Összeszedtem kedvenc szörnyfilmjeimet. Alien, Cápa és nagyon köztudatban forgókat most is kihagytam, inkább a kevésbé ismertekről ejtek néhány szót.
http://kepkezelo.com/images/g8f8petf8blpxz7x1c.jpg>Abominable - A Jeti Visszatér
Valamelyik tévécsatornán csíptem el ezt a kis műremeket, és habár a magyar cím szupergagyi, a film több, mint nézhető. Jöhetne legalább dévédén.
" target="XPKULSO">KÜLSŐ LINK
Alligator
Kissrác korom egyik nagy horrorja volt ez a mozi. Narrátoros véháesen néztem, majd hetekig rettegve ültem a wc-re, attól félve nehogy a csatornából az én wc-kagylómig felúszó!! alligátor leharapja szent testrészemet . Egyébként a trükkök még mai szemmel sem rosszak.
Anakonda
Akkoriban nem volt nagy szám, de manapság a tengernyi fos, gagyi szörnyfilm áradatában visszasírom azt a kellemes másfél órát, amit az Anakonda nyújtott.
The Barrens
Tavalyelőtti mozi a Fűrész negyvenezredik részének író-rendezőjétől, a kissé méltatlanul mellőzött Stephen Moyer és Mia Kirshner szereplésével. Tulajdonképpen elég vontatottan kezdődik, de ahogy haladunk a sztoriban szépen kinyílik, mint egy virág és a végére egy igazán fasza kis mozi kerekedik ki.
A Massza - The Blob
Mit is lehetne írni egy olyan filmről, aminek a főszereplője egy nyúlós-nyálas izé...muszáj látni.
Cloverfield
Nem nagyon kell ezt a filmet bemutatni. Qrvajól elkészített, parahangulatú és izgalmas mozi.
A Barlang - The Descent
Komor, fosatós meglepetésmozi Angliából, nem mellékesen még a folytatás is bírta szusszal.
Dark Floors
Finnország határain kívül nem sok mindenkit érdekelt a film, ami azért szomorú, mert ha eltekintünk attól, hogy nincs sztori, jól szórakozunk. Pöpecek a maszkok.
Kísértethajó - Deep Rising
Imádom ezt a filmet. Bugyuta, színes, szagos, véres és nem sajnálták belőle a pénzt. Így kell minőségi szemetet készíteni.
A Dög 1-3
A trilógiáról már írtam egy kritikát, amit a filmek topikjában olvashattok, egyébként pedig ugyanaz érvényes rá, mint a Kísértethajóra: színes, szagos, belezős őrület. Muszáj szeretni.
A Légy
Ugye nem kell bemutatni Cronenberg mesterművét?
Godzilla
Az eredeti, 1954-es. Annak idején a Pro7 minden hétvégén nyomatta a többi részt: Mechagodzilla, Godzilla fia...stb.
The Gravedancers
Hamar a kedvenceim között landolt, méghozzá azért az őrületért, amit a film utolsó félórája kitermel. Úgy kezdődik, mint egy Nora Roberts tévéfilm, de úgy végződik, mint egy felturbózott Poltergeist. Megjelent lelki szemeim előtt egy lehetséges magyar kiadás, de gondolom ennek az ábrándnak is táncolhatok a sírján egyet.
The Host - A Gazdatest
Nagyon szépen elkészített szörnyfilm és családi dráma keveréke.
Szörnyek Szülője
Kritika a termék adatlapján.
Elkülönítve
Jéghideg ír horror a komorabbik fajtából.
Aki bújt, aki nem 1-2
Izgalmas fantasy-horror, brutál hangulattal. A folytatás sokak véleményével ellentétben, nekem tetszett.
A Szörny - Lake Placid
A kilencvenes évek végének egyik legjobb szörnyfilmje, köszönhetően a jó trükköknek, a szuper szereplőgárdának. A hangulat, a poénok, minden klappol.
A folytatások egy szóval jellemezve: pisikakikukik.
Leviathan
Bírom az ilyen óceánfeneki horrorokat. Jelen film egy alien-klón, de annak nem rossz. Zsír szereplőgárda, zsír szörny és Jerry Goldsmith szuper muzsikája.
Mérges Pókok
Tipikus agymentes másfél óra, pazar trükkök.
Mimic
Hamisítatlan del Torro-hangulat és látvány.
A Köd
Ha eltekintünk attól az antihumánus befejezéstől, amitől Stefán Kinget és Darabont is keményen állcsúcson pattintanám, egy nagyon jó mozit kapunk, ahol a ködborított szörnyek csak mellékszereplők, a valódi szörnyek bent, a boltban vannak.
A másik lány
Érdekes koncepció, érdekes sztori, de megértem, amiért nagyon megosztj a nézőket. Nekem tetszett.
Nightbreed - Az Éjszaka Szülöttei
Barker egyik legjobb könyvéből Baker rendezett kultikus mozit, durvajó hangulattal, zenével, maszkokkal és mondandóval. Na, aki még nem látta, az pótolja, mert nagy élmény.
Pandorum
Sci-fi és horror...kilóra megvett, ami tekintve mind a 123-at, nem rossz eredmény. Parás hangulat, fasza díszlet, és még csattanó is van. Az ezredforduló első tíz évének egyik legjobbja nemannyiraszvsz.
Pitch Black
Szintén sci-fi-horror, ami utat nyitott a galaxis egyik legnagyobb badass csávójának, Riddicknek. Halkan megjegyzem: azért az elgondolkodtató, hogy a galaxis legnagyobb badassének képtelenek összehozni egy normális mozit. Jó, a Sötétség Krónikája nem volt rossz a maga módján, de az gáz, hogy a félórás Sötét Düh köröket ver a Riddickre.
Proteus - Cápaember
Néhány hajótörött, egy elhagyott olajfúrótorony, és egy nagy, dühös lény, ami az olajfúrótornyon kószál. A maga nemében élvezhető kis mozi és még itthon is megjelent VHS-en.
Reeker 1-2
Büdös, mint a halál...mi az? Hát a Halál. Végre egy menő főgonosz. Az első rész meglepetésre siker lett, úgyhogy zöld utat kapott a folytatás, ami még szürreálisabb, még véresebb, és büdösebb, mint a visszakérődzött pálpusztai apály idején.
A Bestia - The Relic
Nemrég újranéztem és még most, 17 évvel a bemutató után is megállják helyüket a trükkök. Jól sikerült monster-mozi a kilencvenes évekből.
A Fenevad - Rogue
Mikor már kezdtem azt hinni, hogy a Megalodon vs Dinocroc vs Crocosaurus vs Spidershark vs MegaBoa a szörnyfilmek halálát jelenti, jött ez a kis ausztrál mozi és reményt adott, én meg nagyszerűen szórakoztam.
Slither
Na ez érdekes film. Michael Rooker egyébként sem egy nagy szépség, de itt hányni kellesz tőle. Ezenkívül zombik, paraziták...stb.
Tüske - Splinter
Ha a forgatókönyv erősebb kicsit, akkor talán nagyobb ismeretséget kap. Így sem rossz azért.
Starship Troopers
Minden, mi szem-szájnak hányingere: bogarak, leszakadó kezek, lábak, belek és egy kis szappanopera.
Thale
Szép és modern fantasy ember és természet együttéléséről és harcáról.
A Dolog - The Thing
Carpenter legjobbja.
Tremors 1-4
Az első rész Kevin Bacon és Fred Ward párosa zseniális, ahogy a trükkök is. A folytatásokban esik a színvonal, de nagyon szórakoztatóak.
Trolljegeren
Példát lehet venni a norvégokról fantasy szempontjából, mert amit a Thale-ben, de inkább a Trollvadászban leművelnek, az fantasztikus. Nagyon szépen megcsinált és izgalmas film, ahol nyugodtan megfér a dokumentarista stílus a norvég népmesékben ábrázolt trollokkal.
Virus - Pusztító Idegen
A Kísértethajó mellett a másik hajón játszódó vérfürdő. A Szörnyek Szülője DVD kritikámnál írtam róla pár mondatot.