgonosz. Az első rész meglepetésre siker lett, úgyhogy zöld utat kapott a folytatás, ami még szürreálisabb, még véresebb, és büdösebb, mint a visszakérődzött pálpusztai apály idején.

A Bestia - The Relic

Nemrég újranéztem és még most, 17 évvel a bemutató után is megállják helyüket a trükkök. Jól sikerült monster-mozi a kilencvenes évekből.

A Fenevad - Rogue

Mikor már kezdtem azt hinni, hogy a Megalodon vs Dinocroc vs Crocosaurus vs Spidershark vs MegaBoa a szörnyfilmek halálát jelenti, jött ez a kis ausztrál mozi és reményt adott, én meg nagyszerűen szórakoztam.

Slither

Na ez érdekes film. Michael Rooker egyébként sem egy nagy szépség, de itt hányni kellesz tőle. Ezenkívül zombik, paraziták...stb.

Tüske - Splinter

Ha a forgatókönyv erősebb kicsit, akkor talán nagyobb ismeretséget kap. Így sem rossz azért.

Starship Troopers

Minden, mi szem-szájnak hányingere: bogarak, leszakadó kezek, lábak, belek és egy kis szappanopera.

Thale

Szép és modern fantasy ember és természet együttéléséről és harcáról.

A Dolog - The Thing

Carpenter legjobbja.

Tremors 1-4

Az első rész Kevin Bacon és Fred Ward párosa zseniális, ahogy a trükkök is. A folytatásokban esik a színvonal, de nagyon szórakoztatóak.

Trolljegeren

Példát lehet venni a norvégokról fantasy szempontjából, mert amit a Thale-ben, de inkább a Trollvadászban leművelnek, az fantasztikus. Nagyon szépen megcsinált és izgalmas film, ahol nyugodtan megfér a dokumentarista stílus a norvég népmesékben ábrázolt trollokkal.

Virus - Pusztító Idegen

A Kísértethajó mellett a másik hajón játszódó vérfürdő. A Szörnyek Szülője DVD kritikámnál írtam róla pár mondatot.
0
2014. szeptember 30., kedd 22:49
Még nem, de valószínű a 2 lemezes változat lesz, a limitált szinte csillagászati árazást kapott.
0
2014. szeptember 30., kedd 21:24
Nekem sajna nem multis a rendszerem.
Ha pedig rendelnék,akkor egyértelmű,hogy a 3 lemezest,azért pedig kicsit szívom a fogam.Az a 72 dolcsi nem kevés,és erre jön a posta,esetleg vám,áfa...
Persze olcsóbb nem biztos,hogy lesz.Így is úgy tudom,hogy már csináltak egy utángyártást.
Am,te már előrendelted?
0
2014. szeptember 30., kedd 20:50
Idei legjobban várt BD-m. Nekem nem gond az "A" régió, úgyhogy tutira beszerzem, amúgy is a Scream Factory az ottani kedvenc kiadóm. :)
0
2014. szeptember 30., kedd 20:42
USA-ban hamarosan megjelenik Clive Barker Nightbreed c. alkotása BD-n(egyik nagy kedvencem).
Mégpedig 2 változatban is.Egy 2 és egy 3 lemezes verzió.
Ami elkeserít: az ára; és az A régió;
0
2014. szeptember 25., csütörtök 21:56
Horror hét van nálam:

The Children,Shining 1980,Poltergeist,Candyman

Még tervezem megnézni:

It s Alive trilógia+remake,Dead Silence és az Irréversible című francia thriller,horror vagy mi,mert ezt még nem láttam.

A kannibál csecsemők trilógiából csak gyerekként a harmadikat,de akkor még nem tudtam hogy ez a befejező rész.A remake-et sem láttam,de nincsenek nagy elvárásaim.
0
2014. szeptember 20., szombat 18:53
Mégegyszer köszi!! Megnéztem, még most is hatásos!! :)
0
2014. augusztus 4., hétfő 13:24
TÉNYLEG!!!!!

