Keresés

SeIect: őszi-téli megjelenések, díszdobozok, sorozatok, Universal Blu-ray lemezek Magyarországon!

2008. október 1., szerda 20:21
Gondolm a Múmia BluRay kiadáson is a DVD-n lévő szinkron lesz és nem a Reisenbüchler Sándor(Ardeth Bay)szinkron.
0
2008. október 1., szerda 16:26
láttam egy szakmai listát, milyen speckókkal bír majd a magyar hulk BD. ez alapján bátran kijelenthető, hogy többé-kevésbé fullextrás lesz.
0
2008. szeptember 15., hétfő 16:53
még nem tudni.
0
2008. szeptember 15., hétfő 14:21
Jama Warner BD-k is lesznek itthon az idén?
0
2008. szeptember 15., hétfő 11:38
fouconel: kérlek, ne szítsd itt a kedélyeket feleslegesen.
0
2008. szeptember 15., hétfő 11:36
Ez nem az a fórum, ahol az ilyesmi rongyrázásnak minősül, különben is technikai dolgokról beszéltünk.
0
2008. szeptember 15., hétfő 11:17
Fú, nekem meg 400 centis tévém van és az apukám a legerősebb a városban... Befejeznétek a rongyrázást?!
0
2008. szeptember 13., szombat 15:54
Arra várunk egy páran, de a korábbi hírek szerint hiába... :-(
0
2008. szeptember 13., szombat 15:51
Már csak egy 4 lemezes "Törjön ki a frász!" DVD-re várok a Select-től. (Persze az itteni hírnek is örülök!)
0
2008. szeptember 13., szombat 14:45
sorozatok BD-n? ez már túl jó hír lenne, pedig nekem is az lenne a kánaán :)))
0
2008. szeptember 13., szombat 14:14
Ezek mind nagyon jó hírek! Mamma Mia és Wanted BD nekem tuti kell! Örülök, hogy a Universal is ad ki idehaza BD-ket! És örülök, hogy a Select elintézte, hogy néhány filmhez limitált fémdoboz, v. díszdoboz jelenjen meg. Csak a lemezek ne legyenek karcosak!:D

Esetleg a nemrégiben megjelent Hősök 1. és 2. évadja megjelenik idehaza is BD-n? Vagy sorozatokra egyelőre nem terveznek?

Van valami infó arról, hogy a Warner is csatlakozik a hazai BD megjelenésekhez?
0
2008. szeptember 12., péntek 23:42
Mamma Mia BD lemeznek nagyon örülök. Hamarosan 2 BD lesz a polcomon. Egyelőre csak asztali gépben van lejátszó, de ha fellendül kicsit a piac, beszerzek egy rendes lejátszót. Már csak az a hiányzó láncszem a rendszeremből.
0
2008. szeptember 12., péntek 23:36
Inkább itt:
http://bluray.liesinc.net
0
2008. szeptember 12., péntek 23:23
Van régiókódos kavarás bd-nél is, de fogalmam sincs, mennyire vészes a helyzet. Én amit rendeltem az Államokból (300, Rambo, Szárnyas fejvadász, Hellboy, Cloverfield), azt le tudtam játszani, a the Descent még nem volt tesztelve, de asszem az is All-os. Próbálkozz a dvdcompare.net-en.
0
2008. szeptember 12., péntek 23:19
Ha itthon lehetne olcsóbban pl 6000Ft-ért Blu lemezeket venni, annak nagyon örülnék.  Kérdés: ha amerikából rendelnék filmet, azt itthon le tudom játszani?
0
2008. szeptember 12., péntek 23:01
Részemről: 2,5 méterről nézek egy fullhádés Sony-t (102 cm). Az ágyból nézve (cirka 5 méter) a DVD teljesen korrekten teljesít, közelebb ülve viszont már elszomorítóan ocsmány, ha a blu-hoz hasonlítom.

