Keresés

Nézd, ott fenn az égen!

2009. január 2., péntek 22:21
Azt hiszem kivétel alatt érthetjük a kisebb, függetlenebb kiadókat, az ő hozzáállásuk, mégha vétenek is hibát, tiszteletre méltó. Kár hogy a két "szuperhatalom" vezetőiről nem mondható el, pedig Andy Vajna személyében "elvileg" hozzáértő személy áll az IC élén, vagy mi.
0
2009. január 2., péntek 22:08
28:

Egy a gond csak, Pic, hogy valaminek az élén nagyon sokszor nem olyan illető áll, aki tényleg odavaló.
Ezért is szeretem megbecsülni és szóvá tenni a kivételt.
0
2009. január 2., péntek 22:06
25:

Gondolhatod, külföldről én is próbálom visszafogni magam, csak azt, ami nagyon-nagyon, bár nem vagyok túl hiteles most, amikor speciel négy kiadványra várok az angoloktól. :)
0
2009. január 2., péntek 22:03
23:

Bizony ám, nekem is meghökkentő volt! Hozzáteszem, a gondolom kényszerű helyzetre az egyetlen ésszerű döntés Györgyi Anna volt, aki az időszak végére számomra olyan jól teljesített, hogy a klasszikus Erikát volt újra nehéz megszokni. :)
0
2009. január 2., péntek 21:47
Egyébként meg nálunk még mindig nics meg az a nagy házimozis kör, így érthető, hogy sorozatokból nem nagyon fogy! Én se nagyon veszem Őket, mert minek. Örülök, ha a normál filmeket megtudnom nézni. Halj meg máskort is csak most láttam másodszorra BD-n, mert legelőször csak premierben láttam. Közben (2006-ban) mondjuk meglett a kétlemezes felújított változat is, amit nem tudtam még megnézni.
Egyedül a 24-et veszem meg, de azt annyira imádom, hogy a díszdobozokat is beszerzem belőle! Meghát annak minden évada elmegy egy igazi Hollywoodi akciófilmnek is. Sőt jobb is. Volt amikor a normál filmek unalmasnak tűntek bizonyos évadok után. :-) Igaz, kicsit hosszúak (16 óra/évad). És ezenkívül még van egy Shogun, meg egy Elit Alakulat. Mondjuk ez az utóbbi 2 csak minisorozat.
0
2009. január 2., péntek 21:46
29: igen? Én nem Náray Erikával láttam ezeket az évadokat, hiányzott a Náray-s Scully, de a másik hanggal sem volt különösebb bajom. Scully hisztijét Náray jobbat visszaadja :D
0
2009. január 2., péntek 21:44
26. Úgy emlékszem, hogy az 5-6. évadban volt ő, de később Náray-t visszahozták s ő le is szinkronizálta ezeket az évadokat is.
0
2009. január 2., péntek 21:43
Csak Mozsy, vannak akik a korábbi évadokba beleölték a nem is kevés pénzt. Akkor lehessen visszavinni akár a 3 éve vett dvd-t is s visszakérni az akkori árát, vagy levásárolni. Mi lett volna, ha a Star Wars-nak nem jön ki a 3. része, mondván nem fogy? Vagy, sajnos egy élő példa: Star Trek. A 10 mozifilmből kilencet kihoztak a dupla lemezes kiadásban, csak az utolsót nem (teszem hozzá, az pedig IC sár).

Igazad van neked is Xido, amit tudok, én is beszerzek, pl. a Star Trek vonalon mozogva, egyik sorozat se jött ki itthon, pedig 6 is van, az eredetin még magyar felirat is. De ügyes rajongók, még magyar és angol hangsáv választás lehetőségét is megoldották s még magyar feliratot is lehet választani angol hang alá. Nekik nem fizetett senki, megcsinálták mégis. Talán a kiadók élére nem (csak) üzletemberek, hanem film szerető emberek is kellenének (tisztelet a kívételnek).
0
2009. január 2., péntek 21:43
Tudom, álom, de valahogy úgy kéne, hogy példa: lemegy odakint a Született Feleségek X. évadja, az itthoni kiadó megrendeli a szinkront, és az angol megjelenéssel együtt kijönne magyarul is, a magyar nyelv nemzetközi korongra kerülne, így ha a hazai kiadó húzza az időt, meg lehetne venni külföldről is.
Nem kellene várni a tévékre, hogy végigszenvedjék a sorozatot, ide-oda pakolgassák, szüneteltessék.

