Keresés

CORNERfilm: őszi megjelenések

2008. szeptember 11., csütörtök 16:56
Én úgy tudom, HALÁLBARLANG címmel az eredeti film, az első rész jelent meg VHS-en. (Ld. a Fénypont adatbázisát. De itt egy idézet egy Filmvilág-cikkből is: „Címe felől A texasi láncfűrészes gyilkosságok (vagy mészárlás; de itt nem a kiváló helyi jószágállomány ritkításáról van szó; a magyar videótékákban történetesen Halálbarlang néven rejtegették a filmet) akár paródia is lehetne.” Online: http://filmvilag.hu/xereses_frame.php?cikk_id=2073)

A második részt a VICO adta ki VHS-en, és úgy emlékszem, a cím szimpla tükörfordítás volt.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 16:50
A Zsákutcáról és az Iszonyatról elég jó kis cikkek vannak az új Filmvilágban, hát számomra a Polanski doboz az év legjobban várt kiadványa, mennyit kell még aludni, mennyit, mennyit??? :)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 16:39
Annak is a második részét.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 16:31
Vittorio:

Úgy gondolom, a moziban vetítés és a VHS-megjelenés nem azonos kategóriák, mert bár ezek alapvetően nem látványfilmek, ám mégis más dolog moziban látni valamit, és más tévében (évtizedekkel a világpremier után). Hogy egy másik topikra utaljak: engem például érdekelt volna a KAMERALES (szintén nem vetítették nálunk mozikban), de egyrészt nem tudtam, hogy már megjelent VHS-en, másrészt eszembe se jutott volna, hogy a PEEPING TOM-ot rejti ez a cím. (Gondolta volna-e bárki, hogy anno például HALÁLBARLANG címmel adták ki nálunk VHS-en A TEXASI LÁNCFŰRÉSZES MÉSZÁRLÁS-t? Én nem, nem is láttam addig, míg DVD-n ki nem adták.)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 16:19
Tony McDouglas: mindhárom film megjelent anno VHS-en.
Akit érdekelt, ahhoz eljutott.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 16:11
Szomorú, hogy az embereket ennyire nem érdeklik a minőségi kiadványok. Bár sajnos sokan úgy vannak vele, hogy ki a f*szt érdekel az extra és megveszem a fapados 990 Ft-os változatot. Nehogy már sokat költsek egy filmre.
Én szerencsére nem ehhez a kategóriához tartozok.
CORNERfilm: Köszönet érte, hogy én a Digipackos Idő Urai-t birtokolhatom! :)
Azért a papírtokos verzió se rossz, csak ne lenne az a szutyok slim tok. Nekem megérte még a 4790Ft-ot is.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 16:01
további hasznos, de már kevésbé horrorisztikus információ: a ZSÁKUTCÁ-ban főszerepet játszó donald pleasence eme film kedvéért borotválta először kopaszra magát (saját indíttatásból), de annyira bejött neki a módi, hogy további karrierje (csak kétszer élsz, halloween, stb.) során is megőrizte ezt a fizimiskát, amit polanski eleinte nagyon utált, de aztán a film szerves részévé tett. :)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 15:55
A ZSÁKUTCA a magyar közönség előtt kevésbé ismert darab, hiszen nem jutott el hozzánk, noha anno a nyugat-berlini filmfesztiválon fődíjat kapott. (A KÉS A VÍZBEN ment a hazai mozikban, az ISZONYAT-ot pedig az 1970-es évek végén a Filmmúzeum vetítette.) A kissé különös alkotás részben a KÉS A VÍZBEN, részben az 1973-as MICSODA? (ezt is beígérte egy hazai forgalmazó néhány hónapja) című filmekkel áll a legszorosabb kapcsolatban. Az ISZONYAT-tal főleg az rokonítja, hogy abban Catherine Deneuve, a ZSÁKUTCÁ-ban pedig Deneuve nővére, Francoise Dorléac volt a főszereplő. Egyesek szerint Francoise sokkal fényesebb karriert futott volna be, mint Catherine, ám egy tragikus autóbalesetben (1967) Nizza közelében a 25 éves filmcsillag meghalt, méghozzá különösen borzalmas módon: az autó kigyulladt, s a benne rekedt színésznő elevenen elégett. Francoise utolsó filmje Ken Russell A MILLIÁRD DOLLÁROS AGY című kémhistóriája volt.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 15:14
igen, írtam is. :)
0
2008. szeptember 11., csütörtök 15:12
És a Keserű méz már korábban meg is jelent DVD-n, azt hiszem...
0
2008. szeptember 11., csütörtök 14:50
kilógna a sorból. ez a doboz polanski első három filmjét tartalmazza. a keserű méz bő 25 évvel később készült. ráadásul már megjelent külön, a jogai az ff filmnél vannak.
0
2008. szeptember 11., csütörtök 14:25
A Polanski dobozba én még beletettem volna a Bitter Moon-t,de amúgy így sem rossz :)
0