Keresés

<b>HELLRAISER</b>

2004. február 2., hétfő 20:01
Ez a feljelentés alapja

Hmm. Nem eleg. A forum nem moderalt es az uzemelteto egy nem moderalt forumnal nem vallal es nem is vallalhat felelosseget a hozzaszolasokert.
Tovabba nehez bizonyitani, hogy az adott hozzaszolast valoban az adott szemely irta-e. Ehhez kene, hogy IPket logoljanak, tovabba, hogy a szolgaltato kiadja pl az en dinamikusan valtozo ipmet az adott idopontra.
Szoval bizonyitani nehez lenne es a jelenlegi torvenykezes es a hatalyos jogszabalyok ertelmeben nem is igen lehet megtenni.
(Pl hogy lehetne bizonyitani, hogy a negativ hozzaszolast mondjuk x.y. user irta es nem pl Te. (Negativ reklam is reklam elven). )
Persze ha moderalt forumokrol lenne szo akkor mas a helyzet...
0
2004. február 2., hétfő 19:31
Kedves Vertex!
Csak egy tárgyi tévedést szeretnék tisztázni. Amennyiben a termékedet átadod egy nagykereskedőnek, nem hiszem, hogy jogodban áll meghatározni, kinek adhat a termékből, mert a nagykereskedő tudja, hogy ez esetben a versenyhivatallal gyűlne meg a baja.
Talán ha csak Tőled lehetne közvetlenül megvásárolni a terméket, akkor megszabhatnád, kinek adsz belőle és kinek nem, de szerintem versenyjogilag ez is necces.
Én még esetleg azt is megtehetném, hogy megveszem a Tesco-ban a filmet, és nulla haszonnal tovább adom, csak azért, hogy a vásárlóim elégedettek legyenek.
Tehát csak az én akaratomon múlik, hogy lehet-e kapni egy adott terméket a boltban, vagy sem.
Ez persze csak gondolat-játék volt. Örömmel fenthagyom a fórumon az oldaladhoz vezető linket, hogy a vevők közvetlenül Tőletek rendelhessék meg a filmet.
0
2004. február 2., hétfő 19:26
Kedves Vertex!
Szerintem a lehető legrosszabb helyen emlegeted a "kalózkodással kapcsolatos megnyilvánulásoknak történő helyt adást", ugyanis köztudottan működésünk kezdete óta ellenezzük a kalózkodás minden változatát és amint kalózkodásra utaló bejegyzés kerül oldalunk fórumaira, azonnal eltüntetjük azokat amint észleljük, vagy felhívják rá a figyelmünket.
Megjegyzem, éppen az általad perbe hívott fórumozók között is sokan akadnak, akik már többször lehurrogtak olyanokat, akik kalózkodással kapcsolatos információkat tettek fel az oldalunkra. Ha neked is vannak ilyen észrevételeid, kérlek oszd meg velünk, hogy törölhessük őket.
A személyeskedés más kérdés, nem szép dolog, de az tény, hogy Te sem úgy reagáltál a vásárlói panaszokra (ráadásul jogos panaszokra), ahogyan az Európában elvárható lenne.
Szerintem továbbra sincs valódi alapja a feljelentésnek, de ez a Te döntésed.
Nekünk ebből kárunk nem származik, neked viszont semmi hasznod nem lesz abból, ha folytatod ezt a parttalan vitát.
Lássuk, mennyire úriemberek a fórumozók.
Javaslom, kérjen mindenki bocsánatot attól, akit megbántott, és tereljük szakmai irányba a vitát.
Én ezennel bocsánatot kérek, ha bármiben is személyesen megsértettem volna a Vertexet, vagy a cég vezetőjét.
Azt az állításomat fenntartom, hogy a Hellraiser kiadvány képaránya nem egyezik meg a dobozon feltüntetett képaránnyal, vagy a film eredeti képaránnyal. Kérdezem a cég illetékesét, hogy elismeri-e ezt a hibát, és ha igen, tervezi-e, hogy egy esetleges új kiadással orvosolja a problémát?
0
2004. február 2., hétfő 19:25
Kedves X-press!

Hol kezdődött ma a cirkusz?
Te tájékoztattad a vevőidet, hogy a Hellraiser 2. csak megtekintés után kerülhet
a választékba.
Idáig rendbe.
De ki a fene ajánlotta fel neked a HELLRAISER 2.-t. (mert csak akkor kerülhet be)

A kalózkiadó a vertex nem.

Nem kerestük a kapcsolatot veletek.

Akkor miért úgy tájékoztatod vevőidet, hogy azt érezzék csak a Te akaratodon múlik az egész.

Az első rész sok sok cirkusza után elküldtetek a fenébe.
Miből gondoltátok, hogy valaha is szóba állok veletek.

0
2004. február 2., hétfő 19:24
húha.......
0
2004. február 2., hétfő 19:21
ez nagyon ciki...:))
0
2004. február 2., hétfő 19:20
már ne is haragudj, de el is szégyelném magam, ha az én stílusom ilyen lenne...

íme, az ominózus leveled, a lenti megjegyzésemre reagálva:

Fogadjunk 1 millába, hogy el tudom érni, hogy az Xpress-től ne kapjál.
Amúgy meg tudod, nem csak magyarra van meg a jogunk.

Azt tudom, hogy a belépőmet sokan megjegyezték. Főleg a kalózok.

De sajt lé, pont azon szaroskodunk, hogy mire a Te félédhez kerül a DVD már régen pénzünknél legyünk.
És lesajnálom a buzeráns kis kalózokat tudod. he he
0
2004. február 2., hétfő 19:19
A stílus maga az ember. Ez vagy te.

Ezt még konzultáld meg egy ügyvéddel, de mindenképpen kérd meg rá, hogy a Te korábbi reagálásaidat is olvassa el. Nemcsak a személyeseket, hanem azt is: "Értékesítése nem mérvadó. Jelentéktelen."
0
2004. február 2., hétfő 19:17
Ahogy gondolod! Rád bízom, hiszen az X-press, én is megtetem.

Azonban a kalózkodás jól felmért helyzete miatt írtam a Te stílusodba.
0
2004. február 2., hétfő 19:16
Mégsem voltam akkor elég "emberi"?
:)
0
2004. február 2., hétfő 19:13
Nem a terméket kritizáltátok!

Vertexsanyit, : bunkó, balkáni, anafabéta..stb.
Kalóz cég..stb

Ez elég..hidd el!

Ez a feljelentés alapja és a kalózkodással kapcsolatos
megnyilvánulásoknak történő helyt adás.
0
2004. február 2., hétfő 19:07
bár nem szép dolog nyilvánosan leközölni egy magánlevelezést, sőt, akár be is perelhetnélek érte :), de nem, nem erre a leveledre gondoltam. ha megadod rá az engedélyt, akkor idézném e fórumon.
0
2004. február 2., hétfő 19:03
Erre a levélre gondolsz:

"Azok nem felejtették el akiknek nem jó ha tudnak a (simlis) fekete dolgaikról? Ezt kérdezem.

hehe. sz'al ebből most azt sikerült kihoznod, hogy vaj van a fülem mögött. nem semmi. megjegyeztem, met valamelyik első hozzászólásodban olvastam, s nagyon mókásnak tartottam. amúgy bízd ide, a többiek is emlékeznek még rá. jó volt a belépőd. :]"

Jó a memóriája néhány "nem" kalóznak!
0
2004. február 2., hétfő 19:01
némi képi bizonyíték, memóriafrissítés gyanánt:

r1-es változat:

vertex változat:
0
2004. február 2., hétfő 18:57
Amit leírok azt komolyan is gondolom.Ha nem akkor azt jelzem egy "mosoly" jellel.

T
0
2004. február 2., hétfő 18:57
Nicsak, sikerült megint valami műbalhéba keverednem...

Én kibicként igazán remekül mulatok. Nagyon régen videón láttam ezt a filmet (hazai kiadás volt), szerintem elég gyenge film. Szerencsére eszembe se jutott, hogy DVD-n megvegyem, így lemaradtam egy mindenki által botrányosnak tartott kiadásról.

Az incidensről eszembe jut a CIGÁNYOK IDEJE szintén elfuserált kiadása - erről viszont személyes tapasztalataim vannak. A magyar forgalmazó tudomásom szerint nem hozta ki a filmet jobb kiadásban, viszont nem sértődött meg a vásárlók -nagyon is jogos!- kifogásain és nem rohant a bíróságra feljelenteni az ügyfeleket...

Amúgy egy ilyen jellegű pernél azt is szokás vizsgálni, hogy a kifogásolt kijelentéseknek vajon van-e valóságtartalma. Itt úgy tűnik, mintha lenne...
0
2004. február 2., hétfő 18:56
Az előbb még fel akartad jelenteni, most meg ő írja a legemberibb hozzászólást? Mik vannak....
0
2004. február 2., hétfő 18:55
Kedves Vertex!

Szavaidból azt veszem ki, hogy csak a mi vásárlóink látták - kimondom - pocséknak az előző kiadványotok képét. Ezek szerint bennük, bennünk van a hiba.

