Keresés

<b>HELLRAISER</b>

2004. február 3., kedd 15:03
huhh, milyen szép kis vita bontakozott ki.
Mit indítottam el...........
:)
A gép forog az alkotó pihen........
/vagy vmi ilyesmi.. :) /
0
2004. február 3., kedd 8:55
Engem baromira hidegen hagy, hogy hol kapható a HELLRAISER, meg hol nem, s azt se tudom, milyen paraméterekkel vette meg a hazai jogokat a Vertex. Más DVD-ken, meg a VHS kazettákon azonban már találkoztam olyan figyelmeztető szövegekkel magukon a lemezeken és kazettákon, hogy tilos a filmek egészének vagy részleteinek másolása (a hangfelvételt is beleértve), nyilvános helyen történő bemutatása, kölcsönzése és továbbértékesítése a jogtulajdonos engedélye nélkül.
0
2004. február 3., kedd 8:27
Nos ennyit arrol, hogy milyen egyszeru mas neveben hozzaszolni. Eleg ha a forum linkjet egy bejelentkezett felhasznalo elkuldio valakinek. Ha az megnyitja a linket akkor az URLben levo ID miatt a kuldo neveben tud hozzaszolni. (Ez csak a tegnap felmerult bepereljuk a hozzaszolokat c. tortenethez kiegesziteskent)
0
2004. február 3., kedd 8:24
Huha. Ekkora hulyeseget allitasz es kereskedo vagy?
Nos, emlekeim szerint a DVD tokra sehova nem volt rairva, hogy "Kereskedelmi forgalomba nem hozhato" (gyk. NFR verzio). Igy tekintsuk egyszeru kereskedelmi termeknek. Namost ha en bemegyek a tecsoba es/vagy rendelek toled 50 db Hellraisert azt ugye megtehetem, hisz nincs maximalva az egy fo altal veheto termekek darabszama. A fizetes utan a termek az en tulajdonom. A tovabbi ertekesitesebe mar senki nem szolhat bele. Tehat ha kedvem van ahhoz, hogy a fent emlitett 50 dvd-t eladjam akkor abba se a tecsonak, se a Vertexnek, se senkinek nincs beleszolasa alaphangon. (Persze lehet bonyolitani a szitut, de ettol most tekintsunk el ;) ).
Ha azt akarod, hogy ne lehessen torvenyesen tovabbadni, akkor NFR verziot kene forgalmaznod (amire az eloirt modon kell szerepelnie a fenti idezetnek). Igy viszont mondjuk mas csatornak se arulhatnak egyszeruen max arukapcsolassal (pl 1 doboz tecso gazdasagos sor melle csomagolva.). Viszont ha jol tudom a Ti viszonteladiotok nem igy es nem ilyen termekeket arulnak.
Tehat Xpress nem irt hulyeseget azzal, hogy megtehetne, hogy vesz egy csomot es eladja. A fizetes utan a termek mar nem a Te tulajdonod es a sorsa se a Te dolgod.
Toled akkor kene engedelyt kerni ha pl en mint GipszJakab DVD studio ujra akarnam nyomatni a dvd-t vagy pl a ker.TVben szombat este le akarnam vetiteni. Ezekhez valoban kell a Te engedelyed mint jogtulajdonose, de ahhoz, hogy egy mar megvett termeket barki tovabb ertekesitsen ahhoz nem.
Bocs ha hosszu lett...
0
2004. február 3., kedd 7:24
Szása, ez sajnos nem a kandi-kamera. Hanem a való világ... :) Vannak még ilyen vevőbarát kereskedők, ez van.

"Te kis ELTÉ-s... " - atyaúristen. Honnét szalasztották ezt az embert?
0
2004. február 3., kedd 2:19
Hé emberek! Vegyétek már észre, hogy ez egy gigantikus szopatás! Mint a kandi kamera, amiben egy borotvált gyomrú makimajom teszteli a normális kákabélű közönség tűréshatárát. Olyan szinten ocsmány, amit ez az alanyt-állítmányt egyeztetni képtelen felfuvalkodott Gombóc Artúr művel errefelé, hogy le kéne vele nyeletni a saját kiadású Hellraiser DVD-jét, lehetőleg tokostul és keresztben. Jó lenne az ominózus lemez után Sanyit is eltávolítani a fórumból, és lehetőleg valami sötét, hideg helyen tárolni őt addig, amíg leckét nem vesz kapitalizmusból, le nem kaparja magáról a Sztahanovista munkaversenyes kitűzőit, és túl nem lép ezen a kisz-titkáros magatartáson..
Még soha nem szólaltam fel ilyen hangon egy fórumban, de úgy érzem kijár nekem annyi, hogy Sanyi kegyetlenül feljelentsen. Mert ha ez megtörténik, másnap beviszem a jogász ismerősőmnek véletlenül még meglévő DVD-lemezt a Fogyasztóvédelemhez, és magánvádas polgári perben a vásárló megtévesztéséért és itt a fórumban elhangzott nagy nyilvánosság előtti becsületsértésért még a padlószőnyeget is kiperelem a lába alól.

Amúgy pedig utálom a kandi kamerát... mondjátok, hogy jól bedőltem neki :-)))
0
2004. február 3., kedd 1:21
"Miról beszélsz te kis ELTE-s!"

ihh, vertex, mekkora poén volt. :) újabb lépés az erkölcsi csőd felé...
0
2004. február 3., kedd 1:18
mr. vertex!

nem tetszik itt árusítani semilyen terméket, de az igazát bizonygatja - közben vérig sért mindenkit. remélem az ilyen cégek megbuknak. legalábbis a fogyasztók csak jól járhatnal vele.
0
2004. február 3., kedd 1:13
Miról beszélsz te kis ELTE-s!

Az első és a második rész között 1 a külömbség.

0
2004. február 3., kedd 0:40
Kedves Béla úr!

Nem tetszett végig nézni a fórumot, de hatalmas eszével
már baszogtat.

Senki nem figlalkozik - részünkről- az X-pressel és kedves vevőivel.

A Robika az X-press tulajdonosa tett egy kijelentést.
Mi nem foglalkozunk veletek.
Még most sem érthető!
0
2004. február 3., kedd 0:13
emlékeztető (manimpulálatlanul)
0
2004. február 2., hétfő 22:59
hát eléggé komolytalan, illetve komolynak nem vehető. oly annyira, hogy sokáig azt hittem hogy a "Vertex Sanyi" nevében a 11 éves kisfia írogat titokban, jól leégetve a papát. aztán rá kellett döbbennem hogy sajnos nem ez a helyzet. vélelmeztem még, hogy egy phd-ra készülő pszicológus tesztelget minket, de aztán beláttam hogy ilyen sincs. keresem a mentségeket, de hiába. létezik ilyen ember ilyen státtuszban mint ő, bármennyire is hihetetlen számomra.
0
2004. február 2., hétfő 22:49
csak vádaskodik, prüszköl, őuffog, mint egy óvodás... ha valaki kérdez/kér tőle valamit, simán átnéz rajta... áhh, komolytalan.
0
2004. február 2., hétfő 22:33
Nekem tetszik a második verzió! Olyan, mint egy jó Movie Screener. :)
0
2004. február 2., hétfő 22:24
kedves vertex úr!

mi lenne, ha befejezné? itt nem lehet kapni az ominózus terméket, ön tiltotta le. vagyis: miért szorong? azt hiszem egy gyalázat, hogy egy kiadó képviselője ilyen szinten lejárassa saját magát. mi meg már tavaly is jókat röhögtünk, sőt talán a vertexet megszavaztuk az év viccének.
0
2004. február 2., hétfő 22:14
Figyelj már!

Legalább a főnöködre legyél tekintettel.
(az X-pressre)
Nagyon magas amit írt az X-press?
0
2004. február 2., hétfő 22:09
Kedves Dercetto!

PR zseninek én sem tartom magam.
Nem is akarok az lenni.
Csak úgy, tudod kinyomjuk a HELLRAISEREKET.
Borzasztó, hogy mennyire aggódsz értem és cégemért.

Tudod a pénz mi mással keressük.
(BMV, kopasz, 110kg,4-5 tag, bőrjacko) kismackó?
0
2004. február 2., hétfő 22:03
Ehhe... határozottan "jobb" az alsó kép. :-)
0
2004. február 2., hétfő 21:58
x
0
2004. február 2., hétfő 21:54
Kedves Hóhér!

Köszi érdeklődésed.
A Hellraiser belátható időn belül nem lesz újságmelléklet.

Kovács - Vertex
0
2004. február 2., hétfő 21:15
Tényleg nem kötözködésképpen de egy kiadó akkor sem engedhet meg magának ilyen hangnemet, és hozzáállást ha esetleg nem a legszalonképsebb módon kritizálják a terméküket. Szerintem jelen esetben ha a kezdetekben annyit írt volna az illetékes elvtárs, hogy szorri fiúk, ecsesztük, de majd kijavítjuk, akkor nem lett volna miről vitázni. Ehelyett inkább felvette a .. ööö.. stílust? kesztyűt? .. hát nem is tudom... szóval ehelyett inkább a vásárlókat, sőt az Xpress-et kezdte el kritizálni, fenyegetni. Ez szerintem totálisan minősíthetetlen hozzáállás!