Ez mekkora film volt abban az időben! Köszi, hogy eszembe juttattad!
0
2014. augusztus 4., hétfő 10:34
Kb. 16 évesen láttam ezt a filmet, emlékszem utána sokáig rettegtem és féltem sötét helyeken.
Fazekas Lajos: Defekt (1977-1982) - A szocialista horror

http://magyarfilmorokseg.blog.hu/2014/08/03/fazekas_lajos_defekt_1977-1982_a_szocialista_horror

0
2014. június 24., kedd 20:45
Én ezekből az angol kiadásokat szereztem be, a 13-as rendőrőrsöt az eredeti képarány miatt, a másik kettőt meg mivel itthon nem jelentek meg.
Sőt még a Dark Star is ott figyel a polcomon :)
0
2014. június 24., kedd 17:26
Ami csak megjelent tőle, azt én is mind beszereztem, kivéve A 13-as rendőrőrs ostromát, amit csonka képpel adtak ki. A The Ward tényleg nem rossz, csodálkozom, hogy nem került még DVD-n se forgalmazásra nálunk. Igazából egy filmje van Carpenternek, amit sajnálok, hogy nincs meg, a Vámpírok. Ezt már csak James Woods miatt is nagyon hiányolom.
0
2014. június 24., kedd 17:18
No igen. Carpenter egy zseni, nem csak rendezőként, de zeneszerzőként is. A dolog kivételével most hirtelen nem is tudnák olyan filmet mondani tőle, melynek a zenéje nem az ő nevéhez fűződik. Bár az is eléggé Carpenteres. :) Egyszerű, de elképesztően hatásos dallamok. Az összes zenéje el van mentve mp3-ban, ha rámjön az írhatnék akkor általában ezeket hallgatom, ilyenkor valahogy mindig megszáll az ihlet. :)
Rajta kívül nincs is olyan rendező, akinek gyakorlatilag az összes alkotása a polcomon van. Legtöbb esetben, amint megláttam a nevét a rendező résznél, már ment is a film a kosárba, nem számít, hogy nem láttam. És egyszer sem csalódtam. Nekem még a sokak által lehúzott Ghosts of Mars, és a Ward is baromira tetszett tőle, de kétségtelen, hogy a 70-es,80-as években készült filmjei az igazi klasszikusok.
0
2014. június 24., kedd 0:25
A ködnek meg A sötétség fejedelmének a zenéje nálam is kedvenc, de mondjuk én szinte mindent szeretek Carpentertől. Még a Kampókéz zenéjén gondolkodtam erősen, ám az nem annyira parás, mint inkább hangulatos, igaz annak nagyon:

http://www.youtube.com/watch?v=3jjLMm7C2EY
0
2014. június 24., kedd 0:00
Jó lista, nekem ezek jönnek be még nagyon, több is helyet kapna a top10-emben.

The Fog
http://www.youtube.com/watch?v=NwuCQ2xIwQ4

Shining
KÜLSŐ LINK

The Exorcist
KÜLSŐ LINK

Day of the Dead
KÜLSŐ LINK

Zombie
KÜLSŐ LINK

Prince of Darkness
KÜLSŐ LINK

The Thing
KÜLSŐ LINK

Night of the living dead:
KÜLSŐ LINK

Friday the 13th:
KÜLSŐ LINK
0
2014. június 23., hétfő 21:24
Cápa simán működik így is.A fórum nekem is fontos,nincs az ismerőseim között horror fan.Pedig ez a szívem csücske. :)
0
2014. június 23., hétfő 20:49
Tényleg, a Drag Me to Hell-nek is mekkora zenéje van! Azért csak jó ez a fórum, sok hasznos dolgot az eszembe juttat. Cápa meg lol, de igazából nekem még tetszik is. :D
0
2014. június 23., hétfő 20:41
Ha már horror zene akkor belinkelem ezt a videót amit mostanában láttam:

Cápa Hans Zimmerrel:

Én sem szeretnék kimaradni a horror filmzenékből.
Ezt ajánlanám,mint egyik kedvencemet:

0
2014. június 23., hétfő 19:21
Tényleg, a Silent Hill sem rossz, sőt, bár ott a legtöbb téma a játékból van kölcsönözve és/vagy átdolgozva.
0