Keresés

A köd (Stephen King) - Limitált, extra változat (2 DVD) (DVD)

2010. június 1., kedd 18:07
Vedd le a színt teljesen a tévéden és megnézheted fekete-fehérben.
0
2010. június 1., kedd 18:03
Én meg csak színeset. Színesben nagyon bejött a film, kiváncsi vagyok ré B&W-ban is... Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy milyen színesben.
0
2010. június 1., kedd 17:14
Én is nagyon szeretem a fekete-fehér filmeket, olyan hangulatuk van ami kevés színes alkotásnak. Én a Mist-ből is csak ezt a változatot láttam, az első korong nem is került még lejátszóba soha. A fekete- fehérnek tényleg olyan klasszikus szörnyfilm hangulata van, nem is nézem meg színesbe szerintem soha. :)
0
2010. június 1., kedd 17:09
Köszönöm szépen. Emiatt biztos nem cserélném a kiadást:)

Érdemes amúgy fekete-fehér mozikat nézni.

Nagyon hülyén fog hangzani, de a színes képeknél a színek kavalkádja elvonhatja az ember figyelmét, hasonlatos módon a beleveszel a részletekbe effektushoz. De persze nem annyira durván, hiszen így is kifogástalanul felfogsz mindent a képen.

Fekete-fehérben kevesebb felfogni való van egy-egy képnél, emiatt gyorsabban fogsz fel egy beállítást, egy képet. Emiatt valahogy egyben látod az egészet.

Egyébként lehet a kép szó használatával most megdöntöttem a "legotrombáb szóismétlés egy hozzászóláson belűl" rekordot:)
0
2010. június 1., kedd 16:59
Csak néhány perc ez a bevezető, szerintem nem éri meg a cserével járó hercehurcát. Emlékeim szerint nagy vonalakban Darabont arról beszél, hogy ez egy klasszikus szörnyfilm, gyerekkorában az ilyen filmek nagyon nagy hatással voltak rá, valamint arról hogy a mozibemutatóra nem engedték hogy fekete-fehér legyen az alkotás, így szerinte ez a változat a rendezői, ez áll a szívéhez a legközelebb. Ja és arról is mond pár szót hogy a mai fiatalok már nem néznek fekete-fehér mozikat.
0
2010. június 1., kedd 16:45
És persze köszönöm a választ!
0
2010. június 1., kedd 16:43
Akkor itt valami huncutság van...

Egyébként mi szerepel a bevezetőben?
0
2010. június 1., kedd 16:12
Amikor megnyomod a lejátszás opciót, akkor fel kell kínálnia a korongnak hogy a bevezetővel, vagy anélkül szeretnéd megtekinteni a filmet. Ha ezt nem teszi, akkor ott valami huncutság van.
0
2010. június 1., kedd 16:00
Szia!
Nálam minden rendben, a fekete-fehér változatban a második lemezen, a film előtt beszél Darabont pár percben, hogy miért is jó ez a változat.
Lehetséges hogy nálad valami egyedi hiba van....
0
2010. június 1., kedd 13:40
A segítségeteket szeretném kérni.

Megvettem a duplalemezes kiadást, de valószínűleg valamit nagyon félre nézek:

Nem találom Darabont bevezetőjét a fekete-fehér változathoz. Próbáltam a film elindítását is, de semmi bevezetővel nem találkozom.

Előre is köszönöm.
0
2009. június 11., csütörtök 22:07
Nem haragszom, szerintem az Állj mellém!, a Holtsáv és az Atlantisz gyermekei is nagyon jól sikerült adaptációk, annak ellenére, hogy más rendezte őket. Lehet, hogy félreérthető voltam, az eddigi Darabont-King együttműködések nálam mind 10/10-esek, így szívesen látnék még több hasonló színvonalú alkotást (ez nem az jelenti, hogy a többi értékelhetetlen, de a legnagyobb jóindulattal is elég változó színvonalúak az eddigi  King-adaptációk). Darabont és King már hosszú évtizedek óta jóbarátok és ez maximálisan érződik is a filmeken, elképesztő odafigyeléssel és alázatossággal sikerült őket átültetni a celluloidra.
0
2009. június 11., csütörtök 22:01
SPOILER!

Ez a "Mrs. Carmodynek igaza volt"-vonal vonal eszembe sem jutott, de jogos.

És valóban, az 1408 szerintem is a jobb King-filmek közül való, bár rendszeresen kifelejtem a sorból.
0
2009. június 11., csütörtök 21:41
Ne haragudj, de szerintem a 1408 is nagyon jó film... tudtommal az is King adaptáció.
0
2009. június 11., csütörtök 20:40
...lenne szabad...
0
2009. június 11., csütörtök 20:17
Darabont hozta az elvárt szintet, egy újabb mesterművet tett le az asztalra, Kinget csak neki lenne szabadna adaptálnia.

!!!SPOILER!!!

Az apa fiának tett ígéretével maximálisan egyetértek, végtelenül szomorú, de végső soron mégsem hagyta, hogy a szörnyek végezzenek vele.

