hellraiser 5.
"...letudtam a napokban végre az utolsó hiányzó hellraiser epizódot [az ötödiket]. jókat vidultam a film noirba illő utalásokon, s az olyan ZS kategóriás megoldásokon, hogy a főszereplő újra és újra felébred egy álomból: ezzel a kavarósdival azt akarták elhitetni velem, hogy baromi agyafúrt filmet csináltak, de nem vertek át: éreztem én, hogy dobókockával döntötték el, mi várja hősünket az utcasarkon..."
hellraiser 6.
"...pinhead olyan tekintélyes úriember, hogy még a bugimenek antológiájából sem hiányozhat, pediglen már az első hellraiserben is amolyan übervillain volt, special guest, ha úgy tetszik. a doug bradley által megszemélyesített pokoli helytartó igazi franchisezá nőtte ki magát, az elmaradhatatlan kellékekről, a kockáról, a láncokról és kreatív szadomazo kellékekről nem is beszélve. érdekes dolog ez a folytatásmánia horrorfilmeknél, a hellraiser pl. már a második résznél totál kifújt, mégis a hatodik epizód az, amin az imént sikerült átrágnom magam. és képzeljétek: jó volt! egy cseppet sem zavart a jákob lajtorjája kisstílű, pofátlan koppintása, a a cgi-vel kiváltott igazi bőrtépő effektek hiánya, vagy a poltergeist 2. egyetlen értékelhető jelenetének tv-vacsi szintre leadott átmentése, mikor marha jól esik pinhead bácsit látni, ahogy a szokásos csatazaj, földrengés, villám, stb. kíséretében fel-feltűnik itt-ott, s olyan súlyos mondatokkal perszeli fel a képernyőt, mint hogy "welcome to the worst nightmare of all: reality!" long live and prosper, mr. pinhead... in hell."