Keresés

Horror

2014. június 23., hétfő 19:10
Nekem spec ez az egyik kedvencem:

0
2014. június 23., hétfő 13:37
A Tükrök és a Dolog zenéje versenyben volt a bejutásért, de a 28 nappal később zenéje is nagyon jó.
0
2014. június 23., hétfő 13:32
Jó kis lista, de én két kikerülhetetlen soundtrack-et azért még mellé raknék.

Na jó, akkor már legyen három. :P

0
2014. június 23., hétfő 10:10
Toplista - A tíz legjobb horrorfilm zene:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2014/06/23/a_tiz_legjobb_horrorfilm_zene
0
2014. május 2., péntek 20:31
Megnéztem tegnap a Wolf Creek 2-öt.

Nagyon tetszett,végig pörgött.
Az elsőnél jobban tetszett,pedig azt is szeretem.
Elég kevés a gore jelenet,inkább akcióthrillernek mondanám javarészt.
Ez már a trailerből is látszott,de ez nem zavart engem.
Nem világmegváltó de nagyon szórakoztató alkotás.
Pont azt kaptam amit az előzetes alapján vártam.
Ezt mondjuk a No one livesről már nem mondhatnám el.Abban néhány jó pillanatot leszámítva eléggé csalódtam.

De ez jó lett:

0
2014. április 28., hétfő 16:20
Néha eszembe jut az a régi-régi, azóta már szinte feledésbe merült jóhír, hogy kiadják nálunk a Hullajót és a From Beyondot (ezekre emlékszem konkrétan, hogy volt szó róluk). Lehet valami konkrétumot tudni arról, hogy miért nem jöttek ki, illetve jelenleg kinél vannak a jogok? Tervez vele bármit az illető? Én első körben vevő lennék rájuk, bár látom, hogy a jó kis klasszikus és kevésbé klasszikus horrorok hogy hányódnak a turkálós kosarakban...
0
2014. február 20., csütörtök 19:59
Borzalmas. :(((
0
2014. február 20., csütörtök 19:34
Bármennyi horrort néztem eddig, ilyen megdöbbentő hatást még egy sem okozott. EZ az igazi horror.... :((((((

Kijev 2014

http://index.hu/kulfold/2014/02/20/veres_feju_emberek_es_halottak_kijev_utcain/
0
2014. február 15., szombat 20:26
Támadnak a zombi hódok! :D

0
2014. január 16., csütörtök 11:39
Félreértés ne essék, én minden darab nálunk kiadott horrorfilmnek örülök, de nem lehetne valahogy helyreállítani az arányokat? Kezdem megunni a zombikat. :) Különösen a mindenféle NÁCIó militarista zombijai burjánzottak el csúnyán az utóbbi időszakban. :D
0
2014. január 11., szombat 21:34
Két része van és mindkettőt érdemes megnézni, bár Miike sztorija az egyértelmű zenit.
0
2014. január 11., szombat 9:12
Köszi, akkor lehet a folytatásokat kihagyom.
Igazad van az antológia teljes címe Three... extremes. Szerintem a hétvégén megnézem :)
0
2014. január 10., péntek 0:19
A folytatások és a remake is felejtősek, egyik sem ér fel erre a szintre. Azért Miike-nek vannak elég gyenge teljesítményei is, jómagam a Visitor Q-t is azok közé sorolom például. Az Extrém Esetek antológiából a Gombócokat nem ő rendezte, Miike a Box-ért felelős, ami szerintem a legjobb munkája. Egész egyszerűen zseniális szerintem, bár nyilván elég magasan van a léc, ha az Audition/Imprint vonalat nézzük.
0
2014. január 9., csütörtök 9:26
One Missed Call

Rendező: Takashi Miike

Azt kell mondjam ez a film is felkapaszkodott az, általam az utóbbi néhány évben látott legizgalmasabb horrorfilmek közé. Miike elképesztő módon érzi a horrort, legyen szó pszicho-horrorról (Audition), vérgőzős, extravagáns manga adaptációról (Ichi the killer), egy sorozat vendégrészéről (Imprint) vagy éppen egy szürreális, megmagyarázhatatlan logikájú rettenetről (Gozu). De ott van még az Visitor Q is, ami szintén hazavágja a nézőt.
Szóval úgy tűnik Miike nem tud hibázni, ha horrort rendez. Már csak a Gombócok általa rendezett része van hátra.
Ez a filmje ezúttal a klasszikus félelemkeltés eszközeivel él, egyfajta kísértettörténet, ami nem áll messze a Ringu stílusától, csak sokkal intenzívebb és helyenként ijesztőbb.
Nagyon jó (horror) film, izgalmas, félelmetes, nekem megdobta az adrenalinszintemet, amit manapság egyre kevesebb film ér el. Az utóbbi évekből csak a Szerb film, a The Woman, A betolakodó és a spanyol Rec utolsó 20 perce érte el azt, amit ez a film. Ez a film annyiban eltérő ezektől, hogy ebben van a legkevesebb erőszak, viszont a félelmetesebb. Miike ezúttal elhagyta a rá jellemző, groteszk humorral átszőtt meghökkentő, sokszor a filmből is kilógó jeleneteit, és egy végtelenül profi, céltudatos, hatásos munkát tett le az asztalra.
Szomorú vagyok, hogy itt egy kiváló film, egy sokszor kiváló rendezőtől (aki mindenképp korunk egyik meghatározó filmese), ami  az elmúlt 11 év egyik legjobb horrorja, és ez sem jelent meg nálunk. Igazából az Audition az egyetlen olyan filmje, ami megjelent DVD-n és ajánlanám annak, aki Miike horror szekciójával akarna ismerkedni.

