Keresés

A köd (Stephen King) - Limitált, extra változat (2 DVD) (DVD)

2019. február 7., csütörtök 23:55
Nem kis késéssel, de a jófogásnak és egy nagyon korrekt eladónak hála beszereztem ezt a kiadványt, a másik kettő mellé, amik új korukban innen lettek meg.
Nagyon várom, hogy lássam a fekete-fehér változatot, valamikor régen láttam a szineset.
Új élmény lesz a film, bár itt olvasni hideget és meleget is róla..
0
2014. május 5., hétfő 13:49
Frank Darabont filmjében a köd, amely az emberek elméjét borítja el sokkal veszélyesebb, mint az, ami körülveszi őket. - A KÖD kritika:

http://filmekapolcrol.blog.hu/2014/05/05/a_kod_455
0
2012. május 19., szombat 12:01
Magam se hittem volna, hogy ilyesmi megeshet, de ezzel a filmmel kapcsolatban leginkább K véleményét tudom osztani. Elképesztő kliségyűjtemény ez a film, lopkodás ilyen-olyan filmklasszikusokból (a MADARAK, a HOLTAK HAJNALA vagy az ALIEN hatása letagadhatatlan), középszerű színészek, akik egyéni karakterek helyett típusokat játszanak, ráadásul nem is túl jól. Horrorként akár még szórakoztató is lehetne, de Stephen King már megint nagy író akart lenni, és sajnos volt igazi, nagybetűs MONDANIVALÓJA is. Na, ő olyankor a legrosszabb.

„...hogyan tárul fel a lehullott maszkok alól az emberi fajban lakozó igazi sötétség” – olvasom a film ismertetőjében, és mellesleg ez is az ilyesfajta, nagyot mondani akaró filmek tipikusan bombasztikus marketingdumája. Sajnos számomra leginkább az író és a rendező fejében lakozó sötétség tárult fel.  Az én értékelésem: 10/3
0
2010. október 15., péntek 13:04
"A lényeg, hogy a filmben lévő hittérítőre gondoltam!"

Így már világos. :D
0
2010. október 15., péntek 13:00
:DD

Nem! Nem vagyok VV Indián, hogy arcon rugdossam az asszonyt! :) Bár ő szájba rúgta. A lényeg, hogy a filmben lévő hittérítőre gondoltam! :)
0
2010. október 15., péntek 12:54
Ahány ház,annyi szokás. :)
0
2010. október 15., péntek 12:35
Ahogy írtad azt hittem, hogy a barátnődet rúgod arcon. :))
0
2010. október 15., péntek 11:31
megnéztem színesben is. fekete fehérben tényleg hangulatosabb. mondjuk mind a két változat nézésekor az asszonyt szívem szerint 5 perc után arcon rúgtam volna. na majd ha elterjednek a 3D-s cuccok majd akkor! :)
0
2010. október 13., szerda 12:08
hát kib*szott jó volt!
0
2010. június 4., péntek 15:48
Örülök, hogy megnézted, és igen, én is maradok fekete-fehér változatnál:)
0
2010. június 4., péntek 15:37
Nos ma délelőtt megvolt a film színesben is.
Szinte teljesen egyetértek veled. A lények és a velük való harc sokkal látványosabb színekkel, de nagyon hiányzott valami ami a fekete-fehérben megvolt... És ez az amit írtál, a konfliktusok, a köd, és utolsó kocsikázás egyáltalán nem olyan hatásos így.
Azt hiszem maradok továbbra is a második lemez rajongója, de azért érdemes volt így is megnézni.
0
2010. június 2., szerda 18:06
Yupp. No benzin no life. Tuti nem sétálnék benzinért ilyen időben...könnyen meghűlhet az ember:)
0
2010. június 2., szerda 18:05
SPOILER

A könyvben biztos, hogy több napig mentek, sőt, ott még tankolni is megáltak.
A könyvben nem volt arra említés, hogy Drayton lelövi a többieket. A novella úgy ér véget, hogy a benzinkúton hagyja Drayton a történetüket papírra vetve. És mennek tovább az ismeretlenbe.

A filmben konkrét utalás nincs a több napig tartó kóborlásra, de az 100 %-ég, hogy azért álltak meg mert kifogyott a benzin. Egyébként arra sincs utalás, hogy maximum fél napja autóznak. Bár ugye a film helyszíne Main megye, és van egy kép, amikor egy félredőlt útjelző tábla alatt mennek el. Ezen lehet olyan helység van feltüntetve ami feltételezi a több napos utat. Csak éppen nem emlékszem rá, meg az amerikai földrajzban sem vagyok otthon.

