Tegnap sikerült megnéznem a filmet, nagyon tetszett, egyedül a vége volt az, amit igazából nem éreztem át. SPOILEREK, aki nem látta ne olvassa a következő részt!
Onnantól kezdve nem érzem reálisnak a dolgot, hogy beülnek az autóba... Főhősünk túlél már legalább 3 támadást mire ehhez a részhez érünk. Kifogy a benzin, rendben van. Ezen a tényen kívül SEMMILYEN veszély nem fenyegeti őket az autóban. (Jelen pillanatban) Nem is értem, hogy hogy jutottak erre az elhatározásra... Az emberben erősebb a túlélési ösztön, minthogy csak így sitty-sutty.... Főleg a saját gyermekét??? A fegyvert készenlétbe lehetett volna helyezni, ha tényleg jön valami szörny, akkor ahogyan az Alien3-ban is láttuk Végső megoldás: A halál. De itt tényleg nem fenyegette őket semmi. Legfeljebb az éhhalál lehetősége. Még talán reálisnak gondoltam volna a dolgot, ha kiírják, hogy 5 nap múlva, és már alig bír mozogni a főszereplő, végül a lövések... Vagy ha minden oldalról közelednének a szörnyek, esetleg egy betöri az ablakot és lövések.... Ezen kívül a film hangulata teljes mértékben megfogott, magával ragadó volt az emberek viselkedése, egyedül ezen bukott meg nálam a dolog. Ha valaki tud erre nekem értelmes magyarázatot adni, kérem tegye meg :))) Így nálam 10/9 a film végülis HATÁSOS volt a befejezés. (Vagy inkább hatásvadász???)
Üdv: Enny
0
2008. október 26., vasárnap 12:39
2967
Aki megvette látatlanba és nem tetszett Neki, ezáltal el is adná az írjon Nekem: A boríték alatt ott a cím.
0
2008. október 10., péntek 1:42
3721
Liverbet: de.
gerbence@citromail.hu
0
2008. október 7., kedd 14:48
16970
Ennyi magyarázat itt is volt... hadsereg... tehát ha már mindenképpen a Valamit akarjuk alapul venni, akkor ebben is volt annyi magyarázat, mint abban. :)
0
2008. október 7., kedd 13:39
945
Azért "A Valami" (a dolgot nem szeretem) teljesen más. Az egy kerek egész történet volt. Mindenre volt magyarázat. Csak a végén kellett neked eldöntened, hogy akkor most a néger csóka valami lett-e, és mi lett velük. A köd viszont nagyon kurta volt az egész. Saját vélemény.
0
2008. október 6., hétfő 12:11
30
...ffffuffff, a végére értem. Én nagyon régen, kb. tizenöt éve olvastam a kisregényt (anyám munkahelyén valami havi újságból fénymásoltam ki, folytatásokban); úgy emlékszem, egészen másképp ért véget a sztori, mint most a film. Ki emlékszik? Szerintem Frank Darabont zseni és imád filmet csinálni - ld. ahogy a forgatási naplóban beszélget velünk, nézőkkel. Kár, hogy az audiokommentár idehaza lemaradt a korongról, szívesebben vettem volna, mint a magyar hangot. És most mit csináljak? Jön a november, és a ködös hajnalok...
0
2008. október 4., szombat 1:21
575
King regényeiben se kapunk mindenre magyarázatot, pont ez a nagyszerű benne. Monjduk ezt a kisregényét még nem olvastam..:S Sztem egyáltalán nem hiányzik a szájbarágós egyszerű magyarázat, épp azért, mert így mindenkinek lehet egy saját verziója. Ha már Carpenterrel példázol ő se fejtett ki mindent a Dologban.
0
2008. október 4., szombat 0:45
489
amint láttad már eldöntöttem. És igen mástól kértem tanácsot,mivel ma érkezett meg a film,és még egyik változatot sem láttam,és bizonytalan voltam. Egyébként nagyon jó volt,ismét nem csalódtam a Darabont -King párosban.