Ami viszont nálad sokat levont az élményből, nekem az tette fel az i-re a pontot. Csak ültem és bámultam ki a fejemből, hogy meglépték ezt a pesszimista, pofánrúgós finálét. Nem elég, hogy a kilátástalan helyzet miatt eldördült a pisztoly, szegény összetört apukába még ezután belerúgnak jó párat. Az én olvasatomban marhára nem azon van a hangsúly, hogy a hadsereg által elszabadított gonoszt végül sikeresen likvidálják, az egy pillanatra felbukkanó ismerős női arc a teherautón nagyobb sokkot okoz, mint bármelyik lény a 120 perc során. Ő ugyanis az az anyuka, aki még a kezdetek kezdetén megkérdezi a boltban lévőktől, hogy ki kísérné őt el az otthon lévő kisfiához, természetesen egy jelentkező sem akad, így egyedül nekivág az ismeretlennek és valamilyen csoda folytán a végén mégis ő nevet utoljára. David annyira koncentrált szeretett kisfiára, hogy közben otthon maradt felesége is elhunyt és a már említett ígéret miatt fiát is elveszítette. És ha alaposabban belegondolunk, akkor mégis a boltban lévő enyhén kattant nőnek (Mrs. Carmody) lett igaza, ugyanis a kisfiú halálával tényleg felszállt a köd és eltűntek a szörnyek. Így pedig a valaha készült egyik legkönyörtelenebb befejezés, amihez foghatót igen ritkán látni.
0
2009. június 11., csütörtök 14:02
Én ugyan az egylemezes verziót láttam, de mert itt nagyobb a forgalom, ide írok. Bár közepesre értékeltem a filmet, de ez a végére csak átlagban igaz, az alábbiakért.

SPOILER!

Ami tetszett a végén: Az autós jelenet nagyon jóra sikerült. Sehol sem láttam említeni azt az alapvető dolgot, ami mindent megmagyaráz: az apa megígérte a fiának, hogy semmilyen körülmények között nem engedi a rovarok martalékává válni! És bár egyértelműen minden ember életében ez lenne a legkegyetlenebb ígéret, megteszi, amit kell. Miért nem lő a rovarokra? Miért nem megy el benzinért? Miért nem ülnek át másik kocsiba? Ugyanazért. Ha kifogy a töltény vagy megtámadják őket, amíg benzinért vagy kocsiért kommandóznak, megvan az esélye, hogy a körülmények az ígérete ellen hatnak. Eljutottak, ameddig tudtak, tettek, amit tudtak, és mert eddig nem láttak kiutat, a reménytelenség borzalmas tettre készteti az utasokat. Ha itt vége lenne, csillagos ötös lenne a befejezés.

Ami nem tetszett a végén: A valódi befejezés egy gusztustalan módon öntelt, patrióta, hatásvadász szarkupac, ami az apa elképzelhetetlenül fájdalmas tettét egy pillanat alatt morbid és cinikus módon kiforgatja! Egy ilyen fajta önfeláldozást értelmetlenné tenni?! Miért kell ezt? Csak azért, mert lám, fasza amerikai honlegényeink minden problémára megoldást találnak, rájuk mindig lehet számítani?! Csak tessék nyugodtan otthon maradni, oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló!?

(5+0)/2=2,5. Ennyi.
0
2009. március 24., kedd 23:49
Torgyán József legendás szösszenete anno : "Orbán elméje valahol az ősködben(!)
bolyong." 8-)
0
2009. március 24., kedd 21:54
Nincs azzal semmi gond, 27 éves film.
0
2009. március 24., kedd 21:49
nem is. most rendeltem be a ködöt.
0
2009. március 24., kedd 21:40
Ne Thing-játok szét a topicot :))))))))))
0
2009. március 24., kedd 21:37
:D és enyhén fogalmaztál.
0
2009. március 24., kedd 21:34
A Dologból én csak azt a pár részletet láttam, ami a Youtube-on elérhető. Hát mit mondjak...látszik, hogy nem ma készült.
0
2009. március 24., kedd 18:20
A két filmet össze sem lehet hasonlítani. De igen,ez is horror méghozzá a jobbik fajtából.
0
2009. március 24., kedd 16:42
Ha ez neked horror, akkor nézd meg a "A dolog" című filmet ;-) És éjfélkor nézd meg, ha még nem láttad.
0
2009. március 23., hétfő 20:39
Örülök hogy nem csak én érzem így. De hangsúlyozom, ettől eltekintve nagyon jó film, egy +10-20 másodperces snittel tökéletes 10/10-es alkotás lehetne számomra. Ezen a filmen is látszik azért Darabont rendezői érzékenysége. Újabb SPOILER-ek következnek:

Valahol olvastam az előző hozzászólásokban, hogy ez a film nem horror. Hááááááááát én nem tudom ti mit néztetek, de én a nyakoncsípős, tarkóból kiharapós, késsel hason szúró és még benntartó, fejencsípős jeleneteket igencsak "átéreztem". Számomra a Fűrész 2345678 nem horror, hiszen abban csak beszélő "húsokat" hentelnek semmi több. Az ilyen filmeket sokkal inkább horrornak tartom...

Jama! Ahogyan a kritikáidat olvasgatom, általában maximálisan egyetértünk szinte mindenben!

Üdv: Enny
0