Keresés

Blu-ray - Novembertől a Fox is belép a magyar piacra!

2008. szeptember 18., csütörtök 17:00
érdekesség:

"Danny King – Video Business, 8/19/2008
A Blu-ray lemezeladási rátája a leginkább fogyó filmekből Amerikában a kiskereskedők szerint év végére megduplázódik, a Blu-ray lejátszók árai pedig lecsökkennek 250 dollárra a szezon végére, jelezvén, hogy a formátum fölényesen túlnyomó többségben van, az angliai Futuresource vállalat kutatásai szerint.

Év végére a legjobban fogyó amerikai filmek és tv műsorok 12%-a Blu-ray lesz a napokban kiadott Futuresource riport szerint. 2012-re ez a szám el fogja érni a 61%-ot az angliai DVD eladásokban, ahol a növekedés felülmúlja Nyugat-Európáét, a riport szerint.

Az amerikai bevétel a Blu-ray eladásokból és kölcsönzésekből az év első felére már
meghaladta a 200 millió dollárt, ami 300%-os növekedést jelent a tavalyihoz képest, annak ellenére, hogy az átfogó házimozi-eladások kissé módosultak 10,1 milliárd dollárra, derül ki a Video Business és a Rentrak összeállításából.

A termelés folyamatosan gyorsul az év végéig, és a 2008-as együttes Blu-ray-lemezeladások száma a 2007-es évhez képest az ötszörösére növekszik a Futuresource szerint.

A Entertainment Merchants Association (EMA) júniusi előrejelzése szerint az amerikai Blu-ray állami bevétel 2012-re eléri a 9,5 milliárd dollárt.

„A legnagyobb hatással az volt rám, ahogy a kiskereskedők támogatják a Blu-ray-t és az, hogy mekkora területet kínálnak a Blu-ray lemezeknek”, állapította meg Jim Bottoms, a Futuresource ügyvezetője. „Európa még mindig lemarad ebből a szempontból, de mi is több energiát fektetünk a formátumba.”

Valóban, Franciaország az egyetlen olyan nyugat-európai ország, ahol a Blu-ray eladások megközelítik a 2012-re kiírt szabványt, áll a riportban. A Blu-ray eladások 39% és 46% között lesznek abban az évben például Olaszországban, Spanyolországban és Angliában.

A Blu-ray piaci eladások Franciaországban és Angliában jövőre a duplájára nőnek,
megközelítőleg 6%-ra, Mai Hoang, a Futuresource vezető elemzője szerint."
0
2008. szeptember 12., péntek 17:29
akkor spóroltam 6-7e (sajnos)
valószínűleg azokhoz a filmekhez fogják megszerezni az eredeti szinkront, amikhez nem kunszt megszerezni.
0
2008. szeptember 12., péntek 17:17
szerintem nem
0
2008. szeptember 12., péntek 17:05
Remélem akkor a Blu-Ray-en megjelenő A smaragd románca már a mozis szinkronnal jelenik meg. (ha már kiemelték,hogy a magyar közönség az eredeti szinkront preferálja)
0
2008. szeptember 12., péntek 0:23
Derceto :)))
0
2008. szeptember 12., péntek 0:22
A drága Fox a régebbi filmjeit, sorozatait is kiadhatná DVD-n, ami még nem jelent meg nálunk. Mint pl. Tru Calling... És utána én is tapsikolnék a Blu-ray megjelenéseinek.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 21:22
Mikey-Soft: Jó döntés, a lehető legjobb partnert választottad a nemes alkalomra :DDD
0
2008. szeptember 11., csütörtök 21:15
Kazama: cseheknél lesz TDK, gondolom ide is eljut. Feltett szándékom, hogy a BD-s szűzességem általa veszítsem el. :DDD
0
2008. szeptember 11., csütörtök 21:06
Ha a warner lesz a következő versenyző akkor nem mennek százzal, ha a The Dark Knight-ot nem hozzák ki itthon. Óriásit lendítene a formátumon idehaza (szvsz).
0
2008. szeptember 11., csütörtök 21:03
Olyan 80-100e Ft között van a 40 és a 80gigás változat egyaránt.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 20:09
nekem lehet, hogy meghozza a kedvem az új formátumhoz. mennyibe fáj most a ps3?
0
2008. szeptember 11., csütörtök 18:38
Na, ez jó hír, asszem megvan mir fog elmenni a karácsonyi nagyberuházás részemről (persze ha kapok jutalmat melóban, remélem nem most kezdik majd el, hogy elmarad)...

Tudtam én, hogy elhamarkodott lesz a Bond DVD-k megvétele, asszem ha kijön BD-n, lehet lecserélni őket.

A másik induló stúdió szinte 100%, hogy a Warner Bros. lesz, a cseheknél is most indítják el a BD-forgalmazást, gondolom, kapunk egy unblock kelet-európai régiót velük és a lengyelekkel.

Ha a The Dark Knight kap magyar feliratot, akkor megvan az első versenyzőm a formátumon (a második a Batman Begins). :)))
0
2008. szeptember 11., csütörtök 17:47
Még szerencse, hogy a Blu-ray-t Japánban fejlesztették ki, ott meg az emberek többnyire sintó és buddhista vallásúak. A sátánt max. hírből ismerik. ^_^
0
2008. szeptember 11., csütörtök 17:19
:D :D
0
2008. szeptember 11., csütörtök 17:08
na ez a ......  megint előkerült
0
2008. szeptember 11., csütörtök 16:59
én soha nem szeretem  a Blu-ray mért ezt az amerikai sátán ország találta ki és én nem hodolok be nek ményi haza árulo féreg van it
0
2008. szeptember 11., csütörtök 15:38
Örülök, hogy szélesebb skálában jelennek meg a BD-k, de tényleg legalább egy 6000-es árat ki kellene hozni, sokkal többen vásárolnának - hiszen az első DVD-kért is ennyit fizettünk, pedig az 10 éve volt - , pláne hogy a lejátszók ára is lassan, de folyamatosan csökken ...
Én is szívesebben venném a BD-ket az xpress-től mint külföldről ...
0
2008. szeptember 11., csütörtök 14:11
Szerintem a Warner legvalószínűbb,bár a Paramount is lehetséges,Disney nem hiszem
0
2008. szeptember 11., csütörtök 13:37
én sem szerettem a fox BD-ket, mert régiókóddal dolgozik, s minden lemezt angliából kellett megvenni vastag tokban, kisebb-nagyobb késéssel, az amerikai árnál valamivel magasabb áron.

most viszont örülök. :)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 13:35
Nem szeretjük a Foxot, mert régiókódot használ, ebből kifolyólag nálam egyelőre nem játszanak a magyar kiadású lemezeik. Ráadásul külföldön a Fox BD-k a drágább kategóriába tartoznak, így itthon sem számítok jelentős kedvezményre.

Online boltokban még egy drága, 40 dolláros BD-t is max 30 dollárért meg lehet venni, ami most nettó 5000 forint. 20%-os áfával az 6000 forint, ami szerintem is a korrekt, versenyképes bruttó ár lenne.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 13:17
Wow, k#rva jó!!!
0
2008. szeptember 11., csütörtök 12:53
"A Blu-ray változaton egyébként várhatóan a magyar szinkron is végre 5.1-es hangzást kap majd!"

Miért? A DVD-változaton nem volt 5.1-es a magyar szinkron?
0
2008. szeptember 11., csütörtök 12:41
Akarom mondani: jó film. :)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 12:38
É valami jó fil nem lesz? :)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 12:30
Dehogy is. A Warner/NLC lesz!
0