Keresés

Woody Allen DVD

2012. január 26., csütörtök 22:15
Én meg offline nem láttam sehol. A havi megjelenések meg sokszor olyan követhetetlenek (mégsem adják ki, csúszik, törölték blabla) hogy azokat csak felületesen kezelem.
most posts by TM
0
2012. január 26., csütörtök 21:10
És tényleg! Annyira nem tartottam valószínűnek, hogy sem itt, sem más hazai bolt keresőjével nem néztem utána... Köszi, hogy szóltál!
0
2012. január 26., csütörtök 20:53
Bakker! (Megint) jó, hogy jössz! Kössz!
most posts by TM
0
2012. január 26., csütörtök 20:45
A You Will Meet... megjelent DVD-n:

http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=13891&VID=R48117275321878191
0
2012. január 26., csütörtök 18:28
Jaaaa... értve! ;-)
0
2012. január 26., csütörtök 18:20
Csabaga cimbora itt enyhén burkolt pejoratív célzást tett a mai blockbusterek gyártási technológiájára.
most posts by TM
0
2012. január 26., csütörtök 18:16
Digitálisabb? Például? Mindenesetre a You Will Meet a Tall Dark Stranger nálam igen jóra vizsgázott: nő-férfi témában a ki kivel, illetve a mindenki valakivel, de előbb ezzel, majd azzal "kavarás" Allenre jellemző mintapéldája, a történetet szinte lehetetlen szabatosan elmesélni az összetettsége miatt. Valamiért ez (is) tetszik benne.
0
2012. január 26., csütörtök 18:15
Közben látom, hogy a Whatever Works bemutatásában a Sony Pictures Classic is érdekelt volt,  az ő bemutatóik pedig elég nehézkesen kerülnek magyar DVD-re, talán az SPI azaz a Gamma adhatná ki, de ők se az a hamari cég mostanság.
most posts by TM
0
2012. január 26., csütörtök 18:12
Köszi a súgást! :-)
0
2012. január 26., csütörtök 18:04
Nem illenek bele az ő filmjei a mai magyar filmforgalmazásba.Talán ha digitálisabbak lennének...
0
2012. január 26., csütörtök 17:56
Ezek közül az első a legnagyobb talány, mert a Whatever Works még moziforgalmazásig se jutott el nálunk, aminek talán a sztárok hiánya lehet az oka.
A másik kettő a Budapest Film égisze alá tartozik, de az Éjfélkor Párizsban még erősen mozivonal, úgyhogy az mindenképpen később várható.
most posts by TM
0
2012. január 26., csütörtök 17:21
A tájékozottabbakat kérdezem: Woody Allen 3 utóbbi filmjét kiadja itthon valaki? Vagy ne beszéljek badarságokat? Ezekről van szó:

- Whatever Works
- You Will Meet a Tall Dark Stranger
- Midnight in Paris

Esetleg csak azután történik ez meg, miután külföldről megvettem őket?
0
2012. január 16., hétfő 18:10
Bírom ebben a csókában, hogy filmjeiben mindig felfedez vagyis szerepeltesével még jobban pályára állít dögös kis színésznőket és valami perverz okból rá is veszi őket, hogy melltartó nélkül szerepeljenek. Lehet ez az én perverzióm, hogy erre (is) figyelek.:))))
Itt pl Helena Bonham Carter

0
2011. november 28., hétfő 11:52
A "rejtélyest" és a "Melindát" most megtalálhatod "az" aukciós oldalon. Érdemes rárepülni, ritkaságok.
most posts by TM
0
2011. november 28., hétfő 11:35
no, fél év gyűjtögetéssel már csak a 22, 23, 24, 26 és a31-es hiányzik.:)
Amit lehetett szinkronosan szereztem meg.
Nem is töröm túlságosan minden maradékért magam, mivel volt amiben nagyot csalódta. ezért (is) beteges dolog ez a tematikus gyűjtögetés.:)

Azért még várnék fotókat a hvg-s gyűjteményről, mondjuk kb 1 év kell az ár csökkenéshez, csak a csomagolás kellene.
0
2011. október 26., szerda 20:55
Ahogy Bence is mondja, az "oldalt" azt úgy kell érteni, mint egy bakelitlemez egyik és másik felét, és ezeken az oldalakon belül lehet a korong kialakítása egyrétegű vagy kétrétegű.
Sajnos ebben az esetben egyik kiadvány sem kétrétegű, a BuFi-s verziónál 4,34 GB-t jelez a gép, a PCM-esnél meg 4,12-t

VTS-fájlokban így néz ki a különbség:

BuFi

VTS_01_0-125 590 KB
VTS_01_1-1 048 482 KB
VTS_01_2-1 048 572 KB
VTS_01_3-1 048 262 KB
VTS_01_4-946 222 KB
VTS_02_1-20 074 KB
VTS_03_1-322 306 KB

