Ha egy nyomda vágja, akkor mindenképp kell bele vágójel (ilyenkor a grafikát célszerű túlfuttatni az eredeti méreten 3-5 milivel), ha te vágod ki otthon, akkor csak egy sniccer kell hozzá, egy vonalzó, meg, hogy ne remegjen közben a kezed :)
0
2009. május 18., hétfő 17:28
144
Kedves reverse! Köszönöm a választ. Még annyi, hogy valamilyen vágó csík nem kell nekik, hogy tudják, hol kell vágni?
0
2009. május 18., hétfő 17:27
386
Én a Balatonaliga 2008 digit kettő darabból raktam (nem a szélsők vannak beragasztva, hanem 2 + 2 az elrendezés és átfedésben a középső vastag gerincnél van a ragasztás), a 7 tálcást öt darabra lőném be (a 24 második/harmadik évadából kiindulva: 2 tálca + 1 + 1 + 1 + 2 tálca. Sajna azért kell a sok különálló 1-es, mert már akkora a köztes gerinc (főleg középen, ami már 7 tálca széles), hogy egy újabb tálca (és az újabb fül) már vígan nem fér rá egy lapra.
Képeket időközben találtam, úgyhogy azokkal nem lenne akkora gond, bár tény, hogy még így is kihívás kellő hangulatú és változatos digit csinálni.
Az ár pedig tényleg nem egy elhanyagolható faktor, de remélem azért nem lesz rémálomba hajló... bár stílszerű lenne :)
0
2009. május 18., hétfő 17:05
897
Igazából elméletileg megoldható a 7 tálcás digi (már a négyeset is három darabból szoktam összerakni, a héttálcásat mondjuk négyből kellene). Viszont - ugyan még nem jártam utána, de - nem tudom mennyi jó minőségű, használható alapanyagot lehet fellelni ezekhez a filmekhez; itt a külső tokot is beleszámítva 16 oldalt kell feltölteni egységes szemléletű, hangulatú tartalommal, lehetőleg úgy, hogy ne váljon unalmassá (pl, ha több oldalon keresztül freddy néz veled szembe különböző pozitúrákban, az nem biztos, hogy a legnyerőbb megoldás) Ha így is van, és található megfelelő mennyiségű anyag, akkor is így előzetesen kalkulálva egy hétlemezes digi ára, ahhoz érdemes legyen egyáltalán nekiállni foglalkozni vele, olyan 5500-6000 lenne (anyagdíj, nyomtatás, postázás + plusz némi jelképes tervezési/kivitelezési munkadíj...) és nem tudom, hogy egy üres - igaz, egyedi tervezésű és limitált : ) - digiért sokan kiadnának-e ennyit.
0
2009. május 18., hétfő 16:56
663
A 7 tálcásat össze lehet egyáltalán hajtani valahogy? :-)
Egyébként engem érdekelne a dolog!
0
2009. május 18., hétfő 16:34
386
Tudnék, csak sajna akkor, ha lenne rá kellő igény... mert a minimális rendelhető mennyiség 200 darab, amit egyedül viszont nem túl gazdaságos beszerezni :)
Eddig a Rémálom digi topikban többen jelezték, hogy szép, jól néz ki, de csak akkor vevők rá, ha 7 tálcás... és csak egy ember örült neki így is. Úgyhogy úgy néz ki, hogy mégiscsak 7 tálcás digi lesz ebből, amihez viszont kell egy nyomda, ahol tudnak A2-es vagy A1-es méretben, 300 grammra, kétoldalasan nyomtatni, nem horribilis áron! Valaki tud ilyet? :D
0
2009. május 18., hétfő 16:22
6697
Szép lesz a digi RaptorZ! Talán hamarosan pont kerülhet az Ausztrália digim végére :) Az a baj így vizsgaidőszakban, hogy ahelyett, hogy tanulnék, egyre-másra ugranak be a tervek :D Csak az a baj, hogy többségében régebbi filmeknél, így alapanyagot nehéz találni. Mindenesetre valószínű, hogy lesz még minimum egy másik digipackom a közeljövőben :)
0
2009. május 18., hétfő 16:16
897
Ez tetszik, ügyes! ...és tudsz hozzá kétlemezes tálcát szerezni?
0
2009. május 18., hétfő 16:14
897
Szia Reverse, a múltkor kerestelek, megkaptad az emailem?
0
2009. május 18., hétfő 16:12
897
Ha Halinak nincs kifogása, akkor nálam, majd keress meg mailen.
0
2009. május 18., hétfő 15:21
504
Ridley4Lev!! Ha pesti vagy akkor szerintem copycat a nyerő! Én mindig ott csinálom a digiket,meg minden nyomtatást! 300gr,fényes karton! én erre esküszöm!! remélem segítettem!
