Az akadékoskodásnak is van haszna.:) És talán a Fantasy Film felé is, mert ezek után b.ssza isten, én is csak meg fogom venni.
0
2010. április 27., kedd 21:33
52684
Annyit beszéltünk róla, hogy közben elkezdtem nézni, most járok a felénél, de szinte minden során nyerítek. Kiabál a dialógusokról, hogy Woody Allen követte el őket. :)
most posts by TM
0
2010. április 27., kedd 21:25
3721
Igen, az eredeti szereposztás és a magyar hangé is sokat ígér, ezért is volt csalódás látni, hogy a film milyen középserű. De éppen tegnap rehabilitáltam a Gyorsabb a halálnált is, pedig azt is gagyinak láttam elsőre, szóval még bármo lehet. Tanulság: minden egyes szar filmet, ami nem tetszik, mégegyszer meg kell néznem..(?!?) :)
0
2010. április 27., kedd 20:30
52684
Peter O Toole bájgúnárkodik benne (ez a szerepe), de Peter Sellers (büntető fekete parókában, szódásüveg szemüveggel) és Woody is nagyon jó szerintem, na meg Romy Schneider és Ursula Andress se kutya. Felbukkan Richard Burton is (megkérdezi O Toole-t, hogy "elnézést, nem látott már engem valahol? :)) ) és még szeretem Burt Bacharach wurlitzeres muzsikáját is. Schéry András magyar szövegét Márkus László, Újréti László, Kern András, Kiss Mari, Piros Ildikó, Kovács Nóra és Bencze Ilona adja. Számomra ez még egy plusz a film mellett. :)
most posts by TM
0
2010. április 27., kedd 20:08
3721
Lehet, h teszek vele majd egy újabb próbát, végülis nem drágán kapható. Bár tartok tőle, hogy ez is azok közé a címek közé fog kerülni, amiket "majd megveszek, úgyis csak egy ezres" de aztán mindig találok valami fontosabbat/érdekesebbet az ezresek között is.
0
2010. április 27., kedd 19:45
52684
De egyébként a Cicamica túlzottan harsány kavalkádjából is abszolút kiérezhető a Woody-szál remeksége. A mulatóban táncosnőket öltöztető Victor, aki amolyan "barátnője" a nőknek, ebben is abszolút szerencsétlen, csetlő-botló, ám mégis szeretetreméltó alak. :)
most posts by TM
0
2010. április 27., kedd 19:40
52684
A Játszd újra, Sam tulajdonképpen egy saját magáról írt komédiája, törvényszerű, hogy mindenkinek ez ugrik be, amikor Woody Allen nevét hallja. Ez gyakorlatilag az ő története, még ha nem is ő rendezte. Későbbi, saját rendezésű filmjeiben aztán még jó párszor körbejárja a férfi-nő kapcsolat problematikáját, ám a Sam az, ahol teljes az önirónia.
most posts by TM
0
2010. április 27., kedd 19:21
3721
Hú, de az mintha borzasztó is lenne (mondjuk rég láttam már). Bizony, Woody elég karakteres alkotó ahhoz, h az általa írt/rendezett/főszerepelt filmek róla* jutnak eszembe, akárki is rendezte/főszerepelte/írta őket.
*illetve ezekről a filmekről ő.
0
2010. április 27., kedd 19:16
52684
A sztori és a forgatókönyv az övé, akárcsak a Mi újság, Cicamica? esetében. De egyiket sem rendezte. Ilyen alapon utóbbi filmet is lehet a rendezői pályájába sorolni, mert olyan "woodys". :)
most posts by TM
0
2010. április 27., kedd 19:10
3721
Nem gondoltam volna, hogy ilyen is lesz, de Bolond Pierrot-val értek egyet: a Játszd újra, Sam az én agyamban is "Woody-film", akárki is rendezte, vagy bárki is szólt bele, hogy valaki hogyan rendezze. :)
0
2010. április 27., kedd 19:06
52684
A jónevű senki, avagy a stróman című filmről beszél. Nem hallottál még róla? :)Amúgy meg nem kell mentegetőznöd a bakidért, mással is megesik. A Játszd újra, Sam! így sem, úgy sem lesz Woody Allen rendezése, tökmindegy, hogy neurotikus kisembert, vagy hobbit hőst alakít benne klarinétos barátunk.
most posts by TM
0
2010. április 27., kedd 18:57
1604
Én a Játszd újra, Sam!-ről beszélek...