Az Ugly Betty 2. évadra kb. 1 évet vártam, az RTL nem kezdte el vetíteni, megvettem Angliából, és már nézem is. És ahogy állnak a dolgok, én már nem várok a magyar kiadókra. Elég volt.

0
2009. január 2., péntek 21:38
23: Lehet bejönne a dolog! :-) Györgyi Anna meddig volt?
0
2009. január 2., péntek 21:37
18.:én nem fekszem rá jobban az angol nyelvre,ott rohadjon meg a ki nem adott sorozat potenciális bevételének alternatívája a hazai forgalmamzókra..ha profi angolos lennék,a gatyám még jobban rámenne a külföldi megjelenésekre....amiket kiadnak és szeretem,szivesen megveszem,a többi elég nekem divx-be sokkal jobb rajongói felirattal...aztán ha kiadják,dobom a szemétbe...
0
2009. január 2., péntek 21:37
Azért a BD forgalmazás csak beindult. Ne szidjuk Őket. Valamilyen szinten igazuk van: ha nem megy és csak pl. 100 db-ot adnak el, akkor mi a fenének nyomják a többi évadot, hamár az első is alig fogyott! Azzal meg Én is egyetértek, hogy tényleg jó lenne, ha a németekkel együtt lennénk, mert akkor nem lenne annyira gáz! Az osztrákok szerencsések, mert ami a németeknél kijön, az náluk is kijön. De nincs még egy olyan ország, ahol magyarul beszélnének. :-) Meg az is egy fontos a mai világban, hogy ami valahol megjelent, azt máshol is megkéne jelentetni és nem kihagyni bizonyos országokat.
0
2009. január 2., péntek 21:32
Nem tudom, emlékeztek-e, mikor a Viasat átvette az MTV-től s folytatta az X-aktákat, s az 5-6. évadban Scully hangja Györgyi Anna lett Náray Erika helyet... Akkor a kitartó rajongók egészen a 20th Century Fox-ig mentek, s ők megkérték a Viasat-ot, hogy Náray-val csinálják újra a szinkront... Lehet, hogy most sem ártana sokat egy-egy levél a Warner-nek s más stúdióknak.
0
2009. január 2., péntek 21:26
az a baj,h se ezt se az ilyen fórumokat nem olvassák a kiadók, a véleményünket pedig egyáltalán nem kérik ki. vagyis szarnak a fejünkre.
SAJNOS
0
2009. január 2., péntek 21:21
Ezt is támogatom egyébként, egy jó kis nyelvtanfolyam baromi jó program tud lenni, a külföldi piac pedig nagyon színes, nekem manapság egy angol feliratos film teljesértékű kiadvány tud lenni; ha pedig rétegfilmről vagy olyanról van szó, amit valamiért mégsem vállal be a hazai forgalmazó, akkor legalább nem kell csalódottan legyintened.
0
2009. január 2., péntek 21:04
Örülök, hogy egyetértés ez ügyben van, de kár hogy ezt csak mi látjuk így :( vape, igazad van, aki valamit meg akar venni, annak meg kell tanulni idegennyelvűl, én is meg fogom nyomni az angolt, bár eddig tizenvalamennyi év alatt sosem tanultam, többet értek belőle, mint a tanult németből :D Addig pedig, uram bocsá, amit tudok s lehet, jó minőségben beszerzek, minimum magyar felirattal...
0
2009. január 2., péntek 20:51
Ma ilyen egyetértéses napom van, a 18-assal is egyetértek (bár az ok valószínűleg a helyhiány és/vagy a legjobb kép-és hangminőségre törekvés, esetleg presztízskérdések miatt lehet).