Na jó, azért nem elviselhetetlenül gáz, nem kell kidobni a több száz DVD-s gyűjteményeket, csak ha már megnéztél pár filmet zsinórban kékről, akkor utána érhetnek meglepetések. Hogy érdemes-e váltani, az nem is kérdés, csak az, hogy megér-e neked ennyit perpillanat. Számomra azért volt nehézkes az indulás, mert bár szerettem volna kékre váltani, azért csak bezizzent 1-2 DVD megrendelés, 10 rongy itt, 15 rongy ott, ahelyett, hogy 25-öt félretettem volna a TV-re. Sosem voltam jó spórolásban ;)

És a hírre reagálva... iszonyatosan örülök a magyarított Mamma Mia-nak, már azon voltam, hogy kb. ugyanennyiért megrendelem az angoloktól, de hála Istennek vártam vele. Ez az 5990 Ft-os árképzés bizony elég jól hangzik, ennyiért nekem már megéri itthonról vásárolni bd-filmeket, hát még ilyen kiadásokat...

A bejelentett filmekből nekem mindegyik tetszett, de egyedül a Mamma Mia olyan, hogy namostazonnal, a többivel még várok (hátha lesz majd 3 for 2 akció :P), esetleg még a Wanted becsúzhat az ünnepek előtt, de anélkül is kibírok pár hónapot. Kíváncsian várom azt a 30-35 címet 2009-ben, és asszem be kell táraznom párszáz dezsőt év végére is, ki tudja mit hozhat a Jézuska.

Select for president! (^o^) \,,/
0
2008. szeptember 12., péntek 22:33
Na végre.

Beindul a hazai BD piac is.

A Wanted és a Múmia filmek biztosan a polcomra kerülnek.:)
0
2008. szeptember 12., péntek 20:07
Nos, az igaz, hogy a Blu-ray képességeinek (fullHD) TELJES kihasználásához valóban nagy képátló kell. De azért a DVD és a BD között elég nagy a hézag, és nem csak a felbontás tekintetében.
A PAL/NTSC felbontás még úgy-ahogy elég lenne 82 centire (bár ez nézési távolságtól is függ), de egy ekkora LCD tv már könyörtelenül megmutatja a forrás egyéb hibáit: az mpeg-2 tömörítés tökéletlenségeit (kockásodás, sávosodó átmenetek), a csúcskategóriánál gyengébb deinterlacer algoritmusok hibáit (recés élek, csíkosodás mozgás közben). Tehát ahhoz, hogy jó minőségű képet kapjunk DVD-ről, nagyon jó (és drága) cuccok kellenek, jó zajszűrő/skálázó/deinterlacing algoritmusokkal.
A BD képe még lekicsinyítve is mentes ezektől a nyavajáktól. Lehet, hogy 82-106 centi átmérőnél, átlagos nézési távolságból nincs értelme a fullhd-nek, de a PAL/NTSC és a "hd-ready" felbontás közötti különbség már itt is látszik.
Én 127 centis, "hd ready" (1366x768) képet nézek 3-3,5 méterről. Nekem így teljesen homogén, és kellően részletes a kép. Nagyjából 2,5 méter távolságnál kezdem érezni a fullhd hiányát. De a DVD és a BD képe között még így is ég és föld a különbség, pedig a TV csodákat művel az előbbivel is.
0
2008. szeptember 12., péntek 17:43
49.Jama!
Mintha az itteni hírek között szerepelt volna,hogy még ebben az évben....
Pont az általad is említett katalógusfilmek közé tartozna.Bár sok újat nem látok ezekből.
0
2008. szeptember 12., péntek 16:27
Ha már sorozatok: Odaát (Supernatural) 1. évadot nem kapok sehol. Az is lesz 5.990,-ért?
A harmadik évad mindjárt indul az rtl-en ezzel együtt jöhetne dvd-n a 2. évad.
0
2008. szeptember 12., péntek 16:07
mármint A DOLOG? egyszer biztosan.
0
2008. szeptember 12., péntek 16:05
Na végre Columbo is lesz! :-)
0
2008. szeptember 12., péntek 15:47
Tényleg "A valami" (A dolog) megjelenik valaha?
0
2008. szeptember 12., péntek 15:27
Ebből a listából nekem nagyon hiányzik a MIAMI VICE 3-4-5. évada, nomeg természetesen a THE THING megjelenési dátuma...
0
2008. szeptember 12., péntek 15:27
Na és? Nem minden promóképen van rajta mindegyik főszereplő.
Mellesleg ha nem hívjátok fel rá a figyelmet, fel se tűnt volna senkinek.
0