0
2010. április 27., kedd 18:54
1604
Miféle Martin Ritt filmről beszélsz?????
0
2010. április 27., kedd 18:31
6925
Nem hinném,hogy Martin Ritt filmjét Woody akár részben is "rendezte" volna.:) Egyáltalán nem tipikus film a bátor és hősies főszereplővel,aki cseppet sem neurotikus itt.
0
2010. április 27., kedd 13:01
1604
Azért mert olyan, mintha ők rendezték volna (ha nem is egészben, de részben), függetlenül attól, hogy fel vannak-e tüntetve rendezőként a stáblistán vagy sem. Van ellenpélda is: Michelangelo Antonioninak semmi köze a Róma csillagai című filmhez, noha szerepel a stáblistán társrendezőként... Miért? Mert néhány tanácsot adott egy jelenet beállításához, s nyilván eladhatóbbnak gondolták a filmet így... De csak meg kell nézni azt a szemetet, semmi köze Antonioni rendezői életművéhez, még köszönőviszonyban sincsenek...
0
2010. április 26., hétfő 17:47
6925
Ha nem ők rendezték,akkor miért részük a rendezői életművüknek?:)
0
2010. április 25., vasárnap 18:58
1604
Tudom, hogy nem Woody Allen rendezte a Játszd újra, Sam!-et, de mégis a rendezői életművének szerves része, hasonlóan, ahogyan Orson Welles rendezői életművének fontos része A harmadik ember (noha stáblista szerint Carol Reed rendezte)...
0
2010. április 25., vasárnap 18:06
6925
Zana József tényleg furcsa,de a többi hang jobb volt.Ez az eredetileg szintén nem Kernes Árnyak és ködre is igaz. Pont a többi hang miatt sajnálom a Manhattan régi szinkronját is.
A Hannah és nővéreinél pedig a régi magyar szöveg tetszett jobban.
0
2010. április 24., szombat 22:28
1084
Az Agyament Harry eredeti szinkronja borzalmas volt. A Kern-es cserével egész elfogadhatóvá tették.
0
2010. április 24., szombat 20:32
3721
És hogy egy kicsit okoskodhassak még: az Agyament Harry szinkronjában sem Kern volt eredetileg Woody magyar hangja, viszont az ő szövegeit felvették vele újra, és rátették a meglévő szinkronra. Erre a dvd-kiadás megszerzésekor jöttem rá (és azóta egyébként egy kicsit zavar is, önkéntelenül is fülelek, hogy hol lóg ki a lóláb:)).
0
2010. április 24., szombat 20:29
3721
Na akkor azt hiszem a Játszd újra, Sam az a kivétel, amikor nem az eredeti szinkronért fogok sírni. Bár nem emlékszem, h láttam-e ezzel a szinkronnal, de nehezen bírom Zanát elképzelni Woody-nak.
0
2010. április 24., szombat 18:15
6925
Igaz,de a legeslegelső változat feliratos volt. A DVD-n sajnos a Hannah eredeti szinkronja helyett is egy új van,bár Kern Andrással.
Újraszinkronizálták vele többek között:
Játszd újra,Sam-eredetileg Zana József Árnyak és köd Süti,nem süti
0
2010. április 23., péntek 19:07
3721
+ Manhattan biztosan. A dvd-n ugyan új Kern-es szinkron vn (sajnos!), de volt egy eredetije is, más mellékszereplő-hangokkal, sokkal régebbről. Az Örökmozgóban még azzal vetítették.
0
2010. április 23., péntek 17:46
6925
Eredeti és régi Kernes szinkron voltaképpen elég kevés filmen van.
Fogd a pénzt és fuss A jónevű senki Amit tudni akarsz a szexről Annie Hall Hannah és nővérei
A többi hozzávetőleg felirattal ment vagy mással és csak később készült vele szinkron,vagy később sem.