Keresés

Házi készítésű borítók, díszdobozok

2009. május 20., szerda 15:36
bocs a sok offért
A Kostner dp gyönyörű!!!
0
2009. május 20., szerda 15:34
Costner´s Western...

Thanks goes to Zoli! :)
0
2009. május 20., szerda 15:34
Egyébként az agyamban is tárolom egy csomó film részletét és ha nem is tökéletesen :) de tovább is tudom adni (mese, játszás), ezért az ASVA feltételezi, hogy illegális tartalmakat is tartok benne. Emiatt jogdíjat fizethetek, akárcsak az USB-k után... :(
0
2009. május 20., szerda 15:31
Félre ne értsd, nem Neked szólt TM! Egyetértek az első mondatoddal. De már kicsit kinyílik a bicska a zsebembe, ha ez a téma!
Valóban túlzásba viszik!!!
Remélem megszavazza az EU a szoftver garancia törvényt. Király lenne egy pofon nekik.

Ez az egész nem más (ASVA, BSA, stb.) mint egy sok pénzből létrehozott maffia...

0
2009. május 20., szerda 15:30
Az hogy a dvd-k előtt azt mondja hogy a letöltés illegális, az mi? Szándékos félrevezetés (a szoftvert kivéve csak a megosztás illegális, maga a letöltés nem). Ezért mikor lesznek a taplók beperelve? 2 millát költöttem már minimum a dvd-imre, de inkább 3-at, csak itt olyan másfél körül, mért kell nekem 1200-szor végignéznem a baromságaikat előtte?

Az lesz a vége letöltök :)))))))
0
2009. május 20., szerda 15:30
Nem mi visszük túlzásba, hanem a jogalkotók. Mi csak beszélünk róla, mert szóba került, hát miért ne? Nekem is nagyon tetszenek az itt készült munkák, sőt, tzoli még izgalomba is hozott a legutóbbi bejelentésével. :)
most posts by TM
0
2009. május 20., szerda 15:26
Na ne vigyük túlzásba ezt a jogvédelmet, mert visszataszító. Néhány srác játék céljából csinál magának pár tokot és büszke rá, megmutatja a többieknek. Ennyi, nem több! De tovább megyek, lassan már egy baráti kör lesz ez, és ha barátok egymás közt megosztják a házi borítójukat, akkor sincs semmi. Akinek ez nem tetszik, az inkább ne is nézzen tükörbe.
Döbbenet hová tart a világ, lassan böfögök egyet és ha valaki utánoz, beperelem... :(
0
2009. május 20., szerda 12:21
Kedves mindenki!
Nekem lassan nyomdába kéne vinnem a terveimet, viszont felhívtam 2 nyomdát is és először azt mondták tudják aztán meg nem. Copycat is fel lett hívva. Igaz én se tudtam mit kell mondjak, szóval gyors segítséget kérek ebben.