PCM

VTS_01_0-124 644 KB
VTS_01_1-1 048 354 KB
VTS_01_2-1 048 420 KB
VTS_01_3-1 048 310 KB
VTS_01_4-942 314 KB
VTS_02_1-114 250 KB

vagyis valamivel több a BuFi-verzión az adatmennyiség, de hogy ez mennyire látszik a képen, azt nem tudom.
most posts by TM
0
2011. október 26., szerda 19:25
A nem magazinos tehát egyoldalas, és azon belül kétrétegű. A filmet tartalmazó oldalak adattárolási kapacitása tehát mindkét kiadványon azonos.
0
2011. október 26., szerda 19:23
Az egyoldalas nem azt jelenti, hogy egyrétegű, ahogyan a kétoldalas sem egyezik meg azzal a kifejezéssel, hogy kétrétegű.
Az egy- vagy kétrétegű a lemez egyetlen oldalát jellemző tulajdonság, azt jelenti, hogy egy oldalara hány GB fér fel (értelemszerűen a kétrétegűre több). A legtübb gyári dvd egyoldalas, de kétrétegű, míg az írható dvd-k általában egyoldlasak és egyrétegűek.
Ezeknek a lemezeknek a másik oldalán van a szitázás vagy márkajelzés, azaz adattárolás szempontjából semmi, üresek.
A kétoldalas lemezek mindkét oldalán adat van, azaz nincs "feliratos" oldaluk, csak "adathordozós". Ilyen a mellékletként kiadott Woody-film is: a lemez mindkét oldalán adatok vannak, egyiken a film, másikon a magazin szoftver-tartalmai. Ettől még az adott oldalak két rétegben tartalmazzák az információt azaz a filmen nem kellett tömöríteni.
Lásd még: Man in Black I-II. díszdoboz, Jóbarátok, Wyatt Earp, stb. kiadásai.
0
2011. október 26., szerda 16:17
Köszönöm a kimerítő választ.
Már csak azt kérdezném, ha a magazinos kiadványnál egy oldalra került a film, akkor az a "gyári" kiadáshoz az képest nem tömörített-e, azaz a "gyári" kétoldalas dvd9-es-e, jobb-e a képminősége?
0
2011. október 26., szerda 13:42
A Budapest Film az Antenna Multimédiával karöltve adta ki 2003 áprilisában átlátszó tokban, kétoldalas borítóval, szitázott korongon, magyar angol sztereóban, magyar felirattal, és 4 db előzetessel - a saját mellett az Agyament Harry, A Jade skorpió átka és a Süti, nem süti kedvcsinálója van a lemezen. A lemez az Antenna Multimédia logójával indul.

A film 2005 januárjában megjelent a Magyar PC Magazin mellékleteként is, szitázatlan, kétoldalas korongon, ahol az egyik oldalon a magazin cuccai találhatóak, a másikon a film, ami itt a PCM köszöntőjével kezdődik, és az előző kiadástól annyiban tér még el, hogy másmilyen a figyelmeztető szöveg, valamint hiányzik az "Előzetesek" fülre kattintás után bejövő oldal, ugyanis ennél a kattintásra indul az egy darab előzetes, ami értelemszerűen "A világ második legjobb gitárosa" előzetese.
most posts by TM
0
2011. október 26., szerda 12:09
A kérdésedre itt a válasz:

Katt ide!
0
2011. október 26., szerda 12:08
Hozzáértőktől kérdezem, hogy a A világ második legjobb gitárosa című kiadvány csak a számítógépes újság mellékleteként volt vagy rendes kiadásban is megjelent?
A licitálós oldalon sem derül ki.
0
2011. szeptember 26., hétfő 18:40
Majd  másfél év után végül beváltottam az ígéretemet és megvettem a Mi újság, cicamica? c. filmet is. Sőt, meg is néztem, és valóban revidiálnom kell a véleményemet: bár a Woody-mércével nézve közepes alkotás ez a súlytalan kis blődli, de mégis, kellemesen szórakoztató ripacskodás; amolyan átmenet a későbbi tipikus Woody-filmek és a régebbi, békebeli vígjátékok között, némi kis franciás beütéssel. Jimmy Stewart romantikus vígjátékaitól kezdve Pierre Richard-ig vagy Funés-ig kellemesen avíttas emlékeket idéz meg, így egy vasárnapi szundizás aláfestőjének éppúgy kellemes, mint egy esős esti filmezéshez egy jó kávéval.
A történetszálak, jelenetek - némileg talán szándékoltan - igen butuskák, de bőséggel repkednek az igazi alleni sziporkák is. A szinkron is hasonlóan békebeli, remek darab. Ott a helye a polcon (v. dobozban) a Woody-filmek között!
0
2011. szeptember 7., szerda 19:21
Jó,hogy szóba hoztad a Napsugár fiúkat.Ez a film megérdemelne egy épkézláb kiadást.Arra gondolok,hogy esetleg az egész jó szinkronnal,vagy legalább nem csak minden második mondatot feliratozva.
Az FF Film&Music követe ezt el régen.Megvettem,kidobtam.Ilyet sem tettem sem addig,sem azóta...
0
2011. szeptember 7., szerda 18:27
Szia, köszi!
0