Sajnos ennek a topiknak az eleje nagyon egymás meg nem értésébe, mások véleméynének tolerálatlanságába torkollott.
Pedig leszűrve mindent arrol van szó, hogy kinek jött be és kinek nem:)
0
2010. június 2., szerda 15:50
626
SPOILER
Amitt tett, az a reményvesztettség miatt történt. Erre magyarázat az, hogy mit láttak az utolsó képsorok alatt. Semmit. Semmit az emlékeiben élő világról.
A valami zaj, vagy hang amit Te hiányolsz az maga film cselekménye: lelkileg és fizikailag is megterhelő napokat tudnak maguk mögött. Nem hónapokat igaz, de rejtelmes köddel, nem e világi csápokkal, meghülyült emberekkel akik miatt fedett helyen sem érezhetik magukat biztonságban, és halott szomszédokkal egy-két nap is nagyon hosszúnak tűnik.
Ez az odaugrik fejbebumm, tényleg hatásvadász. Nem szabad mindig teljes értékű lezárást keresni mindig. Megöli a szeretteit, feleslegesen. De érthető okokból kifolyólag.
SPOLIER OFF
0
2010. június 2., szerda 15:49
1726
Azért vagyunk itt (én legalábbis) hogy túl legyen tárgyalva :D Az az igazán jó film, amiről érdemes beszélgetni.
0
2010. június 2., szerda 15:47
826
Túl van tárgyalva. :-)
0
2010. június 2., szerda 15:45
1726
SPOILER
Szerintem félreértetek. Nekem nagyon tetszik a film, csak innen a végéből hiányzik az a konkrét VALAMI, egy zaj, egy hang, egy bogár, valami FENYEGETÉS, ami arra készteti a főhőst amit végül tett. Mert így azok után amiket túlélt, túléltek, nem érzem logikusnak. Enny(i)
0
2010. június 2., szerda 15:40
826
Directed by...Enny? :-)
Amúgy a film sem sokban más...Csak a 10-15 másodperces hatásszünet majd a robaj marad el, így már túl hatásvadásznak érzem, vagy épp hatásosnak? :-) Lehet fura ízlésem van, de nekem így tetszik ahogy van.:-)
0
2010. június 2., szerda 15:35
1726
SPOILER lehet
Jó oké, akkor maradjon a lényegi eredeti befejezés, de akkor is határozottan fenntartom, hogy kellett volna valami közvetlen fenyegetettség-érzetet belevinni.
Írok akkor egy újabb befejezést :)
Elmegy a hatalmas szörny az autó előtt... Ez egy jó alap, az ellen aztán tényleg reménytelen a helyzet ugye, nem tudnának mit csinálni. Lehetett volna például az, hogy 10-15 másodperc csönd, majd egyszer csak hatalmas robaj, kicsit még a föld is megremeg... Na erre azt mondom hogy hiheti azt a főhős hogy jön valami kib.nagy szörny. Mutatná a ködöt, egy hatalmas alak jelenne meg, de nem lehetne látni persze hogy mi az. Gyorsan lelövöldöz mindenkit mert úgy gondolja nincs remény. Ez így már teljesen logikus lenne... Aztán a szájába veszi a pisztolyt, elsüti párszor de már nincs töltény... Kiszáll az autóból, várja a hatalmas valami érkezését és vele ugye a halált, de az a hatalmas valami egy nagy jármű, amiről katonák ugrálnak le. A főhős néz hogy WTF, majd odaugrik az egyik katonához, elveszi a fegyverét és fejbelövi magát... Fekete képernyő Directed by....
SPOILER vége
0
2010. június 2., szerda 15:31
826
Egyetértek.
0
2010. június 2., szerda 15:22
626
A filmnek az eredeti befejezése kell, hogy maradjon. Amit leírtál az képileg nagyon hatásos, de sajnos nem adja meg azt a negatív, de még is megdöbbentő katarzist, amit a film nyújt. Ahogy írják elvész a mondanivaló.
SPOILER!!!
Drayton és a többiek azért is indulnak el, mert veszélyben érzik magukat a megbólydult emberek között. A boltban a biztos halált látják, a ködben, pedig azt a nüansznyi esélyt, hogy nem terjed ki az egész világra. Hangyaf*sznyi esély de esély. Úgyhogy elindulnak. És ugye ismerjük a végét. Ha maradnak mind élnének.
Sőt! Az igazi pofán b*szás nem is a katonaság megérkezte, a többiek értelmetlen halála. Hanem az, hogy a menekülteket szállító teherautón ott van az a Nő is, aki a gyermekeiért indult el, a pokolba küldve mindenkit, mert senki sem segít neki. Tiszta erkölccsel ő jött ki a filmből egyedül, meg a gyermekei akik szintén megmenekültek. Rajtuk kívűl, akik a filmben életben maradtak, mind a pokolra jutottak, legalábbis elvont értelemben.
SPOLIER OFF!!!!
0
2010. június 2., szerda 15:20
13392
Nálam pont emiatt hasalt el a film, amit írsz.
