Keresés

FILMZENE

2017. május 18., csütörtök 20:50
Mint a filmzenében legjáratosabb fórumtagtól,  purple rain-től kérdeznék egyet, hátha tud segíteni, információt adni :)

A Guardians of The Galaxy első részének filmzenéje megjelent Deluxe edition kiadásban is, ami a zeneszámokat, valamint a score-t is tartalmazta egy két CD-s kiadás keretein belül. Hol lehet utánanézni, esetleg érdeklődni, hogy terveznek-e hasonlót a második rész kapcsán is?

Egyébént mindenkitől köszönöm előre is segítséget.
0
2017. május 16., kedd 1:14
Szerintem semennyire.
most posts by TM
0
2017. május 15., hétfő 12:41
Kíváncsi vagyok, nálunk mennyire fog ez összejönni. LOTR tavaly elmaradt, HP idén lement...
0
2017. május 15., hétfő 7:28
Hoppácska 😊 Köszi!
0
2017. május 14., vasárnap 23:32
La la landeseknek:

https://www.facebook.com/events/1912421309030193/
0
2017. április 28., péntek 10:52
Szerencsénk, hogy az öreg ilyen aktív nálunk is mostanában. :)
0
2017. április 27., csütörtök 14:56
Ezúttal nem hagyom ki az eseményt! :)
most posts by TM
0
2017. április 26., szerda 20:39
Októberben Morricone is visszatér :)
0
2017. április 26., szerda 17:46
Kösz evribádi!
most posts by TM
0
2017. április 26., szerda 16:36
Nekem tetszik, bár úgy látom, a kisebbséget képviselem itt. Simon Franglen nagyon jól hozza Horner stílusát, a zeneszerző által komponált fő témákból építkezve. Lehet, nálam azért is van némileg előkelőbb helyen az album, mivel újabb Horner-zenét sajnos már nem fogunk hallani, és, lévén ő a második számú kedvenc zeneszerzőm, van valami plusz értéke számomra a lemeznek. Szerintem nézd meg a filmet (ha még nem láttad), aztán döntsd el magad!
0
2017. április 26., szerda 16:06
Inkább az eredeti kelljen.
0
2017. április 26., szerda 15:10
Hallgattam, ne kelljen...
0
2017. április 26., szerda 14:54
Ott voltam az említett koncerten. Hát az a transformers tényleg nagyon kilógott a sorból.
0
2017. április 26., szerda 14:47
Hallgattátok az új A 7 mesterlovész zenéjét? Kelljen az nekem CD-n?:)
most posts by TM
0
2017. április 21., péntek 22:48
Lehet ott jobb volt a hangzás mint Pesten az Erkelben. Rush, Interstellar, Inception itt is jól szóltak. The Dark Knight, Karib, amik nem annyira. A Rain Man főtémát nem bontották ki kellően. Ja és egy Transformers véletlen betévedt :D
0
2017. április 21., péntek 19:31
Én a pécsi koncerten voltam a Kodály Központban, ott semmi bajom nem volt a hangzással. Inkább annyi, hogy egy-egy tétel (pl. The Dark Knight) kicsit erőtlen volt az eredetihez képest. Az általad felsoroltakon kívül nekem a Rush is nagyon bejött, valamint az Interstellar szintén. Az Aréna-béli Zimmer-koncert sem volt rossz, de mivel én a klasszikusabb hangzású koncerteket kedvelem, így a top koncertélményeim közé azért nem fér be.
0
2017. április 21., péntek 17:52
Lisa Gerrard miatt mindenképpen megérte a koncert. Az a 3 szám (M:I2, Gladiator, Perl Harbour) nálam libabőr volt. Ami még kiemelkedett az szerintem a King Arthur. A többinél valahogy nem volt meg a katarzis, ráadásul a fúvósoktól kicsit "falunapos" lett néhány szám. A Zimmeres Arénás koncert egy egészen más dimenzió volt. Nálam ott van minden idők top koncertjei között. De JNH hazai fellépését követő napon Michael Nyman is koncertet ad nálunk, ha valaki nyugisabb élményre vágyna.
0
2017. április 21., péntek 15:56
Alapvetően egyetértek veled, én is jobban szeretem, ha maga a zeneszerző is jelen van a koncerten, de azért én hajlandó vagyok lejjebb adni. Ha szeretem a zenét, és a zenekar jó, vevő vagyok az élményre. Végtére is Vivaldi vagy Beethoven sem tud jelen lenni már a koncertjein... :)
0
2017. április 20., csütörtök 22:12
Örülök, hogy van kapcsolódási pontunk. köszi! :)
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 21:29
Ebben a hozzászólásban is van egy bizonyíték arra, hogy a filmzenerajongók fülei nem egyformák: számomra az Acélember Zimmer egyik legjobb zenéje. Ez is egy olyan score, ahol egyszerűen nem hallom azt, amit kritizálnak benne, szerintem a zene az egész filmet magasabb fokra helyezte. Nagyon élvezem azt a muzsikát! 2013-ból egyébként a többi Zimmer-zene is kifejezetten tetszett, a The Bible, a Lone Ranger és a Rush mind nagyon jól sikerültek.
0
2017. április 20., csütörtök 21:02
A Lincoln score valóban jó, a közelmúlt egyik legjobb Williams szerzeménye, ahogy a Könyvtolvaj is. Amúgy tudok neked mutatni olyan filmzenét, amit 100 emberből 98 azonnal vágna a kukába, nekem viszont az egyik kedvencem: Carter Burwell-től a Blair Witch II - Book of Shadows. A fickó rögtön az első számban, a Rock Water Wind-ben köveket ütöget egymáshoz, amit megspékel néhány faággal, majd az egész alá nyom néhány távoli harcidobot :D

