Keresés

<b>HELLRAISER</b>

2003. október 21., kedd 17:05
kérem kapcsojja ki.
0
2003. október 21., kedd 17:03
hellraiser 5.

"...letudtam a napokban végre az utolsó hiányzó hellraiser epizódot [az ötödiket]. jókat vidultam a film noirba illő utalásokon, s az olyan ZS kategóriás megoldásokon, hogy a főszereplő újra és újra felébred egy álomból: ezzel a kavarósdival azt akarták elhitetni velem, hogy baromi agyafúrt filmet csináltak, de nem vertek át: éreztem én, hogy dobókockával döntötték el, mi várja hősünket az utcasarkon..."

hellraiser 6.

"...pinhead olyan tekintélyes úriember, hogy még a bugimenek antológiájából sem hiányozhat, pediglen már az első hellraiserben is amolyan übervillain volt, special guest, ha úgy tetszik. a doug bradley által megszemélyesített pokoli helytartó igazi franchisezá nőtte ki magát, az elmaradhatatlan kellékekről, a kockáról, a láncokról és kreatív szadomazo kellékekről nem is beszélve. érdekes dolog ez a folytatásmánia horrorfilmeknél, a hellraiser pl. már a második résznél totál kifújt, mégis a hatodik epizód az, amin az imént sikerült átrágnom magam. és képzeljétek: jó volt! egy cseppet sem zavart a jákob lajtorjája kisstílű, pofátlan koppintása, a a cgi-vel kiváltott igazi bőrtépő effektek hiánya, vagy a poltergeist 2. egyetlen értékelhető jelenetének tv-vacsi szintre leadott átmentése, mikor marha jól esik pinhead bácsit látni, ahogy a szokásos csatazaj, földrengés, villám, stb. kíséretében fel-feltűnik itt-ott, s olyan súlyos mondatokkal perszeli fel a képernyőt, mint hogy "welcome to the worst nightmare of all: reality!" long live and prosper, mr. pinhead... in hell."
0
2003. október 21., kedd 16:51
Azért csigavér emberek! Nem a DTS-h hiányoltuk, hanem azt a nyomorult feliratot, ami azért nem egy kategória, pláne nem szőrszálhasogatás. Engem spec. a magyar szinkron nem érdekel, téged meg az eredeti hang. Na és? Az sem érdekel, ha ezek után ki sem adják, főleg ha ennyit sírnak hozzá. Az általam vett lemezek 90%-a nincs és nem is lesz itthon kiadva, szóval gondolhatod mennyire érzékenyen érint a dolog.

Másrészt nem a lemezzel van a legnagyobb probléma, hanem a Sándor stílusával, ami egy kiadótól egész egyszerűen megengedhetetlen. Ez az ember komolyan azt hiszi, hogy nekünk tesz szivességet, és elvárja, hogy ezért még be is ny....... És ha észrevetted igenis minden kiadóval megy az anyázás (kivéve talán Bufit), de érdekes módon ők többnyire tudnak kultúráltan, értelmesen válaszolni.

Nekem is van egy frankó hasonlatom. Ha egy boltban odab***nak valamit elém azzal, hogy ez van, ha nem tetszik menjem máshova, akkor én szépen sarkon fordulok és többet a bolt közelébe sem megyek.
0
2003. október 21., kedd 15:51
Egyetértek veled Gmiki! Nekem az a fontos hogy jó képminősége legyen és valamilyen formában értsem ( magyar hang, felírat, vagy mind akettő ). Lehet rajta bosszankodni, hogy miért nem 5.1, DTS, extra, stb.. de nem kezdek el anyázni nyílvánossan egy fórumon! Ha nem felel meg az elvárásaimnak, akkor nem rendelem meg és ENNYI !! Egy igazi rajongó, örül annak, hogy egyálltalán megjelenik nálunk, ha ezek után még hajlandóak kiadni.....

Azért én szeretném még a 2.-3. stb. részt is a polcomon tudni...
0
2003. október 21., kedd 15:13
Eddig az volt a a bajotok, hogy miért nem lehet megrendelni a filmet. Már akkor is sejthető volt, hogy nem lesz tökéletes a DVD kiadás, de mégis mindenki meg akarta venni. (Még azok is akiknek most a legnagyobb a pofája)
Engem nagyon idegesítenek az ilyen sznob emberek. Ilyen a kiadás és kész. Ha csak felirat lenne rajta, de nem lenne rajta szinkron akkor azért lenne szemét a kiadó. Ha lenne rajta felirat és surround szinkron akkor az lenne a baj. Ha minden stimmelne akkor miért nem DTS. Ha dts is volna akkor miért nem 2 lemezes.
És folytathatnám.
Ha nem tetszik vedd meg R1-ben. Biztos kurva jó lehet nézegetni angol sztereon. Engem spec nem érdekel. És mivel a szinkron 5.1 az eredeti hang meg surround, hát engem nem érdekel az eredeti hang. Ez most a menő... aki nem eredeti hangon szeret nézni egy filmet hanem anyanyelvén az igénytelen. Gusztustalan!!!
Én örülök, hogy kiadták végre a filmet. Ennyi erővel lehetne anyázni minden kiadóval. Akkor, hogy állna a szád, ha azt mondaná a Vertex, hogy tudod mit akkor nem lesz magyar kiadás.
Az előző fikázó hozzászólások tipikusak. És nem személyekre szűkítve mondom, de általában az ilyen szőrszálhasogató emberek a magánéletben fele ilyen fasza srácok sincsenek... szándékosan nem írok több véleményt mert nagyon sokan megsértődnének. Inkább egy hasonlat: "általában azok nem szeretik a menzai kazát akiknek a legszarabbul főz a felesége"
0
2003. október 21., kedd 13:52
és még rám mondják, hogy durva vagyok :)))
0
2003. október 21., kedd 11:55
....lehet "istent" akart írni, csak tájszólásban beszél...............
;DDDDDDD
0
2003. október 21., kedd 11:46
Hello Vertex Sanyi ur,

