Keresés

Woody Allen DVD

2010. április 21., szerda 12:20
best úgy néz ki bedől(t).
0
2010. április 21., szerda 10:40
Mikor kerül a hazai mozikba a Whatever Works c. Woody Allen film, aminek tavaly év végén lett volna a premierje a Best Hollywood forgalmazásában... amiről ők sem tudnak... (?)
0
2009. március 10., kedd 12:45
Nagyon sok Woody Allen film jelent meg DVD-n...

Milyen filmek jelentek meg eddig Woody Allen-től DVD-n?

Kasszandra álma (2007)
Füles (2006)
Match Point (2005)
Melinda és Melinda (2004)
Csak az a szex (2003)
Hollywoodi történet (2002)
A jade skorpió átka (2001)
Süti, nem süti (2000)
A világ második legjobb gitárosa (1999)
Sztárral szemben (1998)
Agyament Harry (1997)
A varázsige: I love You (1996)
Rejtélyes manhatteni haláleset (1993)
Árnyak és köd (1992)
Férjek és feleségek (1991)
Alice (1990)
Bűnök és vétkek (1989)
Egy másik asszony (1988)
A rádió aranykora (1987)
Szeptember (1987)
Hannah és nővérei (1986)
Kairó bíbor rózsája (1985)
Broadway Danny Rose (1984)
Zelig (1983)
Szentivánéji szexkomédia (1982)
Csillagporos emlékek (1980)
Manhatten (1979)
Belső terek (1978)
Annie Hall (1977)
Szerelem és halál (1975)
Minden, amit tudni akarsz a szexről... (de sosem merted megkérdezni) (1982)
Banánköztársaság (1971)

Valaki tud még valamiről!?

Fogd a pénzt és fuss!
Játszd újra, Sam!
Hatalmas Aphrodité
Lövések a Broadwayn
Vicky Cristina Barcelona

Ezek mikor jelennek meg!?

(Akinek van eladó példánya A világ második legjobb gitárosából, az szóljon!)

almodozokk@gmail.hu
0
2008. augusztus 14., csütörtök 18:09
Igazad van.
A második,harmadik csomag még furcsább lesz...
Ott már egyes filmeknél nem fekete az MGM-DVD felirat ill. a Kairó bíbor rózsájánál nincs is háttérszíne.
Viszont akad egy-két lemez,ahol már ott van a film címe is...
Persze egy igazi rajongó már a gyártási évből tudja,melyik filmről van szó-)
0
2008. augusztus 14., csütörtök 1:04
Ahogy az első pakk tokjainak gerincét egymás mellett megnézem, így "polclátvány" terén törekedtek hasonlóságra, de itt-ott az azonos elemek (Woody-kép, logó) különböző magasságokban való elhelyezése miatt ennek a látszatnak is sikerült bevinni egy gyomros ütést. Pedig semmi akadálya nem lett volna, csak odafigyelés kérdése.
Ami meg a színezett, de kopasz, szövegtelen korongokat illeti, egyszerűen érthetetlen. Ismét kiderült: van lejjebb! Oké, hogy többnemzetes kiadás, de ilyen esetben legalább az angol címet ráírhatták volna. És az "Annie Hall", illetve a "Manhattan" borítójából kiindulva, elfért volna jelenetválasztás is a borítók belsejének bal oldalán, hiszen még a helyét is előkészítették. A külső kép lemez alatti megismétléséért pedig mindig is "ökölbe szorult az agyam". Ha ennyire fantáziátlanok, akkor hagyják már üresen az egészet!
És külön fekete pont az angol felirat hiánya miatt!
Ja, és a filmek nagyon jók! ;-)
0
2008. augusztus 13., szerda 18:30
Pontosabban...-)
0
2008. augusztus 13., szerda 18:29
Ponosabban mondva,az össze nem passzoló külsőt nem hiányolom,hanem zavar.
0
2008. augusztus 13., szerda 18:28
Igen,sajnos a Fogd a pénzt és fuss csak Amerikában lett MGM kiadvány.
Nálunk vagy függetlenvagy esetleg Buena Vista.A Columbiás Jónevű senkit is sok helyen az MGM adta ki.Nálunk sajnos nem.
Én nem a díszdobozt hiányolom,hanem az össze nem passzoló külsőt.
Az Annie Hallon és a Manhattanenegy oroszlán volt felül,ezen a 17 lemezen viszont egy MGM DVD felirat.És még ezek sem illenek össze.
0
2008. augusztus 13., szerda 10:38
És egy 100%-osan Woody Allenre jellemző mondat a halálról:

"It s not that I m afraid to die, I just don t want to be there when it happens."

azaz:

"Es ist nicht so, dass ich Angst zu sterben, ich will nicht da sein, wenn es passiert."
0
2008. augusztus 13., szerda 10:34
Érdeklődőknek, rajongóknak egy külföldi példa:

http://www.woodyallenmovies.com/dvdsets.php

A honlapon jól látható, hogy kis odafigyeléssel milyen szép, méltó módon is kiadhatók Allen filmjei. Itt most nem csak a dobozra gondolok, hanem arra is, hogy - a szettekhez írt szöveg szerint - stíluskorszakonként, időszakonként válogatták össze a filmeket (így van az elsőben némi dömping a másik kettővel szemben). Úgy látom, az általunk itthon hiányoltak (pl. "Fogd a pénzt és fuss!") ezekben sem szerepel. Az már csak egy kis érdekesség, hogy a stíluscsoportosítás miatt más összetételűek a dobozok, mint a mi csomagjaink, sőt, az elsőbe bekerült az "Annie Hall" és a "Manhattan" is.
0
2008. augusztus 5., kedd 18:03
Sajnos rengeteg ilyen van.
Hitchcock filmek a második Universal díszdobozból(az extraanyagon már eredeti a képarány!),vagy az 50-es évek Paramount VistaVision eljárással készült mozijai az eredeti 1.95:1 képarány helyett 1.78-1-ben jöttek ki.
És ezek nemzetközi megjelenések voltak,akárcsak a Portugáliába is szánt Hétalvó.
0
2008. augusztus 5., kedd 0:55
Köszönöm a beszámolóidat! Ezek szerint csupán a "Hétalvó"-t tolták el valamiért. Azért az egyért is kár, mert... mert egyszerűen minden anamorf 16:9-es filmért kár, amit LB vagy P/S képpel mernek kiadni.
0
2008. augusztus 3., vasárnap 18:06
Azóta megnéztem.A felirat menüben a "magyar szöveg" bekapcsolása tényleg elengedhetetlen.Hiszen a kópián nincsenek magyar feliratok.
Szerencsére ezt még senkinek sem jutott eszébe szinkronizálni...Hiszen csak a narrátor beszél magyarul.A szinkron szerintem a történet "hitelességét" agyonvágta volna.
Woody filmekhez nem nagyon kell extra,most viszont érdekes lett volna egy "így készült".
Mennyi a valódi és az áldokumentum jelenetek aránya,hogyan került bele egyes eseményekbe(beleretusálták,vagy mondjuk Chaplint csak eljátsza valaki).Ezekre gondolok.
0
2008. augusztus 2., szombat 18:07
Pont tegnap vettem meg,enyhe InterCom karcokkal.Ha lejátszható,nem cserélek,mivel egy kicsit elegem van...Egyébként tényleg 1.85:1/anamorf.
A felirat-menüben alighanem célszerű bekapcsolni a kiegészítő magyar feliratot.
Itt legalább(ellentétben az Annie Hallal),nem dugták el...
Tudod,mikor a szereplők gondolatait olvashatod abban a filmben egy jelenetben.