0
2008. október 3., péntek 23:31
945
Mástól kérsz tanácsot? Döntsd el. Én megnéztem és nem is kell.
0
2008. október 3., péntek 22:29
489
Jó akkor a fekete-fehér változat mellett döntöttem így elsőre :)
0
2008. október 3., péntek 22:09
489
Mit gondoltok melyik változatot nézzem meg először? A színeset vagy a fekete-fehéret?
0
2008. október 3., péntek 21:49
945
Még egy dolog amit kihagytam. Horrornak meg végképp nem mondható. Nincs benne semmi félelmetes. Csak pszihológiai ijesztgetés.
0
2008. október 3., péntek 21:46
945
Azért jó lett volna ha megtudjuk, hogy mégis mik voltak a ködben. A köd miért tűnik el a végén? Mert jönnek a katonák a lángszóróval??? Vagy pont a katonák miatt? Jó lett volna a végére valami kis magyarázat, hogy miért volt mindez. A drámai rész az teljesen jó volt, csak az a szektás magyarázó nő ne lett volna benne. A főszereplő Thomas Janennek semmi színészi képessége. Pl. amikor meglátja a feleségét akkor nem sokat tud mondani. Hát igen, az a baj, hogy már létezik egy John Carpenter féle nagyszerű "A köd".
0
2008. október 3., péntek 20:19
3721
Érdekes, szerintem általában a magyarázatok ölik meg a filmeket. A Madarak is azért félelmetes, mert nincs miértje (legalábbis emberi elmével nem megfejthető), a Pszichonál is kicsit illúzióromboló, ahogy a végén összegzik Bates jellemét, mint valami Columbo-epizód végén, és az Erőt is a midikloriánok ölték meg. :)
0
2008. október 3., péntek 20:04
16970
Az lehet, hogy nem tetszett neked, de sokaknak igen... esetleg megindokolhatnád azt is, mi nem tetszett, nem csak leírni 1 mondatban, hogy nulla és nincs magyarázat benne. Nekem nem is hiányzott a magyarázat, mert nem a természetfeletti szál volt a lényeg a történetben.
0
2008. október 3., péntek 20:00
945
A kiadvány lehet nagyon szép, a film viszont akkor is egy nagy f*s (nulla). Semmi ésszerű magyarázatot nem kapunk a végén. A halálsoron-t se vettem meg mert szép, pedig hányszor fogtam a kezemben. Kerek története akkor is A remény rabjai-nak van. Darabont bácsinak azt elég nehéz lesz túlszárnyalnia. John Carpenter meg büszke lehet "A köd"-jére.
0
2008. október 3., péntek 19:41
17243
úgy tűnik, a filmből végre kivették a zöldet, ettől függetlenül elég soványka a felbontás. a kiavány viszont nagyon szép.
0
2008. október 3., péntek 19:33
143
Hát ehhez csak annyit tudnék hozzászólni hogy: Bufi is the Best! ;)
0
2008. október 3., péntek 17:56
1729
én is így látom
köszi a képeket Tadam
0
2008. október 3., péntek 16:17
1430
Na most nem tudom, hogy mennyire látom jól, de én csak a Darabont-bevezetőnél veszek észre zöldes árnyalatot. Magán a filmen én nem látom. Esetleg egy javított változat lenne?
0
2008. október 3., péntek 16:16
16099
Lehet nem szabad ezt, de ezek a képek egy HD Ripből készültek. Már ennek is sokkal jobb minősége van, mint a DVD-nek!
NE TÉVESSZEN MEG SENKIT, EZEK A KÉPEK NEM A DVD-BŐL VANNAK KIVÉVE, HANEM EGY HD RIPBŐL! CSAK ÖSSZEHASONLÍTÁSKÉPPEN TESZEM FEL ŐKET!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. október 3., péntek 16:13
2002
Köszi, már alig várom, hogy hétvégén megnézhessem így is.
0
2008. október 3., péntek 16:12
16099
Igen, eléggé életlen. :-((
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2008. október 3., péntek 16:11
16099
Fekete-fehér verzió:
Frank Darabont bevezetője:
Képek a filmből: