Tekintve, hogy - mint általában - most is a filmekkel kapcsolatos negatív vélemények lesznek többségben az Oscar miatt, úgy gondoltam, hogy vigyünk egy kis pozitív színt az életbe, és esetleg mindenki írhatna egy-két kellemes csalódásként látott, megélt filmről.
A hangsúly a csalódáson van, azaz nem okvetlenül a legjobb filmekről lesz itt szó, hanem azokról, amiket az ember még megtekintés előtt innen-onnan szedett információk alapján, vagy egyszerűen csak úgy magától - intuitív típusok előnyben - "besorolt" a skálán egy valamilyen értékre, vagy csak úgy a "rossz/nemrossz/közepes/jó/szuper" módszerrel besorolta, és aztán a film ehhez képest kellemes csalódást okozott.
Nálam az "utóbbi" időben 3 ilyen volt :
- Utánunk a tűzözön
Egy meglepően kellemes kis akciófilm a szuperügynökök amnéziájáról, véleményem szerint az új Bourne-rejtélyt lemossa. A séfek tudnak :-)
- Sárkányszív
Teljes unalom közepette néztem meg, egy kis költségvetésű egyszer nézhető kis filmecskének gondoltam, ehhez képest akár többször is megnézhető. A legjobb mnkaerőt is munkanélküliség fenyegetheti. Sőt ... ! :-)
- Bagger Vance legendája
Nem vagyok egy kimondott golf-kedvelő, a Kevin Costner-féle Tin Cupot viszonylag szerettem, de úgy gondoltam, ez a sport ennyivel le is van tudva. Igazából ezt a filmet nem is néztem először, csak egy-egy részletét láttam, azonban ezek alapján leültem utána végignézni, és kellemesen szórakoztam. Érdemes nagyon figyelni Will Smith-t, amikor a megnyitón a versenyzők rövid jellemzése közben "biztatja" játékosát :-)

Sajnos több nincs, kellemetlen csalódás annál több, de itt és most legyünk pozitívan ... hajrá !
0