0
2010. június 2., szerda 15:18
6264
Miért nem rendeled meg kintről ? Régiófüggetlen és ugyanúgy 2 lemezes (mozis + fekete fehér változat),mint DVD-n.
0
2010. június 2., szerda 15:12
1726
SPOILER lehet
Van egy olyan mondás, hogy a Remény hal meg utoljára... Ezt ezzel a befejezéssel aláásták. Az ember túlélési ösztöne ennél sokkal erősebb minthogy tényleg abszolút fenyegetettség nélkül lelője magukat... Elég csak abba belegondolni, amikor a vége előtt kijönnek a boltból, amíg eljutnak a kocsiig, csak úgy hullanak az emberek... Az apa logikája szerint hogy megígérte nem hagyja a bogarak martalékául a fiát, hát ott kellett volna fejbelőnie az utcán. Mivel ott szaladgáltak körülöttük a rovarok. Ott mennyi esély volt a túlélésre? Ehhez képest túlélték. Erre sehol semmi bogár, ott ülnek a viszonylag biztonságos autóban és elkezd lövöldözni teljesen feleslegesen.
Szerintem logikátlan de ez csak az én véleményem.
SPOILER vége
0
2010. június 2., szerda 15:11
626
Én meg megnézetm fekete-fehérben:)
Hatásosabb így a film, de nem a CGI, hanem a boltba zárt emberek közötti konfliktus lett sokkal... hmmm, hatásosabb.
SPOILER!
De az igazán durva hatás, az utolsó kocsikázós képsoroknál volt érezhető. Sokkal jobban átjön a köd mindent elboritó terjedelme... így fekete-fehérben sokkal jobban érezhető az ebből adódó reményvesztettség ami miatt meghúzza Drayton a ravaszt.
SPOILER VÉGE!
Majd oszad meg, hogy milyen volt színesben!
0
2010. június 2., szerda 15:06
826
Akkor viszont elvész a mondanivalója a filmnek...
0
2010. június 2., szerda 15:00
1726
SPOILER lehet:
A végét én nem úgy képzeltem el hogy betörnek a szörnyek a kocsiba és annyi, hanem mondjuk látjuk ahogyan a szörnyek minden irányból közelednek a kocsi felé, a kamera kb 5 méterről körbepásztázza a kocsit hogy láthassuk mennyire esélytelen a menekülés, minden oldalról szörnyek, majd egy vágás, a kocsi belseje a főszereplő ablakához odaugrik egy bogár, betöri, majd ismét kívülről látjuk a kocsit az előbbi "pásztázó kameraállásból, és csak annyit látunk hogy villog a szélvédő + ugye a lövések hangjai. Szerintem ez is nagyon hatásos tudott volna lenni.
Ezt még meg tudnám dobni azzal, hogy utána 5-10 másodperces csönd, majd szép lassan "ködbe vész" az autó, és csak magát a köd-öt látjuk. Esetleg még utána némi motoszkálás, majd a kamera felé szalad egy bogár, mikor odaér akkor pedig sötét képernyő Directed by Frank Darabont....
SPOILER vége
0
2010. június 2., szerda 14:51
1729
spoiler:
jajj ne is mondd, talán még dakota faning világok harcás karakterénél is idegesítőbb volt
0
2010. június 2., szerda 14:09
8977
Ez nagyon kellene nekem... csak kékben.... Van rá esély itthon?
0
2010. június 2., szerda 14:07
9368
SPOILER
Én amúgy már nagyon vártam, hogy mikor b*sszák szájba azt a némbert, aki elkezdte megtéríteni az embereket...
0
2010. június 2., szerda 12:30
489
Szuper! Rávettem magam, a hétvégén megnézem színesbe is.
0
2010. június 2., szerda 12:25
826
Ha nem így lett volna vége, nem lett volna ennyire " hatásos vagy inkább hatásvadász " mert ha pl.: úgy lett volna vége ehogy írtad hogy már törnek be a szörnyek a kocsiba sokak ugyanúgy cselekedtek volna, inkább megölték volna a fiút, és így nem szenvedett volna annyit. Nálam is 10/9 a film.
0
2010. június 2., szerda 11:58
626
Megoldódott a probléma.
Reflexből mindig a beállításokra kattintok, és onnan nyomom mindig a lejátszást. Innen indítva nem ajánlja fel a rendezői bevezetőt.
A főmenüből indítva igen.
A huncutságra fény derült, térjetek haza békével.
0
2010. június 1., kedd 19:04
9368
Tudom, csak nem ebben az országban...
0
2010. június 1., kedd 19:02
6264
létezik belőle olyan is...
0
2010. június 1., kedd 18:59
9368
Ennyi erővel A bosszú asszonya c. filmnél is a film alatt folyamatosan lehetne tekergetni lefelé a színt és akkor adhattak volna egy teljesen színes verziót DVD-n...
0
2010. június 1., kedd 18:20
626
egyszerűbb betolni a 2. lemezt a játékosba... de azért köszönöm:)