Keresés

A köd (Stephen King) - Limitált, extra változat (2 DVD) (DVD)

2008. szeptember 29., hétfő 23:21
Valami hasonlót fogalmaztam meg a kritikámban. Itt nem annyira a horror szál a lényeg, az csak hátteret és indokot ad egy embercsoport elszeparálódásához és a pszichológiai reakciókhoz. Kiváló mozi ebben a témában... Valahogy sejtettem, hogy a vége nem lesz jó, bár a regényt én sem tudom, mert nem olvastam. De biztos különbözik tőle, hiszen ha 100%-ban visszaadná minden regényfeldolgozás a filmet, akkor nem lenne benne semmi érdekes.
0
2008. szeptember 29., hétfő 22:44
ahogy itt olvasgatom a fórumot, megosztanak a hsz-ek...
a minap volt szerencsém a filmhez. többen tudhatjátok, ma már nem vagyok egy nagy King-fan, főleg nem film adaptáción. ezt a regényt sem olvastam, ezért nem is a kritikákhoz, hanem ide írom a saját véleményem...

nekem a vége tetszett a legjobban, amikor belőlem is hasonló üvöltés tört volna fel, mint a fsz pasi torkából. tökéletesen illusztrálta a kilátástalanságot, a végső, legnehezebb döntés meghozatalát egy apa részéről, aki nem azért nem aggódott az otthon maradt nejéért, mert nem jutott eszébe, hanem aki óvta a fiát az utolsó pillanatig a nyilvánvalótól.
mivel a regényt nem olvastam, így a végéről van egy saját fikcióm, amire nem várok cáfolatot vagy megerősítést...

spoiler on

az egész csak a milícia vegyi fegyver kísérlete volt, egy közösségi tudatmódosító ideggázzal, ami súlyos hallucinációkat okoz. egyébként miért jöttek gázmaszkban?!

spoiler off

az utóbbi időkben kevés hasonló témájú horrorral találkoztam, ez igazán üdítő volt - leszámítva azt a bizonyos álomcsapda-cgi-t. s pont ezért nem is igazán horror, inkább szól az emberek klausztrofób megnyilvánulásairól, mintsem a mészárlásról.

nekem bejött.
0
2008. szeptember 29., hétfő 20:55
Valószínűleg egy-két napot csúszik a megjelenés. A kiadónak holnap délutánra ígérte a gyár, tehát szerda-csütörtök magasságában érkezik, ha holnap tényleg befut a kiadóhoz.
0
2008. szeptember 29., hétfő 20:52
Hali Xpress !

Jön holnap?
van infótok?

köszi
0
2008. szeptember 28., vasárnap 14:34
Az utóbbi évek leggyengébb King feldolgozása!
0
2008. szeptember 26., péntek 15:06
Egyre gondolunk
0
2008. szeptember 26., péntek 14:46
SPOILER

Ami roppant idióta volt a végén, az az, hogy fél percre rá, hogy mindenkit megölt a kocsiban, kitisztul a köd és jönnek a katonák, kismillió túlélővel. És akkor most mi a tanulság? Miért nem várt még 10 percet a kocsiban?
Blőd és idióta lett ez a megoldás, a kisregény bizonytalan vége sokkalta jobban passzolt a történet végére.
0
2008. szeptember 26., péntek 14:21
nah ilyen amikor nem olvasom vissza az elküldendő hszt..:S
0
2008. szeptember 26., péntek 14:19
spoiler