Szép volt az az élet, amikor önálló képviselet létezett, akkor ilyen probléma biztosan nem lett volna, hisz ami itt nem kell, az amott elfogy. Bár ettől még nem értem, miért nem fog össze a szlovák-horvát-román-szerb-mittoménmilyen és a magyar piac ilyen eshetőségekre, hogy ha egymással nem is csereberélhetünk el nem fogyó kiadványokat, legalább a gyártási folyamat egyszerűbb legyen, és ne kelljen egy sorozatnyi legyártott kiadványnak csupán egyetlen országot kiszolgálnia. Így esetleg egy hangyányival olcsóbb lehetne a végső ár, ami a rajongóknak édesmindegy, de nagy példányszámban már sokkal kisebb bukta lenne a kiadónak a rajtamaradt készlet, amit le tudna nyelni, a vevői mégis elégedettek maradnának.
0
2009. január 2., péntek 20:40
Én meg azt nem értem, hogy miért nem kerülünk fel nemzetközi kiadványokra, hogy ha a kedves kiadó megunja kiadogatni a sorozatokat, akkor az a markéknyi idióta, aki nem letölti, hanem megvenné hozzájuthasson a sorozatához?

Az eszem megáll, hogy magyar-angol hangsávval jönnek ki sorozatok, ezzel is elintézve azt, hogy ne kerüljön rá a magyar más nyelvekkel - francia, német, olasz - együtt. Hál  Istennek az Odaát 3. évadon rajta vagyunk, viszont a második évadon sehol sem szereplünk, gondolom majd egyszer valamikor lesz egy magyar-angol nyelvű kiadás.

Kis piac, ami haldoklik, akkor minek a frászkarikának csinálnak magyar-angol nyelvű kiadványt, ahelyett, hogy rátennének egy többnyelves kiadványra, a spanyolokkal, németekkel, franciákkal vagy bánom is én kikkel!

Sebaj, jobban ráfekszem az angol nyelvre, és innentől mínusz egy vevőt elkönyvelhet magának ez a haldokló piac.
0
2009. január 2., péntek 20:21
Én most ezzel egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy előfordulhat, ha a szerződésben le lenne fektetve az összes évad megjelentetésére vonatkozó kötelezés, akkor szerintem már évek óta nem látnánk sorozatot a magyar polcokon.

Én most az InterComnál izgulok a Millennium harmadik évada miatt, de remélem, hogy csak csúszik.
0
2009. január 2., péntek 18:24
Én egy valamit nem értek... A külföldi jogtulajdonos csörét nem XXXXXXXXX, hogy van egy ország, ahol 10-ből 7 sorozatot be sem fejeznek? Egyáltalán, szerintetek tudhatnak ők arról, hogy itthon mi a helyzet? Tudom, kis ország, kis protekcióval, de ez már pl. a Warner-nek is égő szerintem. Engem zavarna, ha író lennék, lenne egy 3 kötetes regényem, de valahol csak az első kötet kapható, valahol csak a második, satöbbi. Miért adnak el úgy sorozat forgalmazázi jogot, hogy nem kötik ki, hogy minden évadot ki kell adni? Mert ezek szerint ez nincs a szerződésben. Jogos Dömi minden felháborodása. Én csak a CSI-t kezdtem el, meg is szívtam vele, a Lost-nak is azért álltam neki, mert ott tényleg látszik, hogy nem fog félbe maradni a kiadás, de tuti, hogy legközelebb sorozatba inkább úgy kezdek, hogy kijön az összes évad s aztán veszem meg őket, még ha a veszélye fenn is áll, hogy 1-2 évad elfogyott. Az FHE inkább mondjon le az általa birtokolt sorozatok dvd kiadásainak jogairól s adja át másnak :)
0
2009. január 2., péntek 16:25
még megvárom a februári "tervezetett" és meglátjuk.  :)
0
2009. január 2., péntek 16:24
Dömi: szólsz, és meglesz neked is :)
0
2009. január 2., péntek 15:48
Ja és a Narancsvidéknek is már csak az utolsó évadja van amit ki kéne adniuk.

A Veronica Mars S2 már Ausztráliában (!!!!!!!)  igen Ausztráliába a világ másik végén kapható magyar szinkronnal csak nálunk nem!

Röhej!
0
2009. január 2., péntek 14:05
Dömi: nem a spanyolokkal vagyunk egy lemezen, arról lemaradtunk.
0
2009. január 2., péntek 13:51
A másik:

Arra leszek még kiváncsi,h északiainknál kapható Független BD-eket amik a kiváló FHE-hez tartoznak és van rajtuk magyar szinkron mikor hozzák be vagy egyáltalán behozzák-e?????
0