És ha már szóba kerültek a multik és panaszkodtál kedves Sánodr, hogy megérthetnénk, hogy milyen nehéz helyzete is van egy ilyen kis cégnek.. Szóval én igyekszem nagyon ritkán vásárolni multiktól.. a jelenlegi rendszeremet is kisebb - nagyobb cégektől vettem, ahol soha még csak hasonló hangnemet nem tapasztaltam akkor sem, ha én urambocsá' kritizálni mertem, vagy panaszt emeltem valami ellen. Minden esetben teljesen normális hangnemben igykeztünk egyetértésre jutni, ha másért nem, hát azért, mert ők tudták, amivel neked is tisztában kellene lenned, a vevőt  meg kell becsülni...

Más. Felhozod itt, hogy milyen jelzőkkel illettek itt téged meg a céged. És te milyen jelzőkkel illetted a fórumozókat? Megtennéd, hogy beidézed ezeket is?

Javasolnám, hogy - bár most nincs túl hideg - de menj ki a levegőre, sétálj egyet, hűtsd le magad és gondolkodj el azon, hogy mennyibe telt volna elismerni, hogy gyerekek, szorri, de tényleg gázos amit csináltunk, de ígérjük legközelebb nem lesz ilyen.  Ennyire nehéz az igazságot belátni? - szomorú, ha így van. Semmi igazságérzet nincs benned?

De hogy kövessem az XPress példáját - korántsem azért, mert félek az esetleges perrel fenyegetettségtől - ha bármilyen személyes sértéssel illyetelek volna téged és a céged, természetesen ezért elnézésed kérem. És remélem, a többi fórumozó is megteszi ezt... Te is.

Még egy gondolat. Nem tudom, mennyire vagy tájékozott ezen a téren - kellene! Mennyire olvasol más DVD-vel foglalkozó fórumokat - nem áratana! De ha megnézd, hogy pl. a magazin mellékletek sok esetben milyen felháborodásokat váltanak ki.. hát csodálkoznál, miért nem csücsül már rács mögött az egész internetes társadalom. Mert érdekes módon, ott még soha nem hangzott el hasonló fenyegetőzés. Sőt.. mintha lassú fejlődés lenne tapasztalható. De ezt már inkább nem kommentálom, mert úgyvélnéd, igaztalanul vádaskodok.. :-)

0
2004. február 2., hétfő 20:36
Kedves Mindenki!

Én most nem a véleméynemet hanem a fórumon összeállt képet írom le.
Egyezzünk meg valamiben a vita lezárása érdekében.

Fórumozók:
A Vertex nem kalóz cég hanem egy 10 éves múlttal rendelkező cég.
Bár nem egy Warner vagy Budapestfilm mégis egy filmkiadó cég.
Sándor megpróbált úgy reagálni ahogy ti. Kicsit erős volt ugyan de valahogy a modort próbálta felvenni.

V:
A másik. A Vásárlóknak nem tetszett a lemez. Nagyon nem tetszett. Ezen kár vitatkozni.  

Szerintem az egy megoldható dolog lenne ,hogy a Hellraiser 2-őt a Vertexnek úgy kell kiadnia, (kép + hang) hogy arra méltán legyenek büszkék és belemondhatják az emberek képébe hogy igen mi iylet is tudunk. Olyan makulátlan képet kell hogy még a sarokban a pókot is ki lehessen venni. És akkor nektek (nekünk) egy szavunk sem lehet. Így ennek mi is nagyon örünénk meg a vertex is hogy mindenki csak dícsérné a lemezt. Így még jól fogyna is. Hiszen egy gyönyörű képű és remek szinkronnal + felirattal, vágatlan  lemeznek mindenki örül. Pláne a film nagyon jó. Na ha a sorozat többi tagját is kiadják így az jó.

Utána esetleg ki lehetne adni az egyesnek a javított változatát. így még azoknak se lenne szavuk sem akik eddig kritizálták.

Kedves Vertex: Alább írtad ha nem iylen modorban írták volna a kritikákat értelmes választ adtál volna. Akkor mivel eddig közöttünk nem volt semmilyen nézet eltérés (velem mindig rendesek voltatok és én is veletek) szeretnélek megkérni (az érdeketekben), hogy írd le azt a normálkis választ indokokkal hogy megnyugodjon a nép. Minden infóval amit csak lehet.
0
2004. február 2., hétfő 20:19
Tisztelt Vertex Plan Hungary!
Érdeklödnék ,hogy a fórumban emlitett hellraiser c.film/ek/
hamarosan kaphatóak lesznek-e  újság mellékletként?
0
2004. február 2., hétfő 20:05
Bárcsak nekem is ennyit írtatok volna...
0
2004. február 2., hétfő 20:01
Sajnos ez nem teljesen így van!

A szerzői jogok kérdéseivel többet kellene az X-pressnek foglalkoznia,
hogy vásárlói is sejtsenek valamit.

A TESCO-ból megvett DVD borítójának képét sem használhatod fel.
Jogvédett.

0