Boltban voltak napokat, teljes kilátástalanságban, esélyük nem volt a  nagyobb szörnyek ellen, kocsit alig találták meg, orrokig nem láttak,  benzinük kifogyott, teljesen elveszett helyzet semmi nem mutatott rá volt rá, hogy valahol már megkezdődött a "takarítás".
Egy elesett  katonának is csak egy golyót kell meghagyni, de nem az ellenség miatt...
0
2008. szeptember 26., péntek 14:06
Itt sem lőtték magukat egyből agyon a bekövetkező katasztrófa helyzet után, hiszen sokáig a boltban voltak.
0
2008. szeptember 26., péntek 13:38
Az emberek többsége rohadtul fél a haláltól. Az utolsó pillanatig menekülnek. Persze ez a szituációtól is függ. Ha pl egyedül kirándulgatok a hegyekben és a lábaimra zuhan egy fa akkor maximum csak akkor használnám a kezemben lévő fegyvert(tegyük fel,hogy van nálam egy) ha már halucinálnék a fájdalomtól,az éhségtől vagy a kimerültségtől. Ha úgy állnék a dolgokhoz mint a filmben akkor már azután fejbelőném magam, miután rámzuhant a fa. A legtöbb ember várt volna abban az autóban. Ha nem is örökre de minimum 2 napot. Vagy addig amíg a teste azt nem mondja,hogy "elég volt! Jöhet a halál. Jöhet a fegyver."

"Ilyet ne mondjál, míg nem voltál ilyen helyzetben."

A fás sztori nem kitalált dolog és ezzel le is zárnám a dolgot.
0
2008. szeptember 26., péntek 12:41
Ilyet ne mondjál, míg nem voltál ilyen helyzetben. Könnyű dumálni és pálcát törni az ember feje felett, ha az életben nem volt még olyan élethelyzetben, hogy ekkora választási kényszer lebegett a feje felett. Amúgy nem vitázom :) ez csak érvek és ellenérvek ütköztetése. ;)
0
2008. szeptember 26., péntek 12:26
AKI NEM LÁTTA A FILMET NE OLVASSA A HOZZÁSZÓLÁSOM!
Te tudod! :-) Ezen nem fogunk összeveszni, de én soha nem tettem volna így. Nem feltételen csővel kiszívás. Ezer másik autó állhat üresen, ezer üres eredetileg is zárt lakásban lehetett volna megbújni, vagy legalább mepróbálták volna.  Még csak nem is szenvedtek. Kifogyott a benzin aztán kinyírták magukat. Hát ha Te így tettél volna... A saját gyerekem soha nem lőttem volna le.
0
2008. szeptember 26., péntek 12:21
Ha valami hiányzott a filmből, az az életszerűség. A törekvés rá megvolt, csak a forgatókönyv egy kalap szar volt. Alapjaiban pedig jó lett volna a film, de tele volt olyan idegesítő baromságokkal, amiktől a hajamat téptem. A befejezés meg aztán... a szereplőknek túlélési ösztönből egyes.
0
2008. szeptember 26., péntek 12:09
Azta, te aztán belegondoltál a helyzetükbe. Már a parkolóban is nehezen találták meg a saját kocsit, közben meg is haltak páran. Szerinted egy sűrű masszában, ahol alig lehetett látni, majd bárki is kiszállt volna egy gumicsővel -ami nem volt- és keresett volna egy másik autót, hogy kiszívja egy nemlétező kannába a benzint, majd visszasétáljon, és megtankolja a dzsipet? No ez tényleg hülyeség lett volna. Az életszerű az volt, ahogy a filmben történt.
0
2008. szeptember 26., péntek 11:39
Kiegészítés a lenti hozzászólásomhoz: Ha tudták, hogy fogyóban az üzemenyag miért nem próbáltak keresni egy másik autót pl?
0
2008. szeptember 26., péntek 11:37
Szerintam is a vége a legnagyobb hülyeség. Talán mielőtt kifogyott volna az üzemenyag megpróbáltak volna menedéket keresni. Nem. Csodálkoztak, hogy kifogyott, majd 1 perc múltán kinyírták magukat. Más megoldáson nem is gondolkodtak. Esetleg 1-2napot várni amíg tényleg más megoldás nincs?  Soha nem lőttem volna le a saját gyerekem a legeslegutolsó utáni pillanatig. Tetszett volna a film de sajnos engem idegesítettek ezek a dolgok.
0
2008. szeptember 26., péntek 8:31
Szpojleres reagálás...