Örülünk, ha más üzletekben a film szélesvásznú, anamorf kiadványnak tűnik, és boldogok vagyunk, hogy sikereitek vannak a mi szürreális, eltorzult világunkon kívül.

Megérdemeljük a feljelentést, és viszünk magunkkal egy példányt a kiadványból, hogy a bíró is lássa: méltatlanul bírálták a terméket a vásárlóink. Lehet, hogy addig egy fogyasztóvédelmi szakvéleményt is kérünk - bizonyára az is ellenünk szól majd.
0
2004. február 2., hétfő 18:54
Kedves "Vertex Sándor"!
zavarónak tartom a "paraszt" kifejezést amellyel személyünket illetted.
-szerintem a lenti véleménnyilvánításokból a társadalmi státuszunkról ilyen messzemenő következtetést levonni enyhén szólva sem tudományos
-a fogllkozásunkra sem asszociálhattál a hozzászólásainkból
-esetleg negítív értékítéletként használtad a "paraszt" szót? erről eszembe jut egy emberke, aki egy általam olvasgatott fórumba vélt vagy valós sérelmét bírósággal való fenyegetőzéssel óhajtja "megoldani". na szerintem az az emberke ha egy ilyen jelzőt kapott volna, akkor te irányodba is hasonlóan nyilvánulna meg szerintem.
szóval kikérem magamnak a "parasztot"
0
2004. február 2., hétfő 18:52
Kedves Toni!

Komolyan mondom a TE hozzászólásod volt eddig
az egész nyomorult fórumon a legemberibb.
(Mármint, ha komolyan gondoltad).

Figyusz! ...és ez komoly NÁLAM JOBBAN NEM TISZTEL BENNETEKET SENKI!
Te írtad a multik világát éljük.
Nem sírni akarok de gondolj bele a "kisbolt" sok-sok problémájába mire ki tesz egy DVD-t az asztalra.

TISZTELETÉT AZOK SZÁMÁRA AKIK A HELLRAISER 1.
DVD szeretnék (saját szájuk íze szerint) megfogják kapni!
MEGLEPETÉS!...és nem is fizetnek rá a boltra.

Ha normális reakciók vannak (nem kalóz vertex..stb)
Akkor mi is korrekt válasz igyekszünk adni.
0
2004. február 2., hétfő 18:50
én megvettem. meg is néztem. becsapva éreztem magam. hangot adtam csalódottságomnak. vertex sanyi szerint elfogultságból, azért, mert utálom, meg miegymás. nem. azért mert a hellraiser dvd kiadvány kritikán aluli minőséget prezentált.

amúgy kedves sándor! levélben engem te már százféle módon megfenyegettél: még kalóznak is címeztél mindenféle légből kapott indokkal. nem félsz attól, hogy feljelenetelek? :]
0
2004. február 2., hétfő 18:49
A Vertex nem tagja véletlenül az MVKE-nek vagy más szervezetnek? Ahonnan ki lehetne zárni?
0
2004. február 2., hétfő 18:46
NEM KÖTELEZŐ MEGVENNI!
NEM KÖTELEZŐ FIZETNI

Ennél a két mondatnál jobban már nem is lehetne rontani az üzletet, te kis PR-zseni!
0
2004. február 2., hétfő 18:44
Több száz hozzászólással ezelőtt írtam:
NEM KÖTELEZŐ MEGVENNI!
NEM KÖTELEZŐ FIZETNI!
0
2004. február 2., hétfő 18:43
"Azok írkálnak nekem a Vertexnek és Hellraiserről akiket nagyon érdekel.
Hiszen ami nem érdekli az embereket azzal nem foglalkoznak."

Vertex, most abszolút de nem sértően, előbb azt írod hogy a piacot rontjuk, most meg azt hogy a "balhé" jót tesz az üzletnek. Most akkor melyik?

Hidd el, nekem az ég világon semmi bajom sem veled, a cégeddel. De bárki aki betér erre a fórumra és meglát pár sort valamelyik hozzászólásodból, nem tud komolyan venni bizonyos dolgokat.
Manapság a nagy multik korát éljük, amikor minden "kisbolt"nak az a célja, érdeke hogy a vásárlónak minnél jobban megfeleljen és fent tudjon maradni. Ezzel szemben az ilyen ,ne vedd sértőnek, "vásárlóellenes" politika a látható reakciókat váltja ki.
Emlékszel, a filmetek a Top10 előrendelésbe is felkerült, a vásárlók bizalmat szavaztak neked/nektek/, és ti ezt elveszítettétek. És ezért a vásárlók joggal érzik magukat becsapva. Én nem.
Nem vettem meg.

Take care
T
0