téglagyári megálló!
Zimmer bizony elfáradt, amit pl. a 12 év rabszolgaság, vagy az Acélember zenéje is bizonyít, persze ezekre rákontráz az Interstellar, mert az meg qrvajó lett, de tény, hogy alaposan közrejátszik nála az önismétlés. Nekem a 80-as és 90-es évekbeli munkái tetszenek a legjobban, ha a Lesz ez még így se! tetszett neked, bátran tudom ajánlani pl. a Szabadság Ösvényein (Beyond Rangoon), a Kísértetház (House of Spirits), vagy a K2 zenéjét.

James Newton Howard pedig maga az filmzene istene :D érdekes módon ő pont fordítva működik mint Zimmer, merthogy folyamatosan túlszárnyalja korábbi önmagát, pl. Az Utolsó Léghajlító és A Falu néhány tétele a filmzene történelem legszebbjei közé tartoznak, vagy akár a Legendás állatok... is nagyon jó a frissek közül,
0
2017. április 20., csütörtök 20:46
40 ruppó há ne már! :O Inkább vennél egy füst optikás lámpa szettet nekem :D
0
2017. április 20., csütörtök 20:13
No, most megijesztettél, hogy itt járt Zimmer anélkül, hogy tudtam volna róla. :)
Igen, erről a koncertről hallottam, ahogyan a budafoki Dohnányiról is szoktam olvasni, de sznob vagyok, és ragaszkodom az eredetihez, vagyis hogy legalább a zeneszerző legyen jelen egy koncerten, ha nem is az originál "feljátszó" zenekar muzsikál huszon-harmincezerért. Másolatokkal, coverelőadásokkal tele van a padlás, én az eredetiért szívesebben fizetek.
most posts by TM
0
2017. április 20., csütörtök 20:05
A Lisa Gerrard fellépésével tarkított februári hazai koncertsorozat némileg ilyen volt. Ami a hangzást illeti, nekem jobban is tetszett, mint az "eredeti" Zimmer-koncert, mivel az utóbbi rockos hangzása helyett itt szimfonikus nagyzenekar játszott, ráadásul a tételek válogatása is jobban sikerült, kiegyensúlyozottabb volt.
0
2017. április 20., csütörtök 19:58
Ja igen, köszi! Ez az a koncert, amire céloztam lentebb. Akkor várok, hátha egyszer visszajön valami kamaratermi konzervatívabb retróprogrammal.
most posts by TM
0