Én speciel nem sok értelmét látom a gyári mozifilmek DVD megjelenéseihez saját doboz gyártásának, bár tény, hogy nagyon impozáns dolgokat látni az itteni oldalakon.Ettől függetlenül saját dobozt én is készítettem már, de az családi filmeket tartalmaz. Nagymamám idén lesz 87 éves. Amióta eszemet tudom, a család minden nyáron összegyűlik, hogy megünnepelje a születésnapját. 2001-ben volt a 80. születésnapja, amire elég nagy felhajtással készültek a rokonok. Én speciel a videós szerepét vállaltam magamra, a filmből pedig mára DVD lett. Interaktív menü, zenés fotóalbum, nyomtatott lemez, és színes borító. Ez mindegyik családi film szériatartozéka. A 81.-ről nem készült film, de utána már mindegyikről. Így állt elő az a helyzet, hogy 80-85-ig éppen 5 db DVD készült, és úgy gondoltam, ez a szép sorozat megérdemelne egy díszdobozt.Én első körben mintákat kerestem a gyűjteményemben. Legmegfelelőbbnek a Rocky gyűjtődoboza tűnt, mert az is éppen 5 DVD-s. Gyorsan szétkaptam, és nagy meglepetésemre az derült ki, hogy az a doboz egyetlen kartonlap, ügyesen hajtogatva, ragasztások nélkül. Sajnos én ekkora felületet nem tudtam nyomtatni, ezért három részből hoztam össze ugyanezt a felépítést. Persze az alapanyag vastag karton, hogy megfelelően masszív legyen a végtermék. Néhány ponton ragasztás is szükségessé vált, ill. úgy ítéltem meg, hogy ezzel még időtállóbb dobozt készíthetek. A prototípus hibásnak bizonyult, nem fértek bele a tokok. Hiába, a karton elég vastag, merészebben kell ezzel számolni a méretezéskor. A második példány már végleges maradt. Készítettem belőle még hármat.A grafika külön készült el, és három részből állt: a palást, az alsó és a felső rész. Ezek ügyesen elhelyezve éppen elfértek egy A3-as lapon, melyből öntapadós papírra készült lézernyomat az egyik grafikai stúdióban. Ezeket a formákat kivágtam, majd ügyesen ráragasztottam a kartonra: előbb az alját és a tetejét, a túlnyúló füleket a palástra, a nyitott oldalon befelé hajtottam. Végül a palástot ragasztottam fel, ennek is volt két túlnyúló füle, ezek a doboz nyitott oldala felől lettek behajtva.A kész doboz masszív, tetszetős, és remekül belepasszolnak az egyes műanyag tokok. A grafikát úgy alakítottam ki, hogy aláírásnak is legyen hely. Nagymamám 86. születésnapján dedikáltattuk is vele mind a négy példányt.Gyűjteményem egyik ékköve, igazi pótolhatatlan kincs.Fotó perpillanat nincs nálam, de ha kíváncsi rá valaki, megoldhatom. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.