Kezdem nagyon unni, hogy olyanok hazudtolnak meg minket, akik még életükben egy filmet sem vettek tőlünk.
Az exkluzív/nem exkluzív kérdésben már egyszer nyilatkoztam hosszasan. Nem hinném, hogy bárki tudna olyan esetet mondani, amikor félrevezettük volna a vásárlóinkat.
Az Indy doboznál írogató kedves nézelődő ismét a háborús dobozzal jön elő, ami emlékeim szerint fél évig csak nálunk volt kapható. Utána készített a kiadó egy újabb sorozatot a dobozból, ami már nálunk és még egy helyen offline volt kapható. Amint kiderült, hogy a második kiadás már máshol is lesz, eltűnt a háborús doboz címe mellől az exkluzív jelző. Azt gondolom egyikőtök sem kívánja, hogy minden hasonló esetben megígérjük, hogy soha, de soha nem lesz egy bizonyos termék máshol is kapható, mi az idők végezetéig exkluzivitást vállalunk. Ha azonban kiírjuk az exkluzív jelzőt, akkor abban biztosak lehettek, hogy a megjelenéskor, és azután még minimum néhány hónapig csak nálunk, vagy ha online exkluzív, akkor ebben az időszakban online csak nálunk lehet az adott terméket kapni.
Az Indy-kristálykoponyás változatból néhány tucatot hozat be a kiadó csak nekünk. Ha valahol mégis találkoznátok ezzel a kiadvánnyal, akkor az, aki árusítja vagy tőlünk vette, vagy behozta külföldről egy másik boltból. Arra nem tudok ígéretet tenni, hogy a VPOP-val karöltve razziázni fogunk a határon, nehogy más is behozzon ilyen terméket.
A Keresztapa fémdoboznál kezdettől fogva ott szerepel, hogy ONLINE exkluzív, amiből egy kis józan ésszel ki lehet következtetni, hogy offline esetleg máshol is kapható. Engedelmetekkel az ilyen esetekben nem fogom odaítrni az offline lelőhelyek nevét és címét, csak ha egyszer ők is beteszik a katalógusukba, hogy mi az, ami az Xpressen is kapható. Arról eddig én sem tudtam, hogy van más online bolt is, amelyik árusítja, de ettől még a kiadványt a kiadó csak nekünk szállítja az online boltok közül. Azt nem lehet megakadályozni, hogy valaki megvegye tőlünk, vagy más offline helyen, ahol kapható, majd árusítsa a saját boltjában.