0
2009. május 18., hétfő 15:12
2938
HALI illetve Zoli
Nem is tudom melyikőtöket kellene keresnem ha szeretnék egy Ilyen szemtől szemben digit magaménak tudni. Tudtok nekem ebben segíteni? Valamelyikőtöktől megvásárolható egy ilyen darab?
0
2009. május 18., hétfő 12:22
144
Kedves Mindenki! egy kedves fórumozó volt olyan kedves, hogy segített életem első digipack tervezésében. Viszont a nyomtatásra már nem tudott vállalkozni, bár így is minden segítséget köszönök neki. Szóval, hova vigyem nyomtatni, és milyen papírra nyomtassam? 3 tálcás digipack lett belőle.
0
2009. május 15., péntek 2:09
386
Sziasztok, szerintem nem vagyok egyedül azzal az elgondolással, hogy a nemrégiben megjelent Rémálom az Elm utcában gyűjtemény szebb köntöst érdemelne, és ha már a gyári digi meghiúsult, nem marad más hátra, mint a házi barkács megoldás :) Ez a kép egyenlőre csak illusztráció, de egy saját tervezésű digipack, tálca alatti részét mutatná be (a másik fele még tervezés alatt):
Ha akad még legalább 20 ember, akinek ez elnyeri tetszését, és áldozna egy ilyenre, akkor Freddy bácsi átköltözhet egy szebb és jobb lakhelyre :)
0
2009. május 8., péntek 13:29
897
Gratulálok, nagyon tetszenek! : )) megkaptad a múltkori válasz emailem?
0
2009. május 7., csütörtök 21:12
6697
Gratulálok! Nagyon szép, igényes munkák :)) Minden elismerésem neked is!
0
2009. május 7., csütörtök 20:59
16458
Mennyi tehetséges ember van a fórumon! :) Grat!
0
2009. május 7., csütörtök 20:43
504
Sziasztok!
Gratula mindenkinek,jó látni hogy sokan csinálgatnak saját kiadványokat! Én eddig ezeket a kiadványokat készítettem!
AUSZTRÁLIA - DIGIPACK
EGYSZER - DIGIPACK (1 DVD+1 CD)
FORRÁS - DIGIPACK
A FAUN LABIRINTUSA - DIGIPACK
A DZSUNGEL KÖNYVE - FADOBOZ, 2DVD,SLIPCASE,KÉPESLAP
KARIB-TENGER KALÓZAI DÍSZDOBOZ
X-MEN DÍSZDOBOZ
NINE INCH NAILS - LITS TOUR 2008 - DIGIPACK,2 DVD
0
2009. május 2., szombat 23:51
897
Próbálok valamiféle sorrendet felállítani, és minden kívánságot igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni, sajnos az időm véges, de ígérem most már hamarosan sorra kerülsz Te is.
0
2009. május 2., szombat 16:25
8851
Végülis nyilván a te dolgod, de szerintem 10 év múlva már te is másképp gondolod majd. Én úgy érzem, attól, hogy magyar, még lehet hatásos. A beinzertált feliratok pl. kifejezetten tetszetősek. Ha már sikerült ezt a narrátor-hangsúlyt/hangszínt megtalálni, meggyőződésem, hogy magyarul se lett volna rosszabb. Én legalábbis büszke vagyok az anyanyelvemre, és örömmel használom azt.
Na, nem okoskodok tovább. Meg aztán nem is lehet célom, hogy meggyőzzelek, hiszen a te filmed, csak leírtam, mit gondolok erről. Csinálj még sok ilyen családi videót, az utókor hálás lesz érte.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. május 2., szombat 13:48
386
Gyulus, egyáltalán nem haragszom, a kérdés jogos :) Azért lett angolul narrálva, mert az angolt sokkal hangzatosabban, sokkal szebben lehet hangsúlyozni egy bemutatóhoz, mint a magyart. Elég csak a "This summer" és az "Idén nyáron"-t próbálgatni, de még a nevekkel is jobban lehetett játszani. Szóval ezért lett ilyen a narráció :)
0
2009. május 2., szombat 12:44
8851
RaptorZ!
Most néztem csak meg a két klipet. Szépen megcsináltad ezeket is, de egyvalami nekem nagyon nem tetszik. Ne haragudj miatta, tényleg nem bántani akarlak ezzel, de mi értelme volt az előzetest angolul narrálni? Egy magyar házi videónál, amiben minden magyar kreálmány, számomra ez nagyon zavaró.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. május 2., szombat 9:52
616
Szia Zoli!
Nagyon szépek, de inkább a nekem készített dobozokat nézném szívesebben :-)))
0
2009. május 2., szombat 2:28
1090
gratula Zoli!fajinak nagyon!kellenének majd nekem is újabbak, de e za válság padlóra küldött, majd ha kint leszek belőle megy a rendelés:)
0
2009. május 2., szombat 0:59
897
Remélem látszik, hogy aMás világ digiben benne van a lemez. : )