Mondd, ez a hozzaallas es stilus csak polgarpukkasztas, vagy komoly?
Ha az elobbi, hat nem vicces. Ha az utobbi, akkor elhuzhatnal a jo budos redvas faszba!

Udv,
Anonim zsolti

Ui: ki az az Eisten?

0
2003. október 21., kedd 11:19
Most olvastam a UIP oldalán, hogy nov.5-én kiadják (ha minden igaz...) a HELLRAISER: INFERNO részét. Azt hiszem ez az 5. vagy 6. rész. Van olyan jó mint az első három rész? A negyedik nekem nem tetszett, ami kint játszódott a világürben és az 5 -6 még nem láttam. Ezt a részt látta már valaki?
0
2003. október 20., hétfő 20:36
Helló Mr. Vertex!

A Hellraiser forgalmazási jogát hány évre vetted meg? Melyik "subsidiary"-től? Mi lett abból, hogy a full extrás változat jelenik meg nálunk?
0
2003. október 20., hétfő 18:50
.. de nem fogok....
0
2003. október 20., hétfő 18:47
"...de vannak még uj Eistenek (pl. Suttern Cane) akiket nem birok)"

elhiszem, hogy rosszul esik ha valaki felhívja a figyelmet a hiányosságokra. ezen talán változtatni kéne, és nem támadni.
Nem volt szándékomban gorombáskodni, de fogok vigyorogni az ilyen stílusu hozzáállás láttán. Én is üzletből élek - immár 12. éve -,  és ha így csinálnám, már biztos becsukhattam volna.
0
2003. október 20., hétfő 18:44
A "száradjon rátok" kifejezés miatt sértődtél meg? Amennyiben így van, elnézést kérek érte, habár én találom durvának. Sokkal inkább találom durvának azt amit nekem írtál e-mail-en, és be is írtam előző hozzászólásomban. Arra mit reagálsz?
0
2003. október 20., hétfő 18:21
Kedves kedvetlen barátom!

Tudod nem az gond, hogy kritikát írtál, hanem az amilyen hangnemben írtad.

Nézd meg pl. JAMAMURA kritikáját keményebb mint a tied.
De normális hozzászólás.

Jamamura egy inteligens és kritikus ember, de te egy......vagy.OKÉ.

Most már szállj le rólam. Nevedet címedet (úgy mint én kiírhatod ha ilyen profi szakértő vagy.)

(mindenkitől elnézést aki a fórumot olvassa de vannak még uj Eistenek  (pl. Suttern Cane) akiket nem birok)

Üdv:
Kovács Sándor
0
2003. október 20., hétfő 17:50
Ez egy igazi üzleti hozzáállás, öregem. Mondd, ti egyáltalán akartok értékesíteni valamit?  Nem mi vagyunk érted, hanem te vagy értünk! Ilyen stílussal szerintem nyugodtan zárd be a boltot.
Megkritizáltam a portékádat, hogy nincs rajta magyar felirat. Erre írsz nekem egy e-mailt, hogy kit érdekel, majd eladjátok a lengyeleknek meg a cseheknek.
Szomorú, hogy ilyen cégek kereskednek ma Magyarországon. Ezért tartunk ott, ahol.
0
2003. október 20., hétfő 17:06
Figyi Öreg!

Te egy nagyon okos embernek hiszed magad.
Gőzöd nincs az egészről.

Ha tudni akarod a DVD kiadásba Magyarországnak nics jelentősége.
Igényeskedni mindenki tud.

Névtelenül anonimitásban jó nagy a szád!

Kovács Sándor
0
2003. október 20., hétfő 12:33
Csakhogy tudd kedves Vertex, nekem abszolute nem hiányzik a felirat (a szinkron meg még kevésbé), csak provokáltalak, ami úgy látszik be is jött.

Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem egy kiadó nem engedhet meg magának ilyen stílust a vásárlóival szemben, legalábbis akkor nem, ha meg akar maradni a piacon.
Szerény véleményeddel ellentétben az én szerény véleményem az, hogy igenis készültek már olyan lemezek, amelyek minden szempontból kifogástalannak mondhatóak, és furcsa módon ezek egy része nem multik által kiadott, hanem kifejezetten magyar piacra szánt korongok. De még akkor is ha ez nem így van, egy épeszű kiadónak törekednie kellene arra, hogy a terméke minél jobban megfeleljen az igényeknek, főleg egy ilyen kis piacon. Bár a szavaidból ítélve nem is igazán akarjátok ti ezt a dolgot erőltetni, igaz?
Te itt a fórumon a cég nevében válaszolsz, minden amit írsz a cég hivatalos álláspontja. Megkérdezném Tőled, hogy miért érdemesebb megvenni a hazai kiadást, mint kintről megrendelni, de a válasz valószínűleg az lenne, hogy "nem kötelező megvenni". Egy kiadó ilyen hozzáállással nem érdemli meg sem a vásárlók bizalmát, sem azt, hogy megmaradjon.

Üdv,
derceto
0
2003. október 20., hétfő 11:27
"A felirat hiányát a jó szinkronnal próbáltuk ellensúlyozni"

Ez kb olyan mintha a vadonatúj Ferrarimért cserébe valaki feljánlaná a 20 éves Ladáját ;)
0
2003. október 20., hétfő 8:07
"Szerény véleményem szerint nem tudtak még olyan DVD-t készíteni
a hazai piacra még a multik sem, hogy az mindenkinek megfeleljen."

ebben igazad van, de mégsem. akkora szarvashibát csak az olyan [CENZÚRÁZVA] forgalmazók követnek el, mint a best vagy a flamex, hogy lehagyják a magyar feliratot a korongról. egyszóval nem biztos, hogy bölcs dolog a vásárlók kielégíthetetlenségébe takarózni, mert a felirat hiánya nem éppen egy súlycsoport azzal, hogy mittomén, átlátszó tok helyett hupililába került a korong.

megsértődnöd meg igazán nem kellene. hidd el, baromi jó, hogy itt szóba állsz velünk, de ez elsősorban NEKED, vertexnek vállhat hasznodra. persze, az itteni vélemények szélsőségesek, de valszeg a több millió forintos marketing kutatások is azt hozták ki a nagy cégeknek, hogy a magyar felirat fontos, mert én nem igazán tudok olyan warner, intercom vagy UIP által forgalmazott új megjelenésekről, amiken ne lenne felirat. egy olyan kultfilmnél pedig, amit szinte mindenki eredeti nyelven látott (habár én anno kikölcsönöztem a vicos "kísértetház" címmel), pedig különösen fontos az, hogy eredeti nyelven ÉS felirattal élvezhető legyen.

0
2003. október 20., hétfő 3:02
"Megnéztem más filmek kritikáit ill. a hozzászólásokat.
Szerény véleményem szerint nem tudtak még olyan DVD-t készíteni
a hazai piacra még a multik sem, hogy az mindenkinek megfeleljen."

Szerintem van ilyen, nem is egy, de példaként álljon itt mondjuk a Gyalog galopp, vagy a Harcosok klubja!
0
2003. október 20., hétfő 2:33
Kedves Szörfös Teknős?

A felirat hiányát a jó szinkronnal próbáltuk ellensúlyozni.
Köszi a hozzászólást.

Megnéztem más filmek kritikáit ill. a hozzászólásokat.
Szerény véleményem szerint nem tudtak még olyan DVD-t készíteni
a hazai piacra még a multik sem, hogy az mindenkinek megfeleljen.

De lehetséges, hogy így van jól.

További jó böngészést mindenkinek.

A Hellraiserrel kapcsolatban csak annyit, hogy a Vertex csak felajánlotta
a hazai közönségnek a DVD változatot. Senkinek nem kötelező megvásárolni.
A vitafórumon azért írtam néhány sort, hogy tájékoztassam az érdeklődőket.

Esetleges kérdéseiteket a vertexfilm@axelero.hu címre küldött levelek alapján
megválaszolom.

Kovács Sándor
Vertex Plain Kft.
0
2003. október 20., hétfő 2:17
Én ma jelentkeztem be. Pontosabban regisztráltattam magam.
Nagyon meglepődtem, hogy mindenki nyomja a valósnak vélt igazát.

Nem ismerem a hellraiser kiadóját de véleményem szerint
derekas dolog, hogy egy vitafórumba bekapcsolódik.

A többi forgalmazó ezt - úgy gondolom -nem tenné.
0
2003. október 20., hétfő 1:52
Hol van a magyar felirat? Azt akarjátok, hogy a lemezt az emberek megvegyék, de a feliratot meg lehagyjátok. Hogy is van ez?
0
2003. október 19., vasárnap 23:54
szia. én csak azt nem értem, miért vagy ilyen offenzív?
0
2003. október 19., vasárnap 19:14
De nálunk legalább vágatlan lesz. Még azt akarom megkérdezni hogy akik tőletek rendelték elő azok is kb. ennyiért kapják majd meg ugye?
0