Az viszont az út hossza ellen szól, hogy az utasok elhelyezkedése a kocsiban ugyan az, mint induláskor. Azért egy-egy kényszer megállás (Konkrétan k*ki-pisi szünet, már ha ezért valaki ilyen helyzetben megállna "csak ezért"), vagy valami feltételezne egy-egy helycserét. De legalább is a gyerek nem ülne 3-4 napig a nő ölében....
0
2010. június 2., szerda 17:59
SPOILER

minimális Mad Max utánérzés: nincs benzin, nincs élet :)
0
2010. június 2., szerda 17:58
SPOILER

Igazából nem lényeges, hogy mennyi ideig mentek a kocsival (lehet, hogy 1 napig, lehet, hogy több napig, én se emlékszem). Sokkal lényegesebb, hogy kifogyott a benzin és nincs tovább: se előre, se hátra, kint meg sejtjük, hogy mi van és félünk tőle.
0
2010. június 2., szerda 17:51
SPOILER

Én csak egyszer láttam eddig a filmet, de ha tényleg ez elkerülte a figyelmem hogy több napig mentek az autóval, na úgy már tényleg jogos a dolog, hogy a ködnek "sose lesz vége". Úgy érthető a remény elvesztése is teljes mértékben.
0
2010. június 2., szerda 17:47
anyjukat = anyját...
0
2010. június 2., szerda 17:46
SPOILER

Emlékeimből táplálkozok, szóval ha valami nem úgy van, tessék szólni, mert lehet, hogy rosszul emlékszem :)

A bolt elhagyása után abban bíztak, hogy a távolban valahol nincsen köd. A köd éppen ezért szép metafora arra, hogy mennyire is kilátástalan helyzetben voltak ott az autóban, amivel napok óta mentek. És látták többek között ezt az óriási szörnyet is, ami már önmagában sem jelent sok jót, mert mi van, ha van egy még nagyobb? Ezt sem lehet tudni. Viszont ha jól emlékszem, talán a benzin is kifogyott és ott álltak a nagy semmi közepén a kocsival, nem tudni hová tartanak. Maradhattak volna még maximum 1 hétig étlen-szomjan, bár szerintem az apa nem szívesen látta volna a fiát szenvedni, éhen halni, esetleg attól tartani folyton, hogy betörnek a szörnyek a kocsiba. Másrészről pedig ha jól emlékszem, az apa megígérte a gyerekének, hogy a szörnyek nem fogják bántani. Azt is megígérte neki, hogy az anyjukat megmenti - ami ugye nem jött össze. Így legalább az egyik ígéretét nem szegi meg és nem a szörnyek áldozata lesz a gyerek. És tényleg ott volt a pillanat, amikor dönteni kellett, hogy szenvedjenek még vagy adják-e fel. Mivel a köd miatt nem láttak semmit, nem tudtak semmit és a gyerek is aludt, így nagyjából humánus megoldást választottak. A törés pedig akkor következett be, mikor megjelentek a katonák, ez egyértelmű. Ők elvesztették a hitüket, hogy valaha is kijuthatnak ebből a sz*rból, ezért meghaltak. Éppen ezért duplán érvényes "a remény hal meg utoljára"-szlogen.
0
2010. június 2., szerda 17:36
SPOILER

Na!

Végre valami jogosnak tűnő felvetés. Ebben érzek rációt, és egyet is értek vele. "Elvileg nincs tovább" ezzel a lezárással viszont... :) Írd le szerinted miért nem volt tovább? Komolyan érdekel.
0
2010. június 2., szerda 17:35
SPOILER

Na!

Végre valami jogosnak tűnő felvetés. Ebben érzek rációt, és egyet is értek vele. "Elvileg nincs tovább" ezzel a lezárással viszont... :) Írd le szerinted miért nem volt tovább? Komolyan érdekel.
0
2010. június 2., szerda 17:22
SPOILER

Szerintem "jó" pillanatban döntött úgy a fater, hogy akkor most öljük meg magunkat... elég nehéz dolog lehet ezt a dolgot véghez vinni, talán meg se tudta volna tenni, ha a gyermeke nem alszik. De aludt a gyermek és talán így nem érzett semmit se... szerintem ebben így van ráció és így nem tűnik logikátlannak, hiszen elvileg nincs tovább.
0
2010. június 2., szerda 16:05
Muhaha ;)

A csajé  legalább kellemes szemmágnes.
0
2010. június 2., szerda 16:03
Hát igen! Na rohanok! Meg kell néznem a Prince of Persia-t. ;)
0
2010. június 2., szerda 15:58
Azért nem semmi, hogy egy 3 éves filmről, a mai rohangászós világban még lehet értelmesen társalogni, sok más csili-vili blockbusterrel ellentétben:)
0
2010. június 2., szerda 15:55
spoiler

Fenyegetettségnek ott van az óriás szörny. Nekem ennyi elég, nem kellett megerősítés semmilyen hangeffekttel hogy kilátástalanabbnak lássam a helyzetet...Egyébként sem az a legsokkolóbb hogy megölt mindenkit a főszereplő maga körül, hanem hogy ott volt az a Nő az autón aki a film elején nem kapott senkitől segítséget! Mondanivaló: A remény hal meg utoljára. De nem szeretem magam sem másokat ismételni. Túl van tárgyalva! :-D
0