fotozas@jatekpalota.hu

Köszönöm

U.I. Saját magán felvételek, saját célra lesz az egész.
0
2009. május 20., szerda 10:51
Házi barkácsolás saját célra, négy fal között elmegy. Ám ennek reklámozása, terjesztése már nem oké, még akkor sem, ha nem pénzért megy. De ha pontos állásfoglalást akarsz ez ügyben, keresd meg valamelyik hazai forgalmazót, vagy írj levelet egy amerikai stúdiónak, s ők mindenre fognak válaszolni. :)
most posts by TM
0
2009. május 20., szerda 10:45
Visszatérve a szerzői jogra: egy házi borító/digi készítése nem illegális tevékenység, hiszen mint korábban is írtam, nem kereskedelmi céllal, esetleg hivatalos kiadványokban jelennek meg ezek a dolgok. A munkám során van némi, (gyakorlatilag napi) kapcsolatom szerzői jogi dolgokkal, miután építészmérnök vagyok. Ha valaki ,ellopja  a terveimet és azok alapján készíttet egy épületet mondjuk egy másik tervezővel, akkor a másik tervezőt elő lehet venni (bár saját tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen procedúra elég hosszadalmas), de semmiképp nem tekintik bűnténynek, mint ahogy itt beállítják, a legtöbb esetben kamarán belüli fegyelmi eljárás keretében rendezik, néha komolyabb ügyekben polgári peres eljárásban. De mégegyszer nyomatékosítom, ez csak akkor van ha a terveim alapján a tudtom/beleegyezésem nélkül egy új épület születik ( tehát kereskedelmi hasznosításra kerül a terv!), ha valaki mondjuk valaki a saját szórakozására belerajzolgat/módosítgat a terveimbe, netán mondjuk a fenekét törli ki velük, az nem sérti a szerzői jogaimat. Ilyen alapon az összes csitrit elő lehetne venni, aki egy moziplakátból kivágja az imádott aktuális sztár képét és az emlékkönyvébe ragasztja, vagy bármelyik kiskölyköt aki összefirkálja, bajusszal diszíti a képeket. : ))
0
2009. május 19., kedd 14:51
Igen, én ismerem simonz munkáit :) Anno a 3. rész előtt nagyon sokat járkáltam azon az oldalon :) Szerintem annyira a stúdiókat sem érdekli, ha látnak egy-egy szép, saját gyártású kiadást az eredeti lemezek számára. Mert elég sokan engedik a fanfilmeket is. A Star Trek: New Voyages (a TOS folytatása) fansorozatban (ami nagyon hangulatos), még Walter Koenig is szerepelt :) És most olvasom kommentek között youtube-on, hogy a New Voyages Kirk kapitánya kapott egy cameo szerepet az új filmben :D
0
2009. május 19., kedd 12:03
Jason Todd: én is csatlakozom Reverse írásához, mi ezeket megvesszük, csak épp új köntösbe öltöztetjük. Ez az "innentől már csak egy lépés a lemezre nyomtatás", elég furcsa és életszerűtlen kijelentés. Gondolod, hogy aki időt és aránylag nem olyan kevés pénzt áldoz egy saját készítésű digire, az utána abba a másolt Princo-t teszi? A lemezre írókat nem hiszem, hogy meghatja a díszcsomagolás.
0
2009. május 19., kedd 11:40
Én nem érzem látom jogilag ennyire aggályosnak ezt a tevékenységet, hiszen nem kereskedelmi céllal születnek ezek a művek. Van egy jó példám is: nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt: http://simonz.co.hu/index_hun.html ? A srác STAR WARS háttérképeket, dvd borítókat, plakátokat stb. készít hobbiból és tesz közzé. Ez olyannyira nem böki senkinek a csőrét, hogy hivatalos Star Wars kiállításokra, rendezvényekre is meghívták már a munkáival, pedig ő is hasonló módszerrel gyűjt alapanyagot és dolgoz fel, mint mi "házi barkácsolók" (csak esetleg sokkal ügyesebb, profibb nálunk :). Való igaz, hogy engem is elég sokan megkerestek már azzal, hogy készítsek nekik ezt-azt, de  akiknek már küldtem digit, azt hiszem nem hazudtolnak meg abban, hogy amennyit kérek érte az a költségeimet (nyomtatás, különböző ragasztók, digitálca, postázási költségek stb.) nem sokkal haladja meg, igazából a ráfordított rengeteg időt, a tényleges kivitelezést sem fedezi.
Más: egyébként TM, nem a körbeudvarlás végett írom, de úgy gondolom, sikerült megoldanom az élek törését, ez az utóbbi digiimnél már nem jellemző : )
0
2009. május 19., kedd 0:03
Igen, lehet hogy kicsit aggályos ez a tevékenység, de itt nem kereskedésről van szó, szerintem addig baj nem igen lehet. Az eredeti és készített borítókat tartalmazó oldalok is élik életüket. 3-4 éve voltam benne egy ilyen fórumba, 3 film borítót csináltam, egyiket se nyomtattam ki, csak úgy :D Kettő sajnos el is veszett, azaz már nincsen meg sajnos gépen. Az egyikbe pedig anyaggyűjtés közben botlottam bele nem rég :) Igen, mivel ez egy fórumos dolog volt, oda felraktam, és ők tanítottak meg photoshoppolni, ráadásul a Mentorom szerintem olyan elképesztő dolgokat rajzol számítógépen és olyan csodákat csinál, hogy csodálkozok, hogy még mindig nem ezzel foglalkozik. Külföldről keresték már, hogy dolgozzon ilyen grafikai cégeknél. Az egyik borítója elég sok nyelvre lefordítódott, annyira ütős lett! Amúgy pedig, a JP gyűjteményes dobozomból is csak egy van, Shrek-ből és Karib-ból is (de nem magamnak), az Ausztráliából lesz két fajta változat, de ennyi :) Vannak a saját díszdoboz gyártásnál nagyobb problémák is a hazai piacon.
0
2009. május 18., hétfő 22:23
Teljesen igazad van. Bármennyire is nem tetsző, de ezek a maszek tevékenységek kimerítik az illegális szó fogalmát. Persze a négy fal között senki nem fogja ellenőrizni, meg biztos nem jön egy amerikai Warner-detektív az Xpress honlapjára házibarkács dvd-tokokat gyártókat büntetgetni, de ha betű szerint vesszük a jogvédett termék fogalmát, akkor itt az sérül minden saját kezdeményezéssel. Egyébként nekem semmi bajom a kreatív fórumozókkal, egyedül az általuk gyártott dobozok, digik éle bántja a szemem, mert az a legtöbbnél csúnyán megtörik a hajtogatáskor (nem mindegy ugye a szálirány sem) fehéren megtörik és nem tudok rá jobb szót, csúnya. Boltban nem vennék meg ilyet, inkább túrnék egy jobbat. Szóval még ezt kellene legyőzni és akkor esetleg még magam is beállnék az ügyeskezű barkácsolókat körbeudvarló kéregetők közé. :)
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 21:47
Szerintem HALI is ezt szerette volna kifejezni amit Reverse írt.
Nincs is annál szebb, mikor egy filmgyűjtő társainak megmutathatja kedvenc filmjeinek EGYEDI digis csomagolását, amit saját maga készített hosszú fáradozás által.
Azonban azt is be kell ismerned Reverse, hogy amikor egy digit már 5-ödszörre látsz meg egy fórumon, az már nem egyedi, csak egy "szériatermék". Mindenki annak örül ha a saját művét láthatja a polcon, mert azt a "művet" váltotta ki belőle az adott film, egyáltalán már az is nagy dolog hogy valaki egy film hatására ilyen dologra adja a fejét hogy tervezzen egy digit. Ez megbecsülendő és ezzel nincs is baj.
A több darab gyártásával azonban már akár jogi problémák is lehetnek, hiszen az artwork is jogvédett ahogyan a film is... Ezzel nem akarom senki kedvét elvenni a SAJÁT digik készítésétől, nagyon becsülendő.
Én nagyon szívesen megnézek példának okáért egy Rettenthetetlen digit itt ebben a topicban 100 féle variációban, mert ez az oldala érdekel, hogy kiből mit vált ki a film...

TM hozzászólásához annyit jegyeznék meg, hogy azzal is teljesen egyetértek! Ha összeszámoljuk a spéci digi kerülne 6000-be plusz az eredeti díszdobi 12-be de a 20ezres gyári digi árát pedig a legtöbben horribilisnek találták.

Ez is csak egy vélemény volt
Üdv: Enny
0
2009. május 18., hétfő 21:43
a legtöbb (ha nem az összes) színész már a filmszerződés aláírásakor kiköti, hogy mekkorának kell lennie minimum egy plakáton az arcképe melyik profilból mutatható a plakáton és a neve mekkora betűvel írható. ezekről én csak hallottam meg olvastam vannak itt olyanok akik többet tudnak ezekről a dolgokról. ahogy a film, az azokról készített képek és a kiadványok képei is jogvédettek. tehát fel sem használhatnád saját célra, főleg úgy, hogy alakítasz vagy változtatsz rajta. ez a film "része" akár csak a hang vagy a kép. tehát nem biztos, hogy jogilag helyes új köntösbe tenni a filmeket. bár csak ez volna a legnagyobb probléma a mai filmterjesztéssel. szerintem ameddig nem kopogtat az ajtótokon egy ügyvéd miszerint jogtalanul tárolod a házibarkácsolású csomagolásban a filmjeidet, addig szerintem nincs miről beszélni!
félre ne értsen senki mert az itt látott csomagolások nagyon is tetszenek, annyira, hogy nyáron nekikezdek fotoshoppozni ezererl mert kell nekem a Mamma Mia!-hoz egy digi, mert bár van hozzá fekni de úgy mégis szebben nézne ki!!!
0
2009. május 18., hétfő 21:41
No para, az összerakás bármelyik fázisában el lehet cseszni (vágás, hajtás, ragasztás :) Na jó, annyira nem gáz, csak eléggé oda kell rá figyelni és sok múlik a felszerelésen, amit használsz hozzá.

A tálcaragasztáshoz lehet használni ragasztópisztolyt, szilikonos ragasztópöttyöt, vagy akár géles pillanatragasztót is.
0
2009. május 18., hétfő 21:38
A lemezen lévő médiatartalom jogvédett, én viszont abban tárolom, amiben akarom. Valaki 100 lemezes dvd táskában tárolja helykimélés miatt... mocsok csaló gazemberek :-)))
0
2009. május 18., hétfő 21:27
JASON TODD!
Bocsi,de mélységesen nem értek veled egyet!
Mi ezeket a filmeket megvesszük és magunknak csinálunk egy saját,szép kivitelezésű dobozt!!!!
ez nem másolás,nem hamisítás,nem kalózkodás!!!!
nincs igazad!de persze ez is egy vélemény!
én például nagyon örülök neki amikor egy saját,szép kiadványt láthatok a polcomon!
és persze ezek mellett bőségesen vásárolok!!
ez az én véleményem!
Ti mit gondoltok erről??
0
2009. május 18., hétfő 21:01
Jogos.Innen már csak egy lépés a lemezre nyomtatás.Nem is értem hogy azok az emberek akik kardoskodnak a DVD írás ellen,hogy írhatnak ide istenítő hozzászólásokat.Ez sem eredeti,ez is hamisítás.
0
2009. május 18., hétfő 20:49
Srácok, ha nem haragszotok saját magamnak, saját használatra saját örömömre terveztem a digiket, ebből nem akarok üzletet csinálni, mert véleményem szerint nem helyes a dolog. Already-nek 1 szemtől szemben digihhez hozzájárulok, de ennyi.
Remélem megértitek!

0
2009. május 18., hétfő 20:00
Hihetetlen szép ez a Kevin Costner - Western gyűjtemény! Szebbeket csinálsz mint amik megjelennek. Vagy abban is benne vagy?
Mondjuk a Más világ nem tetszik ;)
0
2009. május 18., hétfő 19:28
Nem adnának, ahogy a hivatalosért sem adtak. De jó, hogy leírod a költségeket, mert biztos vannak, akiknek lövésük sincs erről és csak méltatlankodni tudnak.
most posts by TM
0
2009. május 18., hétfő 19:18
A 3 mm megvan úgy terveztem, csak még soha nem készítettem saját DVD tokot ezért a sok kérdés. Szóval az összerakásától tartok egy kicsit. Egyébként a tálcákat, hogyan illene ráragasztani?
0