Most vettem észre,a Hannah és nővéreinél az "epizódcímek" nincsenek feliratozva...
0
2008. augusztus 2., szombat 1:43
Én már láttam a "Zelig"-et boltban. A borítón 16:9-es formátumot írnak, de milyen valójában? Megvetted?
0
2008. július 26., szombat 18:13
Igen,a Hétalvóra vonatkozik.A kép egyébként nem rossz.Woody hangja:Kerekes József
0
2008. július 26., szombat 2:20
Hm... lehet, hogy elvesztettem a saját fonalamat? Akkor most ez a sajnálatosan igaz képarány a "Hétalvó"-ra vonatkozik? Amúgy köszönöm a rossz hírt. ;-)

Költői kérdés: ezzel vajon miért tettek kivételt? Ez mindenütt a világon ilyen kiadású? Vagy elég, ha a magyar kétkezi munkás rossz gombot nyom meg? Vagy a honi forgalmazó bosszúja, nehogy mindenki jól érezze és elbízza magát?

Akkor már csak a "Zelig" képaránya rejtély, ugye? Azért remélem a legjobbakat!
0
2008. július 25., péntek 17:38
A borítón levő adat sajnos most nem téves.Tényleg 1.85:1/4:3
0
2008. július 22., kedd 0:51
Köszönöm! Lekötelezel! ;-)
0
2008. július 21., hétfő 18:05
Az első ötös sorozatnál kiderült,hogy a borítón kivétel nélkül hibásan szerepel a 4:3-as jelölés.
A második sorozat borítói stimmeltek.
A mostani hatosnál biztosan 16:9-es:
A rádió aranykora
Kairó bíbor rózsája
Csillagporos emlékek
Szentivánéji szexkomédia

Mint ígértem a Hétalvónak(tervezem,hogy kikölcsönzöm majd),utánanézek.
A Zeliget meg is veszem,ahogy kapható lesz és azonnal megírom a képformátumot.
0
2008. július 21., hétfő 0:27
Puff neki... na, majdcsak lesz valahogy!

Tulajdonképpen engem egy dolog érdekel: a 3 csomag filmjei (+ "Zelig") között van-e olyan, amelyik sajnálatos módon 4:3 (1.85:1) formában került lemezre vagy lehet tenni magasról a honi kiadások borítóira, mivel így is, úgy is mindegyik anamorf 16:9-es? Mindez csak azért érdekel, hogy agyilag felkészítsem magamat az átvételig, s ne akkor érjen meglepetés, amikor megjelenik a látvány a tévémen.

Egyébként mindenki részt vehet a "játékban", előre is köszönöm az információkat!
0
2008. július 20., vasárnap 18:11
És a 16:9-es átkapcsolást sem tudja?
Az enyém is 4:3-as de átkapcsolható.Használom is persze.
Ha a lejátszódat 16:9-re állítod és berakod a lemezt,akkor még egy sima nem átkapcsolható tévén is meg tudod nézni.Ugyanis,ha lemez 16-9-es, akkor nem látsz fekete csíkot,hanem egy teljes képernyőre függőlegesen széthúzott képet.

Mindezt nem azért írom,hogy kibújjak a feladat alól...-)
0
2008. július 19., szombat 23:35
Jó, jó, felmentelek testnevelésből! Úgy tűnik, csabaga lesz a befutó! ;-)
0
2008. július 19., szombat 22:24
Hali!
Rossz hírem van! 4:3-as a tévém, szóval így nem vállalom a feladatot!
0
2008. július 19., szombat 20:40
Köszönöm a választ! Lecsihadtam. Azért a "Hétalvó"-ról még megírhatod ide az eredményt.

Tényleg bosszantóak az elírások. Nálam kifejezetten azok, igaz én csak a 990 Ft-os "Dirty Dancing"-gel jártam meg (valamint a más borítóval ellátott 599 Ft-os kiadásával), merthogy mindkettőn 16:9-es (1.85:1) képet írtak, aztán nesze egy-egy letterbox. A képminőséget pedig egy átlagos VHS-felvétel is kiröhögte volna. Szégyen! Úgyhogy mindkét esetben voltak piromániás gondolataim székház/képviselet/telephely viszonylatban (akkor még nem volt ennyire drága a benzin, viszont az útiköltség már akkor is). ;-)
0