A film folytatásai milyenek?
0
2013. december 18., szerda 0:13
Megnéztem ma az 1980-as Aligátort.
Érezni,hogy erősen a Cápa farvizén evez,de ettől még ez egy mai szemmel is élvezhető alkotás lett.
A forgatókönyv,a karakterek és a megvalósítás is nagyon rendben van.
A mai állatos-krokodilos filmeknél meg mérföldekkel jobb.
Itt még nem röhejes az állat hanem érezni,hogy igencsak veszélyes.A trükkök még most is fantasztikusak,nem egy 100 méteres CGI monstrum bontja le a várost.
A főszereplőnek drukkolunk nem pedig a halálát kívánjuk a többiekkel együtt.
Hihetetlen,hogy mennyire hangulatos még mindig.

A modern krokis filmek közül a két legjobb a Lake Placid(A szörny) és a Rogue(A fenevad).
0
2013. december 14., szombat 18:01
Freddy klasszikusok,Hellraiser és Átok trilógia.
Ezeket vettem elő az elmúlt 2 hétben:

Minden filmet angol hang és magyar felirat kombóval tekintettem meg.

A Rémálom gyűjtemény képileg,hangilag hozta az elvárható DVD szintet.Az extrák hiánya fájó de ez van.
A filmek közül még mindig a 2. a leggyengébb,a 3. pedig a kedvenc folytatás.A 4. Renny Harlin-féle epizód kicsit felértékelődött bennem.Nem emlékeztem,hogy az ennyire látványos és pörgős.
A 6. rész mindig szép emlékeket ébreszt,mert tizenévesként ezzel a résszel találkoztam először.Már a kihalt városban jártak és én azt se tudtam mit nézek.Aztán betértek egy házba főhőseink és elaludtak.
A hallókészülékes és videójátékos haláljelenet pedig meghatározó hatással volt rám ami a horror iránti szeretetemet illeti.

A Hellraiser sorozat további részeiről vegyes de azért többnyire negatív véleményeket olvastam,ezért én csak a trilógiát nézem újra állandóan.
A kiadás képe és hangja nagyon jó.Itt minden extra feliratos és baromi jó kisfilmekkel találkoztam.Csak az audiókommentár maradt ki de majd azzal is végignézem legközelebb.
Még jó hogy megvettem anno a fehér díszdobozt is.Nagyon szép az is.
Ja még a 4. extra koronogot sem láttam,de még idén meglesem.

Az Átok sorozatból eddig csak az elsőt láttam.
Nem bántam meg,hogy látatlanban bevállaltam a folytatásokat is.
Nem lesznek klasszikusok de jól szórakoztam mindegyik részen.Simán újranézhetőeknek tartom őket.Bár én s trsncsírhorrorokért vagyok oda inkább. :)
Az extrák az első két részen borzasztóak.Seggnyalás és filmrészletek váltakoznak.Legalább forgatási vagy félkész jeleneteket mutattak volna.Így nagyon unalmas lett.
A 3. részt Bulgáriában forgatták és erről szól az egész werk.Nagyon érdekes csak rövid,de többet ér mint az előző részek kisfilmjei együtt.
0
2013. december 13., péntek 10:22
Az Isten Haragja szerintem egy remek film, bár horror-nak én sem nevezném...
0
2013. december 12., csütörtök 21:46
Igen, erre gondoltam :)
0
2013. december 12., csütörtök 20:49
http://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=9864&VID=R21889333741750150

Erre gondolsz?

Nem olyan rossz, bár én nem igazán nevezném horrornak. Kissé kiszámítható thriller, számomra túlságosan maradandó élményt nem nyújtott.
0
2013. december 12., csütörtök 19:07
Az Angst, Isten haragja, és a Trilogy of Terror jó filmek?
0
2013. november 27., szerda 20:52
De nem a sajátom.
0
2013. november 27., szerda 20:33
Ezért nem nézek híreket...
0
2013. november 27., szerda 20:32
Tapasztalat? :)
0
2013. november 27., szerda 13:05
A börtönbeli ranglétra legalján a pedofilok és gyermekbántalmazók állnak, remélhetőleg ezeknek a mocskoknak is megadják majd, ami jár...
0
2013. november 27., szerda 13:04
Amerikai Horror Story 1 & 2 évad

Azt hiszem én befejezem ezt a sorozatot. Mindkét évadot becsülettel végignéztem, de sokszor éreztem egymásra dobált, ismert horror elemekből építkező katyvasznak az egészet. Az első évad nem igazán tetszett, de esélyt adtam a másodiknak, mivel az egy új történet. Valamennyivel jobban is sikerült, de a katyvasz érzés még erősebb. Egyébként, nem tudom ki, hogy van vele, de két ilyen elbaszott befejezést, mint amit ezek kaptak, eddig csak akkor láttam, ah egy sorozatot elkaszáltak.
0