Kedves Vertex!
A személyeskedésnek én sem vagyok híve (ezért nem tetszik például az sem, hogy egy az előbb nekem küldött e-mailben ezt írod: Állítsd le a sok parasztot!)
A feljelentésnek nem látom sok értelmét, de ha neked van erre időd, energiád és pénzed, tedd, ahogy jónak látod.
Az erkölcsi és anyagi kárt véleményem szerint az okozta, hogy szélesvásznú, anamorf kiadványnak hirdettetek meg egy nyilvánvalóan pan-scan transzferből, eltorzított képpel kiadott filmet, ami ha jóindulatúak vagyunk, azt kell mondjam: szakmai tévedés. Nálam kukacoskodóbb emberek szerint a fogyasztó megtévesztése.
Miután a képarány meghatározása egzakt dolog, nem hinném, hogy ez vita tárgya lehet. Más, nálatok jóval nagyobb gyakorlattal (természetesen csak a DVD-kiadásra értem) rendelkező kiadó is vétett már, követett el hibát a gyártás során, de nem a panaszkodó (én néha valóban túlzottan indulatos) vásárlók beperlésével fenyegetőztek, amikor kiderült a hiba, hanem a lehető legrövidebb időn belül visszavonták a hibás készleteket és újra legyártották - ezúttal jól - a filmet, a már kiszállított hibás kiadványokat pedig becserélték. Így tett anno a Kinowelt a hibás U-571 lemezekkel, néhány héttel ezelőtt a Budapest Film a Segítség, apa lettem című filmjük esetében, vagy a Warner Home Video A Gyűrűk Ura bővített változatának egyik hibás lemezénél.
Persze, bosszantóak ezek a hibák, ezért érthető, ha a vásárlók felháborodnak, de a vevőnek mindig igaza van.
Nézd meg a többi fórumot. A fenti, néha hibákat is vétő kiadók a hibák ellenére népszerűek a legtöbb vásárló körében. Lehet, hogy az ő példájukat kellene követni.
Egy vicc jut az eszembe arról az emberről, aki azt hallja a rádióban, hogy valaki az autópályán szembe hajt a forgalommal, és felháborodottan felkiált: valaki? Hiszen mindenki szembe jön!