Hogy ki mit tenne az csak egy ilyen szituban derülne ki. Szerintem elhamarkodottan mondod, hogy a filmben zajló cselekvések nagy többsége baromság. Ha azt vesszük alapul, hogy egy ködnek csápjai vannak, akkor már az alapjaitól hülyeség az egész. Mivel tanultam pszichológiát elég vastagon - 3 év - számomra tökéletesre sikerült az összezártság által kiváltott reakciók ábrázolása (a szörnyek és bogarak csak járulékos kellékei a pszichológiai reakcióknak, amik megmutatkoznak az összezárt embercsoportban). S ez nagyjából így is lenne, ha valójában lenne egy ilyen szituáció... az öngyilkosság meg végképp nem hülyeség! Egyszerűen egy elkerülő taktika, a rosszabbnál is rosszabb halálra.
0
2008. szeptember 26., péntek 1:46
"mellőz minden ésszerűséget"

Írta valaki az egyik kommentben és én tökéletesen egyetértek vele. A bolygó leghülyébb embereinek sikerült összezsúfolódni abban a szupermarketben. Még véletlenül sincs egy ésszerű megmozdulások amire az ember azt mondaná "oké ezt kb én is így csinálnám."

Ezt kifejtem! SPOILER veszély!

Ott van pl a főszereplő alias Tom Jane. Elméletileg otthon van a felesége tökegyedül. A faszi semmit nem tud róla de valahogy nem látni rajta az "aggódást". Aztán mikor a végén meglátja halottan csak annyit mond enyhén könnyes szemmel,hogy "meg akartam javítani az ablakot".(vagy valami hasonlót.) Meg ez a dolog,hogy a végén kinyírják magukat ahelyett,hogy továbbmennének. Nem sok ember cselekedne így. Ez egy baromság. Azt még megértem,hogy az égisi sérült a fájdalmai miatt azt kérte tőlük,hogy végezzenek vele. De ez a sok okos ember a film végén....áááá...
Meg itt van az a jelent is amikor először meglátják a csápokat a raktárban. Kimennek és vagy 30 percet tanakodnak azon,hogy mit is láttak ahelyett,hogy már az elején hátravitte volna az embereket,hogy lássak a csápmaradványt. De nem. Ők leálltak vitatkozni egy órát,hogy van-e ott csápos szörny vagy nincs. A végére már csak azt a vallásos hülye tyúkot említeném akitől én már a falat kapartam. Nem a horrorfilmektől kattan be az ember ahogy azt mindenki szajkózza hanem az ilyen karakterek miatt. Komolyan mondom ha lett volna nálam egy kés én belevágtam volna a haverba akivel néztük a filmet. Ezt a vallási dumát amúgy se veszi be a gyomrom. Elég ilyen agymosást lehet látni a szappanoperákban.

Minden összevetve ez egy közepes alkotás. Persze mérföldekkel jobb a legtöbb King adoptációnál de nekem még így is csalódás. Silent Hill egy kis Evolúcióval megspékelve. Talán majd a könyv....

10/5
0
2008. szeptember 26., péntek 0:54
A kisfilmekhez nem jár magyar felirat ?
0
2008. szeptember 3., szerda 9:48
Javítás: "Engem a zene..." :)
0
2008. szeptember 3., szerda 8:17
Köszi!
Nekem a zene inkább a Münchenre emlékeztetett, fura volt ehhez a filmhez, de nem rossz.
0
2008. szeptember 3., szerda 1:40
Azóta megvan: Trója
0
2008. szeptember 3., szerda 1:34
Ezt a zenét tuti, hogy már valahol hallottam. Valamelyik filmben volt, csak nem tudom melyikben. :-) Vagy a 24-ben volt, nem biztos.
0
2008. szeptember 3., szerda 0:22
Eszter! Nagyon jó lett a kritikád, minden szava talált. A zene a végén hátborzongató, nemde? :-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0