Én nem érzem látom jogilag ennyire aggályosnak ezt a tevékenységet, hiszen nem kereskedelmi céllal születnek ezek a művek. Van egy jó példám is: nem tudom ismeritek-e ezt az oldalt: http://simonz.co.hu/index_hun.html ? A srác STAR WARS háttérképeket, dvd borítókat, plakátokat stb. készít hobbiból és tesz közzé. Ez olyannyira nem böki senkinek a csőrét, hogy hivatalos Star Wars kiállításokra, rendezvényekre is meghívták már a munkáival, pedig ő is hasonló módszerrel gyűjt alapanyagot és dolgoz fel, mint mi "házi barkácsolók" (csak esetleg sokkal ügyesebb, profibb nálunk :). Való igaz, hogy engem is elég sokan megkerestek már azzal, hogy készítsek nekik ezt-azt, de akiknek már küldtem digit, azt hiszem nem hazudtolnak meg abban, hogy amennyit kérek érte az a költségeimet (nyomtatás, különböző ragasztók, digitálca, postázási költségek stb.) nem sokkal haladja meg, igazából a ráfordított rengeteg időt, a tényleges kivitelezést sem fedezi.
Más: egyébként TM, nem a körbeudvarlás végett írom, de úgy gondolom, sikerült megoldanom az élek törését, ez az utóbbi digiimnél már nem jellemző : )